- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #41.221
Bende bugün denk geldim ben uyuyacaktımBebeğinizi uyuturken zorlanırsanız bir de bunu deneyin derim. Sakinleştirip uykuya dalışını kolaylaştırıyor gibi. Bizde olumlu etkisi oldu.
Müzik kutuları olurdu biz küçükken, gerçi hâlâ vardır. Bana da onu anımsattı müziği, hoşuma gitti.Bende bugün denk geldim ben uyuyacaktım
Aşının etkisi de devam ettiği için dokunabilecek herşeyi kestim açıkçası. Bugün biraz daha iyiydi. Ceviz dahil tüm kuruyemiş et süt ürünü yumurta tahin tuketmiyorum. Bir kaç gün daha iyi giderse yumurtayı deneyecegimCevizide kestiniz mi mesela. Bende kuruyemişlerde bir tek ceviz tüketiyorum. Bir alerji durumu yok şimdilik ama diğerlerini önlem amaçlı
Bizde de çok fazla var fotosunu çekip doktora gönderdim, normal gelişim süreci dediBizde de salya başladı ama ille dişten olmayabilirmiş
Çok teşekkür ediyorumGeçmiş olsun canım
Bizim kız resmen sabun gibi köpürüyorBizde de çok fazla var fotosunu çekip doktora gönderdim, normal gelişim süreci dedi
Yiyeceğin pek fazla seçenek kalmamış. Inşallah iyiye gider de beslenmen etkilenmez.Aşının etkisi de devam ettiği için dokunabilecek herşeyi kestim açıkçası. Bugün biraz daha iyiydi. Ceviz dahil tüm kuruyemiş et süt ürünü yumurta tahin tuketmiyorum. Bir kaç gün daha iyi giderse yumurtayı deneyecegim
Dün dışarıdaydim aç gezdimYiyeceğin pek fazla seçenek kalmamış. Inşallah iyiye gider de beslenmen etkilenmez.
Valla ben herşey yiyorumKızlar size 2 sorum var biri biraz özelhamilelikte az pişmiş yumurta, sucuk, salam vs yiyemiyorduk şimdi yiyor musunuz ben az pişmiş yumurta yiyorum zararı var mıdır acaba doktora sormayı unuttum
Diğer sorumda birliktelik sonrasında duşa girmeme fırsat kalmadan bebeğim uyandı ve çok ağladı o şekilde emzirmek zorunda kaldım acaba günah mı? Internette biraz araştırdım ezan vaktini gecirmedigimiz sürece evdeki işlere emzirmeye yemek yapmaya engel değilmiş ama çoğu kişi de linclemis günah diyeemzir ama bebeğin yüzüne bakma diyen bile var anlam veremedim açıkçası. Bebeğim sadece anne sütü alıyor mama veriyor olsam öyle durumda mama vericem ama o da yok e bıraksam çatlayacak ağlamaktan çocuk
Bende yemek istiyorum da emin olamadım gerçekten dikkat ede ede ac kaldıkValla ben herşey yiyorumkahvaltı için fazla seçenek yok hergünde aynı şeyler yenmiyor.
İkinci konuda da, banada söylediler abdestsiz emzirme diye aslında benim bildiğim gusül olmadan sadece ibadet edemezsin geri kalan bütün işlerini yapabilirsin. O yüzden akşam ezanını geçirme diyolar. Yada geceyse sabah ezanına kadar vaktin var diyolar. Ordaki amaç ibadet için.Bende çok yorgun düşüyorum benimkide iki defa rüyada oldu unuttummuşum rüyayı gece çocuğu emzirdim sonra duş almam gerektiği aklıma geldi birindede sabah oldu nerdeyse akşam olacak rüya gördüğümü hatırladım.
