2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben artık üşütmekten değil terletmekten daha çok korkuyorum. Bizim ev merkezi sistem pinti komşularımız ev 21-22 derece oluyor. Eskiden klima açıp baya ısıtıyordum evi şimdi öyle korkuyorum ki. Açsam bile hemen kapatıyorum odada buhar makinası çalışıyor. Geceleri de uzun body ile tek kat yatırıyorum. Koyun koyuna yattığımız için boynu terliyor. Kısaca ben 21-22 derecede daha rahat ettiğini düşünüyorum kendi tecrübemiz böyle oldu

Böyle anlatınca bilemedim ben de
Saatte bir uyuyunca da tüm gün uyutma telaşıyla geçiyor bir de o uğraşa yarım saat uyuyup uyanıyor, bir saat sonra tekrar ya daha geç uyusa ya da daha çok uyusa

Aa yok estafurullah, ben hep düşünürdüm vegan olmak nasıl bir şey acaba diye başıma geldi dolaylı yoldan. Çok büyük bir vazgeçişmiş, özellikle bizim ülkemizde kaynak çok az. Gluteni de yasaklayınca hele artık yiyecek hiçbir şey yok. Geçen hafta onu da denedim glutensiz undan ekmek yaptım ki baya saçma kek gibi bir şey oldu. Yurtdışında bir vegan restorana gitmiştim zamanında, orada yediğim tatlıları burada benim diyen pastaneler yapmıyordur. Bazen diyorum vegan pizza söyleyim, emin olamadım yaparken “aman ya yesin işte normal peyniri” diyecek çok insan vardır bence haha.

Böyle anlatınca bilemedim ben de
Saatte bir uyuyunca da tüm gün uyutma telaşıyla geçiyor bir de o uğraşa yarım saat uyuyup uyanıyor, bir saat sonra tekrar ya daha geç uyusa ya da daha çok uyusa
Evet bu ara tum gun uyku telasiyla geciyor dogru duzgun oyun bile oynayamiyoruz. Bugun oyle uykusu vardi ki (sabah erken uyabdi geri uyutamadim) ana kucaginda bile mutsuz ve durgundu. Diger zamanlarda da kendim yemek yapip yemeye calisiyorum. Verimsiz verimsiz gecitor gun her taraf her yerde gormek sinirlerimi bozuyor

Bin kere maşallah saçlar hele o gözler ateş ediyor çok canlar yakacak belli
Çevremdeki herkes bu zamanları mumla arayacağımi söylüyor, en güzel zamanlarmis
biraz büyüdükçe çook tatlı oluyorlar gerçekten. Özlenir, özlenmez mi çok şirin ve çok masumlar. Ama mumla aramayız ya. Bir gece 4-5 saat deliksiz uyumayı özledim, akşam oturup bir dizi izlemeyi, çıkıp bir kahve içmeyi… bunu söyleyen insanlar unutuyor bence bu zorlukları
Maşallah minnoşa annesi bu masum bebiş mi uyumuyor inanmam
Tam sıpa çok masum duruyor değil mi İki gün önce annem, huysuz diyorsun bir de kızına, bir tane huysuzluğunu görmedim daha dedi; iki gündür burnumuzdan getirdi al sana dedim huysuz bebek nasıl oluyormuş gör
Bu arada yanlış anlaşılmasın, uykuyu çok seviyor, her gün 15 saat uyuyor en az (2 gün önce 17 saat uyumuş ) ama işte nasıl uyuyor sabah da 6’da uyandı, ben de hadi zorlamayayım çocuğu dedim aldım beşikten. Sonra bir ağlama krizi uyanmak istememiş hanımefendi, hadii tekrar döndük yatağa ama tabi ki bir daha beşiğe bırakamadım kucağımda emerek uyudu ondan sonra

Bence vegan olmak icin ya kendini bir kulture inanisa adamak lazim ya da hakikateb sevmemek. Yoksa birden boyle bir yasam tarzi degisikligi kalici degil bence. Eski is yerimde pek sevdigim bir takim arkadasim bir belgesel izleyip vegan olmaya karar vermisti cok kafa buluyordum cunku hayatta yemeyecegim (hafid vejetaryenlik var bende) et yemeklerini bir gun oncesine kadar hapur hupur yiyordu. Onun vegan diyetinde dondurma da serbestti ama ortamlarda vegandi iste yani sonradan olmak zor iste :) neyse bu gunler de gececek umarim.

Kiyamam bu tatlislarq hem uykulari var hem uyuyamiyorlae. Benim bebisim de ee ee demeyi ogrendi kiyamam uykusu gelince eee ee diyor, bazen kizarak bazen cok icli icli. Eriyorum tabi
Bizim uykular da 15 saati buldu ama bazi gunler bozuluyor ve cok kotu etkileniyoruz. Duzelecek inaniyorum

Benim kaşım çıkmıyor pek, şanslı azınlıktanım. 3-4 ayda 1 aldırıyordum zaten. Çıkmıyor ama uzadı, şekil şemal kalmadı artık. Şans da bir yere kadar. Çok bakımsız kaldım.
Ben de hep çocukla gezme taraftariydim, doğurmadan önce. Şimdi markete bile gidemiyorum

Bugün benim kızım da beee beeee diye bağırdı. Şimdi senin mesajini okuyunca farkettim. O sıra uykusu gelmişti. Ayyy uykusunu söylemiş de ben anlamamışım meğer.

