- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #52.881
Onu da deneyimledik onda morarmalar mevcutZamanla dengeyi kurmayı usulca düşmeyi oturmayı çok güzel öğteniyorlarparke gene yumuşak sayılır, bazen küt diye fayansa düşüp kafayı vuruyorlar ama allahtan çabuk unutuyorlar
Yemek konusuna çok yorum yapamayacağım ama ben ya ona pişirdiğim yumurtadan atıştırıyorum, ya da o uyuyunca yiyorum. Öyle çay demlemeye falan mümkün değil izin vermiyor. Belki sallama çay, veya kahve yapıp, hızlıca ona yemeğini hazırlayıp (en fazla yumurta pişirme veya yemek ısıtma kadar) oturuyoruz. Zaten o uyumadan da asla toplayamıyorum, o yüzden masanın altındakileri gidip buluyor tekrarAranızda bişeyler izleterek yemek yediren varmısakıncalarını bildiğim halde özellikle kahvaltıda mama sandalyesinde oturtabilmek için, hem kendimi hem bebeğimi doyurabilmek için kukulinin şarkılarını açıp izliyoruz yaa vicdanım aşırı rahatsız.. yemiyor başka türlü. Yemezse yemesin de diyemiyorum zaten persentilde düşük boyu kilosu.. Oyuncakları atıyor, eline salatalık veriyorum biraz kemirip atıyor, ben daha kendime çay demleyene kadar mama sandalyesinden sıkılıp kaçma derdinde oluyor. Çözüm bulamadım kriz anlarında bu videolara başvuruyorum malesef. Böyle yemediğinde, çok fazla kaka yapıp altını değiştirmeme müsade etmediğinde falan..
Önerisi olan varmı
Stilex favori kremim zaten, hep evde bulundururum. Bikaç kez denedim ama bi etkisi olmadı gibi geldi. Yarın bakayım tekrarFuzuli stilex isiliğe çok iyi geliyor. Ama doğal dersen nişasta sürüyorsun suyla karıştırıp internetten bir bak. Ben hemen ilaca kayarım böyle durumda ama nişasta da çokm iyi geliyor. Diğer sorulara cevabım yok benim kzııın saçı yok. BLV yapıyorum diyeyim katı şeyleri sıvıları kendim vermeye çalışıyorum yemiyor. O BLV istiyor bu arada w ile mi yazıcaz bu kelimeyiben çok çok az yediği için hep sevdiği şeyleri aynı anda koyuyorum sevmediklerini de ya d yenileri de araya koyuyorum. Yani ne varsa önünde oluyor doğru yanlış bilmiyorum onu. Uykusu işini ben hiç karışmiiim üstad sensin dostum.
2. Ben meyveyi yemekle veriyorum, araya sıkıştıracak zaman kalmıyor. Zamanlaman nasıl? Bi de zaten 3 kere yıkıyorum, meyveye üşendim2. Kahvaltı- öğle yemeği- meyve- akşam yemeği onun dışında istedikleri zaman emiyorlar. Kedi gibiyim yatıyorum yatağa üstüme çıkıp emiyorlar bırakıyorlar oynuyorlar
3. Lokma lokma koyuyorum çünkü bi tanesi ne kadar koyarsam önüne hepsini tıkıyor ağzına
5. 2 uyku ama bazen yarım saat bazen 2 saat. Anam ağlıyor bu konudasabah uykusuna 2.5/3 saatte öğle uykusuna 3/4 saatte gece uykusuna da 4+ da yatıyorlar genelde.
