- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.001
Maşallah maşallah böyle gitsin. Biz de babaya benziyoruz ya boyu 60cmdi 17 gün önce. Babamız uzun ona çeksin bana çekmesin zatenAynen öyle… kilosuna şimdi baktım en son 6 haftalıkken gitmişiz 5.52 kiloymuş boyuda 56cmmiş Şuan 62 cm kıyafetlere geçtik biz ama eşimin tarafı uzun boylu hep vücut yapısı eşime benziyor o yüzden sanırım biraz uzun.
Mama ile beslenen bebek yürümeye geçtikten sonra kilo alıyormuş. Anne sütü alan bebekte yürümeye başlayınca zayıflıyormuş hemşire söylemişti. Ben ikisini birden veriyordum. Mamayı vermene gerek yok demişti.Napalım sağlık olaun diyorum ben de artık inşallah gider böylezaten emekleme derken zatıflayacajlar
Akşam rutini varmı sizin? Mesela biz aksatmıyoruz her akşam babasıyla birlkte duşa giriyorlar.Maşallah maşallah böyle gitsin. Biz de babaya benziyoruz ya boyu 60cmdi 17 gün önce. Babamız uzun ona çeksin bana çekmesin zaten
Yok kuzum biz sadece odamıza geliyoruz altımızı değiştiriyoruz gece lambamızı açıp karnımızı doyuruyoruz. Aslında böyle bakınca bu da bir rutin gibi olduAkşam rutini varmı sizin? Mesela biz aksatmıyoruz her akşam babasıyla birlkte duşa giriyorlar.
Ya sanırım söylemeyi unuttum onu ben yerim o güzellik o kirpikler nedir öyle maşallah Allah nazarlardan korusunBizim de böyle değildi bir gün uyandık ve artık uyumadığını farkettik. Umuyorum düzelir.
Uyumadıkça yoruluyor ve sinirleniyor uykuya da daha zor dalıyor
Fotodaki gibi uyursa sorun yok 2-3 saat bu şekilde uyur ama ben de insanım yaw popom dümdüz oluyorkeşke uyku konusunda kediye çekseydi diyorum
Evet oda bi rutin. Senin ev doğalgazlı mı eğer öyleyse sende çocuğu alıp kucağına duşun altına girebilirsiniz. İnanılmaz seviyor bizimki artık saati geldğinde babası alıyor kucağına deli gibi ağlayan çocuk kahkaha atıyor resmen duş yapcak diyeYok kuzum biz sadece odamıza geliyoruz altımızı değiştiriyoruz gece lambamızı açıp karnımızı doyuruyoruz. Aslında böyle bakınca bu da bir rutin gibi oldubiz klasik Türkler üşütmekten korkuyoruz aşamadık bunu sıcağa alışmasın diyorduk ama kat kat giydiriyoruz
Ben denerim çok teşekkür ederimBuldummm. Denemedim bu ayeti ama belki deneyen olur. Çok ağladığında genelde Felak, Nas, Ayet-el Kürsi okuyorum ben.
Yok canım hamile değilim Allah olmayanlara versin inşallahBen de yarın kontrole götüreceğim rotayı da soracağım gitmişken. Zamanı geldi çünkü. Biri yazmıştı 3 ay 20 günlükken en geç yapılabilir diye.
Bu aradaAsli06m nerdesin arkadaşım hamile misin yoksa nedense bu doğdu içime
İyi olmana sevindim canımYok canım hamile değilim Allah olmayanlara versin inşallahbebek iş güç giremiyorum buraya benim kız mama reddi yapıyor bazı öğünlerde kucakta gezerek içiyor 6 kilo olmuştur çok yoruluyorum taşırken gece uzun süre uyuduğu için gündüz uykuları da kısa sürüyor o uyuduğunda da işleri yapıyorum bu yüzden çok yoğun geçiyor günler sizler nasılsınız
Sanmam yaa çünkü çevremden şahit olduğum hep fos kilo derlerya çokta kızarım bu lafa ama 6 ay sonra zayıflıyorlar. Bizimkinin boyu da var 10 gün önce 63 cm di ama biz uzun değilizMama ile beslenen bebek yürümeye geçtikten sonra kilo alıyormuş. Anne sütü alan bebekte yürümeye başlayınca zayıflıyormuş hemşire söylemişti. Ben ikisini birden veriyordum. Mamayı vermene gerek yok demişti.