Bende terletmek istemiyorum biz ayrı uyuyoruz ama emerken ensesi acayip terliyor. Şimdi annemde burda 2 tane pijama giydir üşür hasta olur dedi esiminde gözü korktu giydirdiler bebeği. Aslında evim sıcak bir de üzerini 2 nohut battaniye ile örtüyoruz gece uyurken valla sıcaktan nefes alamıyor gibi geliyor. Yüzü soğuk diye üşüyor sanıyor babası da. Bir ara bende senin gibi yapıyordum beni de evhamlı yaptılar hasta edeceksin diye diye.

Gercekten sanslisin disari cikinca uzerimden tir gecmis gibi oluyor. Ilk defa gecen kanguruyla 10 dk yuruyus mesafesindeki doktora gittik yalniz. Mutlu bi andi

J joynss mumuberry işiniz çok zor kızlar. Vejetaryenliğe yakın besleniyorum İlikli kemik suları hariç o hiç zor değil ama veganlık aşırı zor. İnşallah diyet bir an önce genişler. Peki dikkat etmene rağmen neden kan gördün ve diğer sorum dikkat etmezseniz en kötü ihtimalle ne olur

Vejetaryenlik kalp ben. Uzun zamandir et yemiyordim hamilelikle tekrar basladim:)
Sanirim benim doktor neye alerjisi oldugunu cozmek icin bana 1 hafta boyle kati bir diyet verdi. Onceki yediklerimiz vucuttan 3 haftada temizleniyormus, minimum 1 haftaymis. Onceki yediklerimizin birikimiyle kan cikiyor olabilir diye anliyorum ben. 1 hafta diyetten sonra 3 gunde bir diyet acip tepkisini olcucez sanirim. Normalde bu 3 hafta ama.
Alwrjide eger bebek asiri huzursuz degilse kilo alimi etkilenmediyse diyete gerek yok diyen doktorlar da var. Bu doktor beni hemen diyete soktu ama sonraki yaklasimi naisl olacak Persembe gunu soyleyecek o zaman paylasirim.

Aklima su takildi bebisim 23 kasimda 5815di, 16 aralikta 6430, yani 3 haftada 585 gram almisti. Bugun tarttim 6700 cikti. Yani 5 gunde 370 gram almis. Acaba alerji kilo alimini hafiften bozmus muydu sa diyet iyi geldi diye supheye dusmedim degil

mumuberry benden cok daha tecrubeli. Imarim hatali bi paylasimim olmamistir

Teşekkür ederiz teyzesi Hayır ben öyle temizlemiyorum. duş sonrası bakıyorum bişi varsa peçeteyle alıyorum. Burdakiler süt sağ burnuna dedi annemde öyle demişti ama gerek kalmıyor. Nasılsa hergün duş alıyor. Bazen duştayken yumuşuyor kendiliğinden ne varsa çıkıyor. Hırıltı bizdede var doktor bakmıştı 1 aylıktı muayenede o söylemişti süt diye. Bende senin gibi üşüttü mü acaba falan demiştim o yüzden battaniye falan sıcak tutuyordum öyle söyleyince normale döndüm. Tabi sen yinede tedbir al.

Bizimde duştan sonra çıkıyor bazen ama ben 2 bilemedin 3 gunde bir yıkıyorum babamızın iş durumuna göre oluyor. Yine tedbir alıyorum ama çift pijama vs giydirmeyecegim öyle sıcak oluyor bence. Süt sağma olayını annem de söyledi ama daha çok yapışır diye yapmadım ben.

O zaman bir foto da bizden gelsin o meşhur kangurumuz ve uykuya geçiş aşamamız.
Oyy masallah gözleri ne kadar güzel kime çekmiş gözleri bende hep hamileyken kızımın gözleri mavi olsun diye hep dua ederdim eşimin ailesinde vardı belki kızımda da olur diye bir ümitle bekledim ama olmadı tabi şart değildi ama bu şekilde de bile bana dünyalara bedel

Bende süt bir kaç damla burnuna koyuyorum biraz açılıyor ben sürekli yapamıyorum banyosunu üşütüyor çok çabuk ama iyi geliyor süt
Hırıltı bizde de oluyor ara sıra boğazdan geliyor sürekli anneme sorduğumda iki tane küçük havlu ısıtıp birini sırtına birini de karnına koy iki gün o şekilde yaptım geçti bugün tekrar bir baktım başlamış

Gün geliyor sıfır bezle günü tamamlıyoruz gün geliyor 5-6 bez. Çiş kaka hepsi tutuyor sorun yok ama 10 dk da bir çişinin geldiği oluyor.kış günü soy giydir yapmaktan imanım gevredi o yüzden ben de istemeden ara verdim. Sana da çok geçmiş olsun ameliyat olacak mısın ne diyor doktor?
Ben Lcw koton Hm aldım. hala 1-3 aylıkları giyiyoruz. Özellikle LCW çoğunlukta ve kalitesi fiyatı çok iyi Asli06m

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…