2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar selam,
Size sorularla geldim.
Bu ara ateşli bizim.kiz doktora da götürmedik kendi yöntemlerimizle çözmeye çalışıyoruz doktorda çünkü aynı şeyleri yaptırıyor (dolven calpol) tam.sikintiyi cozemuyolar yada biz doğru doktora denk gelemiyoruz bilemedim

1- Emekleme
devam bizim yatakta kendi beşiğinde dim dik ayaga kalkıyor evin icin de de deniyor şimdilik bakalım.

2- iştahınız hiç yok sabah kahvaltıda yumurta istemiyor hiç eskiden yerdi peyniri bile zorla veriyorum sanki benim elimde yada kasıktan bisey yemek istemiyor eline de verince kimini yiyor kimini atıyor zarar ziyan hep yere yayma örtüsü alıcam bakalim atarsa da ziyan olmaz hem kendi yesin napiyim cok bunaldim tek başıma bakıyorum birde 40 imdan beridir

*******İştah icin çözümünüz var mı acaba umarım geçicidir bu durum

Şu sık sık hastalanma işi de istahsizlikta belkide yeteri kadar vitamin alamıyor belki de

Kızlar emekleyen ve sürünnen bebeklere ne giydiriyorsunuz benim kızım hemen ağlıyor dizleri kızarıyor ev de çok sıcak uzun bacaklı giyse.
Canim ben uzun pijama giydirdim bizim ev cok büyük koridorlar hep kalebodur fayans dizleri kızardı cok ağladı ilk zamanlar eşim cok üzüldü internetten hemen baktı tutturdu emekleme Dizligi alicam diye e bebekten aldık cok rahat etti

Şimdi ise alttan citcitli badi, bir kisa şort (fayanslara oturuyor diye) emekleme Dizligi ayağına da çorap giydiriyorum ve evi sık sik Vileda yapıyorum hafta ici hafta sonu ayrı çünkü geçen tozlu bir makarna tanesi atmış ağzına pişmemiş nerden bulduysa

Cocuk bazen yemediginde bu aralar tükendiğini hissediyorum kızlar size de oluyor mu ben mi beceremiyorum diyorum bu işi yada hastalandığında sizde de var mi bu durum işi gücü bıraktım kariyerimi biraz Büyüsün diye uğraşıyorum ama nafile sanki iştahsızlık falan daha da zorlaşıyor mu bu iş diyorum ise gitmek hayal oldu üzülüyorum bazen

Kızlar Calpol ve dolven ne kadar ölçüde veriyorsunuz ikisi aynı anda veriliyormuş doktor bize öyle demişti

Geçen uygulamada yarim ölçek falan dediydi dolven i bu ara çok hastalandı ya yoruldum resmen

Kızlar Calpol ve dolven ne kadar ölçüde veriyorsunuz ikisi aynı anda veriliyormuş doktor bize öyle demişti

Geçen uygulamada yarim ölçek falan dediydi dolven i bu ara çok hastalandı ya yoruldum resmen

Dolven kullanmadık ama calpol en son yarım ölçek vermiştim. Geçen ay sanırım

Calpol 1 olcek veriyorum ama kac kilo bebis? Prospektuste yaziyordu sanki kilo siniri

Herkese teşekkür ederim, tek tek alıntılayamadım. Bebekler ishal oldu sonra ateş kaldırdılar derken kendime gelemedim. Bağırsak enfeksiyonu oldular maalesef.
çok geçmiş olsun bizimki de geçirdi sanırım ama test yaptırmadık. benden kaptı. çok öksürüyordu. ateş huysuzluk. inşallah hemen atlatırsınız allah kolaylık versin yardımcın olsun. Acil şifalar. üçüpeşpeşe olmuş kendine dikkat et bu kadar yorgunluk seni de etkilemesin.
Amin tüm bebişleri korusun Rabbim.düzeldikten sonra ellerim titriyordu hala korkudan..
ben bile okurken korktum. çok geçmiş olsun. inşallah tekrarlamaz. allah korusun tüm bebeleri.
caplol veriyorum ben de bazen tam bazen yarım ölçek. onun dışında iştahsızlık var bizde de ama en iyi aralarda bir şey vermeyerek dengeliyorum. yani eline verdiğim her şey sonraki öğünü etkiliyor. ben de aralarda sadece su veriyorum. havalar çok sıcak o da yemesini etkiliyordur. üstüne diş büyüme atakları falan.
bir de bizimki yürümeye çok meraklı. sürekli ayağa kalkma çabası var. sonra düşüyor palas pandıras ama ağlasa da gene kalkıyor. Allaha emanet artık. bu kadar düşmesin sırt ağrır iyi değil falan diyenler var ama bağlasam da durmayacak. elimden bir şey gelmiyor.

içinize sinsin. iyi tatiller olsun.
hadi gözün aydın canım ben de bezelye veriyorum bütün olarak .kendi ağzında döndürüp ezip yutuyor. bezelyenin dış kabuğunu olduğu gibi çıkarıyor. nohut daha hacimli ama aynısı olur diye düşünüyorum.

