2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende günah olduğunu düşünmüyorum ama insan tereddüt ediyor bende aylardır yemiyorum ama havas yavaş yemek istiyorum deneyeyim azar azar bakalım nasıl tepki verecek mesela arada dışarda yemek yerken kola içiyorum ekstrem bir gaz sorunu olmuyor geçen gün bulgurda yedim her zamanki gibiydi

Ben pazen kundağa sarıp battaniye örtüyorum. Gece 22 -23 derece oluyor genelde. Başı terliyor, saçlar ıslanmış oluyor. Gece kaka yapmadığı sürece altını açmıyorum. Uyku tulumunu ben de dönmeye başladığı zaman için düşünüyorum. Şu an çok açmıyor üzerini. Ama dediğin gibi emzirdikten sonra giydirsek uykusu açılır zaten.

Terleme bizdede oluypr ama çok örtmüşsem eğer. Ben önceden değiştiriyordum artık değiştirmiyorum geceleri uykusu bölünüyor i.

Bizdede var öyle bir döngü geçmedi. Travocort ve fitoyu karıştırıp sürdüm her emzirmeden sonra tabi doktor verdi bunları. Bebeğin agzınada devamlı yapınca geçiyor gerçekten

Çok şükür nasıl başladıysak öyle gidiyor arada bir uyumak istemiyor az uyuyor ama huysuzluk yapmıyor ağlamıyor. Dün çok güzel uyudu mesela uyandı emdi uyudu sürekli. Geceleri zaten hiç sıkıntımız yok 4-5 saat uyuyor. Bizimki bayadır başını tutuyor gözleriyle bana bakıyor konuşuyor benimle, gözlerini ovuşturuyor ve çok gülüyor. Biz pek atak yaşamıyoruz sadece gündüzleri acıkıp ağlıyor sık emmek istiyor açlığa hiç tahammülü yok iyice şişko olacak

Aa hiç bilmiyordum sadece emziriyorum, yoktu önceleri şimdi aranıyor sürekli diye hoşuna gidiyor ev ahalisinin elleri ağzında çocugun. Mikrop kapıyor doğal olarak. Kızıyorum ama anlatamıyorum

Ben de aynı senin gibi altına da penye battaniye serip değiştiriyorum, hatta ıslak kısma ağız bezi filan koyuyorum ayakları da ıslanmasın diye :) başı neden bu kadar terliyor anlamadim, biz yorganla yatarken bebek ince olunca size de bir sorayım dedim demek ki durum aynı:) bu arada hayırlı olsun bebisin sünneti Allah damatligini göstersin:)
Ben de küçükken değiştirdiğimde uyanmıyordu simdi sanki uykusunu dağıtıyorum, pişik olur diye korkuyorum. Gerekirse 1 numara büyük bez takıp bol kremle deneyeyim ben de o zaman

Kızlar doktorunuz size beybilerden ayda kaç kilo almanız gerektiğini söylüyor biz bu ay 660 gram almışız bana az gibi geldi

Teşekkür ederim canım, aynen uyku tulumu biraz daha büyüyünce artık
Terleme bizdede oluypr ama çok örtmüşsem eğer. Ben önceden değiştiriyordum artık değiştirmiyorum geceleri uykusu bölünüyor i.
Ben çok örtmesem de 3 4 saat uyursa başı kesin terliyor, kaka yapmazsa ben de değiştirmemeyi deneyeceğim bakalım bugün inşallah pişik olmaz
Kızlar doktorunuz size beybilerden ayda kaç kilo almanız gerektiğini söylüyor biz bu ay 660 gram almışız bana az gibi geldi
Günlük 20-30 gr yani 600-900gr arası almaları gerekiyormuş bu aylarda

Ben de yakında yaparım çiğköfte

Aa hiç bilmiyordum sadece emziriyorum, yoktu önceleri şimdi aranıyor sürekli diye hoşuna gidiyor ev ahalisinin elleri ağzında çocugun. Mikrop kapıyor doğal olarak. Kızıyorum ama anlatamıyorum
Bizde de ne kadar öpme desek de abimiz sürekli öpüyor , kızın yanakları kötü oluyor ondan. Maalesef karşıdaki de çocuk olunca laf anlatamıyorsun

Pişik sorunu yaşadınız mı daha önce? Bazı ciltler nasıl dikkat edilirse edilsin oluyor yine de. En başından beri olmadıysa tedirgin olma bence. Ben pamuk ve suyla temizliyorum. Kakadan sonra 1 kez de yıkıyorum poposunu. Her kakadan sonra değil ama, günde 1 kez yıkamış oluyorum. Çok şükür pişik sorunu yaşamadık. 2 aydır gece alt açmıyorum.

Yok çok şükür hiç olmadı, bez prima kullanıyorum ben de temizleme pamuğu ve ılık suyla siliyorum pişik önleyici krem sürüyorum mustela. Ama bi arkadaşımda gördüm içim gitti çocuğa ondan korktum heralde bir de burda da bazen mantar oldu filan diye paylaşınca insanlar. Tamam ben de gece çocuğun uykusunu bolmeyeyim kaka olmadıkça artık

Bizim doktorumuz şu kadar alması gerekiyor demedi ama biz bu ay 1.200gr aldık hemşiremiz çok iyi üst sınırda dedi boyu da 60 cm olmuş. Bir önceki ayda böyleydi gelişimi çok iyi diyor sadece oran vermiyor.

Bizim doktorumuz şu kadar alması gerekiyor demedi ama biz bu ay 1.200gr aldık hemşiremiz çok iyi üst sınırda dedi boyu da 60 cm olmuş. Bir önceki ayda böyleydi gelişimi çok iyi diyor sadece oran vermiyor.
Bizede demiyorlar boyumuz uzun. Görünüşte kilomuzda güzel. Kilolu olsun istemiyorum abimin çocukları obez derecesi onlardan sonra korkuyorum. Sütüm yetiyor mu anlamıyorum sürekli emmek istiyor hiç doymuyormuş gibi

Evet fazla kilo iyi bir şey değil sağlıklı değil önemli olan ortalamanın içinde olması. Alt ve üst sınır var ayına göre. Emme konusuna takılma derim bizim bebiş bazen 15 dkda bir emmek istiyor bazen acaba süt mu gelmiyor diyorum hatta bir ara sağdığım sütten verdik yarısını ancak içti ama yine emmek istiyordu. Bazen sadece doymak için yapmıyorlar. Biz de gündüzleri saatte bir emiyoruz. Eğer alması gereken ortalamada alıyorsa doyuyordur.

Doğru diyorsun kafa rahat olmalıen önemlisi sütüne güvenmek galiba

Çok teşekkür ederim canım tavsiyelerini uygulayacağım inşallah hallederiz evet eşimin ailesi bakımından çok şanslıyım çok merhametli çok anlayışlı çok yardımsever insanlar Allah herkesi kendi gibi insanlarla karşılaştırsın ben de onlar gibiyim çok duygusalım yıllarca birileri tarafından hep haksızlığa uğradım ezildim en sonunda Rabbim kalbimin mükâfatını verdi şükürler olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…