2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Yemek konusuna çok yorum yapamayacağım ama ben ya ona pişirdiğim yumurtadan atıştırıyorum, ya da o uyuyunca yiyorum. Öyle çay demlemeye falan mümkün değil izin vermiyor. Belki sallama çay, veya kahve yapıp, hızlıca ona yemeğini hazırlayıp (en fazla yumurta pişirme veya yemek ısıtma kadar) oturuyoruz. Zaten o uyumadan da asla toplayamıyorum, o yüzden masanın altındakileri gidip buluyor tekrar iştahı iyi ama, kendisi yiyor, yemezse yere atıyor falan, takılıyor kendisi. Salatalık ben de yediremedim bu arada, çok açsa azıcık kemiriyor. Genelde haşlanmış sebze ve meyve favorisi.
Alt değiştirirken falan da şarkı söyleyip şebeklikler yapıyorum, saçma sapan sesler çıkartıyorum, göbeğini öpüyorum, gıdıklıyorum falan öyle idare ediyoruz. Hiç durmazsa da hemen bezi kapatıp kaldırıyorum, o sakinleşince giydiriyorum.

Stilex favori kremim zaten, hep evde bulundururum. Bikaç kez denedim ama bi etkisi olmadı gibi geldi. Yarın bakayım tekrar
Blw - baby led weaning kısaltması.
Ben de menü işini deneyeyim tekrar, bakalım ne yapacak
2. Ben meyveyi yemekle veriyorum, araya sıkıştıracak zaman kalmıyor. Zamanlaman nasıl? Bi de zaten 3 kere yıkıyorum, meyveye üşendim
3. Ahahaha bi ara bizimki de öyleydi. Şimdi minik minik ısırıyor, çok şirin.
5. Tek bebeyle kafayı yemek üzereyim kolay gelsin. Bizimkinin sabah uyku arası daha açık, ben unuttum onu. Erken mi yatırıyorum acaba tek uykuya düşsek anca rahatlayacağım sanırım
6. Ya bizimki bazen kaşıyor ve kaşırken yoluyor oraları. Demek ki kaşınıyor. Şu stilex işini bi daha deneyeyim bakalım

Yok ben kendim yiyebilmek için değil onu mama sandalyesinde oturtabilmek için yapıyorum bunu. İlla mama sandalyesi de değil kucağımda vs hiç durmuyor. Eğer uyanıksa sürekli ellerinizden tutup geziyor. Oyuncaklarla vs oyalandığı çok kısa süreler. Ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum çocuk şarkıları vs neler denediysem çok ilgilenmedi. Ancak video açınca biraz duruyor ve yedirebiliyorum malesef

1. Pas geçiyorum ama yorumları merak ettim. Bizimki başından çok terliyor isilik olur mu telaşlandım biraz. Size geçmiş olsun.

2. Biz meme ve öğün gidiyoruz. Sabah kalkarken meme yarım saat sonra kahvaltı. 3 saat sonra emerek uyku. Kalkınca öğle yemeği. Bazen yemek sonrası da meme isteyebiliyor. Böyle üçer saatlik aralarla 3 ana öğün ve aralarda istedikçe meme şeklindeyiz biz. Güzel meyve olunca ara öğün gibi de verdiğim oluyor. Yani şöyle 9.30 1.30 4 7 gibi aralarda da emme.

3.Ben koyuyordum vazgeçtim. İlk meyveleri yiyor sonra sebzeye çorbaya yer kalmıyor ya da bir sonraki öğünde burun kıvırıyor.

4. Yemek seçme konusunda günü gününe uymuyor bence bizimkinin. Yiyor sonra yemiyor başka bi gün silip süpürüyor gibi gibi. Mesela mercimek çorbası yaptım geçen, katiyen istemedi. Sonra aynı içerikle başka bir şey verdim onu yedi.

5. Ben geçenlerde buraya şikayet edince uykhsunu düzeltti galiba. Diş ve sıcak gibi etkenler zorlamazsa seans başı 1 saat civarı uyuyor. Huckleberryden saati takip ediyorum, 3 saate yaklaşırken daha bi huysuzlanıyor. Oyuna adapte olmuyor, sağa sola gidip en sonda bana yumulmaya çalışıyor. İşini bırakıp ühe ühe diye ağlayarak geliyorsa diyorum uyku zamanı geldi.

