- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #43.901
Merhaba. Iyiyiz çok şükür, salyalı günler geçiriyoruz biz. Disler erken çıkacak gibi. Sen nasılsın? Bebisler nasıl? Aklıma çok sık geliyorsun sen. Ikinci bebek sürpriz yaparsa çikilop gibi olurum, o nasıl idare ediyor diye kendi kendime konuşuyorum geneldeKızlar nasılsınız uzun zaman oldu siteye gitmeyeli bebekler ne durum da
Mama versen belki ağırlaşıp uykusunu derinleştirir mi acaba? Yanlış yaptığını sanmıyorum o da kendine düzen kurmaya çalışıyor olabilirDelirmek üzereyim yaa aksam ilk kez 9 bucuk gibi uykusu geldi ve emerek uyudu 10 da. Suan saat 00.50 ve saat 10dan beri bin kez uyanıp tekrar tekrar emzirmek/sallamak suretiyle uyuttum. Nasıl yaa neden uyumayi beceremiyor benim cocugum? Uykusu var ama direniyor yaa bu sabah da tam uzmanlarin dediği gibi 6-8 arasi uyanıktı, sonrasında 45-50 dk 2 kez uyudu gün icinde. Nerde yanlış yapiyorum artık kafayi yicem gerçekten sinirden aglamak üzereyim
Sütüm yetiyo sırf bunun için mamaya baslamak istemiyorum aslında.. önce sakin ama ilgilenmeyince mızırdanıyor.. ve kendi kendine uyumuyor hiç uykusu yokmuş gibi dinc uyanıyor. ben bı çözüm yolu bulamiyorum gerçekten sinirlerim cok yıprandıMama versen belki ağırlaşıp uykusunu derinleştirir mi acaba? Yanlış yaptığını sanmıyorum o da kendine düzen kurmaya çalışıyor olabilir
Mızıldanıyor mu yoksa sakin mi? Sakinse kapa ışığı elini üstüne koy belki sessizlikten dalar
Günaydın, ben durumun mamayla ilgisi olduğunu sanmıyorum, sen bilirsin ama bunun için mamaya başlama bence. Zaten ek gıdaya ne kaldı ki.Sütüm yetiyo sırf bunun için mamaya baslamak istemiyorum aslında.. önce sakin ama ilgilenmeyince mızırdanıyor.. ve kendi kendine uyumuyor hiç uykusu yokmuş gibi dinc uyanıyor. ben bı çözüm yolu bulamiyorum gerçekten sinirlerim cok yıprandı
Eğitim öncesi uyku saatlerini oturtun diyotlar ya onu yapabilsek zaten danışmana gerek kalmaz gibi geliyorGünaydın, ben durumun mamayla ilgisi olduğunu sanmıyorum, sen bilirsin ama bunun için mamaya başlama bence. Zaten ek gıdaya ne kaldı ki.
Biz dün bir seminere katıldık, ben beğendim. uyku _vaktii, istersen bir bak. Seminer öncesinde bir uyku eğitimi kitabı göndermişti yaklaşık 50 sayfalık, onu okuduk ve sorularımızı cevapladı. Öyle bir şey belki rahatlatır seni de.
Ben kısaca anladığımı anlatayım, belki yarar işine. 5. aydan önce kendi kendilerini sakinleştiremiyorlarmış, beklenen doğum tarihine göre hesaplamak gerekiyormuş, ve ondan önce uyku eğitimi verilmez dedi. 5. aya kadar kundak, babynest veya onun gibi bir şekilde yattığı yeri daraltın dedi. Beyaz gürültü kullanın ve kanguruyu bırakın, yatağına alıştırın dedi. Hunili annelere ben de katılacağım
5. aydan sonra da eğitim 3 aşamadan oluşuyor aslında, hazırlık aşamasında odasını ayıracaksan ayırıyorsun, uyku saatlerini ve uyku rutinlerini oturtuyorsun. Uyku saatlerini oturtmak zor olacak, çok çaba ve sabır istiyor dedi. 7:30-8 gibi kaldırın bebeklerinizi ve güne başlasınlar, en geç 9 gibi yatsınlar dedi. Eğer bir plan oluşturabildiysen, denemeye devam et. Ben de 30 dk sonra uyanınca hep tekrar uyuttum, bazen 15 dk gözler cin gibi bakıyordu ama artık oturdu bizim saatlermiz. Genelde 1 saatin üzerinde uyuyor.
Sabır ve tutarlılık çooook önemli. Ben de bir dönem çok zorlanıyordum, çok yazdım buraya da ama ne yapacağım netleşince ve çok uğraşsam da uyku saatleri oturunca rahatladım biraz.
Uzman değilim, ama elimden geldiğince destek olmaya çalışırım öğrendiklerimden.
Geçecek bu günler, bebişin tadını çıkartmaya bak. Çözeceğiz bu işi
Fuzuli ben 30 dk yı uzatınca 2 3 saat uyuyor benim için daha kötü oluyor gece uykusundan çalıyor. Uzatmadığımdan beri daha memnunum gece uykusundan. Ama seninki 1 1 15 civarı ise çok iyi olmuş. Geceleriniz nasıl olduGünaydın, ben durumun mamayla ilgisi olduğunu sanmıyorum, sen bilirsin ama bunun için mamaya başlama bence. Zaten ek gıdaya ne kaldı ki.
