- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #44.201
Biz de başlamıştık ama benim sakatlığım yüzünden ara verdikHanımlar adet olan var mı 4 buçuk aylık oldu oğlum ve benim üç gündür karın ağrım vardı bugün adet oldum ve çok ağrım var... şu aralar gene giremedim tuvalet iletişimine başladık beze veda ettik 1 ay oldu ağrılı zamanları haricinde hafiften oturttuk gibi hatta yıkanılabilir bezden alıştırma kiloduna geçtim haftasonu da külot almaya gidicem bakalım
Evet soğan benim dediğim ama büyüyünce.Yani sütten kesilince. Ortadan kesip tülbente sarıp kulağa koyarmış büyükler. Şimdi çok minik zaten riskli olurNeyi canım sogan/sarımsak mı? Annem de sarımsak koy kulagina dedi ama sütten baska biseye cesaret edemedim henüz çok küçük. Hala kulağını tutuyo huysuz da valla insallah artmaz
Alakasız bir konuda yardım istiyorum. Biraz uzun yazacağım.
Bir konuda kafam karışık. Şimdi ben sınıf öğretmenşyim. Öğrencilerim 4e geçti hamile kaldım. Dedim ki onlara bir salaklık yapıp 2.döneme başlayacağım. O zaman daha bebek doğmamıştı. 2. döneme çok vardı. Biraz önümü görmeden söyledim yani bunu. O an çok telaş yaptı veliler ve onları rahatlatmak istedim.
Geldik bugüne. Küçük tospiği bırakmak hiç istemiyorum. Nasıl uyuyacak diyorum elini benim yüzüme değdiriyor uyurken benim kokumla uyuyor. Emiyor biberon almıyor. Hele şimdi güvenli bağlanma ile ilgili bir kitap okuyorum hayatta bırakamam.
Bırakırsam annem ve kayınvalidem bakacak. Ev okulun hemen karşısı. Emzirmek için her gün gelebilirim hiç sorun olmaz. Anneler zaten harika bakar gözüm arkada kalmaz. Ama onda da şöyle bir sorun var. Ev 2 artı 1. Uzaktan geliyorlar insanlar bir odaları bile olmuyor o yüzden eşim özellikle gelmelerini hiç istemiyor. Eylülde 1 yaşına gelecek ya o zamana kadar izin al diyor. Anneler çok şükür memnuniyetsizliklerini belli eden insanlar fiiller ama biliyoruz rahat edemeyip idare ediyorlar
Neyse benim kafamı karıştıran şu. Bu sınıfını öyle seviyorum ki çok emek ettim. Mezun etmek için çok hayal kurdum. Çocuklara yazık oldu çok üzülüyorum. Kararım netti başlamayacaktım sene başında çok mutsuz mesajlar atıyorlardı öğretmene alışmadılar ne zaman geleceksiniz diye hep sordular. Sonra sanırım biraz alıştılar sustular oh dedim sevindim. Ama şimdi 2 gündür karne zamanı sıkıntı yaşamışlar yine arıyor veliler. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Onlara da yazık
2 aydır oluyorsun yani. Emziriyor musun? Emziriyorsan sütünde hiç değişim oldu mu bazı insanlar azaldığını yada sütün kesildiğini söylemiş çok korkuttu beni ben sadece emziriyorum çünkü... ben şuan çok halsiz düştüm bayılacak gibiyim baş dönmesi çok yoğunBiz de başlamıştık ama benim sakatlığım yüzünden ara verdikne güzel böyle hikayeler duymak, tebrik ederim 6. aydan sonra tekrar başlayacağım ben de, en azından oturabilsin de.
Ben 3. ayda regl oldumgüzel günlerdi reglsiz günler
Pes etme canım anne sütüne tekrar alışır inşallah hep derler ya çocuğumun hasta olduğuna değil huyunun değiştiğine yanarım diye beslenmek istemeyen çocuk çok zormuş geçen ay mama reddi ile mücadele ettim ben de ne çektiğimi Allah bilir 5. aya girdiğimiz gün normale döndü sizinki de normale döner inşallahNe güzel bir mesaj olmuş, teşekkür ederizöyle tabi, sağlıklı olsun da, hallolur diğerleri.
Meme savaşları başladı bu dönem, emmiyor diye sağıp vereyim dedim, onu da yemedi. Ondan mama yer mi acaba dedim ama alacak o kiloyu bir şekilde
2 kere oldum, evet. Sütte bir şey farketmedim ben ama kanama yoğun olunca demir takviyesine devam ettim. Bol sıvı almaya çalış. Bir de e-bebek’in süt çayı benim sütümü hemen arttırıyor, için rahat etmiyorsa öyle bir şey kullanabilirsin. Kadın doğuma da görünebilirsin bir terslik var gibiyse. Ben o dönem görüştüm, doğum kontrol hapına başlattı beni.2 aydır oluyorsun yani. Emziriyor musun? Emziriyorsan sütünde hiç değişim oldu mu bazı insanlar azaldığını yada sütün kesildiğini söylemiş çok korkuttu beni ben sadece emziriyorum çünkü... ben şuan çok halsiz düştüm bayılacak gibiyim baş dönmesi çok yoğungeçmiş olsun ayrıca iyisindir inşallah
Pes etme canım anne sütüne tekrar alışır inşallah hep derler ya çocuğumun hasta olduğuna değil huyunun değiştiğine yanarım diye beslenmek istemeyen çocuk çok zormuş geçen ay mama reddi ile mücadele ettim ben de ne çektiğimi Allah bilir 5. aya girdiğimiz gün normale döndü sizinki de normale döner inşallah
Teşekkür ederiz teyzesiAslıcım nasıl güzel toparladı maşallah çok güzel olmuş
Maşallah boncuk gözlü kuzumgüzel lafmış. Sağ meme görünümlü sol meme falan veriyorum ben de, arada işe yarıyor
Geçmiş olsun size de, sürekli yeni bir huy türüyor şu ara
Şu baş parmağını emdiği iştahla emse keşke
Benim kıza benziyor birazKatil köpek balığı diyorum inanmıyorsunuzYa benim oğlum neden böyle
4. Ay konseptimiz de orijinal oluversin napalım
Su mu vermek gerekiyor bunu hiç bilmiyordum vermeyin demiyorlar mı yaÇok teşekkür ederim paylaştığın için. Hem ilk 6 ay sadece anne sütü deyip, sonra su vermedin diye nasıl şaşırıyorlar... Nerden bileceksin ki onlar söylemezse bunu. Zaten ilk çocukda daha tecrübesiz oluyor insan. Peki şimdi küçük kızının devam ediyor mu kakasındaki kan?
