- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #42.061
Ben artık üşütmekten değil terletmekten daha çok korkuyorum. Bizim ev merkezi sistem pinti komşularımız ev 21-22 derece oluyor. Eskiden klima açıp baya ısıtıyordum evi şimdi öyle korkuyorum ki. Açsam bile hemen kapatıyorum odada buhar makinası çalışıyor. Geceleri de uzun body ile tek kat yatırıyorum. Koyun koyuna yattığımız için boynu terliyor. Kısaca ben 21-22 derecede daha rahat ettiğini düşünüyorum kendi tecrübemiz böyle olduO da aklıma geldi acaba sıcaktan mi oluyor ama karaer veremiyorum hangisinden olduğuna m. Test etsem üşütür müyüm diyorum bu seferdeilk önce neme dikkat edeceğim hala aynıysa tek kat giydirip tek kat örteceğim artık deneme yanılma olacak.
Böyle anlatınca bilemedim ben deGüzel mi bilemedim.Gündüz pek düzeni yok zaten. Genelde uyanık. Öğleden önce 1 saat, öğleden sonra 1 saat uyuyor diyebilirim. Gerisi hep memede emerken uyumak ve memeden uykuyu alarak uyanmak. Bir kez öğleden sonra 2,5 saat uyumuştu. Ne yapacagimi şaşırdım Tam düzene girdi diye burda yazıyorum bir daha o düzeni bulamıyorum. Illa yalancı çıkaracak beni ☺
Aa yok estafurullah, ben hep düşünürdüm vegan olmak nasıl bir şey acaba diye başıma geldi dolaylı yoldan. Çok büyük bir vazgeçişmiş, özellikle bizim ülkemizde kaynak çok az. Gluteni de yasaklayınca hele artık yiyecek hiçbir şey yok. Geçen hafta onu da denedim glutensiz undan ekmek yaptım ki baya saçma kek gibi bir şey oldu. Yurtdışında bir vegan restorana gitmiştim zamanında, orada yediğim tatlıları burada benim diyen pastaneler yapmıyordur. Bazen diyorum vegan pizza söyleyim, emin olamadım yaparken “aman ya yesin işte normal peyniri” diyecek çok insan vardır bence haha.Vegan ve glutensiz yemek yapan bir yet buldum akşam gözüm döndü sipariş verdim. Cidden doktor çok abarttı tamam uyayım dedim ama benimki de can. Canım oğlum ona söylenmiyorum ama yatırdığım an uyanıyor her şeyi çok kısa zamanda halletmeye çalışırken bir peynir ekmek yiyememek zor. 5 gündğr diyet yapan biri olarak kaç aydır diyette olan birine şikayetlenmem de ayıp tabi
Evet bu ara tum gun uyku telasiyla geciyor dogru duzgun oyun bile oynayamiyoruz. Bugun oyle uykusu vardi ki (sabah erken uyabdi geri uyutamadim) ana kucaginda bile mutsuz ve durgundu. Diger zamanlarda da kendim yemek yapip yemeye calisiyorum. Verimsiz verimsiz gecitor gun her taraf her yerde gormek sinirlerimi bozuyorBöyle anlatınca bilemedim ben de
Saatte bir uyuyunca da tüm gün uyutma telaşıyla geçiyorbir de o uğraşa yarım saat uyuyup uyanıyor, bir saat sonra tekrar ya daha geç uyusa ya da daha çok uyusa
Bin kere maşallahsaçlar hele o gözler ateş ediyor çok canlar yakacak belli
Çevremdeki herkes bu zamanları mumla arayacağımi söylüyor, en güzel zamanlarmis
Tam sıpaMaşallah minnoşaannesi bu masum bebiş mi uyumuyor inanmam
Bence vegan olmak icin ya kendini bir kulture inanisa adamak lazim ya da hakikateb sevmemek. Yoksa birden boyle bir yasam tarzi degisikligi kalici degil bence. Eski is yerimde pek sevdigim bir takim arkadasim bir belgesel izleyip vegan olmaya karar vermisti cok kafa buluyordum cunku hayatta yemeyecegim (hafid vejetaryenlik var bende) et yemeklerini bir gun oncesine kadar hapur hupur yiyordu. Onun vegan diyetinde dondurma da serbestti ama ortamlarda vegandi isteAa yok estafurullah, ben hep düşünürdüm vegan olmak nasıl bir şey acaba diye başıma geldi dolaylı yoldan. Çok büyük bir vazgeçişmiş, özellikle bizim ülkemizde kaynak çok az. Gluteni de yasaklayınca hele artık yiyecek hiçbir şey yok. Geçen hafta onu da denedim glutensiz undan ekmek yaptım ki baya saçma kek gibi bir şey oldu. Yurtdışında bir vegan restorana gitmiştim zamanında, orada yediğim tatlıları burada benim diyen pastaneler yapmıyordur. Bazen diyorum vegan pizza söyleyim, emin olamadım yaparken “aman ya yesin işte normal peyniri” diyecek çok insan vardır bence haha.
