- 16 Ocak 2021
- 240
- 705
- 53
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #41.241
Maşallah sizeÇok mantıklı inşallah istediğin düzen oluşurbenim bebeğim gece 12 gibi uyuyor sabah 6 da gözünü açmadan uyuyarak mamasını içiyor uyumaya devam ediyor sabah 9 da tekrar mamasını içiriyorum yine uyumaya devam ediyor dün sabah 10 a kadar uyudu bugün hala uyuyor bakalím kaçta uyanacak gündüz uykuları da iki üç saatte bir uyuyor ama en fazla bir iki saat çünkü gece uykusunu alıyor sabah 6 dan gece 12 ye kadar 3 saatte bir mama veriyorum gece sadece 6 saat vermiyorum uykusu bölünmesin gece uykusu sonuçta diye
Benimkinin de başı çok terliyor hatta gece emzirip geri yerine yatırırken yatağın başına denk gelen kısmı ıslak ve soğuk oldugu icin bebeğimin altina ayri bi penye battaniye örtüp emzirip yatırırken battaniyenin yönünü değiştiriyorum ıslak kısmı aşağıda kalıyor. Ben kundak yapıyorum ve üstüne bi tane daha penye battaniye örüyorum. Kendimiz yorganla yatıyoruz. Uyku tulumu baktım netten ama emin olamadim. Kundak yapmazsam da sıçrar kollari hareket eder kendini uyandirir napcam bilmiyorum artık kundak da istemiyor güçlendi iyice açıyor kundağıKızlar size iki sorum var. Biz uyku tulumuna alışamadık. Uyumadan önce giydirsem emerken terliyor, sonra giydirsem uyanıyor. Korkuyorum ama mecburen örtüyorum üstünü. Ev 24 derece ince pamuk battaniye örtüyorum ama yine de başi terliyor genelde. İ Sizde de terleme var mi ve ne örtüyorsunuz?
İkinci sorum gece bebişlerin altını degistiriyor musunuz kaka olmadan?
Ben 20-21 derecede ince bir kat kıyafet + kundakla uyutuyorum. Ayak kısmını ince bir örtüyle örtüyorum sadece, ayaklar çıplak ve kundağın alt kısmı genelde açılıyor diye. Terlemiyor. Ama ev sıcak olursa terlediğini ben de farkettim.Kızlar size iki sorum var. Biz uyku tulumuna alışamadık. Uyumadan önce giydirsem emerken terliyor, sonra giydirsem uyanıyor. Korkuyorum ama mecburen örtüyorum üstünü. Ev 24 derece ince pamuk battaniye örtüyorum ama yine de başi terliyor genelde. İ Sizde de terleme var mi ve ne örtüyorsunuz?
İkinci sorum gece bebişlerin altını degistiriyor musunuz kaka olmadan?
Eyvah meme reddi başlamışKızlar dünden beri mahvoldum artıkmemeyi görünce çığlık kıyamet asla emmek istemiyor umarım bu durum geçicidir ne yapacağımı şaşırdım artık
Dün 7.5 saat asla ağzını açmadı yıktı ortalığı normalde neredeyse saat başı emiyordu o yüzden üzdü bu durum beni inşallah geçici bi durumdur sürekli teklif ediyorum bakalımBize doktor 4. Ayda meme reddi olur sakin loş bir odaya geçip emzirmeyi dene ısrarcı ol dedi. Umarım geçici bir döneminizdir. Artık etrafı çok fazla merak ettikleri için ilgisi dagiliyormus. Bizde de onceki kadar istekli değil çok aciktiginda emiyor artık
Teşekkür ederim canım inceleyeceğimEyvah meme reddi başlamışseninki bizimkilerden büyük ya bircogumuz aynı aşamalardan gecicez malesef. Bu süreçte emzirme danışmanları memeyi almıyor diye sakın biberona yönelmeyin diyor ve uyurken emzirin diyor. Daha bircok tavsiyeleri var, Dilruba demirezer in YouTube kanalını incelemeni öneririm. Bu çok yaygın görülen bi sorun. Emzirmezsen sütün azalır, emmiyorsa sağ mutlaka memeyi bosalt 2-3 saatte bir. İnsallah kolay atlatırsinız da sonra bize tavsiyeler verirsin ben şu şekilde yaptım diye
Evet ya inşallah geçici olur çok yaygın yaşanan bi sorun böyle düşün lütfen ve stresini azaltmaya çalış bebeğine de yansımasın. İnşallah çabuk atlatirsinizTeşekkür ederim canım inceleyeceğimçok zor yaa valla tükendimm normal zamanda çok emdiği için göğüslerim doluyor ağrısı oluyor oğlumda aç susuz kaldı diye düşünüyorum bide gece uyku arası bi kere kabul ettirebildim inşallah geçici bi dönem olur bazı bebekler reddedip almıyor diyorlar ondan korkuyorum hepimiz kolaylıkla atlatalım inşallah