Biz dün bir seminere katıldık, ben beğendim. uyku _vaktii, istersen bir bak. Seminer öncesinde bir uyku eğitimi kitabı göndermişti yaklaşık 50 sayfalık, onu okuduk ve sorularımızı cevapladı. Öyle bir şey belki rahatlatır seni de.
Ben kısaca anladığımı anlatayım, belki yarar işine. 5. aydan önce kendi kendilerini sakinleştiremiyorlarmış, beklenen doğum tarihine göre hesaplamak gerekiyormuş, ve ondan önce uyku eğitimi verilmez dedi. 5. aya kadar kundak, babynest veya onun gibi bir şekilde yattığı yeri daraltın dedi. Beyaz gürültü kullanın ve kanguruyu bırakın, yatağına alıştırın dedi. Hunili annelere ben de katılacağım
5. aydan sonra da eğitim 3 aşamadan oluşuyor aslında, hazırlık aşamasında odasını ayıracaksan ayırıyorsun, uyku saatlerini ve uyku rutinlerini oturtuyorsun. Uyku saatlerini oturtmak zor olacak, çok çaba ve sabır istiyor dedi. 7:30-8 gibi kaldırın bebeklerinizi ve güne başlasınlar, en geç 9 gibi yatsınlar dedi. Eğer bir plan oluşturabildiysen, denemeye devam et. Ben de 30 dk sonra uyanınca hep tekrar uyuttum, bazen 15 dk gözler cin gibi bakıyordu ama artık oturdu bizim saatlermiz. Genelde 1 saatin üzerinde uyuyor.
Sabır ve tutarlılık çooook önemli. Ben de bir dönem çok zorlanıyordum, çok yazdım buraya da ama ne yapacağım netleşince ve çok uğraşsam da uyku saatleri oturunca rahatladım biraz.
Canım günaydınn naptın açtın mı diyeti gözlemlerin nasıl? Güzel haber veeerrEğitim öncesi uyku saatlerini oturtun diyotlar ya onu yapabilsek zaten danışmana gerek kalmaz gibi geliyorbizim bi sabah yatma kalkma aşağı yukarı aynı. Gündüzler düzensiz ve kısa
Aa ben de merak ediyorumCanım günaydınn naptın açtın mı diyeti gözlemlerin nasıl? Güzel haber veeerr
Ya sizle aynıyız ben de aynı durumdayım çok güzel huylu bir bebek olmuştu çarşambadan beri huysuz. Aşı diildir diyorum ama ne o zaman.Aa ben de merak ediyorum. Ben fırınlanmış süte başladım 3. Gündeyim ama ovlan kafayı yedi hiç bu kadar huysuz olmamıştı. Sebep süt mü, çarşamba günkü aşı mı yoksa üzerimizden gerileme mi geçiyor anlamıyorum. Süte bağlayabileceğim sonuçlar dün 2 kere kaka yaptı mukuslu o kadar. Umarım J joynss un da iyi gidiyordur.
Aşıyı çarşamba sabah oldu öğleden sonra memeden tiksindi, hiç uyumadı, akşam bir şekilde biberon verip sallayıp uyuttuk. Dün gündüz nispeten iyiydi akşam mahvetti. 9.30da yatağa götürdük yine meme istemedi, 00.20de 4. Teşebbüsümüzde uyudu ve saat 1de ağlayarak uyandı. Sabaha kadar 2 saatte bir uyandı, meme aldı ama sallanmadan uyumadı bu sefer de. Bugün nasıl geçecek korkuyorum. Umarım geçicidir bu durum hal kalmadı kimsede.Ya sizle aynıyız ben de aynı durumdayım çok güzel huylu bir bebek olmuştu çarşambadan beri huysuz. Aşı diildir diyorum ama ne o zaman.
Bizim kızda aşıdan sonra çok ağladı dün oldu sabah istahsiz uyandık yok istemiyor dilini çıkarıyor kucak istiyor ve hep ağlıyor kucağıma alıyorum daha yüksek ağlıyor ay diyorum bir yerini acıttim herhalde calpol verdim ateşi yoktu ama belki ağrısı vardır diye gece iyi uyuduAşıyı çarşamba sabah oldu öğleden sonra memeden tiksindi, hiç uyumadı, akşam bir şekilde biberon verip sallayıp uyuttuk. Dün gündüz nispeten iyiydi akşam mahvetti. 9.30da yatağa götürdük yine meme istemedi, 00.20de 4. Teşebbüsümüzde uyudu ve saat 1de ağlayarak uyandı. Sabaha kadar 2 saatte bir uyandı, meme aldı ama sallanmadan uyumadı bu sefer de. Bugün nasıl geçecek korkuyorum. Umarım geçicidir bu durum hal kalmadı kimsede.