MaşaAllah yagüzel lafmış. Sağ meme görünümlü sol meme falan veriyorum ben de, arada işe yarıyor
Bu işin doğrusu yanlışı yok bnce .. tamamen seçtiğin tarafın içine sinmesiyle ilgili. Bende anaokulu öğretmeniyim ama özel sektör çalışanıydım. İş yüküm ve stresim çok fazlaydı bu yüzden hamilelik düşününce ara verdim huzurla bu günlerimi geçirmek için. Şimdi başlamam lazım işimi özledim ama yavruma kıyamıyorum eylülde bir yaşına gelsin öyle başlayacağım eğer olursa. Ama eğer devlette olsaydım sanırım ben işe giderdim hem yarım gün imkanının olması hemde şartlarının biraz daha hafif olması sebebiyle. Yani işinde mutluysan ben iş diyorm mutlu anne mutlu bebekAlakasız bir konuda yardım istiyorum. Biraz uzun yazacağım.
Bir konuda kafam karışık. Şimdi ben sınıf öğretmenşyim. Öğrencilerim 4e geçti hamile kaldım. Dedim ki onlara bir salaklık yapıp 2.döneme başlayacağım. O zaman daha bebek doğmamıştı. 2. döneme çok vardı. Biraz önümü görmeden söyledim yani bunu. O an çok telaş yaptı veliler ve onları rahatlatmak istedim.
Geldik bugüne. Küçük tospiği bırakmak hiç istemiyorum. Nasıl uyuyacak diyorum elini benim yüzüme değdiriyor uyurken benim kokumla uyuyor. Emiyor biberon almıyor. Hele şimdi güvenli bağlanma ile ilgili bir kitap okuyorum hayatta bırakamam.
Bırakırsam annem ve kayınvalidem bakacak. Ev okulun hemen karşısı. Emzirmek için her gün gelebilirim hiç sorun olmaz. Anneler zaten harika bakar gözüm arkada kalmaz. Ama onda da şöyle bir sorun var. Ev 2 artı 1. Uzaktan geliyorlar insanlar bir odaları bile olmuyor o yüzden eşim özellikle gelmelerini hiç istemiyor. Eylülde 1 yaşına gelecek ya o zamana kadar izin al diyor. Anneler çok şükür memnuniyetsizliklerini belli eden insanlar fiiller ama biliyoruz rahat edemeyip idare ediyorlar
Neyse benim kafamı karıştıran şu. Bu sınıfını öyle seviyorum ki çok emek ettim. Mezun etmek için çok hayal kurdum. Çocuklara yazık oldu çok üzülüyorum. Kararım netti başlamayacaktım sene başında çok mutsuz mesajlar atıyorlardı öğretmene alışmadılar ne zaman geleceksiniz diye hep sordular. Sonra sanırım biraz alıştılar sustular oh dedim sevindim. Ama şimdi 2 gündür karne zamanı sıkıntı yaşamışlar yine arıyor veliler. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Onlara da yazık
Rabbim nazarlardan saklasın ben bu cimcimeye bayılıyorumgüzel lafmış. Sağ meme görünümlü sol meme falan veriyorum ben de, arada işe yarıyor
Yani isteyince zaten fazlasını alıyorlar. Mesela bizimki bugün doğrudüzgün yemedi şaştım kaldım iyice ya sabah 10.30 da 150 cc yedi bide az önce saat 5 gibi 160 yedi çok az değşl mi süre olarak yaa gerçi bugğn çok uyudu ama yinede süre uzun geldi banaKilo alımı normal ayda 800 900 gram alıyor doktor gelişimi iyi dedi ben çok fazla kilolu olsun istemiyorum ne zayıf olsun ne kilolu normal seyretsin ama zaten daha fazlasını istediği zaman belli ediyor o zaman arttırıyorum bir de haftaya ek gıdaya geçeceğiz bakalım doktor ne diyecek ona göre bir ayarlama yaparım
Amanın maşallah maşallah 41 kere nasıl tatlı kıyamam ya çok da iştahlı Allah esirgesin boncuğugüzel lafmış. Sağ meme görünümlü sol meme falan veriyorum ben de, arada işe yarıyor
Bandanasını yesinler minnoşa bak yaa çok tatlı maşallah Allah bağışlasınKatil köpek balığı diyorum inanmıyorsunuzYa benim oğlum neden böyle
4. Ay konseptimiz de orijinal oluversin napalım
Ay ne güzel herkes bebeğini atmışBu da benim küçük tospiğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?