- 18 Kasım 2020
- 6.455
- 8.009
- 128
- 34
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #44.101
Görsel için teşekkür ederimBiz ilk haftalarda verdik sadece, devam etmiyoruz mamaya ama aptamil’in böyle bir tablosu vardı. Bu yarar mı işinize?
Gece uykusuzluğu kötü oluyor ya biz gece ğek sıkıntı yaşamıyoruz ama dün biraz sıkıntılıydıTek bildiğim bir şey varsa o da bu süreçte bebeğimi tanıyanaz olduğum ya da onu anlamadığım için huzursuz bilemiyorum bizde aksine gece uykuları berbat uyuyor muyum uyumuyor muyum anlamıyorum doğrusu
Bizimki bu aralar az biberon yiyor sanki bilemedim ama kilosu iyi fuzulinin attığı görsele göre arttırırım öteki hafta bende . Büzümkü mesela akşam 11 gibi yattığında sabaha karşı 4-5 gibi kalkıyor mama veriyorum tekrar sabah 8 gibi kalkıyor . Kalkmadığı için gece 1 defa beslenmiş oluyor hatta 5-6 saat boyunca gece çiş yapmadığına denk geldimGeçtiğimiz salı sağlık ocağında ölçüldük kilosu 6.400 boyu 63 cm idi.. erkek bebek.. bana 3. Ay gittiğim doktor dört saat bile olabilir 150 cc ile demişti ama ben 3 saati ağlamasada geçirmedim zayıf geldiği için gözüme.. şimdi 1 haftadır 160 cc veriyorum ama saat aynı .. gece 2 bazen 3 kez uyanıyoruz biz
Bu ay için miktarı arttırmam lazım buna göre teşekkür ederim fuzuli
Yanlış yazmışım kasılma değil kaşınmaİşte o sıkıntı, neye alerjisi var. Bizim mukus mesela hala var ama egzama, kabuklanma bitti denebilir. Gaz hep devam etti. Kan kuruyemiş yediğimde geldi, kestim. Tek mukus olunca çok paniklemiyor doktorlar, çoğu anne de ek gıda ile birlikte mukusun bittiğini söylüyor zaten. Biz rapor çıkarttık aptamil as kullanıyoruz mama olarak ama sadece geceleri tok uyusun diye. Gün içinde verdiğim çok azdır. Süt kaynağı bizde ot ve kuzu eti. Solgar bira mayası alıyorum günde 4 tablet. Gaz kasılması gibi mi oluyor, kıyamam ona ben
E sizin de çok geç çıkmadı aslında, acaba rota aşıları olundu ondan mı bir anda arttı alerji sorunu o aklıma geldi. Siz yaptırmış mıydınız?
Testte alerjisi yok çıktı bi süre tavuğuda bıraktık değişen bişi olmadıTavuk yumurta ile capraz alerjenmis etkiliyor olabilir
Evet biri de bendim ama bizim ikinci çocuk ilki babayla büyüdü resmen. Yani esirgemiyorum aksine bebeyi babaya paslayıp markete pazara Gittiğim oluyorGeçen gün babalar ile ilgili yazılmıştı böyle bir şey okudum belki birinin işine yarar
Canım sen bazen tadımlık veriyorum Puding verdim demiştin acaba Onlardan biri mi dokundu? Yani herhangi tattığı bir şey de olabilir. Bir de makata bak o mu kanıyor ? Demir ilacına başladıysan o da yapmış olabilir. Yediklerini düşün ve mümkünse listele bakalım gözüne bir şey çarpacak mı? Çok geçmiş olsunMukus arada görüyordum ama çok azdı bugün ciddi fazlaydı ve çok kaka yaptıyarın doktora sorucam ama ne olabilir acaba
Testte alerjisi yok çıktı bi süre yinede tavuğuda bıraktık değişen bişi olmadıTavuk yumurta ile capraz alerjenmis etkiliyor olabilir
Rota ben yaptırmadım ama alerjisi varİşte o sıkıntı, neye alerjisi var. Bizim mukus mesela hala var ama egzama, kabuklanma bitti denebilir. Gaz hep devam etti. Kan kuruyemiş yediğimde geldi, kestim. Tek mukus olunca çok paniklemiyor doktorlar, çoğu anne de ek gıda ile birlikte mukusun bittiğini söylüyor zaten. Biz rapor çıkarttık aptamil as kullanıyoruz mama olarak ama sadece geceleri tok uyusun diye. Gün içinde verdiğim çok azdır. Süt kaynağı bizde ot ve kuzu eti. Solgar bira mayası alıyorum günde 4 tablet. Gaz kasılması gibi mi oluyor, kıyamam ona ben
E sizin de çok geç çıkmadı aslında, acaba rota aşıları olundu ondan mı bir anda arttı alerji sorunu o aklıma geldi. Siz yaptırmış mıydınız?