Malesef canım daha tam alışmadı iki gün önce markete gittik görümcem aradı yine çok ağlıyor gelin diye neyseki bu sefer biz gelene kadar susmuş çok ağladığı için yoruldu dediler böyle böyle alışacak inşallahİyi olmana sevindim canım
Bizim de aynı geçiyor meme reddi ve uykusuzluk şu sıra herkesin yaşadığı sıkıntılar anladığım kadarıyla
Naptı senin minik kuş alıştı mı halalara babaanneye? Yalnız kalmaya onlarla?
Ben emziriyorum mayısıyor sonra ayagima alip 3-5 dk sallıyorum dalınca bırakıyorum, kollarını sıkılıyorum ince battaniyeyle sıcramasin diye. Felaket uykusunu arastirdim hic bilmiyodum moralim bozuldu. Önceden bu kadar da uyumadigi icin ben buna sevinmistim ama zamanla sizlerden okuyunca anladım ki bu da yetersiz. Her uyanisinda yeniden uyutmaya çalışın yarım saat kadar diyo bi videoda. Denicem bakalim uzun surecekmis hemen olmucakmis ama inşallah başarırızCanım 30 dk uykulara felaket uykusu diyorlarmış. Bir döngüyü tamamlayamamış oluyormuş. Bizim de hep böyleydi, o yüzden slingde uzatmaya çalışıyorum ben uykuları. Sen nasıl uyutuyordun? Gözlerini açınca tekrar uyutmayı dene istersen.
Bu küçük insanlar bizlerle resmen oynuyorlar:) günleri gecelerini tutmuyor. Bu günler geçecek ve ilerde belki bu günleri mumla arayacağızİki meme arasına biraz zaman koymayı dene istersen bir de. Belki de yetiyordur 5 dk
Maşallah daha ne olsun
Bugün kafayı yiyecektim ben hem huysuz, hem uyumuyorgecelerimiz iyi en azından diyordum, onlar da karman çorman oldu
Ben bazen cok yoruluyorum tekrar uyutmaya calisirken. Genelde gunduz uykularimiz kisa kendi de kiziyor bu duruma ama uzatamiyorum isteCanım 30 dk uykulara felaket uykusu diyorlarmış. Bir döngüyü tamamlayamamış oluyormuş. Bizim de hep böyleydi, o yüzden slingde uzatmaya çalışıyorum ben uykuları. Sen nasıl uyutuyordun? Gözlerini açınca tekrar uyutmayı dene istersen.
Evet bizimde doğalgazlı bizimki de suya alıştı artık ama öyle hiç denemedim neden olmasın.Evet oda bi rutin. Senin ev doğalgazlı mı eğer öyleyse sende çocuğu alıp kucağına duşun altına girebilirsiniz. İnanılmaz seviyor bizimki artık saati geldğinde babası alıyor kucağına deli gibi ağlayan çocuk kahkaha atıyor resmen duş yapcak diyeYa biz dün fotoğraf çekicez diye çıplattık çocuğu bende korktum açıkcası üşütmekten. Evin derecesini bayağı yükselttik sıcağı seven ben bile atletle gezdim evde terledim sabah kalktık eşiminde benimde boğazımız ağrıyor neyseki şimdi geçti. Allahtan çocuğa bişey olmadı öğlende emzirirken yanında bende uyuyakaldım babamızda üstünüzü örtmüştü sırtı terlemiş aklım çıktı hasta olucak diye yatarken çorap giydirmiyorum. Terletmekten korkuyorum bende terleyince hasta olucak diye.
Odanin havasını nemlendirmeyi denedin mi? Bizim doktor kaloriferin üstüne ıslak havlu koyun diyor her gidisimizde. Gecen gece oglum huzursuz uyurken ben kendi bogazimin genzimin kuruduğunu farkettim ıslak havlu koydum katlı sekilde ki hemen kurumasın diye. Sanki iyi geldi gibiEvet bizimde doğalgazlı bizimki de suya alıştı artık ama öyle hiç denemedim neden olmasın.bizim bebiste geceleri sanki soğukta kalmış gibi nefes alıyor üşüyor mu anlamıyorum halbuki hem üstünü güzel örtüyorum hem cifr kat giyiyor. Hasta gibi değil ama nefes alışı soğukta burnu tıkanmış gibi bu beni korkutuyor. Bende senin gibi terletmeyeyim az giydireyim diyorum bu sefer böyle nefes alınca korkuyorum. Allah korusun senin bebiste hasta olmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?