- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #55.821
Internette instagramda bir sitede görmüştüm adini hatırlamıyorum 3 anne İzmir'e buluşmuş uoksa siz onlar miydinizÇocuklar kaynaşmış olabilir ama ben mumuyu çok az gördüm diyebilirimbebelerin peşine koşmaktan ne olduğunu bile anlamadık benim kız bi Aralık bebek bakımı için girdiğimiz İKEA’nın yürüyen merdivenlerden tek başına yukarı çıkarken güvenlik çemberine takılmıştı en son
Gece terörü tv izleyenler demi oluyor acaba. Ben yemek.yediriken açıyordum az tel ekranı geceleri uyanıp baştan ağlayıp diş vb.. ağrıdan sonra sabahlara kadar evde gezmelere başlamıştı kizim bu aralar yemek te yemiyor açmıyorum da bir sen ye bir ben diyorum 2 kaşıkla zorla az bir kaç yudum yiyor isteAllah yardımcın olsun, insallah alerji en kısa sürede geçer.
Balık yağını kaçıncı aydan beri kullanıyorsun? Bana denmedi, ben de kullanmıyorum. Herkes kullanıyor mu? Haftada 1 balık yiyor ama ne kadar karşılar acaba?
Bizim evde 1 haftadır sabahtan yatana kadar tv açık. Kızım tam bir reklam bağımlısı oldu.Yarın babaanneyi uğurluyoruz inşallah. Onun ardından tv yi pencereden atasım var, o derece nefret ettim tv den. Gece terörüne kesinlikle inandım.
Ben de başlarda engellersem inada bindirir, yasak cazip gelir mantığıyla yapsın demiştim ama geldiğim nokta baya vahim. 18-36 ay arası konuşmayan çocuklarda genellikle oluyor demişler ısırma için. Yani umarım İncikuş bizimki gibi olmaz, gerçekten zor. Pankek börek falan uzatıyorum onu asla ısırmıyor mesela delirtiyor.Kesinlikle işe yaramıyor bizde, önce bunu söyleyeyim. Şimdi bizim kız kedinin mamasını kaşla göz arasında ağzına atan, kedinin suyuna şıp şıp yapıp kendini ve her yeri ıslatan bir minnoşTatlı dille, annecim yapma, elleme. Onlar Kontesin maması, İncinin değil de dedim. Sert bir şekilde Inci elleme, dokunma, yapma da dedim. Sonuç "ne yaparsam kâr " diyen bir Inci tanesi. Babaannenin gözlüğünü ve telefonunu almak istiyor, ben de izin vermiyorum. Yine aynı şekilde uyarıyorum. Tabi ki sonuç aynı. Son bir haftadır da istediği olmayınca ağlamalar iyice arttı. Bir şekilde istediğini yaptırmaya çabalıyor. Çoğunlukla dikkatini dağıtıyorum ama zor. Isırmak da yeni yeni ortaya çıktı. Gelip gidip ısırıyor. Acıtmıyor diye çok fazla müdahale etmiyorum. Aynı bizde de babayı değil beni ısırıyor.
1 hafta sonra Gemlikte olacağım. 2 hafta kadar kalacağım nasipseInternette instagramda bir sitede görmüştüm adini hatırlamıyorum 3 anne İzmir'e buluşmuş uoksa siz onlar miydinizben bursadayım bursali yok mu aramızda
12.aydan beri veriyorum hasta ve ishal oldugunda vermiyorum ishale iyi gelmediği için. Doktorumuz yetecek kadar yemiyor diye kullandırttı ama çevremdeki hemen hemen her bebek kullanıyor. Tv gerçekten başa bela ben izlemem zaten annem bizde o açıyordu doktoru duyunca o da açmaz artıkAllah yardımcın olsun, insallah alerji en kısa sürede geçer.
Balık yağını kaçıncı aydan beri kullanıyorsun? Bana denmedi, ben de kullanmıyorum. Herkes kullanıyor mu? Haftada 1 balık yiyor ama ne kadar karşılar acaba?
