- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #55.901
İnşallah cnm evet kiymada aynı bizde topaklaninca aynı durum. Kifte yemiyor pek zaten tüm corbalarina katmaya çalışıyorum kıyma yemeklerine falan . Çok.kustu bir ara ne versem aşırı yiprandim bu konuda anlatamam. Bakalım internetten izledim titreşimli fırçalar okiyor muş dişler dil için falan. Hissetmesi için bazı hareketler onları yaptırmayı çalışıyorum ama kucuk çok kimini yapmaya çalışıyor yapabildiği kadar (oral.motor becerileri gelismemis oluyormuş kimi cpcugun o yüzden ogutemiyormjs)Hep ezip verme ya da blenderdan gecirme durumu oldu mu boyle dusunmene neden olacak? Bazen yutamayip cikarma durumu bizde de oluyor. Mesela kıyma pişerken topaklandıysa sevip yemiyor, püskürtüyor. Isırması için haşlanmış kabak yemesi kolay olabilir denemek istersen. Hamurişi sevme durumu bizde de var, makarnalütfenden sebzeli tel şehriye, arpa şehriye aldım, onlara et kıyma domates salçası ekleyip veriyorum bazen. Yemek işi biraz zor umarım çözülür sizin de en kısa zamanda.
Ahh bizim de birkaçı birlikte çıktı çok zor oluyo gerçekten. Bi keresinde haftasonu full ateşli geçti diş yüzünden. 2 yaşa kadar devam bakalım ondan sonra bu bitecek başka şeyler başlıcak, Allah sağlık sıhhat versin hepsine, hepimizeMaaşallah canım.Bizim aynı anda 8. 9. ve 10. diş patladı. Iyice çıkmalarını bekliyoruz. Mahvetti, çok zor oldu son iki haftamız. Inşallah rahata erersiniz artık siz de.
Bizde yapıyoruz doktora sorduk normal dediDiş gıcırdatan bebesi olan var mı ya bizim ki genelde diş çıkacağı zaman yapıyordu ama bu sıra baya artırdı. Stres veya bakteri kaynaklı olabilir yazıyor İnternette ancak sanki dikkatini çekiyor ondan yapıyor gibi geldi bana
Evet mumu çantalı tansiyon cihazı gibiGeçmiş olsun, Bu taşınabilir nebulizatörlerden mi aldınız? Bizde şu an bi ihtiyaç yok ama sanki evde bulunsa iyi olur gibi geliyor ya.
Allah kolaylık versin arkadaşımYa öyle tabi cnm. Ama bazı çocuklar görüyorum duyuyorum ve okuyorum 6-7 yaşında olmuş hala yemiyor öğuruyor falan oyle olmasından korkuyorum açıkçası bizimi de parmağı eli hep dişlerinde yeni dişler çıkıyor belliki kök dişleri çıktı arkadan zaten onlerde daha eksikler varkenkoku ayrı çıktı bir kısmı ayrı şimdi koca köklü diş haline geldiler
Canım teşekkür ederim inşallah hemen toparlasınlar hepsiKızlar bizde de bugün sabah öksürük başladı su kaynatsam ocakta olur mu?Atomiks ve tüm hasta bebeklere geçmiş olsun ev nebulizatoru nasıl oluyor burda varsa alsam.Birden sabah başladı dün üşümüş olabilir hava soğuktu dışarı çıktık.ama gece birşey yoktu.biraz kötü öksürüyor sanki öksürünce.şimdi uyuyor.ates yok şimdilik.pekmez vs versem yutmazda zorla bir deneyeyim.tarhana vs.bogazi açıyor herhalde sabahta pek birşey yemedi.
Bizimki artık günlük otuyla geçmiyor o yüzden cihazı aldık eveBen takip ediyorum. Bi ara baya kafayı takmıştım iyot çok şeye faydalıymış diye okuyodum hep ama almak nasip olmadı Bi türlü. Ağız yoluyla kendim de almaya cesaret edemem ama çok mecbur kalırsam diğer yöntemler işe yaramazsa hafif sulandırıp iyot kafesi yapabilirim çocuğa. Öksürük için günlük sakızı iyi geliyor daha önce burda konuşmuştuk ben tecrübe ettim. İnşallah günlük sakızıyla da halledemeyeceğimiz Bi Öksürük yaşamayız. Üst komşunun çocuğu 1 haftadır çok kötü öksürüyor. Şuan bile duyuyorum içim gidiyo, tanımıyorum kaç yaşlarında hiç bilmiyorum ama çok kötü öksürüyo sabaha kadar yazık
Çok geçmiş olsun herkese.Evet mumu çantalı tansiyon cihazı gibi
Resmini atacağım birazdan
Allah kolaylık versin arkadaşım
Sadece şunu diyeceğim neyin üstüne düşersem sonuç alamıyorum bırakınca zamanla düzeliyor . Bi yerde okumuştum bu hayatın “siz bakarken soyunamıyorum” deme şekliymiş bize
Canım teşekkür ederim inşallah hemen toparlasınlar hepsi
Resmini çekip yükleyeceğim cihazın evde durması iyi olacak aynı gün abim kızıyla hastanedeydi ben gitmek zorunda kalmadım doktordan dozları öğrenip evde kendim yaptım
Bizimki artık günlük otuyla geçmiyor o yüzden cihazı aldık eve
Ben ufaklığa özel köfte yapıp dolaba atacaksam kuzu kıyma alıyorum ama atıyorum bi yere gittik dana köfte var menüde o zaman yediriyorum.Çok teşekkürler dana kıyma cevapları için :) ben de dört aydır dana veriyorum, kuzudan nefret ediyor çünkü ama içim de rahat değil bir yandan acaba zararlı mı diyevermesem de et hiç yemeyecek
Kocamannnn masallahGünler sonra ilk defa rahat bir gece uykusu yaşadık23.00 gibi uyudu, uyumamak için direndi. Amaaa 04.00 e kadar deliksiz uyudu. Sabah 7 de tekrar uyandı ve 1 saat daha uyudu. Resmen dinlendim. Bu moral bir ay yeter bana. O gece nasıl da uyumuştu diye anlatır anlatır dururum artık
Öğlen uykusundan önce deşekillere çalıştık biraz. Kare, üçgen, daire diye. Uykudan uyandı ka-ra diyor sürekli. Bastıra bastıra tekrarlıyor.
