2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar nasılsınız benim bir sorunum oluştu kızım süt ve peynir yemiyor sadece bolca yoğurt yiyordu annemlerle kalırken annem yoğurt mayaliyordu onu yiyordu o gidince sonra babası market yoğurdu verdi ve tükürdü yemedi şimdi sonra mayalasakta yemedi kalsiyum için endişelendim diğer şeylerden alabilir mi acaba badem vs kalsiyum açısından zengin bunu biliyorum.sut alerjisi olanlar vardı sanırım bebekleriniz yoğurt yiyor mu ya da kalsiyum için neler yediriyorsunuz?
Süt peynir yoğurt hala yok bizim beslenme listesinde. Alerjisi vardı diye veremiyorduk şimdi de verelim diyoruz sevemedi tükürüyor 🤷🏻‍♀️
Bizimki hiçbir zaman yoğurt yemedi, hatta bir dönem yedirmeye çalıştım ağız kenarı kızardı doktor bir süre verme dedi ama hiicc yemiyor. Sütte icirmiyorum hiç teklif etmedim. Yaptığım keke ya da pankeke koyuyorum sadece. Peyniri omletine atıyorum o şekilde yiyor, onun harici kefir vermeye çalışıyorum bazen de ayran içiyor binde bir. Sebzeyi zaten ağzına sürmez 😅🤷
Aynıyız nerdeyse ama sallamıyorum hiç sadece yemeyip hep meme istemesi yoruyor beni 🫤 bazen gece açlıktan uyuyamıyor mecbur kalıyor bir şeyler yemeye
O geceki uykusuzluktandir bence 😅 ya bu uyku isini napicaz 16 ay oldu yetmez mi sorusu beynimde cinliyor.

Tek uykuya gecmek gercekten zormus. Sabah 9 da kalkti, 13 de uyudu,14.20ye kdr uyudu yarisinda emerek. Aksam uykusu 18.40. Boyle olunca da 1 saat uyuyup uyanacak. Dun gece kalkti uyutuyorum ben gidince uyaniyor. Vay benim basima gelenler, cok zorlaniyorum ya.
Hala üç uyku ve geceleri 1 den önce uyumuyor neredeyse 🤦🏻‍♀️ İlk zamanlar bile 9 da uyurdu şimdi cozuttu. sanırım dişlerden çünkü aynı anda 20 diş falan geliyordur 🤕 ağzı diş doldu maşallah 🥲

Süt peynir yoğurt hala yok bizim beslenme listesinde. Alerjisi vardı diye veremiyorduk şimdi de verelim diyoruz sevemedi tükürüyor 🤷🏻‍♀️

Aynıyız nerdeyse ama sallamıyorum hiç sadece yemeyip hep meme istemesi yoruyor beni 🫤 bazen gece açlıktan uyuyamıyor mecbur kalıyor bir şeyler yemeye

Hala üç uyku ve geceleri 1 den önce uyumuyor neredeyse 🤦🏻‍♀️ İlk zamanlar bile 9 da uyurdu şimdi cozuttu. sanırım dişlerden çünkü aynı anda 20 diş falan geliyordur 🤕 ağzı diş doldu maşallah 🥲
Valla yemek konusunda bende öyleyim yani yapabileceğim bir şey yok, elimden geldiğince her şeyi teklif ediyorum ağzını açmıyorsa geçmiş olsun🤷 sevdiği şeyleri suyunu çıkarana kadar yer, günde 5 tane muz versem 6.yı ister mesela. Ama çorba içmez, sebze yemez. Değişik benimki ya ciğer yiyor, lahmacun yiyor ama peynir zeytin yemiyor mesela 😅😂 umuyorum ki düzelecek 🤪

O zaman bir sorun yok kalsiyumu başka yerlerden alıyor

Herkese iyi seneler canım anneler 🤗
Bebişlerimizle bol bol vakit geçireceğimiz, kaygısız, üzüntüsüz bir sene olsun hepimize.

Bu sene tüm bebişler artık kendi uyumayı öğrensin ve çok uyusun, en çok sebze sevsin ama ne verirsek de yesin, hep kahkahalar atsın, çişini kakasını söylesin, hiç hasta olmasın, kendi kendine oynasın, kendi kendine giyinsin, bizi de çok sevsin ve bütün diğer iyi şeylerden olsun 🥳🥳

Bizimki influenza olmuş 5 gündür dirençli ateş vardı cuma test yapıldı pozitit çıktı malesef. Çok şükür iki gündür iyi baya düzeldi.

