- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #41.261
Bende günah olduğunu düşünmüyorum ama insan tereddüt ediyorCanım zannetmiyorum günah olduğunu, millet cahiliyeden kalma batıl konuşmalarıyla daha günaha giriyor bence. Az pişmiş yumurta ben de yiyorum ,bence zararlı olduğunu düşünmüyorum.Çünkü bizim memlekette çiğ köfte yerler bol bol kimseye birşey olmadı. Ben gazdan dolayı hâlâ yemeye cesaret edemedim ah bi etsem ağlamasa devamı gelecekÇok özledim çiğköfteyi
Ben pazen kundağa sarıp battaniye örtüyorum. Gece 22 -23 derece oluyor genelde. Başı terliyor, saçlar ıslanmış oluyor. Gece kaka yapmadığı sürece altını açmıyorum. Uyku tulumunu ben de dönmeye başladığı zaman için düşünüyorum. Şu an çok açmıyor üzerini. Ama dediğin gibi emzirdikten sonra giydirsek uykusu açılır zaten.Kızlar size iki sorum var. Biz uyku tulumuna alışamadık. Uyumadan önce giydirsem emerken terliyor, sonra giydirsem uyanıyor. Korkuyorum ama mecburen örtüyorum üstünü. Ev 24 derece ince pamuk battaniye örtüyorum ama yine de başi terliyor genelde. İ Sizde de terleme var mi ve ne örtüyorsunuz?
İkinci sorum gece bebişlerin altını degistiriyor musunuz kaka olmadan?
Terleme bizdede oluypr ama çok örtmüşsem eğer. Ben önceden değiştiriyordum artık değiştirmiyorum geceleri uykusu bölünüyor i.Kızlar size iki sorum var. Biz uyku tulumuna alışamadık. Uyumadan önce giydirsem emerken terliyor, sonra giydirsem uyanıyor. Korkuyorum ama mecburen örtüyorum üstünü. Ev 24 derece ince pamuk battaniye örtüyorum ama yine de başi terliyor genelde. İ Sizde de terleme var mi ve ne örtüyorsunuz?
İkinci sorum gece bebişlerin altını degistiriyor musunuz kaka olmadan?
Bizdede var öyle bir döngü geçmedi. Travocort ve fitoyu karıştırıp sürdüm her emzirmeden sonra tabi doktor verdi bunları. Bebeğin agzınada devamlı yapınca geçiyor gerçektenMerhaba uzun zamandır giremiyorum yoğunluktan, yaşayan vardır diye bir sorayım dedim. Dilimizde pamukçuk oluştu karbonatlı su ile siliyorum ama geçecek gibi değil. Göğüs uclarımda acımaya kızarmaya basladı. Birde ısırıyor emerken baya sinirleniyor, dili acıyorsa ondandır diye düşünüyorum. Çünkü emerken ses çıkıyor artık cokcok diye, yani tam tutamıyor gibi sanki memeyi. Ne yapmalıyım bir önerisi olan var mı?
Çok şükür nasıl başladıysak öyle gidiyorSenin bebek nasıl gidiyor. Uyku düzeni falan nasıl. Bizimki gözünü ovuşturuyor elleriyle, bugünde dikkat ettim beni takip ediyor. Babasıyla bakıyoruz bi babasına bi bana bakıyor. 2 gündür yapıyor bunları. Büyüme atağı devam ediyor arada çıldırtıyor. 2 gündür uykususuz.gündüzde oek vermli uyumuyor. Gözler kapalı bildiğim aguluyor konuşuyor deli gibi uykusu var ama derim uyumuyor.
Aa hiç bilmiyordum sadece emziriyorum, yoktu önceleri şimdi aranıyor sürekli diye hoşuna gidiyor ev ahalisinin elleri ağzında çocugun. Mikrop kapıyor doğal olarak. Kızıyorum ama anlatamıyorumCanım mama veriyorsan sonrasında bir yudum su ver çünkü ağzında kalan mama yapıyor oğlumda öyleydi. Eğer emziriyorsan sadece yemek yerken, çay kahve içerken çok sıcak içme. Çok sıcak içince pamukçuk yapar.
