- 10 Ocak 2021
- 1.233
- 2.130
- 53
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #44.241
Haklısın canım ister istemez tereddüt oluyorBen de veriyorum ama adam o kadar ısrarla vermeyin deyince tuhaf oldum
Ya çok zor karar, kalbinden ne geçiyorsa şöyle olır böyle olur diye düşünmeden onu yap derim. Ben olsam cocuklara cok uzulsem de kendi bebegime bakmayi secerdim sanirim. Hastalik da cok yayildi okuldan yayiliyor diyorlar onu da dusunmek iyi olabilirAlakasız bir konuda yardım istiyorum. Biraz uzun yazacağım.
Bir konuda kafam karışık. Şimdi ben sınıf öğretmenşyim. Öğrencilerim 4e geçti hamile kaldım. Dedim ki onlara bir salaklık yapıp 2.döneme başlayacağım. O zaman daha bebek doğmamıştı. 2. döneme çok vardı. Biraz önümü görmeden söyledim yani bunu. O an çok telaş yaptı veliler ve onları rahatlatmak istedim.
Geldik bugüne. Küçük tospiği bırakmak hiç istemiyorum. Nasıl uyuyacak diyorum elini benim yüzüme değdiriyor uyurken benim kokumla uyuyor. Emiyor biberon almıyor. Hele şimdi güvenli bağlanma ile ilgili bir kitap okuyorum hayatta bırakamam.
Bırakırsam annem ve kayınvalidem bakacak. Ev okulun hemen karşısı. Emzirmek için her gün gelebilirim hiç sorun olmaz. Anneler zaten harika bakar gözüm arkada kalmaz. Ama onda da şöyle bir sorun var. Ev 2 artı 1. Uzaktan geliyorlar insanlar bir odaları bile olmuyor o yüzden eşim özellikle gelmelerini hiç istemiyor. Eylülde 1 yaşına gelecek ya o zamana kadar izin al diyor. Anneler çok şükür memnuniyetsizliklerini belli eden insanlar fiiller ama biliyoruz rahat edemeyip idare ediyorlar
Neyse benim kafamı karıştıran şu. Bu sınıfını öyle seviyorum ki çok emek ettim. Mezun etmek için çok hayal kurdum. Çocuklara yazık oldu çok üzülüyorum. Kararım netti başlamayacaktım sene başında çok mutsuz mesajlar atıyorlardı öğretmene alışmadılar ne zaman geleceksiniz diye hep sordular. Sonra sanırım biraz alıştılar sustular oh dedim sevindim. Ama şimdi 2 gündür karne zamanı sıkıntı yaşamışlar yine arıyor veliler. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Onlara da yazık
2. Ayda cok agladi calpol verince gecmisti. 4. Ayda aglamasi olmadi, hafif atesi cikti gibi oldu ona da ates denmez 37-37,5 gibi. Hararet yapti yaniBu cuma 4. Ay aşımız var ve ben bu saat oldu 4. Ay aşısını araştırıyorum hep ateş ağlama krizi yaşadıklarını okudukça şimdiden başıma ağrı girmeye başladı (normalde aşıdan bir gün önce başıma ağrı girer sogukkanli değilim) Demem o ki yaptıran anneler gerçekten öylemi çok huysuz iştahsız olup çok ağlıyorlar mış sizde de öylemi oldu.
37.5 ateş dışında bir şey olmadı 2 bebemde deBu cuma 4. Ay aşımız var ve ben bu saat oldu 4. Ay aşısını araştırıyorum hep ateş ağlama krizi yaşadıklarını okudukça şimdiden başıma ağrı girmeye başladı (normalde aşıdan bir gün önce başıma ağrı girer sogukkanli değilim) Demem o ki yaptıran anneler gerçekten öylemi çok huysuz iştahsız olup çok ağlıyorlar mış sizde de öylemi oldu.
Böyle böyle gastronomi öğrendik bileGecen sut acmaya calismistim sonra yumurtayi nasil acacagimi bilememistim, doktorun yazisini anladim sonunda15 gun daha diyet yapip yumurtayi da oyle acacakmisim. O da yumurtanin sarisi firinlanmis, 1/4 dilim kek ile. Sonra 2/4, 3/4. 4/4 gibi. Yontem olarak paylasmak istedim
Farkındalıklari arttığı için ağlaması oldu durup durup ağladı ama 1gun sürmedi ateş 37.5 ateş sayılmaz yani bebek için atessiz atlattıkBu cuma 4. Ay aşımız var ve ben bu saat oldu 4. Ay aşısını araştırıyorum hep ateş ağlama krizi yaşadıklarını okudukça şimdiden başıma ağrı girmeye başladı (normalde aşıdan bir gün önce başıma ağrı girer sogukkanli değilim) Demem o ki yaptıran anneler gerçekten öylemi çok huysuz iştahsız olup çok ağlıyorlar mış sizde de öylemi oldu.
Bende aşıdan çoook korkuyorum.. bizde huysuzluk oldu ağladı çok ama iştahsızlık olmadı… ateş 37.7 olduBu cuma 4. Ay aşımız var ve ben bu saat oldu 4. Ay aşısını araştırıyorum hep ateş ağlama krizi yaşadıklarını okudukça şimdiden başıma ağrı girmeye başladı (normalde aşıdan bir gün önce başıma ağrı girer sogukkanli değilim) Demem o ki yaptıran anneler gerçekten öylemi çok huysuz iştahsız olup çok ağlıyorlar mış sizde de öylemi oldu.