6. İsilik : (

7. Nohutla ilgili yazmışsın da bence bu biraz çocuğa bağlı. Bizimki yerken hep tavana bakar gibi başını yukarı çeviriyor mesela, ondan güvenip veremem. Geçen tostu kaçırıyodu böyle, neyse ki öğürerek çıkardı.

8. Diş için rossmanndan ikili bi fırça buldum aldım. Bi tanesi silikon böyle ilginç bi başı var gün içinde onu veriyorum eline kemiriyor ısırıyor heralde arada dişini de temizliyodur. Bir de parmak fırça var, onunla da aklıma geldikçe günde bir temizliyorum hoşuna da gidiyor. Doktor leke görürsen rocs macunları kullan dedi, ama daha bir şey olmadı neyse ki.

Masaya takılan vakumlu oyuncaklardan denediniz mi? Onları atması biraz daha zor masa üzerinde oynar mı acaba diye düşündüm. Gerçi bizim yeğen de aynı durumda, sadece video ile yemek yiyip altı değişebiliyor.

O zaman bi soru da ben patlatayım. Parka marka gittiğiniz gün d vitamini vermeye devam ediyor musunuz?

Secmece cevap veriyorum
Gundu uyku duzenimiz oturan tek sey. Uyanis saati ve uyaniklik surelerine gore 10-11 gibi 1. Uyku ve 15-16 gibi 2. Uykuyu yapiyoruz. Bi sikinti olmazsa uzun uyuyor, 1.5 saat gibi. Yine de surekli nobetteyim bazen geri yatiriyorum ya da pispis diyorum. Bizim apartman Görevlisi kapidan adam toplayip zile bastirmiyor falan telefonlar hep sessizde. Ani seslere uyaniyor cunku malesef.
Yemel duzenimiz de vardi, 2 saatte bir ek gida ya da meme giderdik, son zamanlarda bozuldu. Yemek seciyor sanirim, ac kalip emiyor falan yemel yesin diye takla atmadigimiz kaldi.
Isiligin sebebi ter gibi, ev sicakligini azaltmak gerekir mi ki?

Bi soru daha
Diş temizleme işini nasıl yapıyosunuz ya? Biz daha başlamadık ama başlamamız lazım sanki
ben de baslamadim, baslamak istiyorum

O zaman bi soru da ben patlatayım. Parka marka gittiğiniz gün d vitamini vermeye devam ediyor musunuz?
Doktor bana hem gunes banyosu yaptr sabah guneslenin, hem de de vitaminine devam demisti. Yazin costu muhtemelen d vitamini seviyesi ama devam ediyorum

ben de baslamadim, baslamak istiyorum

Doktor bana hem gunes banyosu yaptr sabah guneslenin, hem de de vitaminine devam demisti. Yazin costu muhtemelen d vitamini seviyesi ama devam ediyorum
Sabah ne kadar kalıyorsunuz güneşte? Ben de yapsam güzel olabilir sabahları.

Ya ben tam gaz blw yapamıyorum bazılarını kendim yediriyorım tek uyku için daha çok erken. 15-18 ay arası geçiliyormuş tek uykuya.
Bi soru daha
Diş temizleme işini nasıl yapıyosunuz ya? Biz daha başlamadık ama başlamamız lazım sanki
Henüz bişey yapmıyorum. Anca karşısında fırçalayıp özendirme yapabilirsin dedi bana doktor.
Biz yazlıktayız ve veriyorum. Çünkü d vitamininden aslında öğle güneşinde faydalanabiliyormuşuz, e o saatte de çıkarmıyoruz dışarı

Of o saatte kayış gibi oluruz ya 10 dakikada iyi madem devam edeyim ben de vermeye.