Bizimki de çok arttı önlüksüz gezemiyoruz artık bugün e bebekten 6 tane önlük aldım çok çabuk ıslanıyor eli de hep ağzında bakalım ne zaman çıkar dişBizim kız resmen sabun gibi köpürüyor
Yaaa ben ona kıyamamBugün bebeği görümceme bırakıp eşimle dışarı çıktık her zaman yaptığımız bir şey bu ama bu sefer bebek bizi gördü giderken ona el salladım falan neyse tam AVM nin orda arabayı park ederken görümcem aradı bebek çok ağlıyor ne olur gelin diye neyseki AVM ile evin arası arabayla 5 dakika hemen geri eve döndük gerçekten de çok ağlıyordu ben kucağıma alır almaz sustu ilk defa onu bıraktık diye ağladı yavrumuz büyümüş dedim eşime kucağımda gezdirdim sakinleşti normale döndü hamağa yatırdım kitap okudum uyku melodisi açtım uyudu kuzum tekrar çıktık dışarı e bebekte biraz alışveriş yaptık yine görümcem aradı çok ağlıyor susturamıyoruz diye bu sefer diğer görümcem ve kayınvalidem de gelmiş yanına üçü de çocuğu susturamamış benim giydiğim tişörtü koymuşlar kokumdan susar diye yok mama vermişler içmemiş ne yaptılarsa susmamış feryat figan çok telaşlanmışlar yine 5 dakikada hemen eve döndük ben kucağıma alır almaz sustu özür dilerim anneciğim diyerek mamasını içirdim sakinleşti baktım görümcelerim kayınvalidem üçü de ağlıyor görümcem üçümüz bir annenin yerini tutamadık bak dedi eşime dedim işe başlayınca ne olacak iki ay var daha inşallah alışır bu üçüncü ay hastanede kontrol ve özel aşılarda çok ağlamıştı aynı gece ateşlenmişti de sabaha kadar inlemişti ondan beridir bana daha bir düşkün oldu
Amin inşallahYaaa ben ona kıyamamçalışan annelere de bebeklere hep ayrı üzümüşümdür, kuzum annesinin yokluğunu anlamış hemen ya inşallah işe başlayana kadar alışır gerçekten zor bir durum ikiniz içinde. Geçen gün bizim ufaklıkta k.valideme ve kp aynı şeyi yaptı onlara gidince feryat figan ağladı ben alınca sakinleşti. Hatta bir koltua koysana bakalım bize gelince mi yapıyor dediler oraya koydum yine ağlamadı onlar alınca ağladı. Artık büyüyorlar yabancılamayı öğreniyorlar heralde. Allah yardımcın olsun inşallah alışır da hiç ağlamaz kuzucuk.
Çok mantıklı inşallah istediğin düzen oluşurGünaydın hanımlar
Yeni keşfimi gururla anlatıyorum
Dream feeding diye bir uygulama varmış. Bebişi gece uykusuna yatırdık, 2-3 saat geçti ve bebişimiz henüz uyanmadı. Gidip o uyurken besliyoruz ve açlıktan uyanma saatini öteliyoruz
Bizim normal düzenimiz şöyleydi, 7-7:30 arası uyuyor ve uyanmaları kabaca şöyle; 10:30-12:30-2:20-4:15 ve 5-6 arası kalkıyor.
Dün 7:30’da uyudu, 10’da gidip emzirdim. Uyuduğu için pek de emmedi bence. Ve uyanmalarımız şöyle oldu; 12:50 - 4:00
Uyanıp uyanıp emmediği için süt de birikmiş, 1’e doğru emdiği de onu 4’e kadar idare etti.
Umarım tesadüf değildirve umarım işinize yarar.
