2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Alakasız olacak ama uyurken yanında durunca ev İşlerini nasıl yapıyorsun

Çok geçmiş olsun canim çok üzüldüm umarım bir daha böyle birşeyle karsilasmaz minnak. Hastanede kobay gibi hissettiriyorlar bazen.

Kizlar biz 15 aylık bebek büyüme atağına girmeye başlıyoruz galiba ya da 12 aylık atağını şimdi yaşıyoruz erken doğduğu için.

Bizimkiler de hasta ve diş sıkıntısı bitmiyor zaten. Bi tanesi sadece yoğurt yiyor bu hafta bi de isterse tarhana
Benim bildiğim bebekler bir şeyi pekiştermek için sürekli tekrar ederler iyice öğrenene kadar. Unuttuğunu sanmıyorum. Her şeyi hafızaya atıyorlar. Konuşmaya başlayınca bunu nerden biliyorsun diye şaşırıyorsun

Canım unutacağını hiç sanmıyorum hafızaya atıp hiç olmadık bir zamanda çıkarıyorlar ortaya. Konuşmaya başlayınca hepsini patır patır söyler.

Bizde de durum böyle. Çok güzel anne diyordu, bir süredir demiyor. Bu sabah uyanınca kedimizi gördü ve sevinerek kedi dedi. Bir haftadır görmüyordu ve çok özlemiş. Garip olan normalde kedi demiyordu, cici diyordu kedimize. Ben ciciii, ciciiii diye sevdiriyordum. Öyle alışmıştı. Bu arada anne dediği zamanlarda da baba demeyi de bırakmıştı.

Normal o zaman ya hani diyolar ya şu ayda şu kadar kelime konuşması lazım diye, hep düşünüyodum önceden söylediklerini de sayacak mıyım diye çünkü şuan çok az 1-2 belki ama birçok şeyi söylüyodu bıraktı.. canımı sıkıyor bu durum çünkü kitap okumak da istemiyor artık nasıl gelişecek diye düşünüyodum

Daha başlamadın mı işe? Uyku eğitimi verirken o sıra başlayacağını düşünmüştüm. Umarım süreciniz kolay olur. Bebeğine kim bakacak bu süreçte?

Kitap bizde okuyamıyoruz bir süredir. Alıyor kitabı gidiyor. Kapatıyor, okumama izin vermiyor. Renkli kartlar var ya hani ilk hayvanlar, sebze, meyveler... Onlar da etkili epey. Ben o kartları gosteriyorum. Mesela kedi ve köpek yan yana. Köpek hangisi? Köpek bu. Köpek ne diyor, hav hav diyor. Gibi konuşuyorum sürekli. Annem dw bir haftadır oyun oynuyor. Sabah sporu yapıyorlar spor deyince kollarını döndürmeye başlıyor.

Maşallah algıları çok açık herşeyi öğreniyorlar bizimki de namaz tesbih öğrendi, her lafımıza hareketimize ekstra dikkat etmeliyiz artık bizi kopyalayan biri var

Maşallah algıları çok açık herşeyi öğreniyorlar bizimki de namaz tesbih öğrendi, her lafımıza hareketimize ekstra dikkat etmeliyiz artık bizi kopyalayan biri var
Maaşallah. Çocuk ne görürse onu öğreniyor işte. Sen yanında biri yokken nasıl kılıyorsun namazlarini? Izin veriyor mu oğlun? Bende iki gündür ezanı duyunca amin yaptırıyorum, bakalım ne zaman kendisi amin diyecek

Yok asla izin vermiyor yani başına Bi iş gelir diye ben cesaret edemiyorum genelde uyku saatine denk geliyor öğleni biraz geciktiriyorum, ikindi de okunur okunmaz kılıyorum. Akşama eşim oluyor. Birkaç kez park beşiğe koyup önüne video açıp kıldım ama aklım onda oluyor Allah affetsin. Uyurken yemek yapma namaz kılma çok koşturmaca oluyor hiç dinlenemiyorum evdeysek

İnşallah cnm ya bakalım bu aralar istahlandi ama kalkmak istiyor az bir kaç kasik yiyince onu tutmak için mecburen aciuirum bir odalklansa yemek isine birakxam en çok kızdığım konu kendime

Bir gün dışarıda kahvaltıya gitmiştik eşimin tabağını silip supurduya küçükken aslında bizi gordummuyemek yerken masalara vururdu yemek için ama şimdi zordan zora neyse kitap vercem eline bakalim fisger price kumanda sesli ışıklı oyuncakları falan oynarken veririm inşallah ya odada salonda yerde veriy7m diyorum kaşığı bir vuruyor bazen heryer kiymali yağlı corba ustum başım hali mali kanepeler o yüzden ej azından mama sandalyesinde mutfak batar diye düşünüyorum

Haklısın cnm hiç bi faydası yok çocuğa bende kesicem inşallah yakında yerse yer napiyim odaklanıyor iyice bugün ark lar bendeydi biz de açtık arada dediler dedik hiç yemeyince 3 ogun yada 4 öğünde mecbur kalıp acinca korkuyorum dedim. İşte dedi onlarda bütün gün tv karşısında oturanlar var o kadar olur dediler ama tatmin olmadım (hepsinin 1-2 çocuğu var bu arada ama hepsi kilosu iyi yiyen cocuklar ve anne sütü emen diyim 1 yas sonrası emmeyi de buraktik)

Bizimki acayip dans ediyor tüm vücut donduruyor eller kollar kafayı da sallıyor kapı giciritisina oynayan tipten yaklaşık 15 e yakın kelime söylüyor bazıları kısa kelimeler ama neticede kelime bizim için derdini de anlatıyor istediğini istemediğini

Hikayenin içinde kendi adını geçirince kitaba ilgisi artıyormuş. Hiç bakmazdı, sadece yırtmak isterdi. İlgilenmese bile okuyarak vr adını bir şekilde geçirerek biraz ilgisinin arttığını gözlemledim.
Kartlara biz de baya bakiyoruz. Bu ne diyince yiyeceklere mama, hayvanlara bebeklere gel diyor :)

Kızlar benim kızım kendince bi dil gelistirdi cacu dadu bacu degisik anlamsizca konusuyor gel pisi pisi mama bunlari bilincli soyluyor baba diyor ama babasina degil cani isteyince bababa diye sizinde bebislerde boyle anlamsiz konusma varmi ama gorseniz sanki anlamli konusuyormus gibi anlatiyor bisiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…