Tek uyku meselesi bizde şöyle yaklaşık 1 aydır 7. 730 arası uyanıp ilk uykuyu 11 gibi yapıp 2 saat uyuyor akşam uykusu da 19 00 da yapıyor. Yani gece yine uyanık ara ara malesef. Deliksiz uyuduğu olmadı

Brokolide varmış kalsiyum sanırım şu ana kadarda yoğurdu aşırı yiyordu birden bırakması kötü oldu meyveli yoğurt vs mı denesem bilmediği şeye de ağzını açmıyor zorla ağzına sürüyorum ya da çaktırmadan beğenirse yiyor.
Yoğurda pekmez veya reçel koyarak vermeyi denediniz mi peki

Selam annedaşlar🥰
Yaklaşık 1 haftadır eşimin ailesi ile İstanbul'da tatildeydik, 15 kişi. Bu tatile biraz olsun dinlenirim umuduyla gitmiştim ama tam tersi oldu, daha fazla yoruldum🤦 Diş, hastalık biribirine karıştı, kimseye gitmedi babasına bile. Kuzenleri, halalari o kadar iletişim kurmaya çalıştı banamisin demedi. Üstüne iyice istahtan kesildi, sadece beni emdi diyebilirim.
Gündüzleri sırtımda taşıdım kanguru ile acaip rahatlikmis. Bu şekilde 2 saat uyuduğu oldu. En favori mekani mısır çarşısı ve kapalı çarşı oldu:) etrafa bakinmaktan gözleri şaşı oldu ve hiç ses çıkarmadı. Eskilerin bildiği varmış cidden, bebeleri sırtlarına bağlayıp tarla bahce işlerini yaparlarmış.
Dün gece 9 da sizmişiz otelde, yeni yıla üçümüz uyuyarak girdik🤭

Son 1 haftadır saçına toka, lastik taktirmiyor. Saçları sumuklerine yapışıyor🙈
Kahkül kes diye şeytan dürtüyor. Bir yandan da yaza at kuyruğu yaparım diyorum, işin içinden çıkamadım. Varmı böyle derdi olan? :)

Hiç süt kabarcığı yaşayan oldu mu
İlk zamanlar olmuştu bende çok acı verici bişey, Bi video izlemiştim sıcak kompres falan yapıp steril Bi iğneyle ucunu delmeye kabarcığı patlatmaya çalışıyorlardı ben de denedim ama olmadı. Bol bol emzirerek geçmişti ama zordu

Annemlerle uzun süre kaldım genel olarak iyi oluyor bebeğime de iyi geliyor tavsiye ederim ben daha az yorulunca o da iyi oluyor daha iyi ve düzenli ilgilenebiliyorum bana yemek yapma alışveriş ve yemek sonrası temizlik gibi konularda yardımcı oluyorlar birde çocuğa sevgi gösterisi yapıyorlar bunlarda bebeğe iyi geliyor.Birde eşimden başka konuşup iki laf edecek insan oluyor.
Çok haklısın bende sırf bu yüzden gitmek istiyorum hem bir kaç saat dışarı bile çıkarım belki bir iki arkadaşla sohbet ederim banada iyi gelir

Kızlar selam,

Benim kızım 8-9 -10 aylıkken ek gida reddi yaşamıştık bir kaç ağzına bir kaşık bisey sokturmadi şuanda çok iştahlı değil ama başa döndük gibi işte herseyi yemek istemiyor falan.

6. Ayda yumurta sarısı yerdi şimdi istemiyor zorlayinca kusuyor. (Ara verdim onada pankek te nadir yiyor)

Makarna yiyo
Bulgur pilavi
Pirinc pilavi
Biskuvi ,çubuk kraker falan yiyor. (Sert bunlar biliuosunuz)..

Yemek içinde biseyler olunca yemiyor mesela puturlu gudaya geçemedim sizce ağzında ezme refleks mi yok (öğuruyor) ama pilavi makarna biskuvi de bakarsanız çiğnemeden yutulcak şeyler değil hep corba yemek istiyor. Yemek te yapmak istiyorum blendirsiz

Yavaş yavaş geçirmeliyim onu puturluye 🙄🙄 mesela patates püresi oguruyor sütle eziyorum onu sonra yoğurtla karıstıyorum

Muzu yiyemiuor mesela oguruyor falan zordayim yani şekerlerim🥰🥰❤️

Son 1 haftadır saçına toka, lastik taktirmiyor. Saçları sumuklerine yapışıyor🙈
Kahkül kes diye şeytan dürtüyor. Bir yandan da yaza at kuyruğu yaparım diyorum, işin içinden çıkamadım. Varmı böyle derdi olan? :)
Ben genelde uçan tekme, kafa atma, yumruk atma gibi dertlerle uğraşıyorum😂 keşke böyle derdim olsa 😂😂😂😂😂

Herkesin hayali çocuğuyla annesine gidebilmekken, eşimin babaannesini bu kış da bize getirdik. 🤭 Mecburiyetten ayakta dolanıyor, ev temizliyor, sürekli yemek yapıyorum. Isteyince değil de mecbur kalınca yapılıyormuş vallahi. Yalnızlık her yaşta zor. Kadıncağız gelince yüzüne kan, canına can geliyor. Bir de ağzı dualı ki. 😇🙏 Inşallah bu yıl da gönlünü yaparak uğurlarız. Evde sohbet, muhabbet edecek birinin olması da iyi oluyor. Inci kuş da bir şeyler yapıp ona "bak, bak" diyor kendini gösterme çabasında. Yalnız sabah 8 de uyanıp 15.00 de öğle uykusuna yattı bugün. Umarım babaanne var diye bunu alışkanlık haline getirmez.

Back
X