Ben de aynı senin gibi altına da penye battaniye serip değiştiriyorum, hatta ıslak kısma ağız bezi filan koyuyorum ayakları da ıslanmasın diye :) başı neden bu kadar terliyor anlamadim, biz yorganla yatarken bebek ince olunca size de bir sorayım dedim demek ki durum aynı:) bu arada hayırlı olsun bebisin sünneti Allah damatligini göstersin:)Benimkinin de başı çok terliyor hatta gece emzirip geri yerine yatırırken yatağın başına denk gelen kısmı ıslak ve soğuk oldugu icin bebeğimin altina ayri bi penye battaniye örtüp emzirip yatırırken battaniyenin yönünü değiştiriyorum ıslak kısmı aşağıda kalıyor. Ben kundak yapıyorum ve üstüne bi tane daha penye battaniye örüyorum. Kendimiz yorganla yatıyoruz. Uyku tulumu baktım netten ama emin olamadim. Kundak yapmazsam da sıçrar kollari hareket eder kendini uyandirir napcam bilmiyorum artık kundak da istemiyor güçlendi iyice açıyor kundağı
Ben de küçükken değiştirdiğimde uyanmıyordu simdi sanki uykusunu dağıtıyorum, pişik olur diye korkuyorum. Gerekirse 1 numara büyük bez takıp bol kremle deneyeyim ben de o zamanBen 20-21 derecede ince bir kat kıyafet + kundakla uyutuyorum. Ayak kısmını ince bir örtüyle örtüyorum sadece, ayaklar çıplak ve kundağın alt kısmı genelde açılıyor diye. Terlemiyor. Ama ev sıcak olursa terlediğini ben de farkettim.
Gece değiştirmiyorum bezini. Çok kararsız kalmıştım ama uyanıyor bebeğim. Sleepy’nin külot bezini almışız yanlışlıkla, onu kullanmaya başladım gece, hiç sızdırma falan olmuyor. Kremi de biraz bol sürüyorum yatmadan. Bir sorun yok gibi şimdilik
Teşekkür ederim canım, aynen uyku tulumu biraz daha büyüyünce artıkBen pazen kundağa sarıp battaniye örtüyorum. Gece 22 -23 derece oluyor genelde. Başı terliyor, saçlar ıslanmış oluyor. Gece kaka yapmadığı sürece altını açmıyorum. Uyku tulumunu ben de dönmeye başladığı zaman için düşünüyorum. Şu an çok açmıyor üzerini. Ama dediğin gibi emzirdikten sonra giydirsek uykusu açılır zaten.
Ben çok örtmesem de 3 4 saat uyursa başı kesin terliyor, kaka yapmazsa ben de değiştirmemeyi deneyeceğim bakalım bugün inşallah pişik olmazTerleme bizdede oluypr ama çok örtmüşsem eğer. Ben önceden değiştiriyordum artık değiştirmiyorum geceleri uykusu bölünüyor i.
Günlük 20-30 gr yani 600-900gr arası almaları gerekiyormuş bu aylardaKızlar doktorunuz size beybilerden ayda kaç kilo almanız gerektiğini söylüyorbiz bu ay 660 gram almışız bana az gibi geldi
Ben de yakında yaparım çiğköfteBende günah olduğunu düşünmüyorum ama insan tereddüt ediyorbende aylardır yemiyorum ama havas yavaş yemek istiyorum deneyeyim azar azar bakalım nasıl tepki verecek mesela arada dışarda yemek yerken kola içiyorum ekstrem bir gaz sorunu olmuyor geçen gün bulgurda yedim her zamanki gibiydi
Bizde de ne kadar öpme desek de abimiz sürekli öpüyor , kızın yanakları kötü oluyor ondan. Maalesef karşıdaki de çocuk olunca laf anlatamıyorsunAa hiç bilmiyordum sadece emziriyorum, yoktu önceleri şimdi aranıyor sürekli diye hoşuna gidiyor ev ahalisinin elleri ağzında çocugun. Mikrop kapıyor doğal olarak. Kızıyorum ama anlatamıyorum
Pişik sorunu yaşadınız mı daha önce? Bazı ciltler nasıl dikkat edilirse edilsin oluyor yine de. En başından beri olmadıysa tedirgin olma bence. Ben pamuk ve suyla temizliyorum. Kakadan sonra 1 kez de yıkıyorum poposunu. Her kakadan sonra değil ama, günde 1 kez yıkamış oluyorum. Çok şükür pişik sorunu yaşamadık. 2 aydır gece alt açmıyorum.Teşekkür ederim canım, aynen uyku tulumu biraz daha büyüyünce artık
Ben çok örtmesem de 3 4 saat uyursa başı kesin terliyor, kaka yapmazsa ben de değiştirmemeyi deneyeceğim bakalım bugün inşallah pişik olmaz
Günlük 20-30 gr yani 600-900gr arası almaları gerekiyormuş bu aylarda
Yok çok şükür hiç olmadı, bez prima kullanıyorum ben de temizleme pamuğu ve ılık suyla siliyorum pişik önleyici krem sürüyorum mustela. Ama bi arkadaşımda gördüm içim gitti çocuğa ondan korktum heralde bir de burda da bazen mantar oldu filan diye paylaşınca insanlar. Tamam ben de gece çocuğun uykusunu bolmeyeyim kaka olmadıkça artıkPişik sorunu yaşadınız mı daha önce? Bazı ciltler nasıl dikkat edilirse edilsin oluyor yine de. En başından beri olmadıysa tedirgin olma bence. Ben pamuk ve suyla temizliyorum. Kakadan sonra 1 kez de yıkıyorum poposunu. Her kakadan sonra değil ama, günde 1 kez yıkamış oluyorum. Çok şükür pişik sorunu yaşamadık. 2 aydır gece alt açmıyorum.
