2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Sorma ya. Kavga ediyoruz resmen emerken. Bir de üstünü değiştirirken
Bizim ilk aylarda yine düşüktü kilo alımı, doktor yine 10 gün sonra kontrol edelim, olmazsa mamaya başlarız demişti. O ara o kadar çok emzirdim ki emmediğini de sağıp şırıngayla falan vermiştim. 10 günde 500 gr almıştı, doktor şok olmuştu yine o günlere döndürecek bu bebe beni Ama bu sefer halim yok valla, emerse emer emmezse emmez. Sadece biberonla da aramız iyi değil, mama derse doktor onu nasıl vereceğiz onu bilmiyorum. Ek gıda işini ben de sordum, ama yok mama dedi Bakalım, bir gidelim kontrole, ne çıkacak.
Senin krem işini de soracağım

Belki senin kız da benimki gibidir. Benim kız mamayı biberondan içiyordu ama anne sütünü biberondan içmek istemiyordu. Anne sütünü illa memeden alacak. O yuzden belki mama verirken zorlanmazsın. Bi değişik bizim bebeler

Kendi kendine mi döndü? Bizim kız benden destek alarak dönüyor ama hâlâ kendi kendine dönmüyor. Ben de biraz taktım kafaya bunu.
Benim ki de dönmüyor baya yanliyor ama henüz dönüş yok her bebek farklı tabi ama en geç 7.ayda dönmüş olması gerekiyor daha çok vaktimiz var

Bizim doktor su ver diyor YouTube da Osman Gönülal var çocuk doktoru asla 6 aya kadar vermeyin diyor ne yapacağımı şaşırdım çok da kızıyorum neden farklı konuşuyor ki doktorlar
Ben su veriyorum çay kaşığıyla iki doktorda ver dedi . Hatta bir gğn vermemiştim diliyle şap şap yapıp ağladı su verince nasıl sevindi nasıl içti anlatamam

Benim ki de dönmüyor baya yanliyor ama henüz dönüş yok her bebek farklı tabi ama en geç 7.ayda dönmüş olması gerekiyor daha çok vaktimiz var
Bizimki sırt üstü öyle rahat ki Ayaklar kıpır kıpır, yarım mekik hali gibi sürekli kafa dik ama yan dönmeye hevesi yok gibi Şimdi dönmüyor diyoruz ama dönmeye başlayınca da düşecek diye daha kontrollü olacağız

Bebeği döndürmek için terapist bize şunu yaptı. Sırtüstü yatarken sol bacağını dizden bükerek sağ bacağın üzerinden geçirip sağ dizin yanına koydu. Bu sırada minnoş bel hizasından burgu makarna gibi dönüyor zaten. Eğer bebek dönme ivmesini alırsa kendi kendine dönüşü tamamlıyormuş, tamamlamıyorsa terapist kalçayı da dönüş yönüne doğru destekleyerek ağırlık geçişini sağladı. Tekrar tekrar yapınca bebek de ağırlık geçişinden dönmeyi öğreniyor. Burada kolların vücut altında kalmaması önemli.

3.40 dakikada bizimki gibi döndürüyor bebeği. Dönmeye başlayınca başından ayrılamıyorsunuz bu arada, her müsait anında dönüp ben böyle kaldım gel kurtar diye bağırmaya başladı bizimki. Bir de dönmeye başladıysa artık koltukta falan korkuluksuz bırakmamak lazım.

B
Bizimki de donmedi. Kafasi yastikta olursa yastikta donuyor ama o haric donmuyor, o da donmekten sayilmaz
Benim kızlar hareketsiz ya analarına çekmişler. 2013 Ocak annelerine yazardım o zaman. Grupta bütün çocuklar yürüdü en sona ben kalmıştım 14 aylıktı benim kız yürüdü

Maşallah hareketliler bizim ki kucakta ileri geri yapıyor fiş fiş kayıkçı oynuyoruz yüzüstünden sırta dönüş daha kolaymış ama durmuyor ki dönmeye vakti olsun

Benim kız da dönmüyor acelesi yok döner diyorum ama saat içi akrep yelkovan misali hep yön değiştiriyor bu da tehlikeli. Sizinkilerden böyle olan varsa bırakılmaz artık. Allah’a emanet çok tedbirli olmak lazım kaşla göz arasında hop kuş misali yer değiştirirler

Selamlar herkese
Bana bildirim gelmiyor. Sayfayı arayarak buldum
Dün kontrolümüz vardı. 4 ay 12 günlük oldu kızım. 40 günde 800 gram almış.
Ek gıdaya başlayalım mı sadece mama ile besleniyor gibi bişey oldu artık, meme reddi var 1 aydır dedim dr.a 1 ay daha bekle başlama dedi.
Bu arada hep gittiğimiz doktoru değiştirmiştim, kadın dr. Seçtim. Güya emzirme ile ilgili bilgi verir bana bir yol çizer vs diye. Hiç ilgilenmedi bile. Mamayı çoğalt dedi.
Beklerdim ki sakın pes etme çabala, geçer red konusu desin ama malesef...
Önceki doktorumuza devam edeceğim inşallah. O çok ilgili idi.

Alt acma unitesinde zipliyor bebisim de dedigin gibi iyice hareketlendiler

Sanırım ben olsam giderdim. Çünkü söz vermiş bulunmuşsun. Hani bende aynı senin gibi düşünüyordum şansıma tam işe başlıcağım zaman ülkeye kapanma geldi. Yoksa bende söz vermiştim doğumdan sonra kesin gelirim diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…