- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #56.401
Bir ay oldu mu bilmiyorum, -zaman kavramım evde dura dura kalmadı- burda da yazmıştım ya emzirmekten nefret ettim diye... Bizde böyleydik. Çok zor sürekli emmek istemesi. Gece, gündüz. Bizim geçti ama tekrar başlıyor. Azı dişleri patladıktan sonra uzaması, iyice çıkması çok zaman aldı o sıra böyleydi, şimdi de köpek dişi kabarmış. Memeye düşkünlük yine artıyor. Allah yardımcımız olsun.Sürekli üzerimde ve emmek istiyor kızlar. Hiç birşey yapmasam ilgilensem olmuyor en azından yemek yapmak gerekiyor topla kaldır vs.Tırnak kestirmedi bugün.Ben iyi değilim böyle olunca o da iyi olmuyor.Psikolojinizi düzeltmek için ne yapıyorsunuz?
1 yaşından sonra eğer ciddi bir büyüme geriliği yoksa doktorlar gece beslenmesini kesin diyor zaten olabildiğince kesintisiz uyuması gelişimi açısından daha faydalıymış. Keşke benimki de gece emmese artık büyüdüler sabaha kadar beslenmeden durabilirler bence çok şanslısınKızlar benim kızım 11 aylik emmeyi birakmisti mama veriyordum bir süredir geceleri en azından. 2 gündür gece öyle bir derin uyuyor ki mama içmek istemiyor. Zar zor bir kaç damla anca. Gece beslenmesini mi kesmeliyim acaba sizce ??
Gece beslenmek mi istemiyor ki??
Bu ay doktora da soracağım ama sizede sorayım dedim
Çok teşekkür ederim canımCanım inci maşallah sana
Allah’a emanet olsunlar tüm yavrular
Bizimki sinirli birazdiyelim yolda yürürken düştü. kalkıp yere düştüğü için düştüğü zemine kızan ve ona destek vermemizi isteyen bi velet vurma huyu var. yapma dersem daha çok yaptığı için vurma demiyorum elini tutuyorum öyle bakışıyoruz bu hallerini özleyeceğim orası kesin
Bizim duvarda eşimle bir fotoğrafımız asılı. Kızım hep anne, baba diye gösteriyor, peşine de kendisini ekliyor, bebe.Bizde de kız herşeye ve herkese anne diyor
Babayı öğrendi şu sıralar
Oldu iki kelime
Son olarak da kediye abi demeye başladı etti üçilk kızım baya konuşkandı bir yaşında 10 kelimeye yakın söylüyordu
Bu kızım da zamanla açılır diye düşünüyorum
Seni çok iyi anlıyorum. Benim kızımda gece üstümde uyuyor resmen, memesiz uyumaz oldu. Gündüz hiç aramıyor ama gece çok yoruyor. Ben psikolojimi düzeltmek için ne bulursam yiyorum, ama size tavsiye etmiyorumSürekli üzerimde ve emmek istiyor kızlar. Hiç birşey yapmasam ilgilensem olmuyor en azından yemek yapmak gerekiyor topla kaldır vs.Tırnak kestirmedi bugün.Ben iyi değilim böyle olunca o da iyi olmuyor.Psikolojinizi düzeltmek için ne yapıyorsunuz?
Normalmiş çocuklar sınırlarını zorlayıp ne kadar öteye gidebileceklerini görmek için bu tarz davranırmış. O sinirlenince ben sakin kalıp onu da sakinleştirmeye çalışıyorum.Kızımda öyle yaaa bazen sinirlendiğinde koşuyor dişini sıkarak korkutuyor beni normal mi sinir yA
Sorma yemek beni de çookkk mutlu ediyor boşver bu da bir süreç geçecek en kısa zamanda… umarımSeni çok iyi anlıyorum. Benim kızımda gece üstümde uyuyor resmen, memesiz uyumaz oldu. Gündüz hiç aramıyor ama gece çok yoruyor. Ben psikolojimi düzeltmek için ne bulursam yiyorum, ama size tavsiye etmiyorum
Bakalim deniycem aglamazsa sabaha kadar bende rahat uyurum böyle devam ederse1 yaşından sonra eğer ciddi bir büyüme geriliği yoksa doktorlar gece beslenmesini kesin diyor zaten olabildiğince kesintisiz uyuması gelişimi açısından daha faydalıymış. Keşke benimki de gece emmese artık büyüdüler sabaha kadar beslenmeden durabilirler bence çok şanslısın
Ay inşallah ya çünkü fazla vücuduna mahveder minikler daha. 2 yaş sendromu diyip sakin kalıyorum bendeNormalmiş çocuklar sınırlarını zorlayıp ne kadar öteye gidebileceklerini görmek için bu tarz davranırmış. O sinirlenince ben sakin kalıp onu da sakinleştirmeye çalışıyorum.