6. Bizde de var isilik ama nedense hiç dert etmemiştim, rahatsız olmuyorlar bence ben de öyle bırakıyorum zaten geçiyor kendi kendine. Eyyorlamam bu kadar
Yok ben kendim yiyebilmek için değil onu mama sandalyesinde oturtabilmek için yapıyorum bunu. İlla mama sandalyesi de değil kucağımda vs hiç durmuyor. Eğer uyanıksa sürekli ellerinizden tutup geziyor. Oyuncaklarla vs oyalandığı çok kısa süreler. Ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum çocuk şarkıları vs neler denediysem çok ilgilenmedi. Ancak video açınca biraz duruyor ve yedirebiliyorum malesefYemek konusuna çok yorum yapamayacağım ama ben ya ona pişirdiğim yumurtadan atıştırıyorum, ya da o uyuyunca yiyorum. Öyle çay demlemeye falan mümkün değil izin vermiyor. Belki sallama çay, veya kahve yapıp, hızlıca ona yemeğini hazırlayıp (en fazla yumurta pişirme veya yemek ısıtma kadar) oturuyoruz. Zaten o uyumadan da asla toplayamıyorum, o yüzden masanın altındakileri gidip buluyor tekrariştahı iyi ama, kendisi yiyor, yemezse yere atıyor falan, takılıyor kendisi. Salatalık ben de yediremedim bu arada, çok açsa azıcık kemiriyor. Genelde haşlanmış sebze ve meyve favorisi.
Alt değiştirirken falan da şarkı söyleyip şebeklikler yapıyorum, saçma sapan sesler çıkartıyorum, göbeğini öpüyorum, gıdıklıyorum falanöyle idare ediyoruz. Hiç durmazsa da hemen bezi kapatıp kaldırıyorum, o sakinleşince giydiriyorum.
Kızlar size sorular biriktirdim
1. Bu çocuk kafasındaki tokayı çıkartıp atıyor, saç dipleri bile isilik oldu. Var mı bi çözüm önerisi? Kazıtayım mı saçları ne yapayım
2. Yemek düzeniniz nasıl? Her uyku arasında 150 cc mama ve bir ana öğün gibi gidiyoruz biz. Böyle mi olmalı? Öğün sayıları ne zaman azalacak?
3. Özellikle blw anneleri, yiyeceklerin hepsini aynı anda koyuyor musunuz önüne? Ben bir ara öyle yapıyordum ama son zamanlarda yemek seçmeye başlayınca en sevmediğini (bkz zeytin) önce vermeye başladım. Sizde durumlar nasıl?
4. Gelelim yemek seçme işineher şeyi yiyor da bazılarını az yiyor ama anlamıyorum doyuyor mu yoksa sevmiyor mu Bazen gidip mama sandalyesinin altından kırıntı topluyor, aynı yemeği tekrar verince hapur hupur yiyor. Baya uzun oturtuyorum, arada oyun oynayıp tekrar yer falan diye. Daha sık yemek mi teklif etmeliyim (6 öğün yiyor ama ), ne yapmalıyım bilemedim. Veya esnemeyeyim, zamanla kuralları öğrenir ve alışır mı? Çünkü bazen huysuzlanıyor ve yeni bir şey gelmeyince önüne tekrar yemeye başlıyor.
5. Gündüz uyku düzeniniz nasıl ya? Uyku eğitimi de tamam ama bi türlü oturmuyor uykular. Bugün yine yarım saatlik 2 uyku üstüne, bebek arabasında 3. uyluyu uyudu ve 1,5 saattir uyuyortipe bakar mısınız mesela uykusunun geldiğini falan nasıl anlıyorsunuz? Her uyku belirtisinde uyutuyor musunuz? Uyanıklık saatleri ne kadar? Uykuyla kafayı bozdum
6. Şu isilik işine bi kocakarı ilacınız var mı? Boynu çol fena. Gece azalıyor, gündüz yine coşuyor. 5-6 kere yıkıyorum en az.
Daha da var da çok oldu, şimdilik durayımbenim gibi kararsız insana çok ağır geliyor bu durumlar. Salamıyorum da bi el atın benim duruma
Masaya takılan vakumlu oyuncaklardan denediniz mi? Onları atması biraz daha zor masa üzerinde oynar mı acaba diye düşündüm. Gerçi bizim yeğen de aynı durumda, sadece video ile yemek yiyip altı değişebiliyor.Aranızda bişeyler izleterek yemek yediren varmısakıncalarını bildiğim halde özellikle kahvaltıda mama sandalyesinde oturtabilmek için, hem kendimi hem bebeğimi doyurabilmek için kukulinin şarkılarını açıp izliyoruz yaa vicdanım aşırı rahatsız.. yemiyor başka türlü. Yemezse yemesin de diyemiyorum zaten persentilde düşük boyu kilosu.. Oyuncakları atıyor, eline salatalık veriyorum biraz kemirip atıyor, ben daha kendime çay demleyene kadar mama sandalyesinden sıkılıp kaçma derdinde oluyor. Çözüm bulamadım kriz anlarında bu videolara başvuruyorum malesef. Böyle yemediğinde, çok fazla kaka yapıp altını değiştirmeme müsade etmediğinde falan..