Kocamannnn masallahvalla ne iyi gelmiştir ya inşallah böyle böyle alışır gece uykusuna bizimkinin de çok şükür alttan bir dişi daha patlamış, köpek dişlerini bekliyordum ben aslında onlar kabarık ama alt kesicilerin 3.sü çıktı.
Bence dişten değil yA malesefmisophonia_ maşallah diyelim böyle gecelerin sayısı tez zamanda artsın herkese. Sanki bu uyku bölen dişler olmasa gece emmerek uyuma ihtiyacı falan da olmayacak. Odalar yataklar gönül rahatlığıyla ayrılacak. Analar uyku yüzü görecek biraz hayat normale dönecek... yani yaklaşık 8 ay sonra falan tabi o zaman da gece çişe kaldırdım kaldırmadımlar olur gibi
Ya nolur diş olsun, ben yemeği bile yaksam dişe bağlıyorum ajdhs.Bence dişten değil yA malesef
Ayyyyy gerçekten öyle yaa hiç bitmeyecek bizim derdimiz tasamızzmisophonia_ maşallah diyelim böyle gecelerin sayısı tez zamanda artsın herkese. Sanki bu uyku bölen dişler olmasa gece emmerek uyuma ihtiyacı falan da olmayacak. Odalar yataklar gönül rahatlığıyla ayrılacak. Analar uyku yüzü görecek biraz hayat normale dönecek... yani yaklaşık 8 ay sonra falan tabi o zaman da gece çişe kaldırdım kaldırmadımlar olur gibi
Köfteyi kızartma yerine haşlayarak verdiniz mi ilk başlarda öyle veriliyor yA daha yumuşak oluyoİnşallah cnm evet kiymada aynı bizde topaklaninca aynı durum. Kifte yemiyor pek zaten tüm corbalarina katmaya çalışıyorum kıyma yemeklerine falan . Çok.kustu bir ara ne versem aşırı yiprandim bu konuda anlatamam. Bakalım internetten izledim titreşimli fırçalar okiyor muş dişler dil için falan. Hissetmesi için bazı hareketler onları yaptırmayı çalışıyorum ama kucuk çok kimini yapmaya çalışıyor yapabildiği kadar (oral.motor becerileri gelismemis oluyormuş kimi cpcugun o yüzden ogutemiyormjs)
İşte beslenme terapistleri de bunları hallediyormus en olmadı ben alcam eğitimi sertifikayı çok taktım kafama bu yeme işini hem ise baslayamam için gerekli kimseye emanet edemiyorum böyle olunca hem vitamin ve büyümesi için hemde küçük bir operasyon geçiricem kim yedircek iyice duscek kilodan o yüzden hızlı bir şekilde cozmeliyim aradığım kadin terapist hastaymış raporlu işlerinden dönmesini bekliyorum bana bakalim
Herseyi sıfırdan deniyorum tekrardan bakalim onu da öyle deniycem bir daha iyi hatırlattınız baştan pureydu şimdi taneliye geçtik ısırma yetisi bir kav gündür yoktu belki de diş ağrısından bugün biraz çubuk verdim eline kirt kirt kesti dişiyle hergun değişiyor durum bende şaşkınım vallaKöfteyi kızartma yerine haşlayarak verdiniz mi ilk başlarda öyle veriliyor yA daha yumuşak oluyo
Bizde de yemek hep sorun ama bazen önüne koyup onla çok muhatap olmayınca şaşırtıp kendi diyor. Tamamen keyfi bunların ki yAHerseyi sıfırdan deniyorum tekrardan bakalim onu da öyle deniycem bir daha iyi hatırlattınız baştan pureydu şimdi taneliye geçtik ısırma yetisi bir kav gündür yoktu belki de diş ağrısından bugün biraz çubuk verdim eline kirt kirt kesti dişiyle hergun değişiyor durum bende şaşkınım valla
Ohh Ķağan'a da maaşallah.Kocamannnn masallahvalla ne iyi gelmiştir ya inşallah böyle böyle alışır gece uykusuna bizimkinin de çok şükür alttan bir dişi daha patlamış, köpek dişlerini bekliyordum ben aslında onlar kabarık ama alt kesicilerin 3.sü çıktı.
Amin, amin, aminmisophonia_ maşallah diyelim böyle gecelerin sayısı tez zamanda artsın herkese. Sanki bu uyku bölen dişler olmasa gece emmerek uyuma ihtiyacı falan da olmayacak. Odalar yataklar gönül rahatlığıyla ayrılacak. Analar uyku yüzü görecek biraz hayat normale dönecek... yani yaklaşık 8 ay sonra falan tabi o zaman da gece çişe kaldırdım kaldırmadımlar olur gibi
Banada öyle geliyor cnm. Bu gün elma verdik ince bir dilim ısıra ısıra kuculttu geçen eşime dedim seslen bakim mutfakta nasıl yiyorsun bak kendin göster bakim ye bakim de dedim. Seslendi kaşığı daldirip yiyor bir görsen gülersinBizde de yemek hep sorun ama bazen önüne koyup onla çok muhatap olmayınca şaşırtıp kendi diyor. Tamamen keyfi bunların ki yA
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?