Bizim evde 1 haftadır sabahtan yatana kadar tv açık. Kızım tam bir reklam bağımlısı oldu.Yarın babaanneyi uğurluyoruz inşallah. Onun ardından tv yi pencereden atasım var, o derece nefret ettim tv den. Gece terörüne kesinlikle inandım.
Ben yemek mevzusunda iyice saldım. Ayakta peşinde gezerek, yediği kâr dediğim bir seviyedeyim. Oyuncak bebeklerine yedirir gibi yapıyorum. Uçak geliyor da günü kurtarmaya başladı biraz. Yemek yedirmek için hiç açmadım telefondan bir şey. Telefondan sadece babası, anneannesi ve teyzesiyle görüntülü konusuyor. Onu da her gün değil. Ama eşim bakarken kızımızın videolarını izletiyor. Az önce konuştum. Babaanne gidince kesinlikle tv , tel olmayacak kızımızın yanında diye karar aldık. Bakalım nasıl olacak.Gece terörü tv izleyenler demi oluyor acaba. Ben yemek.yediriken açıyordum az tel ekranı geceleri uyanıp baştan ağlayıp diş vb.. ağrıdan sonra sabahlara kadar evde gezmelere başlamıştı kizim bu aralar yemek te yemiyor açmıyorum da bir sen ye bir ben diyorum 2 kaşıkla zorla az bir kaç yudum yiyor iste
Konuşmaya çabalaması nasıl peki şu an? Inci papağan gibi tekrar ediyor çoğu şeyi. Çay görüyor sıcak diyor, balkonu açınca soğuk diyor mesela. Hatta karşı komşumun oğluna adıyla sesleniyorBen de başlarda engellersem inada bindirir, yasak cazip gelir mantığıyla yapsın demiştim ama geldiğim nokta baya vahim. 18-36 ay arası konuşmayan çocuklarda genellikle oluyor demişler ısırma için. Yani umarım İncikuş bizimki gibi olmaz, gerçekten zor. Pankek börek falan uzatıyorum onu asla ısırmıyor mesela delirtiyor.
Bu arada ben bizim kedi mamalarını kapaklı bir dolabın içine koydum. Odaya bizimki girince dolabın kapağını kapatıyorum. Yoksa kedi mamasını da atıyor ağzına. Sular tepelerde hayvanlara spor oluyor
Tv de öyle saçma sapan şeyler var ki. Bize bile ağır geliyor bence. Ben bir süre sonra evde bir ses arayanlardanim. Dediğin gibi radyo en güzeli.12.aydan beri veriyorum hasta ve ishal oldugunda vermiyorum ishale iyi gelmediği için. Doktorumuz yetecek kadar yemiyor diye kullandırttı ama çevremdeki hemen hemen her bebek kullanıyor. Tv gerçekten başa bela ben izlemem zaten annem bizde o açıyordu doktoru duyunca o da açmaz artıkhızlı geçişler ani tepkiler çok ufaklar ağır geliyor kızımla radyomuz var sabahtan açık kalır en güzeli
Evet merkez sayılır merkeze yakınım yani görüşebiliriz1 hafta sonra Gemlikte olacağım. 2 hafta kadar kalacağım nasipseSen Merkezde misin?
Ben de bir ara salmıştım yemek konusunda ama yine de olmuyor eltiminkisi kendi kendine yemeye başlamış çatal.kasikla hatta görüntülü konuşmada yemek yiyormuş kimselere bakmadanBen yemek mevzusunda iyice saldım. Ayakta peşinde gezerek, yediği kâr dediğim bir seviyedeyim. Oyuncak bebeklerine yedirir gibi yapıyorum. Uçak geliyor da günü kurtarmaya başladı biraz. Yemek yedirmek için hiç açmadım telefondan bir şey. Telefondan sadece babası, anneannesi ve teyzesiyle görüntülü konusuyor. Onu da her gün değil. Ama eşim bakarken kızımızın videolarını izletiyor. Az önce konuştum. Babaanne gidince kesinlikle tv , tel olmayacak kızımızın yanında diye karar aldık. Bakalım nasıl olacak.
