2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Yazdıklarına istinaden sanki huysuzluğun sebebi süt gibi anladım ben ama dediğin gibi her şey ihtimal dahilinde
Umarım sorunsuz atlatırsınız

Eğitim öncesi uyku saatlerini oturtun diyotlar ya onu yapabilsek zaten danışmana gerek kalmaz gibi geliyor bizim bi sabah yatma kalkma aşağı yukarı aynı. Gündüzler düzensiz ve kısa
İşte o kısa uykuları aynı destekle uzatmak ve saatleri oturtmak gerekiyor. Dakikası dakikasına değil tabi de, 7:30’da kalktı mesela, 1,5 saat uyanık kalabiliyor, 9’a 20 kala rutine başlayıp 9’da uyutmak ve en az 1 saat uyumasını sağlamak lazım. Uyumuyorsa da yatakta, veya kucakta neyse tutup, 40 dk sonra dramatik uyandırma yapmak lazım dedi dün eğitmen. Öyle öyle girecekmiş düzene. Benim bu kadar dakik değil tabi ama kabaca oturuyor gerçekten.
Ya işte o öyle oluyormuş dün bizim de 2 saati geçti, ben tatlı tatlı uyandırdım. Yine dünden, sabah 1 saat uyusun, öğle saatlerinde mutlaka 2 saatlik uyku yapsın dedi. O saatlerde bir hormon salgılanıyormuş, onu alması gerek dedi. Bizim genelde öyle oluyor, sabah 1-1:30 saat civarı, öğlen 2 saat uyuyor. Sonraki uyku genelde 30 dk ama tekrar uyutup 1 saate tamamlıyorum. Erken uyandıysa da bu uykudan bir 30 dk şekerleme yapıyor. Gece uykularımız genelde iyi. Bir gece horon tepti yatakta, ama ertesi gün ateşlendi, herhalde corona yüzündendi Dün de gece uyanıp ağladı, ama kakası gelmiş, minnoş. Onu yapınca rahatladı. Onun dışında güzel uyuyor. Uykuya ilk geçiş bazen sarkıyor, direniyor uyumaya. Yine önerilen çözüm uyku saatlerini düzenlemek işte. 1-2 hafta uğraşabilirsin belki
Herkes farklı bir şey söylüyor, ama genel olarak söylenen 5-6 ay. Bizimki geç doğdu beklenenden, hatta biz zorla aldık artık ben 5. ayın bitmesini bekleyeceğim. Zaten şu ara bir sürü dert var, hala iyileşemedi, Eskişehir’e gideceğiz, sonra görümcem gelecekmiş 1-2 hafta. Onlar bir geçsin, biz bir sakinleşelim istedim. Ama kesinlikle haklısın, uykusuzluk çok dayanılabilir bir şey değil. Bu nedenle gece ben meme ağzında uyutuyorum işte, başka türlü yarım saat yarım saat uyuyup uyanmam gerekiyor ve sabaha karşı zaten bitiyor onlar da, kucağımda uyuyor, bırakamıyorum. İlk yapacağın şey rutinler ve uyku saatlerini düzenlemek olsun, inan bana birkaç hafta içinde düzeliyor ve rahatlıyorsun.
Tracy Hogg’u biz denedik, ama biraz küçükmüş sanırım. Kendi kitabında 4. aydan sonra uygun, ondan önce de şşş-pat ile uyku eğitimi verebilirsiniz diyor Ama kıyamam hiç anlamadı o zaman ne yapmaya çalıştığımızı. Biraz büyümesi o yüzden de daha iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca biraz zor bir yöntem, hem sürekli yatır kaldır, belin çok ağrıyor, ve günlerce devam edeceksin buna, hem de sürekli doğru mu yapıyorum, çok mu tuttum kucağımda, erken mi bıraktım kendini sorguluyorsun. Ama en az ağlatan yöntem diye geçiyor. Hangisini yapbileceksen onu yap, çok bireysel bir tercih bence o, benim deneyimim bu sadece Biz sandalye yöntemi düşünüyoruz, Kim West yöntemi ama o da 6 ay sonrası diyor kitabında. 5. ay dolunca yavaş yavaş başlayacağız. Öncesinde kanguruyu bırakmamız, kangurusuz rutinleri ve uyku saatlerini düzenlememiz ve odasını ayırmamız lazım cümlemize kolay gelsin