Kuzum ya bazı çocuklar oluyor böyle, işe başlicaksın zor olacak sanırım. Anacım koronadan çocukları kimseye teslim edemiyoruz bi yere gidemiyoruz ki kuzucuklar alışsın yabancı yüzlere. Benimde bu hafta son işe başlıcam inşallah korona tedbirleri azcık artarda bu ay çağırmazlarBugün bebeği görümceme bırakıp eşimle dışarı çıktık her zaman yaptığımız bir şey bu ama bu sefer bebek bizi gördü giderken ona el salladım falan neyse tam AVM nin orda arabayı park ederken görümcem aradı bebek çok ağlıyor ne olur gelin diye neyseki AVM ile evin arası arabayla 5 dakika hemen geri eve döndük gerçekten de çok ağlıyordu ben kucağıma alır almaz sustu ilk defa onu bıraktık diye ağladı yavrumuz büyümüş dedim eşime kucağımda gezdirdim sakinleşti normale döndü hamağa yatırdım kitap okudum uyku melodisi açtım uyudu kuzum tekrar çıktık dışarı e bebekte biraz alışveriş yaptık yine görümcem aradı çok ağlıyor susturamıyoruz diye bu sefer diğer görümcem ve kayınvalidem de gelmiş yanına üçü de çocuğu susturamamış benim giydiğim tişörtü koymuşlar kokumdan susar diye yok mama vermişler içmemiş ne yaptılarsa susmamış feryat figan çok telaşlanmışlar yine 5 dakikada hemen eve döndük ben kucağıma alır almaz sustu özür dilerim anneciğim diyerek mamasını içirdim sakinleşti baktım görümcelerim kayınvalidem üçü de ağlıyor görümcem üçümüz bir annenin yerini tutamadık bak dedi eşime dedim işe başlayınca ne olacak iki ay var daha inşallah alışır bu üçüncü ay hastanede kontrol ve özel aşılarda çok ağlamıştı aynı gece ateşlenmişti de sabaha kadar inlemişti ondan beridir bana daha bir düşkün oldu
Bence çocuk aç olunca mutlak alacak memeyi diye tahmin ediyorum bakalım biz nasıl yaşıcaz. Benimkide dünden beri çok emmiyor. Otururken pek fazla almıyor ama uzanınca yanına emiyor o zaman. Birde bebek uykusuz yada atak zamanı oluncada almıyor memeyi. Seninkininde atak zamanı gibi 12-14 hafta arası ara ara olur. Birde ona dikkat et istersen. Bizimkide hala 8. Hafta atağını yaşıyor ara ara dün ve bugün gece gündüz uyumadı. Bugün sabaha kadar memeyide istemedi, anca bir kere emdi oda çok acıkmıştı. Mama verim diye düşündüm yanlız bu kezde tekrar meme almaz diye korkuyorum o yüzden saldım gitti ağlayınca meme veriyorum isterse alır. Nasılsa geçicek bu durum.Teşekkür ederim canım inceleyeceğimçok zor yaa valla tükendimm normal zamanda çok emdiği için göğüslerim doluyor ağrısı oluyor oğlumda aç susuz kaldı diye düşünüyorum bide gece uyku arası bi kere kabul ettirebildim inşallah geçici bi dönem olur bazı bebekler reddedip almıyor diyorlar ondan korkuyorum hepimiz kolaylıkla atlatalım inşallah
Canım hayırlı olsun. Ne kadar erken o kadar iyi canım emeklemeden aradan çıkarmak en iyisiİnşallah canım çok teşekkür ederim
Yatağına giydiğin ,kokunun sindiği bi tişörtünü bırak. Oğlumda da çok kurtarıcı bir yöntemdi kızımda da öyle.Kizlar uyutup yatağına bırakınca gunduz uyumaya devam ederken odadan cikinca uyaniyor biraz iş yapmak istiyordum yapamiyorum oyle olunca kokumumu duyuyor ?bazen babasina birakip dus almaya gidince de geldigimde uyanmis oluyor iyice dalmadigindan mi biraz beklemem mi lazim sizde de var mi boyle bir durum
Geçmiş olsun, hayırlı olsun Rabbim damatlığınıda göstersin insallahBiz bugün oğlumuzu sünnet ettirdik arkadaşlar. Klipsli yöntemle yapıldı. Salı günü klips çıkarılacak İşlemden önce doktor pipiyi muayene etti bize yapılacak şeyi anlattı sonra uyuşturucu iğne vurdu hızlıca 3-4 yerinden. O esnada ağladı ama Allah'tan hemen sustu. 15 dk bekledik sonra işlem başladı, ben pek bakmadım oğlumun başında ellerini tutup yanağımi ona değdirip konusuyodum. İşlem de max 8-10 dk sürdü, acı duymadı sadece yapılan seylerden rahatsiz oldu. sanırım sezeryande bizim acı duymayip da yapılanları hissettigimiz gibi bisey. Sonrasinda eve geldik 2-3 saat sonra aşırı ağladı, uyuşturucu igne etkisi geçince. Bi şekilde sakinleşti ama hep diken ustundeyiz pipisi acımasın aman bacaklariyla pipisine vurmasın diye. 3-4 saat arayla calpol veriyoruz falan cok tedirginim gerginim dua edin insallah sorunsuz atlatırız.