Kiyamam bu tatlislarq hem uykulari var hem uyuyamiyorlae. Benim bebisim de ee ee demeyi ogrendi kiyamam uykusu gelince eee ee diyor, bazen kizarak bazen cok icli icli. Eriyorum tabibiraz büyüdükçe çook tatlı oluyorlar gerçekten. Özlenir, özlenmez mi çok şirin ve çok masumlar. Ama mumla aramayız ya. Bir gece 4-5 saat deliksiz uyumayı özledim, akşam oturup bir dizi izlemeyi, çıkıp bir kahve içmeyi… bunu söyleyen insanlar unutuyor bence bu zorlukları
Tam sıpaçok masum duruyor değil mi İki gün önce annem, huysuz diyorsun bir de kızına, bir tane huysuzluğunu görmedim daha dedi; iki gündür burnumuzdan getirdi al sana dedim huysuz bebek nasıl oluyormuş gör
Bu arada yanlış anlaşılmasın, uykuyu çok seviyor, her gün 15 saat uyuyor en az (2 gün önce 17 saat uyumuş) ama işte nasıl uyuyor sabah da 6’da uyandı, ben de hadi zorlamayayım çocuğu dedim aldım beşikten. Sonra bir ağlama krizi uyanmak istememiş hanımefendi, hadii tekrar döndük yatağa ama tabi ki bir daha beşiğe bırakamadım kucağımda emerek uyudu ondan sonra
Benim kaşım çıkmıyor pek, şanslı azınlıktanım. 3-4 ayda 1 aldırıyordum zaten. Çıkmıyor ama uzadı, şekil şemal kalmadı artık. Şans da bir yere kadar. Çok bakımsız kaldım.Allah korusunEvet uzaksa zor tabi benim yürüme mesafesinde olunca tam da içime doğmuş gibi doğumdan bir hafta önce her türlü bakımımı yapmıştım. Yapış o yapış. Arada kaş için gidiyorum insana benzemek adına yoksa durum fena.
Evet pusetle gezmeye öyle özeniyorum ki. Benim bebeği olup raftinge ormana giden bir arkadaşom bile var ama ben o cesaretlilerden değilim
Bugün benim kızım da beee beeee diye bağırdı. Şimdi senin mesajini okuyunca farkettim. O sıra uykusu gelmişti. Ayyy uykusunu söylemiş de ben anlamamışım meğer.Kiyamam bu tatlislarq hem uykulari var hem uyuyamiyorlae. Benim bebisim de ee ee demeyi ogrendi kiyamam uykusu gelince eee ee diyor, bazen kizarak bazen cok icli icli. Eriyorum tabi
Bizim uykular da 15 saati buldu ama bazi gunler bozuluyor ve cok kotu etkileniyoruz. Duzelecek inaniyorum
Oy maşallah boncuk gözlü Allah esirgesinO zaman bir foto da bizden gelsino meşhur kangurumuz ve uykuya geçiş aşamamız.
Bende terletmek istemiyorum biz ayrı uyuyoruz ama emerken ensesi acayip terliyor. Şimdi annemde burda 2 tane pijama giydir üşür hasta olur dedi esiminde gözü korktu giydirdiler bebeği. Aslında evim sıcak bir de üzerini 2 nohut battaniye ile örtüyoruz gece uyurken valla sıcaktan nefes alamıyor gibi geliyor. Yüzü soğuk diye üşüyor sanıyor babası da. Bir ara bende senin gibi yapıyordum beni de evhamlı yaptılar hasta edeceksin diye diye.Ben artık üşütmekten değil terletmekten daha çok korkuyorum. Bizim ev merkezi sistem pinti komşularımız ev 21-22 derece oluyor. Eskiden klima açıp baya ısıtıyordum evi şimdi öyle korkuyorum ki. Açsam bile hemen kapatıyorum odada buhar makinası çalışıyor. Geceleri de uzun body ile tek kat yatırıyorum. Koyun koyuna yattığımız için boynu terliyor. Kısaca ben 21-22 derecede daha rahat ettiğini düşünüyorum kendi tecrübemiz böyle oldu
Gercekten sanslisinBenim kaşım çıkmıyor pek, şanslı azınlıktanım. 3-4 ayda 1 aldırıyordum zaten. Çıkmıyor ama uzadı, şekil şemal kalmadı artık. Şans da bir yere kadar. Çok bakımsız kaldım.