Bebek doğduğundan beri sinirlenip ortalığı ayağa kaldırmam 1-2 sefer ya var ya yok . O yüzden bizden görmüş olamaz diyorum zamanla huyumuzu öğrendikçe normale döner diye bekliyorum
Umarım dediğin gibi geçer... Çünkü kısır döngü içerisindeyim, yiyerek mutlu oluyorum ama aynı zamanda bedenimden de mutlu değilim. Artık kilo dizlerimi agritmaya başladı.Sorma yemek beni de çookkk mutlu ediyor boşver bu da bir süreç geçecek en kısa zamanda… umarım
Yani ne dersem yapıyor. Hatta eşim diyor ki yok artık bunu nasıl anladiBizde öyleyiz doktorumuz eğer bir şeyi sorduğunuzda gösteremiyorsa ozaman endişe edin dedi. 2 yaşa kadar bekleyeceğiz eğer hala yoksa yönlendirecekmiş bizi terapi falan galiba bu hafta oyun okuluna başlayacağız haftada bir bir saat inş faydası olur yaşıtlarını görünce
Tamam canım inşallahYani ne dersem yapıyor. Hatta eşim diyor ki yok artık bunu nasıl anladievde de çok konuşan ablası da var. Çok konuşuyor ama oyun okulunun umarım faydası olur. Olursa burdan yazarsin merak ederim
Bende de tam tersi, mutlu olmak için yiyorum ama mutlu olamıyorum. Tat alamıyorum, hastalık gibi değil de hoşuma gitmiyor, yedikten sonra gereksiz buluyorum. Niye yedim diye pisman oluyorum. Stres kaynaklı ayda 1kilo alarak ilerledim. Geçtiğimiz baharda çok iradeliydim. Yine öyle olabilsem keşke...Umarım dediğin gibi geçer... Çünkü kısır döngü içerisindeyim, yiyerek mutlu oluyorum ama aynı zamanda bedenimden de mutlu değilim. Artık kilo dizlerimi agritmaya başladı.
Ananem gibi konuşmaya başladım
Bu aralar sadece dua ile iyi olmaya çalışıyorum.
Whatsapp ta yazışırken dahi gülme emojisi kullanamıyorum öyle bir hal işte…
Ne diyim allah yardımcısı olsun herkesin
Bir ay oldu mu bilmiyorum, -zaman kavramım evde dura dura kalmadı- burda da yazmıştım ya emzirmekten nefret ettim diye... Bizde böyleydik. Çok zor sürekli emmek istemesi. Gece, gündüz. Bizim geçti ama tekrar başlıyor. Azı dişleri patladıktan sonra uzaması, iyice çıkması çok zaman aldı o sıra böyleydi, şimdi de köpek dişi kabarmış. Memeye düşkünlük yine artıyor. Allah yardımcımız olsun.
Depremden ayrı olarak, çocuk yorduğu ve yalnızlık çektiğim zamanlarda psikolojim bozuk olunca; misafirliğe gitmek, hava güzelse yürüyüş yapmak, hareketli müzikler dinlemek, kızım uyuyunca kahve yapıp kitap okumak bana hep iyi geldi. Inşallah sana da iyi gelir...