Dün bir anne vardı seminerde, 7 aylık bebeğine kendisi vermiş uyku eğitimini. Kadın şunu sordu, ilk ve 2. uykusunu 1,5 saat uyuyormuş, onu değiştirmeli miyim? Biz daha uyku nedir, nasıl uyunur konuşurken hayran hayran baktık ailecek darısı hepimizin başına
Bu arada evet, değiştirmelisin dedi eğitmenimiz

Neden değiştirmeliymiş

Aynen.. sonra kendime kızıyorum. Aklıma sma lı bebekler geliyor veya baska hasta bebekler.. anne babalari ne kadar isterdi her çocuk gibi uyumamasini az yemesini kafamiza takıyor olsaydik diye.. nankörlük etme diyorum kendime ama yine de insanoglu iste

Ay masallah benimki gündüz 45 dk uyuyunca ben seviniyorum.. gerçekten olmasi gerekenden coook uzağız insallah halledebilirim

Arkadaşlar 4.aydaki karma aşının içinde boğmaca da var ve o ağlamaya sebep oluyormus. 2.ayda dr uyarmisti beni atesi olmasa bile ağlamaya sebep oluyormus bilmek belki rahatlatir sizi de
2.ay asilariyla aynı verem hariç 2.ayda böyle olmamıştık ama artık çevreye biraz daha duyarlı oldukları için etkilenmiş olabiliriz diye düşünüyorum çünkü kızım yabancı seçmeye falan da başladı yabancı biri laf atınca dudak bukuyor farklılıkları anlıyorlar artık

Bizde mukusa ek yüzünde dolu egzama vardı. Doktor sordu pzt hiç açtın mı diyeti diye, ona istinaden kek yedim çarşambadan bu yana. Sütü yiyince işte dün iki kere kaka yaptı, aylardır olmayan durum bu aynı günde iki kere ama başka bir fiziksel belirti vermedi. Şimdi doktora sordum aşıdan da olabilir yediğinle de alakalı olabilir diyor. Yine meme almadı, kızarana kadar bağıra bağıra ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım resmen.

Neden değiştirmeliymiş
İlk uyku kısa, ikinci uyku (öğlen uykusu) uzun olmalıymış, o hormon sebebiyle. Öğlen 2 saat uyursa o hormon salgılanıyormuş sanırım Ve uyanık kaldığı saatler uzadıkça öğlen uykusu sabit kalıp, diğerleri tekrr teker yok olacakmış. Ama bununla ilgili başka yerlerde böyle bilgiler görmedim Bence çok net bilgler yok, herkes bir yerinden yakalıyor konunun

Bunun için mamaya tabi ki başlama
Ama kriz anında saatlerce uyumayınca şeninde dinlenmen lazım diye bi öneri olarak düşün bunu
Fuzuli’nin yazdıkları çok mantıklı aslında bildiğimiz ama birinden duyunca sanki birden farkına vardığımız şeyler

Anladım aşı vurulalı biraz oldu değil mi? umarım dokunmuyordur, ama bana da dokundu gibi geldi. Takip edip göreceğiz

Halimize çok şükür arada yorulmak da insanız normal. Geçecek umarım bu günler de.

Aslında biberon da çözüm olabilir belki, süt sağıp babaya vs verilebilir. Bizimki hiç almıyor ama biberon, bir de o derdimiz var ben işe başlarsam aç kalacak

Kısa uykuları hiç uzatamadım, hep pes ediyorum dediklerin kulağa çok güzel geliyor umarım uygulayabilirim

Aslında biberon da çözüm olabilir belki, süt sağıp babaya vs verilebilir. Bizimki hiç almıyor ama biberon, bir de o derdimiz var ben işe başlarsam aç kalacak
Benimki babayla durmuyor
Biberon ve emzik keyfe keder canı isterse alıyor istemezse tükürüyor ağzından, ama babayla
Dün büyük kızı kurstan almaya gittim.toplam 30 dk belki sürdü belki sürmedi.eve geldim bebenin gözler kan çanağı TV izliyorlar
Ağlamaktan helak olunca ve eşim de başa çıkamayınca mecburen tv açtım dedi
Çok şaşkınım doğduğu günden beri eşim hiç yalnız bırakmadı mutlaka yardım etti bana ama şu sıralar bi haller oldu bu minik kuşa

Anladım.. 1 ay öncesine kadar mama veriyodum gece uyumadan önce yine aynıydı.. bizim saat düzeni konusunda sorularımiz var sanırım dedigin gibi bildigim halde cok zor geldiği icin korkuyorum

Biberon da meme reddi sebebi ya cok korkuyorum ondan.. 1 ay öncesine kadar mama veriyodum hic biberon kullanmadim hep enjektör+parmak yardımıyla verdim korkumdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…