Yok mukusa çok takılmıyordum zaten hatta rengi hafif yeşil gibiydi ama bugün kan görünce tedirgin oldum. Eşimde bişey yoktur yediğin birşeyden olmuştur dedi. Yarında olursa doktoru ararız diyor akşam yine kaka yaptı yoktu.Mukusa cok takılma demek istiyorum ama yanlış da yönlendirmek istemem. Bizde de çok vardı doktor kan olmadıkça önemli değil dedi. Zamanla azaldı bizimki, bazen kalın ve uzun oluyor bazen neredeyse hiç olmuyor o yüzden hiç takılmıyorum. Kan görmeyiz umarım, inşallah sizinde önemli bir sorun yoktur çok kaka yapmaktan falan olmuştur.
Sabah ablamda smyledi onu ama yok baktım.Makat bölgesine bakın isterseniz bi çatlak filan var mı o da kana sebep olmuş olabilir
Süt alerjisinde ishal olunmuyor mu? Hep öyle şikayet duyduğum içinCuma markette anneme peynir alıyordum gayri ihtiyari tadına baktım sonra da peynir yemeyi ne kadar özlemişim diye düşündüm. Sonradan hatırladım bebenin alerjisini. Bugün yüzü egxema attı gene mukus devam ediyor ama kanama yok Çok şükür.yalnız kaka 5 gün oldu yapmadı müdahale etmiyorum bir de yapınca yeşil yapıyor.
Vitamin için bakliyat da tüketebilirsiniz. bol yeşillik ot kuzu yiyemiyorsanız kıyma tavsiye ederim
Alerjikse bide mama içiyor ve işe yarıyorsa yesin mamayı ilk başta mama emiyodu oğlum meme reddi vardı sagdım direndim genede memeye alıştırdım alerjisi başladı mamaya alışmıyor bu sefer de mama emse bi nebze bnde rahatlıcam en azından doyacak şuan bende açım oda aç büyüdükçe yetmeyecek 7 ayın içindeyizBen 40 günlükken diyete girdim tavuk yumurta süt ürünleri kuruyemiş balık eser miktarda bile yemedim sık kaka yapardı artık2-3 güne bir yapıyor bazen günde 1 defa mukus vardı artık kakası katılaştı bazen yeşil bazen sarıyeşil yapıyor huysuzluk ve gazı azaldı kan hiç olmadı zaten yüzündeki kulaklarındaki boynundaki
egzama gitti fakat geçen domates yedim boynu egzema oldu onuda bıraktım alerji maması ve meme ilerliyorduk meme reddi başladı artık bende bunaldım işe başlayacağım ya diyeti açacağım 6 aylıkken ya memeyi bırakacağım zaten emmiyor doğru dürüst kafamda saç kalmadı artık vitaminsizlikten daha arkadaşım pediatri uzmanı bana diyor ki fena mı detoks yapıyorsunben sağlıksız beslenmek istiyorum pasta ek börek balık tavuk özelllkle yumurta yemek istiyorum
Aynen yaaAlerji hepimizin basinda bu ne kardesim ne kadae yaygin
Biz temmuz doğumluyx alerjiden buraya geldik alerji çok arttı sanrm doğal yicek yok artık bnce ondan oluyor.Aynen yaaEylül bebeklerinde fabrika hatası var sanırım burda okuyordum hep herkeste alerji var. Takip edicem bakalım devam edecekmi.