Çok teşekkürler kızlar hepinize kendimi burada yanlız hissediyordum yazışmalar iyi geldi İzmir'e gelecektim bu ara ona da çekince oluştu içimde deprem bölgesindeyiz arka ve yan binalar yıkılıp yeniden yapılıyor.Disler çok kabarık ve alt azilar patlamış köpek dişler de beyaz gözüküyor alttan yukarı ittiriyor sanırım bu nedenle sürekli emiyor uyanıyor kahvaltıdan önce iki sefer emiyor sonra yine emiyor dışarı çıkıp geliyoruz yine emiyor gece iyi uyursa daha rahat oluyorum daha dayanıklı oluyorum yaşadığımız izlediğimiz negatif olaylara karşı.Bende bu aralar yedim dediğiniz gibi benimki birazda kızımın yemek istemediklerini yemekten.Disari çıkıp insan görmek iyi geliyor.Burda da bakıyorsun eski binalar yenilerden kıymetli öyle çok katlı bina yok ülkeyi düşününce garip oluyorsun.Hepimize bu zor günlerde hem beden hem akıl sağlığı diliyorum.Seni çok iyi anlıyorum. Benim kızımda gece üstümde uyuyor resmen, memesiz uyumaz oldu. Gündüz hiç aramıyor ama gece çok yoruyor. Ben psikolojimi düzeltmek için ne bulursam yiyorum, ama size tavsiye etmiyorum
Geçmiş olsun, neden oldu acaba?Dün geceden beri çok fena ishalizkıyafet değişmekten yoruldu artık cocugum ya
Anlamadım eğer uzun sürmezse dişe yorayqcağım. Özel bölgesi kaynar su dökülmüş gibi kabarmış çok ağlıyor altını açıncaGeçmiş olsun, neden oldu acaba?
Kendisi istediği halde emzirememiş mi acaba zamanında? Aklıma bu geldi belki içinde kalmıştır, belki çekemiyodur falan ben artık insanların niyetini iyiye yoramıyorum malesef. Nazar da haktır mutlaka etkiler bol bol Felak nas okuyun oğluna ve sanaKızlar azicik k.v cekistiresim geldiEveli gün sevgili kayinvalidecim geldi. Oğlan 5 aylıktan beri her iki güne bir emiyor mu, emiyor mu ki, diye sorardi k.v. Gündüz telefonda emiyor mi ki diye sorardı akşam oturmaya gidersek orda da emiyor mu diye sorardı. Benden başka eşime de sorunca eşim kızmıştı neden sorup duruyorsun bu kadar diye k.v ye. Neyse 7 aylık oldu oğlan hala devam ediyor sık sık sormaya. Bende emmiyor anne bıraktı sütüm gelmiyor artık demeye başladım. Bir araya gelirsek emzirmemeye çalışırdım görmesin diye. Bu sefer yine sormaya devam edince eşim kızdı bir daha ne soruyosun falan diye. Öyle bir takmış ki artık çeşitli yollardan sormaya başladı. Emerek uyuduğunu bilirdi. Nasıl uyuyor vs bulurdu biseyler. Bı de telefonda olsun karşılıklı olsun akşam yemeginde şunu yedim akşam bu yemeği yapicam derdi. Ben napiyon nasilsin anne deyince iyiyim napim öğle şu yemeği yedim veya akşam şu yemeği yapicam derdi. Hani emzirene söylenmezmiş ya ne yediğin ictigin. Bunu da biliyor sözde gelenekçi kadin. Ama şaka gibi ne zaman ne yedigini söylese hemen gogsum tıkanır şişer di şaka gibi. Eşimde şahit oldu kaç kez. Bu sefer yine uyardı eşim ne anlatıyorsun yediğini içtiğini anlatma diye. Aylar geçtikçe emdiğini gördüğü zaman sütün gelmiyodur öylesine emiyodur demeye başladı. bende evet anne öyle diyordum. Mememde uyuduguna denk geldi bir kez emmiyor öyle ağzında tutuyor bak diyor. Uyuyan çocuk emmez bence o an uyumuş çünkü ağzında. Yani durduk yere kendi söylüyor emmeyle ilgili şeyleri. Eveli gün geldi emiyormu istiyor mu meme hala dedi ki oğlan kazagimi kaldırmaya başladı emmek için. Diyor ki sütun geliyomu ki hala.. yani dostlar şöyle bir şey soracağım. Bu yaptıkları iyi niyetli değil o kesinde kötü niyetli şeyler değilmi bunlar.Öylesine mi yani niyetsiz mi yapmıştır. Yani denk mi geldi bilmiyorum eveli gün geldi k.v. iki gündür oğlan gündüz emmiyor artık. Memem şişiyor sütten. Yani benim oğlan çok çok aşırı emen bir bebekti 3 gün öncesine kadar. Emmiyor gündüz hiç. Sadece öğle uykusu ve gece uykusuna yatarken emiyor. Sevinmem lazim ama uzgunlukte oluştu bir anda. Nazar mı değdi yani. O gelmeyip kendi kendine böyle yapsaydi oğlan böyle uzulmezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?