2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Benim kendime bile nazarım değiyor
İlk doğum yaptığımızda göğüs pedinden konuşuluyordu. Ben kullanıyorum filan yazdım. herkes yazmış göğüs ucu yarasına Ped kullanılmaz diye. Benim göğüs ucumda yara yok demeye korktum olur da yara olur falan. yaaa öyle mi kullanmayayım o halde araştırayım falan dedim ay kendime güldüm şu an.malum maşallah dediğimiz 40 dakka durmuyor

Canım zeytinyağına bir kaç tane karanfil at bir gece buzdolabında beklet ertesi gün parmağınla masaj yaparak sür. Kaşıntısı ve ağrısı varsa alır. Salya bu aylarda artıyor ille dişe yormamak lazım.ama diş olayı da Belirtileri de bu aylardan başlayabiliyor dediğin gibi

Vallaha canım Allah razı olsun Iyi geldi

Aynen canım niyetle ilgili değil en çok anne babanın nazarı deyer derler dediğin gibi heveslendi o da istiyor galiba ikinci çocuğu okudum Felak Nas okuyorum hep Rabbim yavrularımızı korusun inşallah şu gaz illetinden hala kurtulamadık bazan iyi bazen gazdan duramıyor yavrum

Kızlar size bişey sorucam
Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim Şimdi ben haftaya İstanbul’a anneme gideceğim eşim olmadan sadece bebeğimle .
20-25 gün kalmayı düşünüyorum. Kv ler Annemlerin bir sokak ötesünde oturuyor. Orada yatıya kalmayacağım ancak ne sıklıkla oraya gitmeliyim mesela bir haftada kaç gün götürsem bebeği oraya (hiç gitmesem iyi )

Bende birkaç gün sonra anneme gideceğim Bursaya. 1 hafta 10 gün kadar kalmayı düşünüyorum. Sadece esim bizi birakmaya geldiğin de eve ugrayacak bende o ara onunla gidicem bir de almaya gelince uğrayacağız 2 kez yani. Çünkü onlara her ay gidiyoruz onlarda geliyor o yuzden bu kadar yeterli. Sende kendi ruh haline göre karar ver istersen haftada 2 kez 1-2 saatliğine gidebilirsin bence ama burda eşin ne diyor ona da sor. Daha sonrasında kv bize gelmiyor falan der sizin aranizda sorun olur. Cok seviyorsan daha fazla git diyeceğim ama konuyu biliyorum

sen istediğin kadar gitme onlar en iyi ihtimalle gün aşırı uğrarlar
kötüyü de söylememi ister misin

Havayı bahane et onlar görmek istedıgınde gelsin

Sizinki normal o zaman canım her ay onlar görüyorsa 2 defa yeterli gelir . Bizim mesele arada 1300 km yol olunca hazır gelmişken onlarda görmek isteyecek mecburen. Her iki ailede sadece doğum zamanı gördü mesafe çok uzak işte . Eşim bizde kal demiyor çünkü kaynım bekar rahat edemem valla ona da dedim. Dün akşam dedi ki senden ufak bi ricam var dedi ben anladım ne diyeceğini. Bize götür bebeği kal demiyorum ama 2-3 günde bir götür dedi onlarında hakkı görmek diyor. Mecbur böyleyapıcam çünkü aramız bozulur. işte haftada 2 götürürüm pazartesi götürdüysem bi de perşembe götürürüm böyle hesap yapıyom valla
Daha fazla almıyım canım pek sevmiyom biliyon senin görüş günleri nasıl geçiyo bebeğini sevdikleri zaman sinir oluyo musun

sen istediğin kadar gitme onlar en iyi ihtimalle gün aşırı uğrarlar
kötüyü de söylememi ister misin
Aslında uğrardı ama doğumda annemle arası pek iyi ayrılmadılar o yüzden gelmez bence kp yok vefat etmiş bi kaynım bi de kv işte
Kötüsü ne söyle bakim

