2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Emziği bıraktık sonunda keşke hiç alışmasaydı ama sağlık olsun, sadece uyurken veriyordum son zamanlar, asla emzik olmadan uyumazdı. Ama sonunda başardım gündüz ve gece uykularında vermedim. çok zorlandı biraz ağladı ama 1 haftayı devirdik kurtulduk sonunda

İki defa halıyı yıkatmaya verdim elime bir vuruyor heyecanlanıp

Ah ne güzel ben de denedim ama aşırı emmeye başladı , göğüs uçlarım yara oldu ben de sadece uyurken veriyorum. Nasıl bıraktırdın detaylı anlatır mısın ?

Ah ne güzel ben de denedim ama aşırı emmeye başladı , göğüs uçlarım yara oldu ben de sadece uyurken veriyorum. Nasıl bıraktırdın detaylı anlatır mısın ?
Ben ilk önce eski emziğinin ucunu kestim, emiyor düşürüyor sonra ağladı neden düşüyor diye mecburen verdim tekrar emziği. hayal kırıklığı 1 .. Sonra 2-3 gün bekledim bu sefer sirke denedim. Ama sirkeden iğrense de o emziğin üzerindeki sirkeyi yalayıp bitirip devam ediyordu emmeye. Hayal kırıklığı 2.
3-5 gün daha bekleyip ilk kez gündüz uykusunda vermedim.. ama uykusu aşırı gelmişti, özellikle uyutmadım saatinde ki emzik için ağlamasın uyku moduna geçtiğinde diye.ilk gece biraz zorlandım çok ağladı ama oyunlarla susturdum unutturmaya çalıştım. (insan o an acayip üzülüyor inanılmaz arıyor emziği çünkü sakın hislerine yenik düşme ).. 2.gün de zorlandım aynı şekilde sonra 8.gün emziksiz uyudu, ilk günler özellikle saatinde uyutma bence aşırı uykusu gelsin, kendiliğinden uyuyor. Böyle işte canım

ben kestirmeyi düşünmüyorum az daha uzasın 3-4 yaşından önce kestirmem sanırım. o yanık gibi olanlar zamanla düzeliyor.

Günaydın hanımlar , size bir sorum olacak . Her çocuğun gelişim hızı elbette ki farklı ama yine de merak ediyor insan bebeğim tam olarak 1 yaşında ve henüz anne ya da baba demedi . Sizlerin bebekleri ne zaman baba anne dedi ? Sürekli iletişim halindeyim ama henüz burun nerde köpek nerde vs ona da cevap yok .

Teşekkür ederim canım ben de deneyeceğim inşallah son bi köpek dişi geliyor o da çıksın

Öncelikle hiç tedirgin olma ben hangi konuda tedirgin olsam sonra pişman ettim kendimi de çevremi de. Bol bol konuş her yaptığını anlat mesela evden cıkıyoruz eve giriyoruz merdiven çıkıyoruz, banyoya gidiyoruz, üzerimize giyinelim, altımızı değiştirelim. Günde 20 bin kez anne demişimdir mesela söylesin diye. Tam manasıyla aslında internette gördüğümüz kelimeleri söylemiyor zaten. Benim kız 12 aylıkken anne dedi. Şuan net söyledikleri ; anne, baba, mama, kaka, gel, ver.. Yarım yamalak söyledikleri de var. Mesela suya gu diyor birde inanılmaz sallayarak bıcır bıcır bişeyler anlatıyor öyle yaptığında aaa öyle mi annecim sonra ne olmuş diyorum. Komut olarak aldıkları var. Mesela inekler ne der diyorum möö diyor kuzular ne der mee kediler ne der mavv falan diyor. Arada karıştırıyor tabi. Ben çok istesem de kitap okuyamadım hiç ama senin fırsatın olursa okumak iyi gelebilir.

Doğduğundan beri kendi kendime konuşuyorum resmen faydası olsun diye her dediğine tepki veriyorum kitap okuyoruz vs , sizin kızınız kaç aylık bu arada

Anne yüreği elbette ne kadar normal desek de hep bir endişe, merak. Hepsinin ayrı ayrı zamanı var umarım çok bekletmez annesini bizimki 10 aylıkken bilinçli olarak söylemeye başladı. Bir ara kulağını öğretmiştim ama şuan yapmıyor. Yine 10 aylıkken sürekli gözünün önünde olduğu için bebeklik fotoğrafın nerde, klima üflüyor mu diye sorduğumuz için gösteriyordu, hala görünce kendisi gösterir.

Maaşallah bebeğinize Evet artık sabırsızlıkla birlikte beklemeye başladım çünkü artık göstermesi gerekiyor bir iki sorulanı şimdiye kadar normal ama daha fazla uzarsa Beni korkutabilir bu durum .

Maaşallah bebeğinize Evet artık sabırsızlıkla birlikte beklemeye başladım çünkü artık göstermesi gerekiyor bir iki sorulanı şimdiye kadar normal ama daha fazla uzarsa Beni korkutabilir bu durum .
Çok teşekkür ederim. Korkmayın ama temkinli olun tabikii inşallah bir an önce istediğiniz gibi olur her şey

Kızımda pek kelime kurmuyor hatta hiç diyebilirim. Ama korkmuyorum eltimin oğlu da 2 yaşına kadar bir şey duyamadılar doktorları gezdiler ama çocuk şimdi filozof gibiaklının almayacağı keşimeleri cümleleri kuruyor o yüzden önümde öyle bir örnek olduğundan takmıyorum di de takmayın bence

Doğduğundan beri kendi kendime konuşuyorum resmen faydası olsun diye her dediğine tepki veriyorum kitap okuyoruz vs , sizin kızınız kaç aylık bu arada
6 gün sonra 15 ayı doldurucak allahın izniyle. İnan ki her çocuk farklı bende instamom'lara bakıp çok eksik görüyorum çocuğumda sonra gülüp geçiyorum 1 elin parmakları bile farklı sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…