2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ya sen emzirmeyi nasıl yapıyorsun çok merak ettim emziriyorsyn anladığım kadarıyla değil mi
Tandem emzirme yapıyorum genelde. Emzirme yastığına birini bi memeye birini diğer memeye yatırıyorum bazen tek tek de emziriyorum misal geceleri. Emerken böyle el ele tutuşuyorlar artık eriyorum

Maşallah maşallah atak dönemlerinde gerilemeler olabiliyormuş ama sabretmek lazım. Gerekirse bezi geri bile takabilirsin. Fb grubuna üye misin bilmiyorum ama orda baya faydalı paylaşımlar yapıyorlar.
Ya yiriim

Ayy maşallah ne güzel

Auuuv maşallah ya hem size hem onlara çok büyük emek gerçekten.

Auuuv maşallah ya hem size hem onlara çok büyük emek gerçekten.
Çocuk büyütmek çok emek gerçekten. Ben kendimi bildim bileli çocukları çok severim. Hep ben anne olmak için doğmuşum derdim ama bazen cidden gücüm tükeniyor yetersiz hissediyorum. Ama bir gülüşleri her şeyi unutturuyor. Allah hepimizin evlatlarına sağlıklı güzel ömürler versin biz de görelim

Ya çok güzel gerçekten eminim çok da zordur. Yardım eden biri var mı

Geçen hafta Gereksiz06 aynısını yaşamış.Kulak hafif kızarık demiş doktor ona. Ama sonra noldu bilmiyorum. Bildiğim ateş yoksa kulak enfekte bile olmuş olsa Tehlikeli bir durum olmuyor. Çok geçmiş olsun cnm inşallah önemli bir şey değildir
Canım bizim hastalık olmadan 300 gr almıştı. Hastalığa rağmen maşallah fena değil iyi gene. Mamayı dert etme toparlanana kadar ver gitsin. Ben öyle yaptım şimdi kestik mamayı. Mama sonra meme verince alışkanlık da yapmadı.
Gelmiş geçmiş olsun tekrar

Alakasız bir konuda yardım istiyorum. Biraz uzun yazacağım.

Bir konuda kafam karışık. Şimdi ben sınıf öğretmenşyim. Öğrencilerim 4e geçti hamile kaldım. Dedim ki onlara bir salaklık yapıp 2.döneme başlayacağım. O zaman daha bebek doğmamıştı. 2. döneme çok vardı. Biraz önümü görmeden söyledim yani bunu. O an çok telaş yaptı veliler ve onları rahatlatmak istedim.

Geldik bugüne. Küçük tospiği bırakmak hiç istemiyorum. Nasıl uyuyacak diyorum elini benim yüzüme değdiriyor uyurken benim kokumla uyuyor. Emiyor biberon almıyor. Hele şimdi güvenli bağlanma ile ilgili bir kitap okuyorum hayatta bırakamam.

Bırakırsam annem ve kayınvalidem bakacak. Ev okulun hemen karşısı. Emzirmek için her gün gelebilirim hiç sorun olmaz. Anneler zaten harika bakar gözüm arkada kalmaz. Ama onda da şöyle bir sorun var. Ev 2 artı 1. Uzaktan geliyorlar insanlar bir odaları bile olmuyor o yüzden eşim özellikle gelmelerini hiç istemiyor. Eylülde 1 yaşına gelecek ya o zamana kadar izin al diyor. Anneler çok şükür memnuniyetsizliklerini belli eden insanlar fiiller ama biliyoruz rahat edemeyip idare ediyorlar

Neyse benim kafamı karıştıran şu. Bu sınıfını öyle seviyorum ki çok emek ettim. Mezun etmek için çok hayal kurdum. Çocuklara yazık oldu çok üzülüyorum. Kararım netti başlamayacaktım sene başında çok mutsuz mesajlar atıyorlardı öğretmene alışmadılar ne zaman geleceksiniz diye hep sordular. Sonra sanırım biraz alıştılar sustular oh dedim sevindim. Ama şimdi 2 gündür karne zamanı sıkıntı yaşamışlar yine arıyor veliler. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Onlara da yazık

Çok teşekkür ederim onu da hatırlıyorum o yüzden korktum bende uyandığında beri hiç yapmadı belkide yıkanmak istiyordur babamız bu aralar çok yoğun çalışıyor yıkayamadım kaç gündür çocuğu takip ediyorum bakalım eğer devam ederse bende gidicem

Canım sen doğurmadın ama onların yarı annelerisin. Bunu kalben söylüyorum. Çocuklar için öğretmenin yeri apayrı. Şunu Bunu yap diyemem ama Ömür boyu seni hatırlayıp kalplerinde tutacaklar. Ev de yakın diyorsun bi denemeye değer sanki. Bir de anladığım yarım gün çalışıyorsun. Teneffüslerde bile gidebilirim eve diyorsun. Ben tabi özel sektör çalışanıyım şartlarım sana göre daha farklı. Ondan da bana daha söylemesi kolay gelir. Benim kızım 5. Sınıf ve maalesef çok çok kötü bi öğretmenden mezun oldu ve kalbindeki sızı hep dilinde. Biz ona ne yaptık ki bizi neden sevmedi diye sorup dururdu aklına her geldiğinde. Çok şükür kurtulduk diyor şimdilerde

