- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #41.401
Huckleberry bence süper ben 1 haftadır tutuyorum mesela günler arası toplam uykusu sadece 1-2 dk fark etmiş. Bunu görmek bile çok iyi. Uzmanlardan ben de yardım istedim dün akşam cevap geldi uzun uzun yazmışlar. Bugün okucam bakalım ne demişlerUyku meleği de 3375+kdv dedi. Kim West’ten direkt eğitim alıyorlarmış, Türkiye’de tekmiş
İrlandalı anne de 1500 tl dedi.
biraz takıntılıyım sanırım. Bugün üzüldüm halimize, salsam mı acaba dedim
Huckleberry’de 15 gündür uyku günlüğü tutuyorum. Eşim gördü dün, psikopatsın dediBen bir rapor aldım onlardan, bu dönem uyuması önemli, gayet iyi uyuyor, süpersin demişler iyi uyuyor da nasıl uyuyor işte. Önerileri var ama totalde hayatı çok değiştirecek şeyler değil. Kendi kendine uyuması için fırsat ver diyor mesela, nasıl yapabilirim bilemedim.
Gece 7:30’da uyudu, sabah yanıma aldım, emerek devam etti uyumaya, hala uyuyorbu sefer de fazla mı uyuyor diye kafama takılıyor
Uyku eğitimi bize lazımkendi kendine uyuyan bebeğe hiç gerek yok, maşallah. Ama düzen için destek istiyorsan, İrlandalı anne’nin uyku analizi yapıp uyku planı yaptığı bir paketi var, 600 tl’miş o da. Belki öyle bir şey düşünebilirsin. Veya huckleberry uygulamasını dene, orada bir plan çıkartıyor. Ama ben senin yerinde olsam bebemi bol bol öper, hiç dokunmazdım
Benim derdim memede veya sallayarak uyuyor ve gündüz yarım saat uyuyor. Ama uykusunu alamadan deli gibi ağlayarak uyanıyor ve tekrar aynı şekilde uyutmam gerekiyor. Tüm gün yemek yemeye zor vakit buluyorum, öyle anlatayım derdimi
Alttan ustten derken fitil ve surupla tikaniklik varsa bi yerde acilsin gibi sankiBizim bir ara 1 gün yapmıyordu ertesi gün baya yapıyordu sonra yeniden düzeldi. Geçici bir şey olabilir kaç gün yapmıyor mesela? Doktor bir şey söylemedi mi. Inşallah bir şey yoktur içini ferah tut 10 güne kadar normal diye biliyorum ben
Yani hiç o kadar uzun süre yapmadığı olmadı o yüzden yanlış yönlendirmek istemem ama umarım en kısa zamanda düzene girer yeniden.5 gun yapmiyor doktor olabilir bi donem dedi bi alttan ustten cikaralim dedi ama biz 5 gunden fazla beklemedik cunku karni agriyor rahatsiz oluyir gibi geldi ikinip agliyordu 10 gune kadar beklemedik
Canım bu bebeler artık 3 aylık oldular. Artık şu gaz yapar bu gaz yapar diye diyet yapmamalısın. Yavaş yavaş diyetini genişlet. Yakında dönünce tüm ne gazları varsa pırt pırt çıkaracaklar inşallah.Maden suyu gaz yapmıyor muçok araştırdımda mecbur kalmayınca içmeyin yazıyordu içmedim sevdiğim halde. Limonda salatada olmasa yiyemiyorum miktarları vardır heralde
Herhangi bir reklam yokHucklebeery reklamlı mı ya da videolu mu. Tam çocuk uyunuşken bağıran şeyleri hiç sevmiyorum
Maşallah kuzuya hep böyle devam eder inşallah.Bebeği nasıl uyutuyorsun şuanda ve gündüzleri kaç saatte bir uyuyor. Acaba bende uyku eğitimine ihtiyaç duyacak miyim onu düşünüyorum damesela bizimki emerken uyuyor gazını çıkarıyorum bazen devam ediyor bazen etmiyor. Uyku saatlerimiz biraz bozuldu bazen gündüzleri uyumuyoruz ama uyuduğu zaman hep kendi kendine uyuyor. Mesela kahvaltı yapıyorum o da koltukta yatıyor kendi kendine uyuyor. Saatleri düzene nasıl sokarım 4.ayda eğitim mi versem diye düşünüyorum sizin konuşmaları okudukça
Evet FacebookFb grubu sosyal medya mı? Ben de ilgileniyorum ama fb yok bende eğer tahmin ettiğimse
Benim okuduklarımdan yenidoğanda yapan kişi sayısı baya az o yüzden ilerleyen aylarda daha kolay gibi geliyor bana.Yok olmadım, haberim de yoktubakayım bugün.