Günlerimiz aynı ya belki bir şey geçiriyorlardır. 18 haftalık. 19. Hafta atağı varmış. Tam atak belirtileri şimdi okudum. Atağa inanmıyorum diyordum ama şu an bu fikre inandırmak istiyorum kendimi. Bu kadar sık uyanmazdı. Uykudan önce ağlaması 3 haftadır falan yoktu. Ya da hasta ve anlamıyorum. Ben aşıdan olmadığını şöyle düşünüyorum aşı akşamı ve gecesi çok rahattı. Ama sizinki belki aşıdırAşıyı çarşamba sabah oldu öğleden sonra memeden tiksindi, hiç uyumadı, akşam bir şekilde biberon verip sallayıp uyuttuk. Dün gündüz nispeten iyiydi akşam mahvetti. 9.30da yatağa götürdük yine meme istemedi, 00.20de 4. Teşebbüsümüzde uyudu ve saat 1de ağlayarak uyandı. Sabaha kadar 2 saatte bir uyandı, meme aldı ama sallanmadan uyumadı bu sefer de. Bugün nasıl geçecek korkuyorum. Umarım geçicidir bu durum hal kalmadı kimsede.
Biz atak haftalarına girdik bitmesine 24 gün (ortalama) varGünlerimiz aynı ya belki bir şey geçiriyorlardır. 18 haftalık. 19. Hafta atağı varmış. Tam atak belirtileri şimdi okudum. Atağa inanmıyorum diyordum ama şu an bu fikre inandırmak istiyorum kendimi. Bu kadar sık uyanmazdı. Uykudan önce ağlaması 3 haftadır falan yoktu. Ya da hasta ve anlamıyorum. Ben aşıdan olmadığını şöyle düşünüyorum aşı akşamı ve gecesi çok rahattı. Ama sizinki belki aşıdır
Çok teşekkür ederim mamayı bırakalı 1 ay oldu yeniden başlamak istemem zaten sütüm yettiği sürece.. uyku insanin en hassas noktası oluyor tam ben uykuya dalacakken onun uyanıp en baştan uyutmaya uğraşmak, akşam 1 dakika bile kendimize kalamamasi.. yemekleri zaten sırayla yiyoruz, bi çay keyfi yapmak imkansiz mutlaka birimizin kucağında gezmesi lazım. Gerçekten bu şekilde çocuğa sabrım kalmıyor. Benim kendimin de erken kalkma alışkanlığım yok bu beni cok zorlayacak ama baska carem kalmiyo sanırım. Yarın 4 aylık olcak tam ama olmadı gereken doğum tarihinden 10 gün erken dogdu. Daha beklemeli miyim?Günaydın, ben durumun mamayla ilgisi olduğunu sanmıyorum, sen bilirsin ama bunun için mamaya başlama bence. Zaten ek gıdaya ne kaldı ki.
Günaydın canımCanım günaydınn naptın açtın mı diyeti gözlemlerin nasıl? Güzel haber veeerr
Ah bu ihtimaller. Her şeyi ister istemez alerjiye bağlıyorum ben de. Gündüz iyiydi ama gece kıpır kıpırdı hiç yerinde durmadı. Sürekli emmek istedi. Kaka yapamayışından mı sütten mi bilemiyorumAa ben de merak ediyorum. Ben fırınlanmış süte başladım 3. Gündeyim ama ovlan kafayı yedi hiç bu kadar huysuz olmamıştı. Sebep süt mü, çarşamba günkü aşı mı yoksa üzerimizden gerileme mi geçiyor anlamıyorum. Süte bağlayabileceğim sonuçlar dün 2 kere kaka yaptı mukuslu o kadar. Umarım J joynss un da iyi gidiyordur.
Seni çok iyi anlıyorum. Bebeğimi çok seviyorum iyi ki doğdu iyi ki var. Uyutmak daha kolay olabilseydi hayat daha kolay olurdu. Bizim de uyumaya çalış, kalk, yemek yap ye derken bebeğimle geçireceğim kaliteli zamanım bile kalmıyor. Uyusa şöyle günde 2-3 saat 1 er saatlik uykuyla o bile yeter. Bazen buhranlar geliyor bana da, bazen gidiyorÇok teşekkür ederim mamayı bırakalı 1 ay oldu yeniden başlamak istemem zaten sütüm yettiği sürece.. uyku insanin en hassas noktası oluyor tam ben uykuya dalacakken onun uyanıp en baştan uyutmaya uğraşmak, akşam 1 dakika bile kendimize kalamamasi.. yemekleri zaten sırayla yiyoruz, bi çay keyfi yapmak imkansiz mutlaka birimizin kucağında gezmesi lazım. Gerçekten bu şekilde çocuğa sabrım kalmıyor. Benim kendimin de erken kalkma alışkanlığım yok bu beni cok zorlayacak ama baska carem kalmiyo sanırım. Yarın 4 aylık olcak tam ama olmadı gereken doğum tarihinden 10 gün erken dogdu. Daha beklemeli miyim?
Tracy hogg un easy yöntemini biraz öğrendim kafama yatti ama genel olarak aynı sanırım teknikler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?