Biz bir gün kabus yaşadık ama kızım ateş düşürücü içmedi kustu hep. Sen gitmeden önce ver benceBu cuma 4. Ay aşımız var ve ben bu saat oldu 4. Ay aşısını araştırıyorum hep ateş ağlama krizi yaşadıklarını okudukça şimdiden başıma ağrı girmeye başladı (normalde aşıdan bir gün önce başıma ağrı girer sogukkanli değilim) Demem o ki yaptıran anneler gerçekten öylemi çok huysuz iştahsız olup çok ağlıyorlar mış sizde de öylemi oldu.
Ben unutmuştum bile onu4. ay kontrolüne gittik. 300 gr almışDoktor koronadan dolayı normal dedi, ciddi bir hastalık atlattı, ona ciddi enerji harcadı dedi ama bir anneni içine siner mi bu, sinmiyor tabi ben çok huzursuz olunca, 10 gün sonra gel bir daha bakalım dedi. Sol memeyi emmek istemiyor zaten pek, ilk süt gelene kadar biraz emmesi gerekiyor ya, orada sinirleniyor falan. Bir hallerdeyiz şu ara. Ama kilo alımı düşük olursa mamaya başlayacağız. Sütüm var ama emmiyor, mamayı yiyecek mi ki
misophonia_ pişik kremi işini unuttum valla, aklım gitti kiloyu duyunca bir de not almıştım, okudum notları falan 10 gün sonra gideceğim ama, o zaman sorarım olur mu dün ishal gibiydi, onu bile unuttum artık devam ederse mesajla soracağım onu
Annem kulağa süt damlatma olayını hep anlatır. Eskiden kulağı ağrıyan emziren kadından sütünü istermiş. Geçirirmiş ağrıyı. Annemden duyunca cok şaşırmıştım.Canım kulak ağrısı illa soguk algınlığı sebebiyle olmaz. Direkt kulak enfeksiyonu olabilir ki bu da her zaman ates yapmaz, ablamin oğlu birkac kez yaşadı ve hic ateşi olmadi. Benim oglumda da 2 haftadir var kulaga dokunma olayı ve huzursuzluk, acaba dişten mi dedik ama dişe daha cok var, dr baktı hafif bi kızarıklık var dedi antibiyotik yazdi ama eger ateşi olursa huysuzlugu cok artarsa ağrıdan acıdan ağladığını düşünürseniz baslayin dedi. Bunlar olmadi ama hala el kulakta özellikle sol kulakta. Burda kimi eleştirir kimi komik bulur kimi mantıklı bulur ama ben sütümden damlatiyorum kulağına hergun 1-2 kez 1 er damla. Böyle böyle sag kulağa dokunmaz oldu, ben de birkaç gün ihmal ettim damlatmayi kendi kendine geçer belki dedim ama sol kulak hala sıkıntılı sanırım. 2-3 gündür tekrar başladım süt damlatmaya sadece sola. Cevremden sordum yeni nesil annelerde de çok varmış kulak ağrısına süt damlatan. Hep fayda görmüşler. Ates falan olamayınca ben daha 4 aylıkken antibiyotikle tanıştırmak istemedim açıkçası gözlemliyorum eger sıkıntılar artar da ates olursa tabi başlarım mecbur. Sen bilirsin..
Şimdi ikna oldum. Hain domdomKatil köpek balığı diyorum inanmıyorsunuzYa benim oğlum neden böyle
4. Ay konseptimiz de orijinal oluversin napalım
Ben de verilmez diye biliyorum. Ama baltasar in bebeğinde farklı bir durum olmuş, yaz günüymüş susuz kalmış, niye su vermedin demiş doktor. Ona istinaden yazdım. Ilk 6 ay sadece anne sütü diye biliyoruz çünkü.Su mu vermek gerekiyor bunu hiç bilmiyordum vermeyin demiyorlar mı ya
MaşaAllah ya
Kendi kendine mi döndü? Bizim kız benden destek alarak dönüyor ama hâlâ kendi kendine dönmüyor. Ben de biraz taktım kafaya bunu.Bebişi dönmeyen anneleri rahatlatmak için geldimkızlarr sonunda döndü yaa çok takmıştım kafaya siz bari takmayın
Biz çok etkilenmedik sanırım. 2.ay daha kötüydü o yüzden aklımda o kalmış. Bu aya özgü bir emme, ağlama problemleri oluyor ama aşıdan olduğunu düşünmüyorum.Bu cuma 4. Ay aşımız var ve ben bu saat oldu 4. Ay aşısını araştırıyorum hep ateş ağlama krizi yaşadıklarını okudukça şimdiden başıma ağrı girmeye başladı (normalde aşıdan bir gün önce başıma ağrı girer sogukkanli değilim) Demem o ki yaptıran anneler gerçekten öylemi çok huysuz iştahsız olup çok ağlıyorlar mış sizde de öylemi oldu.
Aynen canım bu sefer kendi kendine döndüKendi kendine mi döndü? Bizim kız benden destek alarak dönüyor ama hâlâ kendi kendine dönmüyor. Ben de biraz taktım kafaya bunu.
Evet canım annem kv falan hep söyledi bana da ama ben bi de yeni nesil annelere danıştım kuzenlerime falan hep damlatiyolarmis. Ben de ara vermistim ama yeniden başladım hala kulağının birini tutuyor ama şiddetli bi ağrısı yok sanırım ağlamiyo çünküAnnem kulağa süt damlatma olayını hep anlatır. Eskiden kulağı ağrıyan emziren kadından sütünü istermiş. Geçirirmiş ağrıyı. Annemden duyunca cok şaşırmıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?