Kakayı kesin yakalamak lazım bence de. Ama gün içinde illa az az kaçıyor bizde, büyükleri yakalasak da. Sonra onları çıkartmakla uğraş6 ay iyidir, annem çok övünüyordu zaten kendisiyle, bakalım ben gidince ne yapacak
Çok teşekkür ederimMaşallah kuzuya hep böyle devam eder inşallah.4. Ay atağı baya sancılı olduğu için huyları değişiyormuş bebeklerin o yüzden uyku eğitimini o ataktan sonra vermeyi öneriyorlar.
Evet Facebook
Benim okuduklarımdan yenidoğanda yapan kişi sayısı baya az o yüzden ilerleyen aylarda daha kolay gibi geliyor bana.
Ahhh kuzum benim ya kıyamam ben ona çok geçmiş olsun. Inşallah hemen toparlar bütün acıları hastalıkları kuş gibi uçup gitsin inşallahKızlarrr bebeğini benim gibi nasıl giydireceğini bilmeyen anneler lütfen dışarı çıkmasın havanın sıcak olduğu bi gün dışarı çıkıp yürüyüş yaptık fazla giydirmişim terlemiş hiç yerinden hareket ettirmemiştik eve geldiğimizfe terlediğini fark ettik hemen üstünü değiştik. Öksürük burun akıntısı başladı ve ateş1 gün sonra doktora gittik doktor hırıltı sesi duydu ciğer filmi istedi durumun çok kötü olmadığını ama yinede ateş hırıltı ve öksürük olduğu için hastanede yatmanın daha uygun olduğunu söyledi ve dedikş bu üşütme ile alakalı değil bu çocuğu hasta hasta filan mı öptünüz virüs kapmış . Antibiyotik tedavisine başladık bronşiolit olmuş dedi bize durum böyle bende çocuğum bazen çok emiyor gün içinde yoruyor diye dillendiriyordjm şimdi hasta emmiuor çok az emiyor ve şimdi daha iyi anlıyorum emmesinin o memesiyi tutmasının ne büyük nimet olduğunu. Varsın az uyusunlar çok emsinler ama hep iyi olsunlar sağlıklı olsunlarda hiçbir yavru hasta olmasın Allah bütün yavrularımıza şifa versin . Bu arada öksürük ciddiye alınması gereken bir şey özellikle ilk 3 aylık dönemde hızlı ilerleyebiliyor ateşte varsa beklemeyin sakın ben 1 gün bekleyerek hata ettim tecrübesizlik işte ğhadi kalın sağlıcakla hepinizi seviyorum ve hepinizden çok faydalanıyorum
Çok geçmiş olsun allah acil şifa versin. Çocuklar hasta olmasın insanın içi gidiyor gerçektenKızlarrr bebeğini benim gibi nasıl giydireceğini bilmeyen anneler lütfen dışarı çıkmasın havanın sıcak olduğu bi gün dışarı çıkıp yürüyüş yaptık fazla giydirmişim terlemiş hiç yerinden hareket ettirmemiştik eve geldiğimizfe terlediğini fark ettik hemen üstünü değiştik. Öksürük burun akıntısı başladı ve ateş1 gün sonra doktora gittik doktor hırıltı sesi duydu ciğer filmi istedi durumun çok kötü olmadığını ama yinede ateş hırıltı ve öksürük olduğu için hastanede yatmanın daha uygun olduğunu söyledi ve dedikş bu üşütme ile alakalı değil bu çocuğu hasta hasta filan mı öptünüz virüs kapmış . Antibiyotik tedavisine başladık bronşiolit olmuş dedi bize durum böyle bende çocuğum bazen çok emiyor gün içinde yoruyor diye dillendiriyordjm şimdi hasta emmiuor çok az emiyor ve şimdi daha iyi anlıyorum emmesinin o memesiyi tutmasının ne büyük nimet olduğunu. Varsın az uyusunlar çok emsinler ama hep iyi olsunlar sağlıklı olsunlarda hiçbir yavru hasta olmasın Allah bütün yavrularımıza şifa versin . Bu arada öksürük ciddiye alınması gereken bir şey özellikle ilk 3 aylık dönemde hızlı ilerleyebiliyor ateşte varsa beklemeyin sakın ben 1 gün bekleyerek hata ettim tecrübesizlik işte ğhadi kalın sağlıcakla hepinizi seviyorum ve hepinizden çok faydalanıyorum