Bizim doktorumuz şu kadar alması gerekiyor demedi ama biz bu ay 1.200gr aldık hemşiremiz çok iyi üst sınırda dedi boyu da 60 cm olmuş. Bir önceki ayda böyleydi gelişimi çok iyi diyor sadece oran vermiyor.Kızlar doktorunuz size beybilerden ayda kaç kilo almanız gerektiğini söylüyorbiz bu ay 660 gram almışız bana az gibi geldi
Bizede demiyorlar boyumuz uzun. Görünüşte kilomuzda güzel. Kilolu olsun istemiyorum abimin çocukları obez derecesi onlardan sonra korkuyorum. Sütüm yetiyor mu anlamıyorum sürekli emmek istiyor hiç doymuyormuş gibiBizim doktorumuz şu kadar alması gerekiyor demedi ama biz bu ay 1.200gr aldık hemşiremiz çok iyi üst sınırda dedi boyu da 60 cm olmuş. Bir önceki ayda böyleydi gelişimi çok iyi diyor sadece oran vermiyor.
Evet fazla kilo iyi bir şey değil sağlıklı değil önemli olan ortalamanın içinde olması. Alt ve üst sınır var ayına göre. Emme konusuna takılma derim bizim bebiş bazen 15 dkda bir emmek istiyor bazen acaba süt mu gelmiyor diyorum hatta bir ara sağdığım sütten verdik yarısını ancak içti ama yine emmek istiyordu. Bazen sadece doymak için yapmıyorlar. Biz de gündüzleri saatte bir emiyoruz. Eğer alması gereken ortalamada alıyorsa doyuyordur.Bizede demiyorlar boyumuz uzun. Görünüşte kilomuzda güzel. Kilolu olsun istemiyorum abimin çocukları obez derecesi onlardan sonra korkuyorum. Sütüm yetiyor mu anlamıyorum sürekli emmek istiyor hiç doymuyormuş gibi
Doğru diyorsun kafa rahat olmalıEvet fazla kilo iyi bir şey değil sağlıklı değil önemli olan ortalamanın içinde olması. Alt ve üst sınır var ayına göre. Emme konusuna takılma derim bizim bebiş bazen 15 dkda bir emmek istiyor bazen acaba süt mu gelmiyor diyorum hatta bir ara sağdığım sütten verdik yarısını ancak içti ama yine emmek istiyordu. Bazen sadece doymak için yapmıyorlar. Biz de gündüzleri saatte bir emiyoruz. Eğer alması gereken ortalamada alıyorsa doyuyordur.
Çok teşekkür ederim canım tavsiyelerini uygulayacağım inşallah hallederiz evet eşimin ailesi bakımından çok şanslıyım çok merhametli çok anlayışlı çok yardımsever insanlar Allah herkesi kendi gibi insanlarla karşılaştırsın ben de onlar gibiyim çok duygusalım yıllarca birileri tarafından hep haksızlığa uğradım ezildim en sonunda Rabbim kalbimin mükâfatını verdi şükürler olsunAslıcım çok üzüldüm Masal için. Ben geçen hafta sınava gittiğimde de annem kızımı durduramamıştı. Çok ağlamamış ama biberonu ısrarla reddetmiş, ağzını sıkı sıkı kapatmış. Sen bildiğim kadarıyla kayınvalidenlerle de aynı binadaydın. Aslında alışkın olması gerekir diye düşünüyor insan ama annenin yerini kimse tutamıyor işte. Işe başlamadan 1-2 hafta önce onlara daha çok sorumluluk mu versen acaba? Sen varken onlar beslese, zamanla sen yokken de onlar beslese uyutsa. Yavaş yavaş bakımını sen varken onlar üstlenirse belki yumuşak bir geçiş olur Masal için.
Bu arada geçen aşıdan sonrada kayınbaban ağlamıştı diye hatırlıyorum. Bu olayda da görümcelerin ve kayınvaliden... Maaşallah, size karşı hep böyle merhametli olsunlar inşallah. Sen böyle yazdıkça çok duygulanıyorum ben.
Aynen öyle içini de kafanı da rahat tutDoğru diyorsun kafa rahat olmalıen önemlisi sütüne güvenmek galiba
Evet uyku beslenme birbiriyle bağlantılı inşallah istediğin gibi olurMaşallah sizebizimki fazla erken uyuyor gündüz sürekli memede ama, emerek uyuduğu ve genelde yarım saat uyuduğu için uyku işi düzene girerse beslenme de girer diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?