2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Evet en kötüsü kıyaslama durumu işte biyere gidince niye yemiyor karnı mi tok. Falan filan hep.boyle mi bu cpcuk hele ki k.v soruslari beni kızdırıyor artık hem 1 gün bile ilgilenmediler büyüdü cpcuk 1.5 yaşına girdi artık sorgulama beni kızdırıyor

Benim kızım 18 ay kontrolde 9300 çıktı boyu da 76 cm. Ama hiç kafaya takmıyorum sağlıklı ya hasta değil. Hem kız çocuğu bu şişman olmasın daha güzel, kilo hiç üzülecek bir şey değil bence.

Benim kızımda minyon ve ufak, ayniyiz sizle:) kilo 9 kg, boyda 76 larda sanırım. Evde bana gayet tombiş ve normal geliyor, başka çocuklarin yanında da minnacık duruyor
Herşeyden tadiyor ama en fazla yediği şey 4-5 kaşık. Ama bu aralar cok Ilgınv kelle paca çorbasına bayılıyor:)

Haklısın cnm kiloya takılmıyorum da böyle kendi yemeye az hevesli olsun yeterli zoraki yiyor ise başlasam kimse uğraşmaz valla

Ne güzel bizimki de mercimek corba veriyorum seviuor biraz ekmekte doğramak başladım ama çok cesitlenemiuiruz istemiyor yada oguruyor kilo durumundan çok yeme isteksizlik yoruyor beni

Kızlar 18. Ay kontrolünde çocuğumun çiş kaka ayrımı.yapip uyandığında yada yaptığında sorduğumda söylediğini sinyaller verdiğini dedim doktora da. Çok erken dedi başlamak için.

Yaza falan belki o zaman dedim "3 yaş ideal" diyor.

"3 yaştan.once erken dedi"

3 yaşta çok degilmj sizce yaaa 2 -2.5 arası yaza olabilir aslında bence.

3 yaş çok ya bence. sinyal veriyorsa takip lazım evet. Birkaç madde var eğitime hazır olduğunu anlatan. Hatta bi video atıyorum bak. Ben çok araştırıyorum bunları. Karşıma çıktıkça da kaydediyorum.

Ya benim çocuğum kornişon bile yiyor ama çorba içmiyor ya kelle paça içmek neee bende Atomiks gibi pipetle vermeye calısıcam belki fark etmez içer

Çok sağol canimcim. Ya banada saçma geldi. 3 yas haydi yazın veya 2 yaş sonrasi dese tamamda 3 yaş hepten büyük.

Kız çocuklarının kasları.erkeklere göre daha geç hazır oluyormuş onu duymuştum çok ta.
3 yaş ta çok geç.

Çok mantıklı canım Eşim zeytinyağlı defne sabunu kullanıyor. O da, onu kullan diye ısrar ediyor. Evdeyim zaten. Deneyeyim bakalım. Sağ ol

Tam mesaj yazacaktım. Baltasar nerde diye, yazamadan yorumunu gördüm. Nasılsın? Yoktun epeydir? Her şey yolunda mı?

Selam kızlar. 40 ı çıkınca düzelir, 3 ay, ek gıdaya geçince, yürüyünce yorulur uyur derken neredeyse 19 ay bitiyor. Büyüdüğünü fark etmek başka bir duygu. Çok şükür bugünlere. Gel gelelim hala uyumuyor :)

Yemek muhabbeti olmuş. Benim bebişim aslında yedi mi güzel yiyor ama gece çok emdiği için sabah kahvaltısını zoraki yediriyoruz. Bazen çok iyi yiyor bazen ağzına bişey koymuyor sabahları.

Tek uyku düzeni de oturdu gibi. Çok zorlanmıştık. Arada desteksiz uyutmaya çalıştım ama yok saatler sürüyor ve meme diye tutturuyor. İkimizin de dengesi bozuldu. Sürdürmedim. Oyun ablası beşiğinde uyutuyor ama öğlenleri, onunla alıştı.

Bir ay sonra gibi bir düğüne gideceğiz şehir dışında. Tam net değil ama 2-3 gece kalacağız. Geceleri uyanma mevzusundan anneme kıyamıyorum. O da biraz çekindiğini söyledi tek başına bakmak konusunda. Bakmasına bakar da emanet çocuk iyi bakamazsam diye korkuyor. Şimdi oyun ablasına çok alıştı, çok seviyor. Sizce ablayı bizimle otele götürmek mi mantıklı olur, yoksa annemle kalsa abla da gece kalsa mı? Hiç ayrı kalmadık, sanırım bırakırsam da aklım kalacak. etkilenirse diye de çekiniyorum. Diğer taraftan doktor 3 gün birine bırak git, memeyi öyle bıraktır demişti. Azaltarak vs bizim bırakmamız zor. Denedim gördüm. Tavsiyelerinize açığım. Sözün özü ben artık uykularımız da düzelsin umuduyla memeyi bırakmayı düşünüyorum i. Hafif üzülüyorum ama bu hali de bana sağlıklı bir alışkanlık gibi gelmiyor.