Sabah kaka yaptığı için çok erken uyanıyor, onu da çözersek gece uyku işi tamamdır
Aslıcım çok üzüldüm Masal için. Ben geçen hafta sınava gittiğimde de annem kızımı durduramamıştı. Çok ağlamamış ama biberonu ısrarla reddetmiş, ağzını sıkı sıkı kapatmış. Sen bildiğim kadarıyla kayınvalidenlerle de aynı binadaydın. Aslında alışkın olması gerekir diye düşünüyor insan ama annenin yerini kimse tutamıyor işte. Işe başlamadan 1-2 hafta önce onlara daha çok sorumluluk mu versen acaba? Sen varken onlar beslese, zamanla sen yokken de onlar beslese uyutsa. Yavaş yavaş bakımını sen varken onlar üstlenirse belki yumuşak bir geçiş olur Masal için.Bugün bebeği görümceme bırakıp eşimle dışarı çıktık her zaman yaptığımız bir şey bu ama bu sefer bebek bizi gördü giderken ona el salladım falan neyse tam AVM nin orda arabayı park ederken görümcem aradı bebek çok ağlıyor ne olur gelin diye neyseki AVM ile evin arası arabayla 5 dakika hemen geri eve döndük gerçekten de çok ağlıyordu ben kucağıma alır almaz sustu ilk defa onu bıraktık diye ağladı yavrumuz büyümüş dedim eşime kucağımda gezdirdim sakinleşti normale döndü hamağa yatırdım kitap okudum uyku melodisi açtım uyudu kuzum tekrar çıktık dışarı e bebekte biraz alışveriş yaptık yine görümcem aradı çok ağlıyor susturamıyoruz diye bu sefer diğer görümcem ve kayınvalidem de gelmiş yanına üçü de çocuğu susturamamış benim giydiğim tişörtü koymuşlar kokumdan susar diye yok mama vermişler içmemiş ne yaptılarsa susmamış feryat figan çok telaşlanmışlar yine 5 dakikada hemen eve döndük ben kucağıma alır almaz sustu özür dilerim anneciğim diyerek mamasını içirdim sakinleşti baktım görümcelerim kayınvalidem üçü de ağlıyor görümcem üçümüz bir annenin yerini tutamadık bak dedi eşime dedim işe başlayınca ne olacak iki ay var daha inşallah alışır bu üçüncü ay hastanede kontrol ve özel aşılarda çok ağlamıştı aynı gece ateşlenmişti de sabaha kadar inlemişti ondan beridir bana daha bir düşkün oldu
Bize doktor 4. Ayda meme reddi olur sakin loş bir odaya geçip emzirmeyi dene ısrarcı ol dedi. Umarım geçici bir döneminizdir. Artık etrafı çok fazla merak ettikleri için ilgisi dagiliyormus. Bizde de onceki kadar istekli değil çok aciktiginda emiyor artıkKızlar dünden beri mahvoldum artıkmemeyi görünce çığlık kıyamet asla emmek istemiyor umarım bu durum geçicidir ne yapacağımı şaşırdım artık
Oyyy kuzum ya anne sıcaklığını istemişBugün bebeği görümceme bırakıp eşimle dışarı çıktık her zaman yaptığımız bir şey bu ama bu sefer bebek bizi gördü giderken ona el salladım falan neyse tam AVM nin orda arabayı park ederken görümcem aradı bebek çok ağlıyor ne olur gelin diye neyseki AVM ile evin arası arabayla 5 dakika hemen geri eve döndük gerçekten de çok ağlıyordu ben kucağıma alır almaz sustu ilk defa onu bıraktık diye ağladı yavrumuz büyümüş dedim eşime kucağımda gezdirdim sakinleşti normale döndü hamağa yatırdım kitap okudum uyku melodisi açtım uyudu kuzum tekrar çıktık dışarı e bebekte biraz alışveriş yaptık yine görümcem aradı çok ağlıyor susturamıyoruz diye bu sefer diğer görümcem ve kayınvalidem de gelmiş yanına üçü de çocuğu susturamamış benim giydiğim tişörtü koymuşlar kokumdan susar diye yok mama vermişler içmemiş ne yaptılarsa susmamış feryat figan çok telaşlanmışlar yine 5 dakikada hemen eve döndük ben kucağıma alır almaz sustu özür dilerim anneciğim diyerek mamasını içirdim sakinleşti baktım görümcelerim kayınvalidem üçü de ağlıyor görümcem üçümüz bir annenin yerini tutamadık bak dedi eşime dedim işe başlayınca ne olacak iki ay var daha inşallah alışır bu üçüncü ay hastanede kontrol ve özel aşılarda çok ağlamıştı aynı gece ateşlenmişti de sabaha kadar inlemişti ondan beridir bana daha bir düşkün oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?