Sorular sorup kaçtım gibi oldu cevap yazacak zaman bulamadım, çok özür diliyorum. Teşekkür ederim cevaplarınız için
Stilex kullandık pişikler için 2 gün, şu anda çok iyi durumda. Ama bi de gülsuyu alacağım, arada onunla silerim. Zaten çok severim güllü şeyleri (suyu, reçeli, lokumu vs )
Yemek işini de şöyle yaptım, ne yiyecekse tüm menüyü koyuyorum önüne ama o yedikçe ilave ediyorum. Ve ne kadar yemek varsa, uzanamayacağı ama görebileceği tabaklarda duruyor. Böylece çok sevdiği yemek bitince görüyor, ve doymadıysa diğerlerinden yemeye devam ediyor. Doymuş gibi davranıyorsa da ben elimle veriyorum 1-2 lokma, bazen yemeye devam ediyor öyle yapınca. Devam etmezse kaldırıyorum. Zaten açıldı gene iştahı
Uykuların bazılarını dışarıda yapmaya başladık, dışarıda güzel uyuyor sıpa. En azından geceler iyi, gündüz de yürüyüş yaparım, alışveriş yaparım ne yapayım dedim. Umarım tekrar düzene girer ve beşikte uzun uzun uyur

Kızlar haftasonu 2 gün ateş çektik kendi çabamızla düşürduk hep kendi doktoruma getireyim dedim getirdik yine bir çözüm yok kan verdim idrar verdik az çıkmış idrarı bir daha vercez bakalım. Kilo alımı düşük diyorum aylardır kadın bisey demiyordu bu ay kilo alması icin özel mama verdi esantiyon 2 tane hangini severse rapor çıkarırız dedi gelişim geriliği olmasın dedi ya kaç aydir diyorum diş mis diyor kadın bana ay bunaldim valla bekliyoruz hala minisjn çiş yapmasını

Bize özel mama verdi deneyin rapor yazalim dedi bakalim enfeksyon da yokmus kilo da alamiyot yasitlarindan geride dedi ilk defa aylardir soykuyotum halbuki doktora

7 kilolarda canim hala ya
7 kgda naptik hatirlayamadim ama yarim olcekten coktur. Doktora sormak en iyisi

Gecmis olsun, bi ara kusuyordu bebis. O devam ediyor mu? Anne baba siz zayif misiniz bazen genetik de oluyor, alir merak etme

7 kgda naptik hatirlayamadim ama yarim olcekten coktur. Doktora sormak en iyisi

Gecmis olsun, bi ara kusuyordu bebis. O devam ediyor mu? Anne baba siz zayif misiniz bazen genetik de oluyor, alir merak etme
Kusma yok cnm anne sutu alırken 2-3 aylıkken kusuyordu fazlasını kusar falan dedi.doktor öyle kaldı. Ishal vardi ramazan bayramı 1 hafta öncesi oda geçti.simdilik.ishalde yok bakalım ne.olucak evde Calpol dolven devam dedi ılık duş doktora gelmeyi de sevmiyorum bu yüzden valla ya

Bize özel mama verdi deneyin rapor yazalim dedi bakalim enfeksyon da yokmus kilo da alamiyot yasitlarindan geride dedi ilk defa aylardir soykuyotum halbuki doktora
cnm geçmiş olsun. uzun vade için doktorunu değiştir. şimdilik işini görsün de.
normalde takip etmesi lazım. geçiştiriyorlar işte.
biz de buna benzer bir şey yaşadık. büyük kızım 1 yıl boyunca aynı ilacı kullandı. eczane arıyordu bizi yeni dozunuz geldi gelin alın diye. biz de doktor yazıyor diye düşünerek gidip alıyorduk. meğer sistemde boşluk varmış. ilaç satılsın diye de ilaç firması reçete gözetmeksizin 3 ayda bir yeni ilaç vakti gelince sorgu sualsiz ilacı alma hakkı veriyormuş bize. ne zaman doktora gittik. orda çıktı ortaya. doktora binlerce para veriyoruz sırf takip etsin diye. o da diyor ki ben nerden bileyim. haklı doktor haliyle o bilecek değil ya
biz bilecekmişiz işte

Evet ya aynen öyle saat 11 den beri hastanedeyim çiş bekliyoruz veriyoruz numuneyi az bu diyolar bunaldim valla ya ilacı (mamayi) da dedim asistanı na yazsın yarın bi daha gelemem ufacık cocikla

Bizimde iştahsızlık var daha doğrusu istediği birşeye ağzını açıyor istemediğine kapatıyor bugün oglen yoğurt dışında birşey yemedi mesela.Annemlere gelmiştik burda gece ağlaması çok oldu neden bilemiyorum birkaç neden var ama hangisi olabilir cozemedim.

Diş olabilir, sıcaktanda bunaldı bebişler. Mesela bugün benimki çok su içtiği halde çok ağladı. Dedim ki neden ağlıyor acaba, su içireyim dedim meğerse susuz kalmış. Halbuki 1 saat olmamıştı çok güzel su içmişti. Artık yarım saatte 1 teklif edicem suyu..

Aynen ben de yediremeyenlerdenim. Ömür boyu mama yiyecek değil ki illaki yiyecek diye kendimi avutuyorum. Dün gece emzirmek için hanıma yatırdım uyumuşum ve gürültü ile uyandım kızım yataktan düştü sol göz kapağı yara ((( vicdanım hiç rahat değil. Yoruluyorum kendim bakıyorum bu sıra eşimde yardım edemedi pek: yarın temizlikçi gelecek cam ve banyolar için . Beğenirsem ara ara belli işleri yaptırmaya alacağım . 2-3 saate 350tl vereceğiz iki kişi geliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…