- 18 Kasım 2020
- 6.455
- 8.009
- 128
- 34
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #44.081
Ya biz de 3 ay 22 günlüğüz 2-3 gündür öok uykusu var devamlı uyumak istiyor bende endişelendim dediğiniz gibi mi oluyormuş3 ay 22 günlük atak olabilir uykusu çok geldiği için huysuzluk yapıyor olabilir benim bebeğim alerjik olabilir ondan meme reddi yaşıyor olabilirim ya da 4. Ay meme reddi uyku gerilesi bizi erken vurdu o olabilir yani kısacası her şey olabilirbende deneyimsiz bir anne olduğum için nedenini bilemiyorum
İnanır mısın bilmiyorum ama şuan bunu sormak için girdim buraya ve senin sorduğunu gördümKızlar sadece mama ile beslenen bebekler için soruyorum. Kaç saatte kaç cc alıyor bebeğiniz
Misophonia sadece fikir olsun diye söylüyorum. Büyük kıızm Ocak doğumlu. 5.5 aylık olunca kakasunda iplik gibi kan gördük. Doktora gittik o zamana kadar onun kakasında hiç mukus bile görmediğimiz için doktor alerjiden süphelenmedi. Birkaç ihtimal var test yaptırın dedi. İdrar kaka kan testi yaptılar. Zavallı çok ağladı. Sonunda idrar yolu enfeksiyonu çıktı. Meğer çocuk susuz kalmış. Önemsiz bir şeydi çocuk huysuz bile diildi. Ama antibiyotik kullandık gene de. İşte yaza gelmişti ama ilk 6 ay anne sütü diyorlar diye vermemiştim. Kimse de bana ver demedi. Sonra bana doktorlar nasıl su vermezsin falan diye şaşırmışlardı. O yüzden bunda ben 5 aylık olunca veriyim diyorum. Neyse inşallah enfeksiyon diildir de hepsinin sebebi alerji olmuyor enfeksiyon kaynaklı da olabiliyor. Umarım devamı gelmezInşallah alerji değildir, geçici bir durumdur. Teşekkür ederim. Sizin bebislerin de alerjisi inşallah en kısa sürede geçer de siz de istediginiz her şeyi yiyebilirsiniz
Ay hadi yaaa tam isabet olmuş deseneİnanır mısın bilmiyorum ama şuan bunu sormak için girdim buraya ve senin sorduğunu gördüm
Biz 3 saatte bir 160 cc içiyoruz gece uykusundan önce 170 cc veriyorum
Ama 4 saate çıkarsammı acaba? Sen nasıl yapıyorsun
Çok gecmiş olsun canım 4.aydan itibaren bütün bebekler dökülmeye mi başladı nedirKızlarrrrrr help help
Sabah kakada mukus ve kan vardır azcık akşam yoktu ama sürekli azcık mukus oluyordu çok değildi bugün fazla mukus ve kan vardı
Yarın doktora sorucam ama mutlaka başına gelen vardır. Ne olabilir ve ne yapmam lazım
Üstelik sebepsizce ağlıyor şimdide kucak istiyor ama kendini parçalıyor. Dikkat ettim kaka yaparken her zamanki rahatlığı var ama bilemedim ne oldu sabahtan beri yoktu şimdi ağlama krizine girdi tek çare teletubbies açtım tv karşısında anca öyle susutu endişeliyim azcık
Ya bu ıkınma bizde de var, bütün gün ıkınıp durdu bugün de. Yeni korona geçirince ondan da şüphelendim amaÇok gecmiş olsun canım 4.aydan itibaren bütün bebekler dökülmeye mi başladı nediralerjik olmayan bebeklerde de kan görülmeye başlandı. Bizde kan yok mukus çok az ama çok ıkınıyor gün içinde. Bende korkuyorum yakında bizde de patlak verecek diye.
Kızlar sadece mama ile beslenen bebekler için soruyorum. Kaç saatte kaç cc alıyor bebeğiniz
Biz ilk haftalarda verdik sadece, devam etmiyoruz mamaya ama aptamil’in böyle bir tablosu vardı. Bu yarar mı işinize?İnanır mısın bilmiyorum ama şuan bunu sormak için girdim buraya ve senin sorduğunu gördüm
Biz 3 saatte bir 160 cc içiyoruz gece uykusundan önce 170 cc veriyorum
Ama 4 saate çıkarsammı acaba? Sen nasıl yapıyorsun
Mukus arada görüyordum ama çok azdı bugün ciddi fazlaydı ve çok kaka yaptıÇok gecmiş olsun canım 4.aydan itibaren bütün bebekler dökülmeye mi başladı nediralerjik olmayan bebeklerde de kan görülmeye başlandı. Bizde kan yok mukus çok az ama çok ıkınıyor gün içinde. Bende korkuyorum yakında bizde de patlak verecek diye.
Ay inşallah önemli değildir. Bizimki gazdan ıkınıyor onu anladım artık bu aralar gaz çıkarmakta zorlanıyor bazen. Önceden bu kadar zorlanmıyordu ona üzülüyorum. Daha yeni bulgur ve kuru fasulye gibi bakliyatları azıcık yemeye başladım o kadar dikkat ediyordum.Ya bu ıkınma bizde de var, bütün gün ıkınıp durdu bugün de. Yeni korona geçirince ondan da şüphelendim amaMukus arada ben de görüyorum. Yarın bir doktora soracağım, belki probiyotik falan verir.