Evet dün yoğurdu tatdı azcık. Yani bu tadım dediğim çay kaşığının 4/1’i kadar sadece kaşığın ucu diline değiriyorum. Hatta bende çok süt ürünü yememeye çalışıyordum doğumdan beri gece acıktım tost ayran yedim. Bende ona bağlıyorum. Ya benim yediğim yoğurttan yada bebeğin sonuçta aynı yoğurt ama belki ondan olmuştur.Evet biri de bendim ama bizim ikinci çocuk ilki babayla büyüdü resmen. Yani esirgemiyorum aksine bebeyi babaya paslayıp markete pazara Gittiğim oluyor
Canım sen bazen tadımlık veriyorum Puding verdim demiştin acaba Onlardan biri mi dokundu? Yani herhangi tattığı bir şey de olabilir. Bir de makata bak o mu kanıyor ? Demir ilacına başladıysan o da yapmış olabilir. Yediklerini düşün ve mümkünse listele bakalım gözüne bir şey çarpacak mı? Çok geçmiş olsun
Almanya’da yaşayan arkadaşımla bu ek gıdayı konuştum alerjimiz olduğunu da biliyor. “Burada süt ve süt ürünleri ek gıdada en sona bırakılıyor alerji yaşanmasın diye”dedi. Bizim bu grupta da en çok süt ve süt ürünlerine alerjimiz var diğer annelerin de öyle. Sanıyorum senin bebek de bundan etkilendi.Evet dün yoğurdu tatdı azcık. Yani bu tadım dediğim çay kaşığının 4/1’i kadar sadece kaşığın ucu diline değiriyorum. Hatta bende çok süt ürünü yememeye çalışıyordum doğumdan beri gece acıktım tost ayran yedim. Bende ona bağlıyorum. Ya benim yediğim yoğurttan yada bebeğin sonuçta aynı yoğurt ama belki ondan olmuştur.
İshalSüt alerjisinde ishal olunmuyor mu? Hep öyle şikayet duyduğum için
Bizimde mukus ve egzama varİshal
mukus
egzema-yüz ve kulaklarda kuruluk
kusma ve daha çok kusma çok çok kusma kakada kan
bebede huysuzluk
Bunların hepsi de herhangi biri de olabiliyor
Tükettiğimiz çoğu süt ürünü inek sütünden elde ediliyor. İnek ne zaman süt veriyor?hamileyken Ve ya emziriyorken. yani östrojen seviyesi max da iken. Bunun yanında büyük başların olası hastalıklardan korunmaları Ve bağışıklıkları için kullandıkları Ciddi antibiyotikler var. Hepsi süt kanalıyla tüketicilere geçiyor. Süt ve süt ürünlerini hamilelikten önce bırakmıştım ancak hamilelikle mecburen az da olsa tüketiyordum. Şimdi yine bıraktım sayılır ancak eser miktarda istemeden de olsa tüketiyorumBiz temmuz doğumluyx alerjiden buraya geldik alerji çok arttı sanrm doğal yicek yok artık bnce ondan oluyor.Çözümsüz hal içine girdik
Anlık bir şey olabilir canım inşallah bir şey yoktur içini ferah tut.Yok mukusa çok takılmıyordum zaten hatta rengi hafif yeşil gibiydi ama bugün kan görünce tedirgin oldum. Eşimde bişey yoktur yediğin birşeyden olmuştur dedi. Yarında olursa doktoru ararız diyor akşam yine kaka yaptı yoktu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?