Ben de hep çocukla gezme taraftariydim, doğurmadan önce. Şimdi markete bile gidemiyorum
Vejetaryenlik kalp ben. Uzun zamandir et yemiyordim hamilelikle tekrar basladim:)
Teşekkür ederiz teyzesiOhh maşallah çok güzel gelişimi hep böyle gitsin.❤ Bizimde yarın çocuk doktorunda kontrolümüz var bakalım nasıl geçicek. Dediğini bilmiyordum o da olabilir yarın doktora soracağım hırıltı olayını. Burnunu sf ile temizliyor musun? Şırınga ile tazyikli olan temizleme şeklini denemek istiyorum doktora soracağım eşim biraz karşı buna önce doktora sormak istiyor.
Bizimde duştan sonra çıkıyor bazen ama ben 2 bilemedin 3 gunde bir yıkıyorum babamızın iş durumuna göre oluyor. Yine tedbir alıyorum ama çift pijama vs giydirmeyecegim öyle sıcak oluyor bence. Süt sağma olayını annem de söyledi ama daha çok yapışır diye yapmadım ben.Teşekkür ederiz teyzesiHayır ben öyle temizlemiyorum. duş sonrası bakıyorum bişi varsa peçeteyle alıyorum. Burdakiler süt sağ burnuna dedi annemde öyle demişti ama gerek kalmıyor. Nasılsa hergün duş alıyor. Bazen duştayken yumuşuyor kendiliğinden ne varsa çıkıyor. Hırıltı bizdede var doktor bakmıştı 1 aylıktı muayenede o söylemişti süt diye. Bende senin gibi üşüttü mü acaba falan demiştim o yüzden battaniye falan sıcak tutuyordum öyle söyleyince normale döndüm. Tabi sen yinede tedbir al.
Oyy masallahO zaman bir foto da bizden gelsino meşhur kangurumuz ve uykuya geçiş aşamamız.
Bende kanguruya geçiş yapacam uyku düzeni için inşallah bende de işe yararO zaman bir foto da bizden gelsino meşhur kangurumuz ve uykuya geçiş aşamamız.
Bende süt bir kaç damla burnuna koyuyorum biraz açılıyor ben sürekli yapamıyorum banyosunu üşütüyor çok çabuk ama iyi geliyor sütTeşekkür ederiz teyzesiHayır ben öyle temizlemiyorum. duş sonrası bakıyorum bişi varsa peçeteyle alıyorum. Burdakiler süt sağ burnuna dedi annemde öyle demişti ama gerek kalmıyor. Nasılsa hergün duş alıyor. Bazen duştayken yumuşuyor kendiliğinden ne varsa çıkıyor. Hırıltı bizdede var doktor bakmıştı 1 aylıktı muayenede o söylemişti süt diye. Bende senin gibi üşüttü mü acaba falan demiştim o yüzden battaniye falan sıcak tutuyordum öyle söyleyince normale döndüm. Tabi sen yinede tedbir al.
Gün geliyor sıfır bezle günü tamamlıyoruz gün geliyor 5-6 bez. Çiş kaka hepsi tutuyor sorun yok ama 10 dk da bir çişinin geldiği oluyor.kış günü soy giydir yapmaktan imanım gevredi o yüzden ben de istemeden ara verdim. Sana da çok geçmiş olsun ameliyat olacak mısın ne diyor doktor?Geçmiş olsun minnoşuma
Ben bıraktım tuvalet iletişimini. 1,5 ay önce mr çektirmiştim bileğim için, geçen hafta ancak gösterebildim. Baş parmağa giden tendonun neredeyse yarısı kopmuşve o tutuş şekli çok zorluyordu beni. Biraz geç alışsın tuvalete ne yapayım Sen de ertelemeyi bir düşün istersen. Bu süreç geçince başlarsın tekrar. Bir kayıp yok sonuçta.
Uyku büyük dert yaTopiğe ilk gelenlerden olurum
Ben Lcw koton Hm aldım. hala 1-3 aylıkları giyiyoruz. Özellikle LCW çoğunlukta ve kalitesi fiyatı çok iyiAynı dert bizde de var. Özellikle civilden aldıklarım assssla ayı tutmuyor, hele o tırt lastikleri sinirimi kaldırıyor. 6 aylık altlar kısa kalıyor 9 aylıklar anca. E bebekle hm çok daha iyi kalıp konusunda. Ama hiçbir yerin 3 aylık kıyafeti sığmıyor, sıkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?