Bende bunu kullanıyorum sakinleştiriyorBebeğinizi uyuturken zorlanırsanız bir de bunu deneyin derim. Sakinleştirip uykuya dalışını kolaylaştırıyor gibi. Bizde olumlu etkisi oldu.
Canım zannetmiyorum günah olduğunu, millet cahiliyeden kalma batıl konuşmalarıyla daha günaha giriyor bence. Az pişmiş yumurta ben de yiyorum ,bence zararlı olduğunu düşünmüyorum.Çünkü bizim memlekette çiğ köfte yerler bol bol kimseye birşey olmadı. Ben gazdan dolayı hâlâ yemeye cesaret edemedim ah bi etsem ağlamasa devamı gelecekKızlar size 2 sorum var biri biraz özelhamilelikte az pişmiş yumurta, sucuk, salam vs yiyemiyorduk şimdi yiyor musunuz ben az pişmiş yumurta yiyorum zararı var mıdır acaba doktora sormayı unuttum
Diğer sorumda birliktelik sonrasında duşa girmeme fırsat kalmadan bebeğim uyandı ve çok ağladı o şekilde emzirmek zorunda kaldım acaba günah mı? Internette biraz araştırdım ezan vaktini gecirmedigimiz sürece evdeki işlere emzirmeye yemek yapmaya engel değilmiş ama çoğu kişi de linclemis günah diyeemzir ama bebeğin yüzüne bakma diyen bile var anlam veremedim açıkçası. Bebeğim sadece anne sütü alıyor mama veriyor olsam öyle durumda mama vericem ama o da yok e bıraksam çatlayacak ağlamaktan çocuk
Canım bizimkinde de o durum ara ara oluyor bi yerde okudum çözümü tentene temasmış. Emzirmeden biraz kendi tenine yatır sarılın birlikte , kullağına güzel güzel sakın sakın konuş. Sakinleşince tekrar dene. Ve başını memeye doğru ittirme. Serbest bırak yaklaşır kendi tutsun.Kızlar dünden beri mahvoldum artıkmemeyi görünce çığlık kıyamet asla emmek istemiyor umarım bu durum geçicidir ne yapacağımı şaşırdım artık
Canım mama veriyorsan sonrasında bir yudum su ver çünkü ağzında kalan mama yapıyor oğlumda öyleydi. Eğer emziriyorsan sadece yemek yerken, çay kahve içerken çok sıcak içme. Çok sıcak içince pamukçuk yapar.Merhaba uzun zamandır giremiyorum yoğunluktan, yaşayan vardır diye bir sorayım dedim. Dilimizde pamukçuk oluştu karbonatlı su ile siliyorum ama geçecek gibi değil. Göğüs uclarımda acımaya kızarmaya basladı. Birde ısırıyor emerken baya sinirleniyor, dili acıyorsa ondandır diye düşünüyorum. Çünkü emerken ses çıkıyor artık cokcok diye, yani tam tutamıyor gibi sanki memeyi. Ne yapmalıyım bir önerisi olan var mı?
Mıkostatın yada Fıngostatın dıye bir ilaç var doktora sorup kullanabilirsinMerhaba uzun zamandır giremiyorum yoğunluktan, yaşayan vardır diye bir sorayım dedim. Dilimizde pamukçuk oluştu karbonatlı su ile siliyorum ama geçecek gibi değil. Göğüs uclarımda acımaya kızarmaya basladı. Birde ısırıyor emerken baya sinirleniyor, dili acıyorsa ondandır diye düşünüyorum. Çünkü emerken ses çıkıyor artık cokcok diye, yani tam tutamıyor gibi sanki memeyi. Ne yapmalıyım bir önerisi olan var mı?
Senin bebek nasıl gidiyor. Uyku düzeni falan nasıl. Bizimki gözünü ovuşturuyor elleriyle, bugünde dikkat ettim beni takip ediyor. Babasıyla bakıyoruz bi babasına bi bana bakıyor. 2 gündür yapıyor bunları. Büyüme atağı devam ediyor arada çıldırtıyor. 2 gündür uykususuz.Bende yemek istiyorum da emin olamadım gerçekten dikkat ede ede ac kaldıkbende aslolan ibadete engel olması diye biliyorum aynı senin yazdigin gibi. Mecbur kalıp emzirdim valla ama günah olmaması içimi rahatlattı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?