2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Nekadar alerji olan var. Her yerimiz egzama oldu ne güzel alerjisi yok derken nefes aldım bir anda patlak verdi yüzündeki ufak bir egzamalar başladık. Bende süt ve süt ürünleri et tavuk ve yumurtayı kestim. Gluteni kesmedim hepsini birden kesersek nasıl anlayacağız ya bana saçmalık geliyor.

Ben 40 günlükken diyete girdim tavuk yumurta süt ürünleri kuruyemiş balık eser miktarda bile yemedim sık kaka yapardı artık2-3 güne bir yapıyor bazen günde 1 defa mukus vardı artık kakası katılaştı bazen yeşil bazen sarıyeşil yapıyor huysuzluk ve gazı azaldı kan hiç olmadı zaten yüzündeki kulaklarındaki boynundaki
egzama gitti fakat geçen domates yedim boynu egzema oldu onuda bıraktım alerji maması ve meme ilerliyorduk meme reddi başladı artık bende bunaldım işe başlayacağım ya diyeti açacağım 6 aylıkken ya memeyi bırakacağım zaten emmiyor doğru dürüst kafamda saç kalmadı artık vitaminsizlikten daha arkadaşım pediatri uzmanı bana diyor ki fena mı detoks yapıyorsun ben sağlıksız beslenmek istiyorum pasta ek börek balık tavuk özelllkle yumurta yemek istiyorum

Once azaltip sonra acicaz kac gidayu acabilcez bakalim

Once azaltip sonra acicaz kac gidayu acabilcez bakalim
Çok zor bir şey ya doktorlar artık ezbere olmus bakıp sütü kes onu kes bunu kes diyorlar. Kendimizin doktoru kendimiz olacağız galiba. Süt alerjisinde illaki ishal olması zorunlumu acaba biz hiç kan görmedik doğduğumuzdan beri mukus var önemsemedi doktorlar mukusu

Bir de merak ettiğim eğer glutene alerji olursa yani çölyak olursa bu ömür boyuymuş doğru mu?

Ben keke devam edeyim diyorum küflenmeden bitsin yumurta denemeyi ben de istiyorum, ek gıdaya geçmeden bi tekrar tanıştırasım var anne sütğnden, ama bi 3 4 gün daha sütten devam ederim. Kekten sonra tereyağlı pilav/ sütlaç gibi daha yoğun süt proteinli bişi deneyip bakacağım. O da sıkıntısız geçerse fırınlanmış peynire, yoğurt denemeye. Sek süt içmek son basamak o beklesin.

Kendi adıma konuşayım, 3 aydır süt 2 aydır da yumurta yemedim doğal olarak bebeğin vücudu da herhalde unuttu bu gıdaları ve şimdi yine ilk kez karşılaşmış gibi tepki veriyor. Aslında bu hem iyi hem kötü, savunma sistemi besini bu sefer sorunsuz olarak algılayp tepki vermeyebilir ya da bu lanet yiyecek yine gelmiş diyip ilk seferden daha şiddetli tepki vererek allah korusun şoka sokabilir. Ondan minik denemelerle açıyorlar.

Şu diyet işi bitsin hayırlısıyla yüzümü pizzalara falan gömücem, hamburgerleri öpücem yemeden önce.

Ağlanacak halimize güldürdün ya peki bu sürede 3 kilo kalmadınız mı?
Doğumdan bu yana 13 kilo verdim, hamilelikten önce kürdan gibiydim 55ten aşağı düşmek istemiyordum hiç, şimdi 55 oldum umarım daha fazla vermeden toparlanır bu işler.

Bu arada ilk bir şok geliyor anneye nasıl yani yemeyecek miyiz hiçbir şey diye de yolunu buluyorsunuz üzülmeyin. Bizimki biraz erken teşhis gibi oldu. Bebeğim kilo almaz diye de düşünmeyin çok şükür bizimkinin maşallahı var yarım yamalak beslenmeyle. Bu umuyorum ki gelip geçici bir durum olacak, ileride aaa ne saçma günlerdi falan diyeceğiz.

Kesinlikle katiliyorum; kendimiz cozucez. Yalnizcs mukus onemli degil diye biliyorum huzursuzluk falan yoksa

Neye alerjisi olduğunu bulayım valla ömür boyu hiçbirini yemeyeyim. Çok zor çünkü kasılmaktan uyumuyor. Her gün duş aldırmak zorundayım rahatlasın diye. Anne sütü tek mi alıyor. Bende peynir sürat yoğurt yemeden nasıl sütüm olacak diye düşünmüyor değilim

Diyete erken baslamaniz aslinda bi avantaj, insallah gecmistir. Varsa bisey cikardi gibi geliyor. Allah korusun ciddi tepkiler olmasin hic.

İşte o sıkıntı, neye alerjisi var. Bizim mukus mesela hala var ama egzama, kabuklanma bitti denebilir. Gaz hep devam etti. Kan kuruyemiş yediğimde geldi, kestim. Tek mukus olunca çok paniklemiyor doktorlar, çoğu anne de ek gıda ile birlikte mukusun bittiğini söylüyor zaten. Biz rapor çıkarttık aptamil as kullanıyoruz mama olarak ama sadece geceleri tok uyusun diye. Gün içinde verdiğim çok azdır. Süt kaynağı bizde ot ve kuzu eti. Solgar bira mayası alıyorum günde 4 tablet. Gaz kasılması gibi mi oluyor, kıyamam ona ben
Diyete erken baslamaniz aslinda bi avantaj, insallah gecmistir. Varsa bisey cikardi gibi geliyor. Allah korusun ciddi tepkiler olmasin hic.
E sizin de çok geç çıkmadı aslında, acaba rota aşıları olundu ondan mı bir anda arttı alerji sorunu o aklıma geldi. Siz yaptırmış mıydınız?

Kızlar sadece mama ile beslenen bebekler için soruyorum. Kaç saatte kaç cc alıyor bebeğiniz

Anladım canım. Bugün kan gelmedi ve daha sakin kızım. Inşallah şifa bulurlar

Çok üzüldüm canım inşallah alerji değildir yaa gerçekten çok zor bugün durumu nasıl süt ürünleri tükettin mi sabah
Bugün sakin, huzursuz değil. Kısıtlamadım kendimi henüz. Devam ederse öyle dikkat ederim diye düşündüm. Doğru mu yaptım bilmiyorum ama iyi bugün. Sabah peynir yedim, kakasını iki kez yaptı kan yoktu çok şükür

Bence doğru olanı yapmışsın canım çünkü denemeden bilemezsin. İyice gözlemle yedikten sonraki tepkilerini inşallah alerji değildir ve hiç kısıtlamak zorunda kalmazsın ne kadar çok alerji varmış yaa eskiden de vardı kesin ve bilinmediği için devam ediliyordu

Inşallah alerji değildir, geçici bir durumdur. Teşekkür ederim. Sizin bebislerin de alerjisi inşallah en kısa sürede geçer de siz de istediginiz her şeyi yiyebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…