2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar size iki sorum var. Biz uyku tulumuna alışamadık. Uyumadan önce giydirsem emerken terliyor, sonra giydirsem uyanıyor. Korkuyorum ama mecburen örtüyorum üstünü. Ev 24 derece ince pamuk battaniye örtüyorum ama yine de başi terliyor genelde. İ Sizde de terleme var mi ve ne örtüyorsunuz?
İkinci sorum gece bebişlerin altını degistiriyor musunuz kaka olmadan?

Maşallah size bizimki fazla erken uyuyor gündüz sürekli memede ama, emerek uyuduğu ve genelde yarım saat uyuduğu için uyku işi düzene girerse beslenme de girer diye düşünüyorum

Benimkinin de başı çok terliyor hatta gece emzirip geri yerine yatırırken yatağın başına denk gelen kısmı ıslak ve soğuk oldugu icin bebeğimin altina ayri bi penye battaniye örtüp emzirip yatırırken battaniyenin yönünü değiştiriyorum ıslak kısmı aşağıda kalıyor. Ben kundak yapıyorum ve üstüne bi tane daha penye battaniye örüyorum. Kendimiz yorganla yatıyoruz. Uyku tulumu baktım netten ama emin olamadim. Kundak yapmazsam da sıçrar kollari hareket eder kendini uyandirir napcam bilmiyorum artık kundak da istemiyor güçlendi iyice açıyor kundağı

Ben 20-21 derecede ince bir kat kıyafet + kundakla uyutuyorum. Ayak kısmını ince bir örtüyle örtüyorum sadece, ayaklar çıplak ve kundağın alt kısmı genelde açılıyor diye. Terlemiyor. Ama ev sıcak olursa terlediğini ben de farkettim.
Gece değiştirmiyorum bezini. Çok kararsız kalmıştım ama uyanıyor bebeğim. Sleepy’nin külot bezini almışız yanlışlıkla, onu kullanmaya başladım gece, hiç sızdırma falan olmuyor. Kremi de biraz bol sürüyorum yatmadan. Bir sorun yok gibi şimdilik

Kızlar dünden beri mahvoldum artık memeyi görünce çığlık kıyamet asla emmek istemiyor umarım bu durum geçicidir ne yapacağımı şaşırdım artık
Eyvah meme reddi başlamış seninki bizimkilerden büyük ya bircogumuz aynı aşamalardan gecicez malesef. Bu süreçte emzirme danışmanları memeyi almıyor diye sakın biberona yönelmeyin diyor ve uyurken emzirin diyor. Daha bircok tavsiyeleri var, Dilruba demirezer in YouTube kanalını incelemeni öneririm. Bu çok yaygın görülen bi sorun. Emzirmezsen sütün azalır, emmiyorsa sağ mutlaka memeyi bosalt 2-3 saatte bir. İnsallah kolay atlatırsinız da sonra bize tavsiyeler verirsin ben şu şekilde yaptım diye

Dün 7.5 saat asla ağzını açmadı yıktı ortalığı normalde neredeyse saat başı emiyordu o yüzden üzdü bu durum beni inşallah geçici bi durumdur sürekli teklif ediyorum bakalım

Teşekkür ederim canım inceleyeceğim çok zor yaa valla tükendimm normal zamanda çok emdiği için göğüslerim doluyor ağrısı oluyor oğlumda aç susuz kaldı diye düşünüyorum bide gece uyku arası bi kere kabul ettirebildim inşallah geçici bi dönem olur bazı bebekler reddedip almıyor diyorlar ondan korkuyorum hepimiz kolaylıkla atlatalım inşallah

Evet ya inşallah geçici olur çok yaygın yaşanan bi sorun böyle düşün lütfen ve stresini azaltmaya çalış bebeğine de yansımasın. İnşallah çabuk atlatirsiniz