Merhaba d vitamini devam benimKızlar merhabalar sizlere birşey sormak istiyorum. Biz 13 aylıktan sonra demiri kestik sadece d vitamini veriyoruz. Sizler başka neler kullanıyorsunuz ek olarak cevaplarsaniz çok sevinirim
Ben denemdim ama Sofia hiç istemedi, bende pes ettim. Ayrıca paylaştığın bayanın bebesine maşallah yaa, var mı böyle yiyen bebeKızlar devam sütü ya da kaşık maması kullanıyor musunuz? Ufak bir boy kilo araştırması yapayım dedim de eski tarihli bir gönderi gördüm, çocuğun yediği tek şey devam sütü ve kaşık mamaoradan aklıma geldi yani. Nen hiç kullanmadım ama kendim yulaf pişirip meyveyle veriyorum bazen, bir nevi kaşık maması oluyor. Hiçbir şey yemediği dönemde kullanmak gerekir mi kiloyu destekler mi bilemedim ya
Bende bir denesem mi diyorum ama bizimki de içmez gibi bilemedim yaBen denemdim ama Sofia hiç istemedi, bende pes ettim. Ayrıca paylaştığın bayanın bebesine maşallah yaa, var mı böyle yiyen bebe
Arada biz yediğimizde yiyorBebeğine dana kıyma veren ya da vermeye başlayan var mı?
Çaba var gibi, sürekli birşeyler anlatıyor gibi ama tam anlamıyla çıkan kelime yok. Kavramlar da yeni yeni oturuyor sanırım. Sizin maşallahınız var, bence de sıkıntı yaşamazsınız konuşmada. Çorbayı sıcağı falan geçtim kediye benzer bişi dese gözyaşlarım sicim olurKonuşmaya çabalaması nasıl peki şu an? Inci papağan gibi tekrar ediyor çoğu şeyi. Çay görüyor sıcak diyor, balkonu açınca soğuk diyor mesela. Hatta karşı komşumun oğluna adıyla sesleniyorÇorba, pilav gibi şeyleri de söylüyor. Böyle devam edersek konuşmak da bir sorunumuz olmaz gibi geliyor bana.
Senin mama ve suya bulduğun çözüm çok iyi. Ben genelde musallat olduğunda balkona koyup sonra tekrar alıyorum.
Çok döngüsel bence yemek yiyip yememe işi. Bizimki bi ara eliyle nefis pankek köfte falan yiyordu önüne koyunca, şimdi alıp yere atıyor o yüzden yine ben beslemeye başladım. Bi süre de ağzı kenetleyip tatlı ve meyve dışında yemek istemedi, Hastaysa da istemiyor, orrayd diyip sütlaca kayıyorum. Bu arada bahsettiğin kilo hiç fena değil. Bizim doktor 18 aylık erkek için 11 kg ideal demişti. Sizin boy varsa ondan gözüne zayıf geliyordur. İrilik de iyi değil.Bende bir denesem mi diyorum ama bizimki de içmez gibi bilemedim yavalla bir zamanlar benimki de yiyordu bu aralar hasta diye heralde yemiyor, yani öyle olduğuna inanmak istiyorum
Tüm mesajın altına imzamı atmak istiyorum, özellikle son paragrafaÇok döngüsel bence yemek yiyip yememe işi. Bizimki bi ara eliyle nefis pankek köfte falan yiyordu önüne koyunca, şimdi alıp yere atıyor o yüzden yine ben beslemeye başladım. Bi süre de ağzı kenetleyip tatlı ve meyve dışında yemek istemedi, Hastaysa da istemiyor, orrayd diyip sütlaca kayıyorum. Bu arada bahsettiğin kilo hiç fena değil. Bizim doktor 18 aylık erkek için 11 kg ideal demişti. Sizin boy varsa ondan gözüne zayıf geliyordur. İrilik de iyi değil.
Ben de senin gibi hiç mama vermedim devam sütü gibi. Benim de hep aklımın bi köşesinde ne zaman gitsem elime alıp alsam iyi mi olur kötü mü kararsız kalıyorum. Ama mineral vs desteklemek için iyi olabilir aslında. Şu an kendimi ikna etmiş olabilirim ahahsh
Ben bir kez verdim, yumurtasına koydum severek yedi bir sorun olmadı.Bebeğine dana kıyma veren ya da vermeye başlayan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?