Seninle aynı fikirdeyim ve aynı şeyleri hissediyorum. Son 2 haftadır en az travma ile nasıl memeden kesebilirim onu araştırıyorum. En son bir danışman ile çalışmaya karar verdim. Nisan ayında biraktiracagim. Haziran sonunda Fransa'ya temelli yerleşince mi biraktirsam diye düşünmüştüm, bu seferde çevre ve ev değişikliği ile birlikte ağır gelir dediler. Ama şuan yaşadığım durum önce benim açımdan, sonra da bebiş açısından sağlıkli değil. Sırt ağrısı, uykusuzluk, yorgunluk.... Kızımda doğru uyumuyor emicem diye ve yemek fazla yemiyor.

Aslında birakabilsen 3 gün, sana da bir değişiklik olur ama bilemedim zor karar vermek. Ben sanırım 4-5 yaşına kadar bırakamam gibime geliyor. O zamanlara gelince hayalim tek başıma tatile gitmekhayaller Paris şuan
En mantıklısı annene bırakıp 3 gün eşinle kafa dinlemek ama dediğim gibi ben olsam oyun ablasını da alır giderdim

Aşamalı bıraktırmak için geç kaldım gibi geliyor ya da bizimkilet çok memeci ondan böyle. Bakalım danışmanla nasıl ilerleyecek? Fayda gördüğün yöntemleri paylaşmak istersen takipteyim

1,5 senedir deliksiz uyumadım. 3 gün çok güzel kafa dinlerim gerçekten belki de biraz rahat olmak lazım. Şu halleri hem çok tatlı hem de çok zor. Umarım hayallerin gerçek olur :)

Seni çok iyi anlıyorum. Benim kızım da ben memeyi kesmek istedikçe daha çok düşüyor memeye. Artık iyice zorlaştı. 5 dk da bir meme diye gelip iki emip gidiyor. Akşam hiç yemek yemedi mesela. Memeyle değişik bir bağı var. Öpüyor, yanağını dayıyor, cici diye seviyor. 9.ayda meme reddi yaşadığımız dönemde ısrar etmese miydim acaba diye içimden geçirdim bugün. Çok yoruluyorum. Tüm enerjimi alıyor emerken. Uykusu, yemesi düzene girsin ben de çok istiyorum. Biraz da diş ağrısını emerek hafiflettigi için kıyamıyorum.
Şehir dışı durumunda yerinde olsaydım oyun ablası ile gitme imkanım varsa öyle giderdim. Bırakamazdım ben. Diğer yandan doktorun dediği de bana mantıklı gelmiyor. Eskiler yaparmış öyle, çocuğu anneanne, babaanneye bırakıp çocuk emmeyi unutsun, o arada annenin sütü kesilsin diye. Çocukta ciddi travma olur bence. Meme yok, anne de yok. Çok küçükler daha... Kim bilir ne hissedecek.
Bu yaz ben de emzirmeyi kesmeyi ve bezi bıraktırmayı deneyeceğim. Önce kendimi hazırlamam lazım tabi. Henüz ben hazır değilim.

Tam mesaj yazacaktım. Baltasar nerde diye, yazamadan yorumunu gördüm. Nasılsın? Yoktun epeydir? Her şey yolunda mı?
İyiyim çok şükür her şey yolunda. Sadece biraz yoğun geçiyor. Okul, ev, ödevler bir de malum küçük insan ben hep giriyorum aslında okudum ama yazamadım. Sen nasılsın. İnci kız nasıl.

İyiyim çok şükür her şey yolunda. Sadece biraz yoğun geçiyor. Okul, ev, ödevler bir de malum küçük insan ben hep giriyorum aslında okudum ama yazamadım. Sen nasılsın. İnci kız nasıl.
Sevindim iyi olmana. Ne zamandır yorumunu göremeyince gözüm aradı. Allah kolaylık versin hepimize.
Biz de iyiyiz kızçemle. Bir telaş içinde bitiyor günler.

Ahh joynss nerelerdesin geçen gün seni andım kendi kendime Gerçekten zaman çok hızlı geçti ama uyku ve beslenme sorunlarını aşamadık. Bizde de biri düzeliyor biri bozuluyor, ne yapacağımı şaşırdım. Tam odasına geçirip gece emmesini kesecektik eşim deprem bölgesine göreve gitti. Süre de uzun olunca zaten bizimki iyice zıvanadan çıktı üstüne de hasta olduk ikimiz birden

Memeyi tamamen kesmek değil de önce gece kesmek istiyorum ve eşim dönünce ilk işimiz bu olucak. Bırakma konusunda da ben bazen arkadaşlarla otururken lojmandaki markete gidiyorum 15dk da kıyamet kopuyor aşırı ağlıyor. Dönünce sarılıp öpüyor sürekli ve mutfağa bile gitmemi istemiyor ben hiç düşünmeden oyun ablasını da yanımda götürürdüm, bende bırakamayan kesimdenim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…