2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Diş gıcırdatan bebesi olan var mı ya bizim ki genelde diş çıkacağı zaman yapıyordu ama bu sıra baya artırdı. Stres veya bakteri kaynaklı olabilir yazıyor İnternette ancak sanki dikkatini çekiyor ondan yapıyor gibi geldi bana

Benimki şu aralar yok şükür ama arada bir başlıyor cnm gıcır gıcır kırcak dişlerini diye korkuyorum ama bir dönem yapıyor mesela bir dönem yapmiyor

Kızlar bizde de bugün sabah öksürük başladı su kaynatsam ocakta olur mu? Atomiks ve tüm hasta bebeklere geçmiş olsun ev nebulizatoru nasıl oluyor burda varsa alsam.Birden sabah başladı dün üşümüş olabilir hava soğuktu dışarı çıktık.ama gece birşey yoktu.biraz kötü öksürüyor sanki öksürünce.şimdi uyuyor.ates yok şimdilik.pekmez vs versem yutmazda zorla bir deneyeyim.tarhana vs.bogazi açıyor herhalde sabahta pek birşey yemedi.

Çok geçmiş olsun canim. Ben bütün kocakarı ilaçlarıni denedim, en etkili olan : 3-4 tane cevizin zarını kaynatıp icirdim.

Kac saatte bir yemek yedirmeye calisiyorsun? Hani iyice acikana kadar beklemek daha iyi oliyor bizde. Benim bebisim de bazen hic kahvalti yapmiyor. Yazin hicbir sey yemedigi bir donem de olmustu. Yemezse camdan disari bakarken ya da cafede oturup disariyi izlerken de sansimi deniyorum. Boyle seyler sizde ise yarar mi ki? Bir de sevmezse hayatta yemiyor benim kucuk yaramaz

Çok geçmiş olsun canim. Ben bütün kocakarı ilaçlarıni denedim, en etkili olan : 3-4 tane cevizin zarını kaynatıp icirdim.
Sağol cevizi yedirsem olmaz mı düzenli yiyoruz gerçi 2_3 saat öksürmüyor 5 dakika hava alıp girelim dediğim anda öksürüyor gece oksurecek diye korkuyorum duş alsak yumuşar mı acaba boğazı?

Yok ben Demir ilacı kullanmadım hiç ama sonradan siyahlık yoktu yemek falan kaçmış heralde tam fırçalamamışız

Yaklaşık 4 saat olunca kendi acıkıyor 3-4 saat lte bir acıkıyor. Bu akşam kendi kasiğuyla yedi biraz ama az sonrasi hüsran kafaya kadar yogurt olduk birde kısır. :)) ya bu tarz şeyler yiyor kısır bulgur pilavi, pirinc pilavi, makarna, corbalar, sabah zar zor peynir

Bi ara pankek yerdi şimdi oda yok
Yumurta uzun süredir yemiyor
Kofte yemiyor
Brokoli bugün sapindan tutup yaliyor ama ısırıp yiyemedi düzgün pişmiş olmasinq ragmen

Bir kaç ay önce salatalik falan ısırıp yiyordu az az da olsa şimdi ısırma nedir bilmiyor gibj (
Ağzında yiyip kucultemiyor sanırım belki de yumuşak olan şeyleri sadece yutuyor yutamadiklarinuda hop geri çıkarıyor

Sağol cevizi yedirsem olmaz mı düzenli yiyoruz gerçi 2_3 saat öksürmüyor 5 dakika hava alıp girelim dediğim anda öksürüyor gece oksurecek diye korkuyorum duş alsak yumuşar mı acaba boğazı?
Yedirmeyi denemedim bilemiyorum, istersen dene canim. Banyo yaptırmak iyi geliyor, burnu tikaliysa açar. Burun temizliğini iyi yap, SF ile arada temizle, iyi geliyor. Göğsüne, ayaklarına varsa bebek viksi sür. Umarım gece rahat geçer.

Kızlar iyot hareketi diye bir sayfa biliyor musunuz bebeklere iyot kafesi yapıyorlarmış öksürük için duydunuz mu ya
Biz küçükken annem yapardı bunu bize ama artık öksürmekten ciğerimizin söküldüğü zaman ve batikonla değil tentürdiyot ile ve işe de yarardı. İyot/lugol pratiği hakkında az buçuk bilgi sahibiyim, çevremde kullananlar da var. Bir şey olursa ufaklığa sürer miyim bilmiyorum, yani ilk seçeneğim olmayabilir ama duruma göre seyrelterek kullanabilirim de.

Banyo yaptırdım uyudu şimdi bebek viksi yok burnunu da SF le açamıyorum banyoda açıldı burnu umarım tekrar yıkanmaz ama boğazı ve ya dişi de ağrıyor oksurdugu için boğazı ağrıyor diye düşünüyorum ilk ağlamasını da yaptı umarım devamı normal olur.sogan koydum bölüp odaya.

Hep ezip verme ya da blenderdan gecirme durumu oldu mu boyle dusunmene neden olacak? Bazen yutamayip cikarma durumu bizde de oluyor. Mesela kıyma pişerken topaklandıysa sevip yemiyor, püskürtüyor. Isırması için haşlanmış kabak yemesi kolay olabilir denemek istersen. Hamurişi sevme durumu bizde de var, makarnalütfenden sebzeli tel şehriye, arpa şehriye aldım, onlara et kıyma domates salçası ekleyip veriyorum bazen. Yemek işi biraz zor umarım çözülür sizin de en kısa zamanda.

Kızlar iyot hareketi diye bir sayfa biliyor musunuz bebeklere iyot kafesi yapıyorlarmış öksürük için duydunuz mu ya
Ben takip ediyorum. Bi ara baya kafayı takmıştım iyot çok şeye faydalıymış diye okuyodum hep ama almak nasip olmadı Bi türlü. Ağız yoluyla kendim de almaya cesaret edemem ama çok mecbur kalırsam diğer yöntemler işe yaramazsa hafif sulandırıp iyot kafesi yapabilirim çocuğa. Öksürük için günlük sakızı iyi geliyor daha önce burda konuşmuştuk ben tecrübe ettim. İnşallah günlük sakızıyla da halledemeyeceğimiz Bi Öksürük yaşamayız. Üst komşunun çocuğu 1 haftadır çok kötü öksürüyor. Şuan bile duyuyorum içim gidiyo, tanımıyorum kaç yaşlarında hiç bilmiyorum ama çok kötü öksürüyo sabaha kadar yazık

Maaşallah canım. Bizim aynı anda 8. 9. ve 10. diş patladı. Iyice çıkmalarını bekliyoruz. Mahvetti, çok zor oldu son iki haftamız. Inşallah rahata erersiniz artık siz de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…