Kuzum ya bazı çocuklar oluyor böyle, işe başlicaksın zor olacak sanırım. Anacım koronadan çocukları kimseye teslim edemiyoruz bi yere gidemiyoruz ki kuzucuklar alışsın yabancı yüzlere. Benimde bu hafta son işe başlıcam inşallah korona tedbirleri azcık artarda bu ay çağırmazlar bakım evine veremem korona var, babasına da çok güvenemiyorum daha çok küçük. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Bence çocuk aç olunca mutlak alacak memeyi diye tahmin ediyorum bakalım biz nasıl yaşıcaz. Benimkide dünden beri çok emmiyor. Otururken pek fazla almıyor ama uzanınca yanına emiyor o zaman. Birde bebek uykusuz yada atak zamanı oluncada almıyor memeyi. Seninkininde atak zamanı gibi 12-14 hafta arası ara ara olur. Birde ona dikkat et istersen. Bizimkide hala 8. Hafta atağını yaşıyor ara ara dün ve bugün gece gündüz uyumadı. Bugün sabaha kadar memeyide istemedi, anca bir kere emdi oda çok acıkmıştı. Mama verim diye düşündüm yanlız bu kezde tekrar meme almaz diye korkuyorum o yüzden saldım gitti ağlayınca meme veriyorum isterse alır. Nasılsa geçicek bu durum.

Merhaba uzun zamandır giremiyorum yoğunluktan, yaşayan vardır diye bir sorayım dedim. Dilimizde pamukçuk oluştu karbonatlı su ile siliyorum ama geçecek gibi değil. Göğüs uclarımda acımaya kızarmaya basladı. Birde ısırıyor emerken baya sinirleniyor, dili acıyorsa ondandır diye düşünüyorum. Çünkü emerken ses çıkıyor artık cokcok diye, yani tam tutamıyor gibi sanki memeyi. Ne yapmalıyım bir önerisi olan var mı?

Yatağına giydiğin ,kokunun sindiği bi tişörtünü bırak. Oğlumda da çok kurtarıcı bir yöntemdi kızımda da öyle.

Geçmiş olsun, hayırlı olsun Rabbim damatlığınıda göstersin insallah

Canım zannetmiyorum günah olduğunu, millet cahiliyeden kalma batıl konuşmalarıyla daha günaha giriyor bence. Az pişmiş yumurta ben de yiyorum ,bence zararlı olduğunu düşünmüyorum.Çünkü bizim memlekette çiğ köfte yerler bol bol kimseye birşey olmadı. Ben gazdan dolayı hâlâ yemeye cesaret edemedim ah bi etsem ağlamasa devamı gelecek Çok özledim çiğköfteyi

Kızlar dünden beri mahvoldum artık memeyi görünce çığlık kıyamet asla emmek istemiyor umarım bu durum geçicidir ne yapacağımı şaşırdım artık
Canım bizimkinde de o durum ara ara oluyor bi yerde okudum çözümü tentene temasmış. Emzirmeden biraz kendi tenine yatır sarılın birlikte , kullağına güzel güzel sakın sakın konuş. Sakinleşince tekrar dene. Ve başını memeye doğru ittirme. Serbest bırak yaklaşır kendi tutsun.

Canım mama veriyorsan sonrasında bir yudum su ver çünkü ağzında kalan mama yapıyor oğlumda öyleydi. Eğer emziriyorsan sadece yemek yerken, çay kahve içerken çok sıcak içme. Çok sıcak içince pamukçuk yapar.

Mıkostatın yada Fıngostatın dıye bir ilaç var doktora sorup kullanabilirsin

Bende yemek istiyorum da emin olamadım gerçekten dikkat ede ede ac kaldık bende aslolan ibadete engel olması diye biliyorum aynı senin yazdigin gibi. Mecbur kalıp emzirdim valla ama günah olmaması içimi rahatlattı
Senin bebek nasıl gidiyor. Uyku düzeni falan nasıl. Bizimki gözünü ovuşturuyor elleriyle, bugünde dikkat ettim beni takip ediyor. Babasıyla bakıyoruz bi babasına bi bana bakıyor. 2 gündür yapıyor bunları. Büyüme atağı devam ediyor arada çıldırtıyor. 2 gündür uykususuz. gündüzde oek vermli uyumuyor. Gözler kapalı bildiğim aguluyor konuşuyor deli gibi uykusu var ama derim uyumuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…