Önerisi olan varmı
Secmece cevap veriyorumKızlar size sorular biriktirdim
1. Bu çocuk kafasındaki tokayı çıkartıp atıyor, saç dipleri bile isilik oldu. Var mı bi çözüm önerisi? Kazıtayım mı saçları ne yapayım
2. Yemek düzeniniz nasıl? Her uyku arasında 150 cc mama ve bir ana öğün gibi gidiyoruz biz. Böyle mi olmalı? Öğün sayıları ne zaman azalacak?
3. Özellikle blw anneleri, yiyeceklerin hepsini aynı anda koyuyor musunuz önüne? Ben bir ara öyle yapıyordum ama son zamanlarda yemek seçmeye başlayınca en sevmediğini (bkz zeytin) önce vermeye başladım. Sizde durumlar nasıl?
4. Gelelim yemek seçme işineher şeyi yiyor da bazılarını az yiyor ama anlamıyorum doyuyor mu yoksa sevmiyor mu Bazen gidip mama sandalyesinin altından kırıntı topluyor, aynı yemeği tekrar verince hapur hupur yiyor. Baya uzun oturtuyorum, arada oyun oynayıp tekrar yer falan diye. Daha sık yemek mi teklif etmeliyim (6 öğün yiyor ama ), ne yapmalıyım bilemedim. Veya esnemeyeyim, zamanla kuralları öğrenir ve alışır mı? Çünkü bazen huysuzlanıyor ve yeni bir şey gelmeyince önüne tekrar yemeye başlıyor.
5. Gündüz uyku düzeniniz nasıl ya? Uyku eğitimi de tamam ama bi türlü oturmuyor uykular. Bugün yine yarım saatlik 2 uyku üstüne, bebek arabasında 3. uyluyu uyudu ve 1,5 saattir uyuyortipe bakar mısınız mesela uykusunun geldiğini falan nasıl anlıyorsunuz? Her uyku belirtisinde uyutuyor musunuz? Uyanıklık saatleri ne kadar? Uykuyla kafayı bozdum
6. Şu isilik işine bi kocakarı ilacınız var mı? Boynu çol fena. Gece azalıyor, gündüz yine coşuyor. 5-6 kere yıkıyorum en az.
Daha da var da çok oldu, şimdilik durayımbenim gibi kararsız insana çok ağır geliyor bu durumlar. Salamıyorum da bi el atın benim duruma
ben de baslamadim, baslamak istiyorumBi soru daha
Diş temizleme işini nasıl yapıyosunuz ya? Biz daha başlamadık ama başlamamız lazım sanki
Doktor bana hem gunes banyosu yaptr sabah guneslenin, hem de de vitaminine devam demisti. Yazin costu muhtemelen d vitamini seviyesi ama devam ediyorumO zaman bi soru da ben patlatayım. Parka marka gittiğiniz gün d vitamini vermeye devam ediyor musunuz?
Sabah ne kadar kalıyorsunuz güneşte? Ben de yapsam güzel olabilir sabahları.ben de baslamadim, baslamak istiyorum
Doktor bana hem gunes banyosu yaptr sabah guneslenin, hem de de vitaminine devam demisti. Yazin costu muhtemelen d vitamini seviyesi ama devam ediyorum
Ya ben tam gaz blw yapamıyorum bazılarını kendim yediriyorımStilex favori kremim zaten, hep evde bulundururum. Bikaç kez denedim ama bi etkisi olmadı gibi geldi. Yarın bakayım tekrar
Blw - baby led weaning kısaltması.