Sizin baya uzak dediğin gibi o yüzden kendine uyan bir düzen yaparsın. Yeterki eşinle aran bozulmasın böyle şeyler yüzünden. Benim görüş günleri baya sıkıntılıydı ama şimdi herkes benden çekiniyor bana dert olacağına onlara olsun dedim başlarda çok fazla mudahele ettim kurallarına almak istediklerinde kusar vs dedim çünkü karnını doyuruyorum hemen almak istiyorlar kusuyor öyle olunca. Zaten 1 saatte bir emmek istiyor sonrada uyuyor o yüzden biraz rahatım. Allahtan mi bilemem ama onlar geldiğinde ya çok huzursuz oluyor ağlıyor ya da uyuyor artık cekiniyorlar vermek istemediğinde vermiyorum emince gazino çıkarırken ver ben yapayım diyor bazen veriyorum bazen vermiyorum canım nasıl isterse öyle yapıyorum. En sinir olduğum şey de sürekli battaniyeye sarmak istiyor bende sürekli çekip alıyorum üstünden örtmüyorum gündüz vakti. Ikide bir üşür diyor üstünü örtmeye çalışıyor ama ben kaplan kesiliyorum artık çok bir şey diyemiyor dese de hava da kalıyor çünkü, hiç lafımı esirgemiyorum. Veriyorum ayarı kafam rahat

Ay iyi yapmışsın yaa nasıl diyorsun peki istediklerinde veremem mi diyosun
İşte onlar bekledi ki sen pasif kalacaksın geri duracaksın zannettiler ama tabiki kaplan kesilince şaşırmışlardır. Bizde öyle oldu çünkü kv ben artık gidiyim dedi oğluda kal istersen biraz daha dedi yok gideyim zaten kendi çocuğuna kendisi bakıyo dedi zannettiki ben bakamıcam pasif kalacak diye düşünüyordu

Şöyle ki zaten doğumda 1 hafta kaldılar onda da bebek hep emmek.istiyordu uyuyordu evde eniştem kp falan olunca rahat edemedim, zaten lohusayim da odadan pek çıkamadım. Sonraki ziyaretlerde genelde hep bebeğin yanında durdum bebek koltukta yatıyorsa yanında oturdum uyandığında hemen aldım hep belli ettim. Arada bir verdim tabi o kadar da eziyet etmedim ama ağlayınca aldım. Genelde pusete koydum emzirip, almak istediklerinde kusuyor falan dedim ki kusuyordu. Kp zeki adam tabi anlıyor vermek istemediğimi o yüzden yaklaşmıyordu kvdeyi de uyarıyor hep o günden beri valla ilk günden beri kendim bakıyorum hiç yaklastirmiyorum bakma işinde sadece sevmesi için veriyorum o yüzden bakamaz diye düşündü mu bilmiyorum ama çok müdahale etmeye kalktı tabiki hiç izin vermedim. Direk veremem demedim ama hep vermek istemediğimi belli ettim istediklerinde vermedim ben halledeyim falan dedim. Bak geçenlerde battaniye örtmüş ben ellerimi yıkamaya gidince geldim actim hemen. Acma kız üşür daha küçük falan dedi tabi şirinlik yaparak söylüyor bunu neyse iste kahvalti masasindaydik kv diyor ki kaynanayla gelin en çok çocuk yüzünden kavga edermiş. Ben müdahale ettiremiyorum üstünü açıyorum karışmasına izin vermiyorum ya aklınca laf söylüyor bende hiç geri durmadım öyle mi oluyormuş olsun madem ne yapalım dedim herkes şok

Bir iki gotur sonra bebekle cikmasi zor okuyor diyip size davet etsen ki bebekle gitmek de zor olur hakikaten.
Simdi okudum edemiyormussun:/

Ben sunu fark ettim uyku uykuyu getiriyor. Eger uyutmazsam bir dahaki uykuya dalmasi cok zorlasiyor. Gozlerini ovusturunca ozellikle uyutmaya calisiyorum. Uyutma yontemim de kucagimda ee ee diyerek yurumek hoplamak bunu neredeyse 6 kg ya yapiyorum pek surdurulebikir degil

Ayyy sen de aynı ben gibi davranmışsın bende öyle yaptım hep çoğunlukla aldım bebeği yatak odamda yattım ya ne dicem sana hani mantar şikayetimiz vardıya doğumla birlikte geçti hiç bişey kalmadı ama bugün yine iç bölgede kaşıntı ve yanma hissediyorum ve pembe renginde kan geliyor tuvalete çıktıkça sanırım ben adet oluyorum

Ben bugun kendimi sakatladim galiba yururken sag tarafim zorlaniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…