Geçmiş olsunKızlarrr bebeğini benim gibi nasıl giydireceğini bilmeyen anneler lütfen dışarı çıkmasın havanın sıcak olduğu bi gün dışarı çıkıp yürüyüş yaptık fazla giydirmişim terlemiş hiç yerinden hareket ettirmemiştik eve geldiğimizfe terlediğini fark ettik hemen üstünü değiştik. Öksürük burun akıntısı başladı ve ateş1 gün sonra doktora gittik doktor hırıltı sesi duydu ciğer filmi istedi durumun çok kötü olmadığını ama yinede ateş hırıltı ve öksürük olduğu için hastanede yatmanın daha uygun olduğunu söyledi ve dedikş bu üşütme ile alakalı değil bu çocuğu hasta hasta filan mı öptünüz virüs kapmış . Antibiyotik tedavisine başladık bronşiolit olmuş dedi bize durum böyle bende çocuğum bazen çok emiyor gün içinde yoruyor diye dillendiriyordjm şimdi hasta emmiuor çok az emiyor ve şimdi daha iyi anlıyorum emmesinin o memesiyi tutmasının ne büyük nimet olduğunu. Varsın az uyusunlar çok emsinler ama hep iyi olsunlar sağlıklı olsunlarda hiçbir yavru hasta olmasın Allah bütün yavrularımıza şifa versin . Bu arada öksürük ciddiye alınması gereken bir şey özellikle ilk 3 aylık dönemde hızlı ilerleyebiliyor ateşte varsa beklemeyin sakın ben 1 gün bekleyerek hata ettim tecrübesizlik işte ğhadi kalın sağlıcakla hepinizi seviyorum ve hepinizden çok faydalanıyorum
Aa bilmiyordum bunuFelaket uykusu bunun adı. Okumuşsundır
Şu anda sadece anne sütüyle besleniyor ve günde iki kere yapıyor ama ortalama nedir bilmiyorumBebekleriniz her gun kaka yapiyor mu bu siralar kac gunde bir yapmasini beklemeliyiz acaba anne sutu icip bir kere bazi gunler mama takviyesi yapiyorduk kabizlik sorunu olmustu doktor jel lagman verdi onun sonrasinda da surup kullanabilirsiniz dedi
Bunu ben de soracaktım. Dün gece debelenirken iyice kundağın içine gömülmüş, ağzı burnu kapanmış. Korktum ve bırakmak istedim ben de ama böyle bile zor uyuturken kundağı bırakınca nasıl koyarım beşiğine hiç bilmiyorum. O yüzden çok kararsızım vallaKundaklama nasıl gidiyor benimki artık bir kolunu hep çıkarıyor 4 aylık olana kadar yapsam diyordum siz bıraktınız mi
Kıyamam ya geçmiş olsun. Burada bebeği hasta olan anneleri oludukça içim gidiyor valla. Bütün minikler sağlıklı ve mutlu olsunKızlarrr bebeğini benim gibi nasıl giydireceğini bilmeyen anneler lütfen dışarı çıkmasın havanın sıcak olduğu bi gün dışarı çıkıp yürüyüş yaptık fazla giydirmişim terlemiş hiç yerinden hareket ettirmemiştik eve geldiğimizfe terlediğini fark ettik hemen üstünü değiştik. Öksürük burun akıntısı başladı ve ateş1 gün sonra doktora gittik doktor hırıltı sesi duydu ciğer filmi istedi durumun çok kötü olmadığını ama yinede ateş hırıltı ve öksürük olduğu için hastanede yatmanın daha uygun olduğunu söyledi ve dedikş bu üşütme ile alakalı değil bu çocuğu hasta hasta filan mı öptünüz virüs kapmış . Antibiyotik tedavisine başladık bronşiolit olmuş dedi