Ben de menü işini deneyeyim tekrar, bakalım ne yapacak
2. Ben meyveyi yemekle veriyorum, araya sıkıştıracak zaman kalmıyor. Zamanlaman nasıl? Bi de zaten 3 kere yıkıyorum, meyveye üşendim
3. Ahahaha bi ara bizimki de öyleydi. Şimdi minik minik ısırıyor, çok şirin.
5. Tek bebeyle kafayı yemek üzereyimkolay gelsin. Bizimkinin sabah uyku arası daha açık, ben unuttum onu. Erken mi yatırıyorum acaba tek uykuya düşsek anca rahatlayacağım sanırım
6. Ya bizimki bazen kaşıyor ve kaşırken yoluyor oraları. Demek ki kaşınıyor. Şu stilex işini bi daha deneyeyim bakalım
Henüz bişey yapmıyorum. Anca karşısında fırçalayıp özendirme yapabilirsin dedi bana doktor.Bi soru daha
Diş temizleme işini nasıl yapıyosunuz ya? Biz daha başlamadık ama başlamamız lazım sanki
Biz yazlıktayız ve veriyorum. Çünkü d vitamininden aslında öğle güneşinde faydalanabiliyormuşuz, e o saatte de çıkarmıyoruz dışarıO zaman bi soru da ben patlatayım. Parka marka gittiğiniz gün d vitamini vermeye devam ediyor musunuz?
Of o saatte kayış gibi oluruz ya 10 dakikadaYa ben tam gaz blw yapamıyorum bazılarını kendim yediriyorımtek uyku için daha çok erken. 15-18 ay arası geçiliyormuş tek uykuya.
Henüz bişey yapmıyorum. Anca karşısında fırçalayıp özendirme yapabilirsin dedi bana doktor.
Biz yazlıktayız ve veriyorum. Çünkü d vitamininden aslında öğle güneşinde faydalanabiliyormuşuz, e o saatte de çıkarmıyoruz dışarı
Vicdan yapmaman için anlatayım.kardiyoloji muayenelerinde dr açıyor kırmızı balığı falan. Yoksa biz hiç ekran baktırmıyoruz. Demek istediğim sadece kahvaltı ise bence çok sorun etme. Bir arkadaşımın çocuk dr u demişti hatırlıyorum. Biz de tv izleyerek büyüdük bak doktor olduk demişti. İyi ebeveynlik gelişime açık olup daha iyisini elinden geldiğince yapma haliymiş. (Kendimizi demoralize etmek ya da eleştirmek oldu mu olmadı mı bla bla yormak kendimize az şefkat göstermek sadece. ) benim de kızım daha 7.5 kilo sanırım ve pütürlü yemeyi öğretmek için ekmek vermek zorunda kalmak beni çok düşündürüyor ve vicdan yapıyordum iki gündür ekmek denemeye başladım. Yeterki çiğneyemeyi öğrensinAranızda bişeyler izleterek yemek yediren varmısakıncalarını bildiğim halde özellikle kahvaltıda mama sandalyesinde oturtabilmek için, hem kendimi hem bebeğimi doyurabilmek için kukulinin şarkılarını açıp izliyoruz yaa vicdanım aşırı rahatsız.. yemiyor başka türlü. Yemezse yemesin de diyemiyorum zaten persentilde düşük boyu kilosu.. Oyuncakları atıyor, eline salatalık veriyorum biraz kemirip atıyor, ben daha kendime çay demleyene kadar mama sandalyesinden sıkılıp kaçma derdinde oluyor. Çözüm bulamadım kriz anlarında bu videolara başvuruyorum malesef. Böyle yemediğinde, çok fazla kaka yapıp altını değiştirmeme müsade etmediğinde falan..