Aynı durumdayım benim veliler de beni bekliyorlar ikinci dönem başlayacağım bizim yarım gün eğer sizin de öyleyse bence başlaman sorun olmaz 5-6 saat idare edilir a tam günse o biraz zor olabilir ama evin okuluna yakın olması çok büyük avantaj benim evim uzak taksiyle gidip geleceğim farklı bir ortam bana iyi gelecek diye düşünüyorum bir yandan da çok yorulup kızıma enerjim kalmazsa diye korkuyorum bir de ek gıda mevzusu var ama ben kesin başlayacağım rapor almak artık zor olur birinci dönemi anca kapadım ücretsiz izin de maddi olarak bizi çok zorlar mecburen başlayacağım görümcelerim bakacak benim kızıma da bazen onlara bırakınca çok ağlıyor nasıl olacak artık yaşayıp göreceğim hakkımızda hayırlısı olsun Allah yardım eder inşallah ikinci dönem daha çabuk geçiyor sanki

Canım kulak ağrısı illa soguk algınlığı sebebiyle olmaz. Direkt kulak enfeksiyonu olabilir ki bu da her zaman ates yapmaz, ablamin oğlu birkac kez yaşadı ve hic ateşi olmadi. Benim oglumda da 2 haftadir var kulaga dokunma olayı ve huzursuzluk, acaba dişten mi dedik ama dişe daha cok var, dr baktı hafif bi kızarıklık var dedi antibiyotik yazdi ama eger ateşi olursa huysuzlugu cok artarsa ağrıdan acıdan ağladığını düşünürseniz baslayin dedi. Bunlar olmadi ama hala el kulakta özellikle sol kulakta. Burda kimi eleştirir kimi komik bulur kimi mantıklı bulur ama ben sütümden damlatiyorum kulağına hergun 1-2 kez 1 er damla. Böyle böyle sag kulağa dokunmaz oldu, ben de birkaç gün ihmal ettim damlatmayi kendi kendine geçer belki dedim ama sol kulak hala sıkıntılı sanırım. 2-3 gündür tekrar başladım süt damlatmaya sadece sola. Cevremden sordum yeni nesil annelerde de çok varmış kulak ağrısına süt damlatan. Hep fayda görmüşler. Ates falan olamayınca ben daha 4 aylıkken antibiyotikle tanıştırmak istemedim açıkçası gözlemliyorum eger sıkıntılar artar da ates olursa tabi başlarım mecbur. Sen bilirsin..

Çok teşekkür ederim seninde başına geldiğini hatırlıyorum zaten hemen aklıma geldi. Sabah yaptı bizimki de öyle ama sonra hiç dokunmadı bende gözlemliyorum akşam bir duş aldiricam sonra bakıcam duruma. Bencede çok rahatsız etmiyorsa antibiyotik vermemen daha doğru olmuş minicikler daha, inşallah hiç gerek kalmaz. Bende duruma göre söylediklerini dikkate alıcam

Büyüyünce de kesip tülbente sarıp kulağın üstüne koymanı tavsiye ederlerse o da çok iyi geliyor Aklında olsun
Ve hatta kesip baş ucuna koyuyorum ben hem odadaki havayı temizliyor hem de kulak boğaz için antibakteriyel

Neyi canım sogan/sarımsak mı? Annem de sarımsak koy kulagina dedi ama sütten baska biseye cesaret edemedim henüz çok küçük. Hala kulağını tutuyo huysuz da valla insallah artmaz

Sadece anneniz bakınca olmaz diye düşünüyorum bebeğiniz gecesi var gündüzü var hastalığı var çok yorulqcağınızı bebeğinizle geçireceğiniz zamanı okulda olacaksınız. Sonra evde bi kişi daha olacak düzen değişecek hasta olsa bırakıp gitmek içinize sinmicek.az mızıklarsa bile aklınız kalacak. Belki gece verimli uyuyamayacaksınız. Ben ilkokuldayken 5 öğretmen değiştridm kimisi iyi kimi kötüydü ama okulda saati biten eve gidiyor. Kendi bebeğinizle ilgilenme zamanı şuan kırmadan size yazanlara açıklayın bence tabi bebeğinüzle olun. Kendi bebeğinizden vakit alıp iş hayatına vermeyin. Öğretmensiniz iş hayatı deyip geçilmez elbette ama en önemlisi şuan kendi evladınız ve çok minik olması.... Bu benim düşüncem

Çok şükür büyük bir hastalık atlattınız bundan sonra toparlar olmadı mama takviyesi yaparsınız sağlığı yerinde olsun da onlar hallolur annesi tekrar geçmiş olsun
Ne güzel bir mesaj olmuş, teşekkür ederiz öyle tabi, sağlıklı olsun da, hallolur diğerleri.
Meme savaşları başladı bu dönem, emmiyor diye sağıp vereyim dedim, onu da yemedi. Ondan mama yer mi acaba dedim ama alacak o kiloyu bir şekilde

Teşekkür ederiz Eşim zaten gece mama verelim belki uzun uyur diye dolanıp duruyor mama veririm, hiç dert değil de sütüm var ve emmiyor sıpa. Bir 10 gün geçsin bakalım, alamadıysa gece biberonu ve bebeği eşimin eline tutuşturup biraz keyif yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…