2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
BirKaç sabah 8 gibi kalkmayı dene onu da kaldır. emin ol akşam uykuya daha kolay geçecek. Demek ki uyanık kalması gereken bir süre var ve geç uyanınca bu süre geceyarılarını buluyor muhtemelen.
Aslında hep 7-8 gibi uyaniyor cok enerjik olduğu icin geri uyumuyor en az 1-2 saat ben ayıkamasam da yatakta onunla uğraşıyorum, alt değiştirme emzirme ufak oyunlar derken zaten erken kalkmis oluyoruz. Sadece yataktan cikmiyoruz. Sonrasinda da aksam saat 5e kadar 2 saat uyanık kalıp 45 dk falan uyuyor ama noluyosa akşam üzeri oluyor. Suanda da uyutamiyorum mesela uyuyup bir anda kendini uyandırıyor ve tum aksam huysuzluk.. gece uykusu yine gec oluyor anlamiyorum sebebini

Bizimkisi saklamayı da bilmiyor onu bile beceremiyor iş yine bana düşüyor pert oluyorum sallamaktan
Abov. Bel ve sırt kasları gidik bende, artık kucağa aldığım an yamuluyorum, yalnızsam ve memede uyumayı reddediyorsa evdeki pilates topuna kucağımda oturup zıplıyorum hafif hafif. Nispeten daha az yük bindirip işe yarıyor da. Evde varsa deneyin.

Etrafa ilgileri arttı. Ev kalabalıksa ve güneş de varsa uykusu gelse de çok zor oluyor uyutmak. Sonra da uyuyamayınca kızıp ağlıyor. 2-3 gündür hava yağmurluydu kapalıydı, daha uykuya meyilli oldu
Ya bizimki özellikle gece uykusuna dalışta bunu yapıyor. Sanırım daha çok uyanık kalıp etrafı keşfetmek istiyor ama bir yandan da gözler kıp kırmızı oluyor

Inşallah canım ya bizde gündüz memede uyumak istiyoruz alışmasın istiyorum bakalım nasıl olucak Allah yardımcımız olsun.
Son günlerde önce memeyi veriyorum uyanıkken yanına uzanıyorum dokunuyorum arada öyle uyuyor yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorum. İyice alışsın bu duruma gittikçe uzaklaşıcam umarım başarılı olurum. 2 gündür yatağına koyuyorum oyun oynatıyorum yatağına alışsın diye bakalım yaa şu sıralar çok önemli değil ama 6. Ayda yatağında olması lazım minnoşların o zamana kadar ne yaparsak o kar. Benimki sağa sola doğru dönüyor şu sıralar korkuyorum gece yüz üstü dönerse diye.

Pusette durmayı sevse gezerken epey rahatlık olurdu senin için. Sütüm etkilenirse ben de istemem ama denemek istiyorum. Emziren annelere göre bir diyet listesi yazar herhalde. Fazla kilo gerçekten zulüm insana. Hareketin kısıtlanıyor bi defa.

Kucakta uyutmanın tek motivasyonu kilo vermekti sanırım. Ben resmen squat yapıyordum hem de günde kaç kez. Ben şu an hamile kaldığım kilodan bile azım. Ama artık oturarrak uyutuyorum kilo da vermiyorum bu yüzden.

Ya o diil de uyku öncesi ağlama geri döndü ya. Düzelmişti mutluydu 2 gündür illa bir ağlama oluyor yani aslında 1 dk bile sürmüyor belki ama gene de düzeldi dediğim şeyin bozulmasına üzülüyorum. Aşı dedm ama diil demek ki. 3 gün süren aşı etkisi olamaz.

Aynen öyle canım insanın ayaklari ağrıyor kendi ağırlığından.. insallah cok zorlanmayiz verirken

Tebrikler valla nasil basardin kucaga donmeye?
Cok mu uykusu geliyor acaba bizde de uyku agitlari artti.

Benimki kendi yatağında uyuduğu için o konuda rahatım ama benimde memede uyumayı bıraktırmam gerek inşallah basarili olurum bende biz henüz dönmüyoruz bakalım zamanla o da baslar heralde bir de o korkuyla uğraşacağız

Al benden de o kadar valla yaşlı nenelere döndüm resmen heryerim ağrıyor
Evde yok malesef ya

Kizlar havalar baya soğudu hala dışarı çıkıp pusetle gezdirebilen var mı çok rüzgar var bizim burada iki gündür.
İstanbul'da havalar çok soğudu bir hafta öncesine kadar çıkarıyordum ama bundan sonra havalar soğuyacak herhalde çıkaramayacağim temiz hava bize çok iyi geliyor aslında ama çıkarsam bu sefer üşütür diye korkuyorum

O dönmeler sıkıntı oluyor gerçekten. Geçen gün duymamışız bir de ağlamasını Dönmüş ve uyanmış.. Anne yanı yatakta yatıyor, dönünce aşağı doğru gelmiş kafa, dolayısıyla ağlama sesi çok az çıkmış. Muhtemelen birkaç dk duymadık ama çok üzüldüm Yastık koymaya başladım ben yanına, öyle olunca dönemiyor ama bu da çok kalıcı bir çözüm değil bence

Tebrikler valla nasil basardin kucaga donmeye?
Cok mu uykusu geliyor acaba bizde de uyku agitlari artti.
Aslında yine kucakta uyuyor ama aşama aşama. Önce emzirerek olmazsa emzik artı kucakta sallanma ile uyuyor. Bunların hepsini yatakta yapıyorum zamanla alıştı ayağa kalkmama gerek yok şu an. ama kendimi yatırmakta geliştirdim. Uykulı ama tam uyumamışken hiç kolumdan bırakmadan yatırıyorum kendimi de ona sımsıkı yaslıyorum. Poposuna pış pış yapıyorum sallanmaya devam ediyor ya sanırım bıraktığımı anlamıyor sonra pış pışa devam edip kolumu çekiyorum. Senin sorun kucağı nasıl bıraktınızdı. Kucağı bırakmadık böylece onun istediği oldu. Ben de onu uyuyunca bırakabilir oldum bu da benim istediğim oldu dene diicem ama emzik şart ya. Memeyle uyursa ağzından bırakması çok uzun sürüyor. 20 dk sürüyor memenin ağzından çıkması e zaten 30 dk uyuyor kaldı bana 10 dk

Yurtdışında file var yatak için , seriyorsun yatağın üstüne dönerse hava sirkülasyonu oluyor nefes alıp verebiliyor. O yüzden işte 6. Ayda yatağına alıştırmak istiyorum yanımda yada anne yanı yatağında dönerde duymazsam diye korkuyorum. Hatta belki Türkiye de de vardır diye araştırdım ama bulamadım şu yasaklar kalksın özellikle gruba yazacam adını öğrenirsem belki orda bulabilirsiniz hatta yarın gün aydınlığında fotoğraf çeker koyarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…