bize durum böyle bende çocuğum bazen çok emiyor gün içinde yoruyor diye dillendiriyordjm şimdi hasta emmiuor çok az emiyor ve şimdi daha iyi anlıyorum emmesinin o memesiyi tutmasının ne büyük nimet olduğunu. Varsın az uyusunlar çok emsinler ama hep iyi olsunlar sağlıklı olsunlarda hiçbir yavru hasta olmasın Allah bütün yavrularımıza şifa versin . Bu arada öksürük ciddiye alınması gereken bir şey özellikle ilk 3 aylık dönemde hızlı ilerleyebiliyor ateşte varsa beklemeyin sakın ben 1 gün bekleyerek hata ettim tecrübesizlik işte ğhadi kalın sağlıcakla hepinizi seviyorum ve hepinizden çok faydalanıyorum
Çok geçmiş olsun. 2 aylıkken bir defa dışarı çoktık da arabasında durmadı terle soğu derken biz de hasta etmiştik. Resmen kahroldum ve dışarı çıkmaya töbe ettimKızlarrr bebeğini benim gibi nasıl giydireceğini bilmeyen anneler lütfen dışarı çıkmasın havanın sıcak olduğu bi gün dışarı çıkıp yürüyüş yaptık fazla giydirmişim terlemiş hiç yerinden hareket ettirmemiştik eve geldiğimizfe terlediğini fark ettik hemen üstünü değiştik. Öksürük burun akıntısı başladı ve ateş1 gün sonra doktora gittik doktor hırıltı sesi duydu ciğer filmi istedi durumun çok kötü olmadığını ama yinede ateş hırıltı ve öksürük olduğu için hastanede yatmanın daha uygun olduğunu söyledi ve dedikş bu üşütme ile alakalı değil bu çocuğu hasta hasta filan mı öptünüz virüs kapmış . Antibiyotik tedavisine başladık bronşiolit olmuş dedi bize durum böyle bende çocuğum bazen çok emiyor gün içinde yoruyor diye dillendiriyordjm şimdi hasta emmiuor çok az emiyor ve şimdi daha iyi anlıyorum emmesinin o memesiyi tutmasının ne büyük nimet olduğunu. Varsın az uyusunlar çok emsinler ama hep iyi olsunlar sağlıklı olsunlarda hiçbir yavru hasta olmasın Allah bütün yavrularımıza şifa versin . Bu arada öksürük ciddiye alınması gereken bir şey özellikle ilk 3 aylık dönemde hızlı ilerleyebiliyor ateşte varsa beklemeyin sakın ben 1 gün bekleyerek hata ettim tecrübesizlik işte ğhadi kalın sağlıcakla hepinizi seviyorum ve hepinizden çok faydalanıyorum
Benimki bazen her gün 2 kere, bazen iki günde bir yapıyor. Geçen ay ilk defa 6 gün yapmadı. Ama okuyup araştırdığım kadarıyla normal diye hiç müdahale etmedim. Kendiliğinden normale döndü.Bebekleriniz her gun kaka yapiyor mu bu siralar kac gunde bir yapmasini beklemeliyiz acaba anne sutu icip bir kere bazi gunler mama takviyesi yapiyorduk kabizlik sorunu olmustu doktor jel lagman verdi onun sonrasinda da surup kullanabilirsiniz dedi
6 gun yapmadiginda karin agrisi olmadimi kizarip bozarma vsBenimki bazen her gün 2 kere, bazen iki günde bir yapıyor. Geçen ay ilk defa 6 gün yapmadı. Ama okuyup araştırdığım kadarıyla normal diye hiç müdahale etmedim. Kendiliğinden normale döndü.
Özellikle takip etmiştim o dönem. Gayet normaldi. Bunun olacağını da bildiğim için üstünde durmamıştım hiç.6 gun yapmadiginda karin agrisi olmadimi kizarip bozarma vs
Bizde de bir 5 gün yapmadığı oldu. Ben de çok önemsememiştim6 gun yapmadiginda karin agrisi olmadimi kizarip bozarma vs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?