2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Diş mevzusu konuşulurken, benim kızımın dişleri hiç sırasıyla çıkmıyor gibi. Alt ön kesici iki dişten sonra üst ön kesici iki dişi çıktı. Sol tarafta üst birinci azı kendini gösterdi ve sol alt yan kesici çıktı. Şimdi de sol alt birinci azı çıkıyor. Üst ön kesiciler ayrık ve biri diğerine göre daha arkada. Hep soldan geliyor dişler, sağ tarafta hiç hareket yok. Ilk 4 diş daha kolaydı ama azılar ateş ve ishal eşliğinde geliyor. Gece çok sık ağlayarak uyanıyor ve gece gündüz uzun uzun emiyor. Istahı iyice azalıyor, rahatlayınca yemeğe dönüyor yine.

Evet çok ağlayarak uyanma olmuştu bizde azı dişlerinde. O arkada ve ayrık dediğin dişler bence dişlerin hepsi tamamlandıktan sonra düzelir yerine iyice oturur gibi geliyor. Herhangi bir diş doktoruna insta dan vs yazıp bilgi alabilirsin diye düşündüm belki fikir olur, aklında kalmaz..

Benim kızımda toplam 3 dis var ikisi altta biri üstte. Yani çok geç çıktı zaten benim gibi olan var mı acaba merak ettim
Yani benim bir tanıdığımın kızı 15 aylıktan sonra diş çıkardı, o zamana kadar hiç dişi yoktu. Bence normal hepsi. Benim kızım 5 aylıkken çıkardı mesela ilk dişini. Doktorumuz genetik demişti.

Çoğu devlet kurumunda uygulanmıyor. Bizede uygulanmıyor. Uygulayan kurum varmış demek. O kadar büyük şans ki. Kız 2016 da doğdu o zaman çıkmıştı kanun. İkinci oldu ama hala uygulanmiyor bizde
Keşke sizde de uygulanıyor olsaydı canım insanın içi bi nebze de olsa daha rahat ediyor çok yetersiz doğum izinlerimiz süt kuzusuyken bırakıp işe gidiyoruz yavrularımızı

Benim kızımda toplam 3 dis var ikisi altta biri üstte. Yani çok geç çıktı zaten benim gibi olan var mı acaba merak ettim
Bizimde iki altta iki üstte 4 diş var sadece. Alt dişler 5 ayda çıktı ama 9.ayda patladı. Üstler de 11. Ayda çıktı. Alt azılar sanırım ya da köpek dişleri tam bilemiyorum baya kabarık ama henüz patlamadı.

Kızlar yanımızda inşaat başladı ve bugün öğle arası vermeden çalıştılar ve kızım uykuya dalamadı gidip adamlarla konuştum aralıksız çalışacaklarmış sabah 8 akşam 6 ben söyleyince yarın 1230 1330 mola vereceğini söyledi inşallah verir yoksa şikayet edeceğim nereye ediyorsa 15 30 gibi duş aldırıp anca uyuttum tam saate de bakamadım.Bugun birde demiri tekrar olcturdum sağlık ocağına çok zor oldu aslında basit bir işlem ama inat başladı ya kendini attırıyor çekiyor neyse 10.5 mus takviyeye devam dedi ben takviyeyi veremiyorum zaten doğru düzgün 10.5 için çok aşırı düşük değil dedi köfte vs yesin dedi yemeklerle pek olmuyor sanırım dedim diğer hemşire evet takviye vermek gerek dedi.Bizde dişler 4 üst 4 te altta.Dis zamanı huysuzluk gece ağlaması ve iştahsızlık bizde de var ateş ten emin değilim biraz ısınıyor gibi.

Doğduğundan beri kendi kendime konuşuyorum resmen faydası olsun diye her dediğine tepki veriyorum kitap okuyoruz vs , sizin kızınız kaç aylık bu arada
Benim kızım herkese ve her şeye anne diyor zamanı var merak etmeyin bol konuşun sohbet kitap falan mutlaka faydasını görürsünüz

Çok garip bı milletiz adam 18 de bitireceğiz diye yalan söyledi bende belki 2200 de bitirirler diye bekliyorum saf saf mecbur gereken yerlere bildirdim bitmeyince işin garibi benden başka kimsede arayıp şikayet etmedi başka bebekler var çok gürültülü okula giden ise giden var tüm akşam bu gürültüyü çektik tepki vermesek gece 12 ye kadar yuzsuzce devam edecekler.

Yaa biz garip bir milletiz. Bizim ev merkezi sistem. Geçenlerde tüm gün yanmadı. Komşulara sordum, sizin petekler yanıyor mu diye. Yok dediler. (Geçen sene sadece bizim dairenin yanmadığı bir gün olmuştu, o yüzden artık önce komşulara soruyorum) Ertesi gün yine yanmadı ve artık evin mevcut ısısı düşmeye başladı. Bina görevlisine söyledim, adamın haberi yok. Bana dediği "Abla sizin bloktan kimse arayıp haber vermiyor, ben bu binada oturmuyorum. Bir sorun olunca aramazsanız haberim olmaz." 33 daire var blokta, kimse aramamış görevliyi. Herkes başkasından bekliyor. Eski oturduğum evin yakınında da gece moloz dökülürdü. Üniversite sınavından bir gün önce gece 02.00 de gürültü yapıyordu kamyonlar. O damper sesleri hâlâ kulağımda. Zabıtayı arayıp, milletin çocuğu sınava girecek diye şikayet etmiştim
Sen de iyi yapmışsın şikayet ederek. Inşaat gürültüsü de zor. Bu arada sen Fransa da değil miydin? Geri mi döndünüz?

Bu sabah kızım eşimi işe uğurlarken "Baba gidoo" dedi küçük papağanım çok azimli
Bir de bizim kızın bir huyu var, benim kapı dürbününden bakışımı öğrenmiş, kapıya yüzünü dayayıp sözüm ona dışarı bakıyor. Tamamen kopyam oldu çocuğum

Benim kızımda bu aralar hem grip hem de diş çıkarıyor. Daha yeni çıkıyor kesici dişler, biraz geç kaldı. Aman ne zormuş diş dönemi....
Ben kesiciler çıkarken osanit kullanmıştım. Gece uyutmadan önce veriyordum, baya etkisi oluyordu. Azılarda pek işe yaramadı ama belki denemek istersin

Maşallah miniğe yaa gerçekten çok taklitçiler hemen öğreniyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…