Mukusa cok takılma demek istiyorum ama yanlış da yönlendirmek istemem. Bizde de çok vardı doktor kan olmadıkça önemli değil dedi. Zamanla azaldı bizimki, bazen kalın ve uzun oluyor bazen neredeyse hiç olmuyor o yüzden hiç takılmıyorum. Kan görmeyiz umarım, inşallah sizinde önemli bir sorun yoktur çok kaka yapmaktan falan olmuştur.Mukus arada görüyordum ama çok azdı bugün ciddi fazlaydı ve çok kaka yaptıyarın doktora sorucam ama ne olabilir acaba
Tek bildiğim bir şey varsa o da bu süreçte bebeğimi tanıyanaz olduğum ya da onu anlamadığım için huzursuz bilemiyorum bizde aksine gece uykuları berbat uyuyor muyum uyumuyor muyum anlamıyorum doğrusuYa biz de 3 ay 22 günlüğüz 2-3 gündür öok uykusu var devamlı uyumak istiyor bende endişelendim dediğiniz gibi mi oluyormuş
Makat bölgesine bakın isterseniz bi çatlak filan var mı o da kana sebep olmuş olabilirMukus arada görüyordum ama çok azdı bugün ciddi fazlaydı ve çok kaka yaptıyarın doktora sorucam ama ne olabilir acaba
Geçtiğimiz salı sağlık ocağında ölçüldük kilosu 6.400 boyu 63 cm idi.. erkek bebek.. bana 3. Ay gittiğim doktor dört saat bile olabilir 150 cc ile demişti ama ben 3 saati ağlamasada geçirmedim zayıf geldiği için gözüme.. şimdi 1 haftadır 160 cc veriyorum ama saat aynı .. gece 2 bazen 3 kez uyanıyoruz bizAy hadi yaaa tam isabet olmuş desenearamızda 12 gün falan var aynı sayılırız. Bende 150-160 cc veriyorum çok nadir 180 oluyor. 120 arada veriyordum ama artık yetmiyor. 3 saati geçiyo bizimki 4 saate yakın tutuyor. Hatta diyorum hala acıkmadı mı ağzına biberonu tuttuğumda almıyor. Kilosu falan nasıl. Biz 3 ay 6 günlükken 7.200 gram 63 cm di şimdi nasıl bilmiyorum doktor kilosuna bir tık fazla demişti kız bebek benimki . Gece kaç defa uyanıyor
Bu ay için miktarı arttırmam lazım buna göre teşekkür ederim fuzuliBiz ilk haftalarda verdik sadece, devam etmiyoruz mamaya ama aptamil’in böyle bir tablosu vardı. Bu yarar mı işinize?
Sabah patates zeytin salatalıkSiz ne yiyip içiyorsunuz? Bebeğe raporlu mama dışında mama veriyor musunuz? Ben bizde mukusun gittiğini görmedim ama kan kesildi. Sizde ya diyet yaptığınız ürünler dışında bir şeye alerji var ya da kaçak var.
Nohutla bulgur yedim benAy inşallah önemli değildir. Bizimki gazdan ıkınıyor onu anladım artık bu aralar gaz çıkarmakta zorlanıyor bazen. Önceden bu kadar zorlanmıyordu ona üzülüyorum. Daha yeni bulgur ve kuru fasulye gibi bakliyatları azıcık yemeye başladım o kadar dikkat ediyordum.
Bizim rotadsn onceydi ilk kan. 4. Ayda alerji ya artar ya gecer diye duymustum. Bagisiklik sistemi gucleniyir heralde. 2. Doz rota daha yapmadik. Ben daha 3-4 haftadir diyetteyim onceden onemsemedi doktor kan azdiİşte o sıkıntı, neye alerjisi var. Bizim mukus mesela hala var ama egzama, kabuklanma bitti denebilir. Gaz hep devam etti. Kan kuruyemiş yediğimde geldi, kestim. Tek mukus olunca çok paniklemiyor doktorlar, çoğu anne de ek gıda ile birlikte mukusun bittiğini söylüyor zaten. Biz rapor çıkarttık aptamil as kullanıyoruz mama olarak ama sadece geceleri tok uyusun diye. Gün içinde verdiğim çok azdır. Süt kaynağı bizde ot ve kuzu eti. Solgar bira mayası alıyorum günde 4 tablet. Gaz kasılması gibi mi oluyor, kıyamam ona ben
E sizin de çok geç çıkmadı aslında, acaba rota aşıları olundu ondan mı bir anda arttı alerji sorunu o aklıma geldi. Siz yaptırmış mıydınız?
Tavuk yumurta ile capraz alerjenmis etkiliyor olabilirSabah patates zeytin salatalık
tavuk pirinç
kuzu kıyma ıspaanak beyaz lahana pırasa
Yulaf
Bugunku aklim olsa hemen diyete girerdim bi test ederdimBugün sakin, huzursuz değil. Kısıtlamadım kendimi henüz. Devam ederse öyle dikkat ederim diye düşündüm. Doğru mu yaptım bilmiyorum ama iyi bugün. Sabah peynir yedim, kakasını iki kez yaptı kan yoktu çok şükür
Alerji hepimizin basinda bu ne kardesim ne kadae yayginKızlarrrrrr help help
Sabah kakada mukus ve kan vardır azcık akşam yoktu ama sürekli azcık mukus oluyordu çok değildi bugün fazla mukus ve kan vardı
Yarın doktora sorucam ama mutlaka başına gelen vardır. Ne olabilir ve ne yapmam lazım
Üstelik sebepsizce ağlıyor şimdide kucak istiyor ama kendini parçalıyor. Dikkat ettim kaka yaparken her zamanki rahatlığı var ama bilemedim ne oldu sabahtan beri yoktu şimdi ağlama krizine girdi tek çare teletubbies açtım tv karşısında anca öyle susutu endişeliyim azcık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?