Ya bu uyku işleri bitince biz ne yapıcaz? Ben o günleri düşünüp korkmaya başladım. Kreşe falan mı göndereceğiz? 12 saatte evi yer çocuk ya enerji patlamasından. Şimdi baktım biri biz market dolaşıyoruz sıkıntıdan demiş. Skandal

Son düzenleme:
Vicdan yapmaman için anlatayım.kardiyoloji muayenelerinde dr açıyor kırmızı balığı falan. Yoksa biz hiç ekran baktırmıyoruz. Demek istediğim sadece kahvaltı ise bence çok sorun etme. Bir arkadaşımın çocuk dr u demişti hatırlıyorum. Biz de tv izleyerek büyüdük bak doktor olduk demişti. İyi ebeveynlik gelişime açık olup daha iyisini elinden geldiğince yapma haliymiş. (Kendimizi demoralize etmek ya da eleştirmek oldu mu olmadı mı bla bla yormak kendimize az şefkat göstermek sadece. ) benim de kızım daha 7.5 kilo sanırım ve pütürlü yemeyi öğretmek için ekmek vermek zorunda kalmak beni çok düşündürüyor ve vicdan yapıyordum iki gündür ekmek denemeye başladım. Yeterki çiğneyemeyi öğrensin bir de ben ek gıdayı başaramadım diye çok geziyorum . Sana yazarken aslında kendime de aynılarını söylüyorum. Umarım kafamızı rahat tutabiliriz

isilik için gül suyu tavsye ederim. onun dışında şampuansız duru suyla duş. ben hafta max 3 şampuan yapıyorum gerisi hep duru su. tabi yumurta falan yediğinde mutlaka sabunluyorum ağzını yüzünü o ayrı.
diğer tüm sorulara cevabım: ALLAHA EMANET
Tut telefonu at yaw , neler yaşattın o garibana öyle boşver size bir şey olmasın.ben de biraz tutumlu olmaya başladım. şu anki telefonu 2016 nisanda almıştım. idare ediyorum ama artık ses gelmiyor şarjda bir kaç saat gidiyor. öyle olunca mecbur kalıyorum çünkü gerçekten iletişime yaramadıktan sonra neden taşıyayım kocaman ekranı çantamda.
4 gün tatildeydik. ne vitamin verdim ne şampuan yaptım son gün hariç.. tüm gün tuzlu su güneş deniz kum vs. zaten alacağını almıştır inşallah. bir de D vitamini sentezlemesi için ilk gün sabun şampuan değdirmemek gerekiyormuş öyle okumuştum.
büyüdükçe de oyun kurmaya ve kendileri oynamaya başlıyorlar. sihirli bir kaç kelime var. onları kullanmasak şahane eserler çıkarıyorlar ortaya. mesela çocuk sıkıldım derse ona bu durumu normalleştimek gerekiyor. çocuk dediğin sıkılmaz kafasıyla yaklaşmak gerekiyor. çünkü hakikaten sıkılmaz. keşfedecek koca bir dünya var. algıları açık ve oldukça meraklilar. yeter ki bunu ortaya çıkaralım.
hiç bir zaman geç değil hemen şimdi başlamak bile yarın başlamaktan iyidir. benim kız zayıf ve görenler de biraz küçük falan diyorlar. heee diyorum aynen küçük. ekmek gevrek ne bulursam veriyorum vicdan yapma biz salça ekmekle büyüdük hakkaten biraz akışına bırakmak gerekiyor bazen.(not ben de bunu kendime söylüyorum aslında)

Kızlar ya bebelerden biri yataktan düştü maalesef tam uyku öncesiydi. Ağladı çok emerken uyuya kaldı. Normaldr uyutmayın diyorlar ama napsam bilemedim çok kötü hissediyorum kendimi
bizimki de uyku öncesi düşmüştü uyutmamamıştım 1 saat kadar, ortalığı yıktı tabi. Diğeri uyurken onu uyandırıp en azından bir süre oyalayabilir misin ki? Çoğu zaman elastik top gibiler, bıngıldakları koruyor diyorlar ama uyutmamayı da söylüyorlar. Çok geçmiş olsun :/

Kızlar ya bebelerden biri yataktan düştü maalesef tam uyku öncesiydi. Ağladı çok emerken uyuya kaldı. Normaldr uyutmayın diyorlar ama napsam bilemedim çok kötü hissediyorum kendimi
Benim kızım da uyurken düştü geçenlerde ağladı kucağıma aldım emzirdim derken uyudu tekrar. Çok şükür bir şey olmamıştı. Ama alçak yataktan ve halının üstüne düşmüş seninki nasıldı ve hani çok deli gibi ağlamadı

Sağolun kızlar,

size de geçmiş olsun. 50cm den falan düştü. Tam görmedim düşünce gördüm ama uyandı keyfi gayet yerinde çok şükür bir sıkıntı görünmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…