2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Cevizide kestiniz mi mesela. Bende kuruyemişlerde bir tek ceviz tüketiyorum. Bir alerji durumu yok şimdilik ama diğerlerini önlem amaçlı
Aşının etkisi de devam ettiği için dokunabilecek herşeyi kestim açıkçası. Bugün biraz daha iyiydi. Ceviz dahil tüm kuruyemiş et süt ürünü yumurta tahin tuketmiyorum. Bir kaç gün daha iyi giderse yumurtayı deneyecegim

Yiyeceğin pek fazla seçenek kalmamış. Inşallah iyiye gider de beslenmen etkilenmez.

Valla ben herşey yiyorum kahvaltı için fazla seçenek yok hergünde aynı şeyler yenmiyor.
İkinci konuda da, banada söylediler abdestsiz emzirme diye aslında benim bildiğim gusül olmadan sadece ibadet edemezsin geri kalan bütün işlerini yapabilirsin. O yüzden akşam ezanını geçirme diyolar. Yada geceyse sabah ezanına kadar vaktin var diyolar. Ordaki amaç ibadet için.Bende çok yorgun düşüyorum benimkide iki defa rüyada oldu unuttummuşum rüyayı gece çocuğu emzirdim sonra duş almam gerektiği aklıma geldi birindede sabah oldu nerdeyse akşam olacak rüya gördüğümü hatırladım.

Bende yemek istiyorum da emin olamadım gerçekten dikkat ede ede ac kaldık bende aslolan ibadete engel olması diye biliyorum aynı senin yazdigin gibi. Mecbur kalıp emzirdim valla ama günah olmaması içimi rahatlattı

Bugün bebeği görümceme bırakıp eşimle dışarı çıktık her zaman yaptığımız bir şey bu ama bu sefer bebek bizi gördü giderken ona el salladım falan neyse tam AVM nin orda arabayı park ederken görümcem aradı bebek çok ağlıyor ne olur gelin diye neyseki AVM ile evin arası arabayla 5 dakika hemen geri eve döndük gerçekten de çok ağlıyordu ben kucağıma alır almaz sustu ilk defa onu bıraktık diye ağladı yavrumuz büyümüş dedim eşime kucağımda gezdirdim sakinleşti normale döndü hamağa yatırdım kitap okudum uyku melodisi açtım uyudu kuzum tekrar çıktık dışarı e bebekte biraz alışveriş yaptık yine görümcem aradı çok ağlıyor susturamıyoruz diye bu sefer diğer görümcem ve kayınvalidem de gelmiş yanına üçü de çocuğu susturamamış benim giydiğim tişörtü koymuşlar kokumdan susar diye yok mama vermişler içmemiş ne yaptılarsa susmamış feryat figan çok telaşlanmışlar yine 5 dakikada hemen eve döndük ben kucağıma alır almaz sustu özür dilerim anneciğim diyerek mamasını içirdim sakinleşti baktım görümcelerim kayınvalidem üçü de ağlıyor görümcem üçümüz bir annenin yerini tutamadık bak dedi eşime dedim işe başlayınca ne olacak iki ay var daha inşallah alışır bu üçüncü ay hastanede kontrol ve özel aşılarda çok ağlamıştı aynı gece ateşlenmişti de sabaha kadar inlemişti ondan beridir bana daha bir düşkün oldu

Yaaa ben ona kıyamam çalışan annelere de bebeklere hep ayrı üzümüşümdür, kuzum annesinin yokluğunu anlamış hemen ya inşallah işe başlayana kadar alışır gerçekten zor bir durum ikiniz içinde. Geçen gün bizim ufaklıkta k.valideme ve kp aynı şeyi yaptı onlara gidince feryat figan ağladı ben alınca sakinleşti. Hatta bir koltua koysana bakalım bize gelince mi yapıyor dediler oraya koydum yine ağlamadı onlar alınca ağladı. Artık büyüyorlar yabancılamayı öğreniyorlar heralde. Allah yardımcın olsun inşallah alışır da hiç ağlamaz kuzucuk.

Günaydın hanımlar
Yeni keşfimi gururla anlatıyorum
Dream feeding diye bir uygulama varmış. Bebişi gece uykusuna yatırdık, 2-3 saat geçti ve bebişimiz henüz uyanmadı. Gidip o uyurken besliyoruz ve açlıktan uyanma saatini öteliyoruz
Bizim normal düzenimiz şöyleydi, 7-7:30 arası uyuyor ve uyanmaları kabaca şöyle; 10:30-12:30-2:20-4:15 ve 5-6 arası kalkıyor.
Dün 7:30’da uyudu, 10’da gidip emzirdim. Uyuduğu için pek de emmedi bence. Ve uyanmalarımız şöyle oldu; 12:50 - 4:00
Uyanıp uyanıp emmediği için süt de birikmiş, 1’e doğru emdiği de onu 4’e kadar idare etti.
Umarım tesadüf değildir ve umarım işinize yarar.
Sabah kaka yaptığı için çok erken uyanıyor, onu da çözersek gece uyku işi tamamdır

Amin inşallah aynısı işte benimki de başkasına gidince ağlıyor bizi ayırd ediyorlar artık

Çok mantıklı inşallah istediğin düzen oluşur benim bebeğim gece 12 gibi uyuyor sabah 6 da gözünü açmadan uyuyarak mamasını içiyor uyumaya devam ediyor sabah 9 da tekrar mamasını içiriyorum yine uyumaya devam ediyor dün sabah 10 a kadar uyudu bugün hala uyuyor bakalím kaçta uyanacak gündüz uykuları da iki üç saatte bir uyuyor ama en fazla bir iki saat çünkü gece uykusunu alıyor sabah 6 dan gece 12 ye kadar 3 saatte bir mama veriyorum gece sadece 6 saat vermiyorum uykusu bölünmesin gece uykusu sonuçta diye

Aslıcım çok üzüldüm Masal için. Ben geçen hafta sınava gittiğimde de annem kızımı durduramamıştı. Çok ağlamamış ama biberonu ısrarla reddetmiş, ağzını sıkı sıkı kapatmış. Sen bildiğim kadarıyla kayınvalidenlerle de aynı binadaydın. Aslında alışkın olması gerekir diye düşünüyor insan ama annenin yerini kimse tutamıyor işte. Işe başlamadan 1-2 hafta önce onlara daha çok sorumluluk mu versen acaba? Sen varken onlar beslese, zamanla sen yokken de onlar beslese uyutsa. Yavaş yavaş bakımını sen varken onlar üstlenirse belki yumuşak bir geçiş olur Masal için.
Bu arada geçen aşıdan sonrada kayınbaban ağlamıştı diye hatırlıyorum. Bu olayda da görümcelerin ve kayınvaliden... Maaşallah, size karşı hep böyle merhametli olsunlar inşallah. Sen böyle yazdıkça çok duygulanıyorum ben.

Kızlar dünden beri mahvoldum artık memeyi görünce çığlık kıyamet asla emmek istemiyor umarım bu durum geçicidir ne yapacağımı şaşırdım artık
Bize doktor 4. Ayda meme reddi olur sakin loş bir odaya geçip emzirmeyi dene ısrarcı ol dedi. Umarım geçici bir döneminizdir. Artık etrafı çok fazla merak ettikleri için ilgisi dagiliyormus. Bizde de onceki kadar istekli değil çok aciktiginda emiyor artık

Oyyy kuzum ya anne sıcaklığını istemiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…