Önerisi olan varmı
Biz de diş yok dahaBi soru daha
isilik için gül suyu tavsye ederim. onun dışında şampuansız duru suyla duş. ben hafta max 3 şampuan yapıyorum gerisi hep duru su. tabi yumurta falan yediğinde mutlaka sabunluyorum ağzını yüzünü o ayrı.Kızlar size sorular biriktirdim
Tut telefonu at yaw , neler yaşattın o garibana öyleYok canım almaya güç yetiremedik bizde. Zaten alsak da eşime yeni alır, onun telefonunu ben alırım. Küçük çocukla telefonu sağlam tutmak çok zor. Bir şey izletmiyorum ama elinde tutmayı seviyor bizim minnak, tabiii atana kadar
Başıma gelenleri anlatayım; Telefonun dokunmatigi bozuldu, 1 hafta sürdü ekranı degistirdiler, geldiği gün düşürdüm. Bu sefer de ahizesi gitti miTekrar tamire gitti. Tamirden geldi ertesi gün daha cam filmi yaptırmadan çantamda yeni takılan ekranını da çatlattim mi Bozulursa tuşlu eski telefona geri dönerim artık
4 gün tatildeydik. ne vitamin verdim ne şampuan yaptım son gün hariç.. tüm gün tuzlu su güneş deniz kum vs. zaten alacağını almıştır inşallah. bir de D vitamini sentezlemesi için ilk gün sabun şampuan değdirmemek gerekiyormuş öyle okumuştum.O zaman bi soru da ben patlatayım. Parka marka gittiğiniz gün d vitamini vermeye devam ediyor musunuz?
hiç bir zaman geç değil hemen şimdi başlamak bile yarın başlamaktan iyidir. benim kız zayıf ve görenler de biraz küçük falan diyorlar. heee diyorum aynen küçük. ekmek gevrek ne bulursam veriyorum vicdan yapma biz salça ekmekle büyüdük hakkaten biraz akışına bırakmak gerekiyor bazen.(not ben de bunu kendime söylüyorum aslında)Vicdan yapmaman için anlatayım.kardiyoloji muayenelerinde dr açıyor kırmızı balığı falan. Yoksa biz hiç ekran baktırmıyoruz. Demek istediğim sadece kahvaltı ise bence çok sorun etme. Bir arkadaşımın çocuk dr u demişti hatırlıyorum. Biz de tv izleyerek büyüdük bak doktor olduk demişti. İyi ebeveynlik gelişime açık olup daha iyisini elinden geldiğince yapma haliymiş. (Kendimizi demoralize etmek ya da eleştirmek oldu mu olmadı mı bla bla yormak kendimize az şefkat göstermek sadece. ) benim de kızım daha 7.5 kilo sanırım ve pütürlü yemeyi öğretmek için ekmek vermek zorunda kalmak beni çok düşündürüyor ve vicdan yapıyordum iki gündür ekmek denemeye başladım. Yeterki çiğneyemeyi öğrensinbir de ben ek gıdayı başaramadım diye çok geziyorum . Sana yazarken aslında kendime de aynılarını söylüyorum. Umarım kafamızı rahat tutabiliriz
Kızlar ya bebelerden biri yataktan düştü maalesef tam uyku öncesiydi. Ağladı çok emerken uyuya kaldı. Normaldr uyutmayın diyorlar ama napsam bilemedim çok kötü hissediyorum kendimi
Benim kızım da uyurken düştü geçenlerde ağladı kucağıma aldım emzirdim derken uyudu tekrar. Çok şükür bir şey olmamıştı. Ama alçak yataktan ve halının üstüne düşmüş seninki nasıldı ve hani çok deli gibi ağlamadıKızlar ya bebelerden biri yataktan düştü maalesef tam uyku öncesiydi. Ağladı çok emerken uyuya kaldı. Normaldr uyutmayın diyorlar ama napsam bilemedim çok kötü hissediyorum kendimi
bizimki de uyku öncesi düşmüştü uyutmamamıştım 1 saat kadar, ortalığı yıktı tabi. Diğeri uyurken onu uyandırıp en azından bir süre oyalayabilir misin ki? Çoğu zaman elastik top gibiler, bıngıldakları koruyor diyorlar ama uyutmamayı da söylüyorlar. Çok geçmiş olsun :/
Benim kızım da uyurken düştü geçenlerde ağladı kucağıma aldım emzirdim derken uyudu tekrar. Çok şükür bir şey olmamıştı. Ama alçak yataktan ve halının üstüne düşmüş seninki nasıldı ve hani çok deli gibi ağlamadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?