2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bu cuma 4. Ay aşımız var ve ben bu saat oldu 4. Ay aşısını araştırıyorum hep ateş ağlama krizi yaşadıklarını okudukça şimdiden başıma ağrı girmeye başladı (normalde aşıdan bir gün önce başıma ağrı girer sogukkanli değilim) Demem o ki yaptıran anneler gerçekten öylemi çok huysuz iştahsız olup çok ağlıyorlar mış sizde de öylemi oldu.

Ya çok zor karar, kalbinden ne geçiyorsa şöyle olır böyle olur diye düşünmeden onu yap derim. Ben olsam cocuklara cok uzulsem de kendi bebegime bakmayi secerdim sanirim. Hastalik da cok yayildi okuldan yayiliyor diyorlar onu da dusunmek iyi olabilir

Son düzenleme:
2. Ayda cok agladi calpol verince gecmisti. 4. Ayda aglamasi olmadi, hafif atesi cikti gibi oldu ona da ates denmez 37-37,5 gibi. Hararet yapti yani. Korkmayin gecer gider insallah

37.5 ateş dışında bir şey olmadı 2 bebemde de

Gecen sut acmaya calismistim sonra yumurtayi nasil acacagimi bilememistim, doktorun yazisini anladim sonunda 15 gun daha diyet yapip yumurtayi da oyle acacakmisim. O da yumurtanin sarisi firinlanmis, 1/4 dilim kek ile. Sonra 2/4, 3/4. 4/4 gibi. Yontem olarak paylasmak istedim

Böyle böyle gastronomi öğrendik bile

Farkındalıklari arttığı için ağlaması oldu durup durup ağladı ama 1gun sürmedi ateş 37.5 ateş sayılmaz yani bebek için atessiz atlattık

Bende aşıdan çoook korkuyorum.. bizde huysuzluk oldu ağladı çok ama iştahsızlık olmadı… ateş 37.7 oldu

Biz bir gün kabus yaşadık ama kızım ateş düşürücü içmedi kustu hep. Sen gitmeden önce ver bence

Ben unutmuştum bile onu Doktora sormayı unutsan bile beni unutmadığın için teşekkür ederim. Kilo alımı konusuna üzüldüm. Arkadaşımın bu aylarda sütü kesilmişti. Doktor direkt ek gıdaya başlatmıştı. Senin zaten sütün var, emzirmeye devam edersin, mama veya ek gıda doktor neyi önerirse onunla da takviye yaparsın. Sıkma canını, toparlar güzel kızın. Bu sıralar bütün bebisler memelere savaş açtı sanki.

Annem kulağa süt damlatma olayını hep anlatır. Eskiden kulağı ağrıyan emziren kadından sütünü istermiş. Geçirirmiş ağrıyı. Annemden duyunca cok şaşırmıştım.

Su mu vermek gerekiyor bunu hiç bilmiyordum vermeyin demiyorlar mı ya

MaşaAllah ya
Ben de verilmez diye biliyorum. Ama baltasar in bebeğinde farklı bir durum olmuş, yaz günüymüş susuz kalmış, niye su vermedin demiş doktor. Ona istinaden yazdım. Ilk 6 ay sadece anne sütü diye biliyoruz çünkü.

Biz çok etkilenmedik sanırım. 2.ay daha kötüydü o yüzden aklımda o kalmış. Bu aya özgü bir emme, ağlama problemleri oluyor ama aşıdan olduğunu düşünmüyorum.

Kendi kendine mi döndü? Bizim kız benden destek alarak dönüyor ama hâlâ kendi kendine dönmüyor. Ben de biraz taktım kafaya bunu.
Aynen canım bu sefer kendi kendine döndü öncesinde benden destek alıyordu bende felaket takmıştım kafaya hergün oyuncaklar elimde dön annem dön annem yıldırdım bebeyi

Annem kulağa süt damlatma olayını hep anlatır. Eskiden kulağı ağrıyan emziren kadından sütünü istermiş. Geçirirmiş ağrıyı. Annemden duyunca cok şaşırmıştım.
Evet canım annem kv falan hep söyledi bana da ama ben bi de yeni nesil annelere danıştım kuzenlerime falan hep damlatiyolarmis. Ben de ara vermistim ama yeniden başladım hala kulağının birini tutuyor ama şiddetli bi ağrısı yok sanırım ağlamiyo çünkü

baltasar ne güzel bir öğretmensin Öğrencilerini de kendi evladın kadar önemsiyorsun. Bizim çocuklarımıza da böyle düşünceli öğretmenler denk gelir inşallah.
Tevafuk ben bu gece rüyamda bebeğimi güvendiğim bir komşuya emanet edip işe başladığımı gördüm. Servise bindim, bir ağlıyorum. Arkadaşım "güvenilir yerde bebeğin, niye ağlıyorsun " diyor ama içim buruk. Arayıp, kızımı getirin diyorum. O arada uyandım, kızım da uyanmış hemen aldım kucağıma.
Ben uzun bir müddet kızımdan ayrılabilecek gibi değilim. Emanet edebileceğim çok güvendiğim anneanne, babanne, teyze, hala gibi kişiler olsa bile -ki yok- işe dönmeyi düşünmüyorum. Ama bu beni daha iyi bir anne yapmaz. Işe dönüp işinde mutlu olup evde çocuğu ile kaliteli zaman geçiren anneler de var. Sizin evin durumu da yatılı misafir için uygun değilmiş, aynı bizim ev gibi. Evde gerilmen de mümkün böyle olunca. Maddi olarak imkanınız el veriyorsa ücretsiz izin almanı öneririm. Ben ilkokul da 4 öğretmen değiştirdim. Hepsini de ayrı sevdim. Yarım dönemden çok etkileneceklerini düşünmüyorum. Imkanin varsa bebeğinin yanında ol, onların bize daha çok ihtiyacı var.
*** Umarım yazdıklarım kimseyi incitmez. Ücretsiz izin kullabilmek en çok maddi boyutla ilgili. Ve tek bir doğru yok. Herkes içine sineni yapabilir umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…