- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #56.661
Külot bez aynı cırtlı bez gibi yanlardan açılıyor. Ben külot bez 5 numara kullandım sıkıyor. Kızım tombik değil ama yine de açtığımda hep kırmızıydı cırtlı 4 numara beze döndük. Ama ayakta külot bez giydirmek daha kolayKızlar iki gündür bez değiştirme de aşırı zorlanıyorum bugün bezi değiştirirken ağladı durmuyor mecbur değiştirdik video filan veriyordum bezi değiştirirken kaçmasın diye artık o da etki etmiyor şimdi külot beze geçeyim fakat bu külot bez kaka durumunda nasıl olacak onu kafamda canlandiramadim aynı şekilde zor olacak çünkü yatmıyor.Kacmaya çalışıyor üstümü başımız batacak gibi.Aglatmakda istemiyordum acaba çok uykusu gelmişti uykuya gitmek istediği için mi bezi değiştirmiyor.Ya da tuvalet eğitimi sinyali dedikleri böyle birşey mi.,umarım fazla devam etmez.
6 numara mı alayım külot bezi öyleyse küçük bı paket 5 numara alırım varsa.Külot bez aynı cırtlı bez gibi yanlardan açılıyor. Ben külot bez 5 numara kullandım sıkıyor. Kızım tombik değil ama yine de açtığımda hep kırmızıydı cırtlı 4 numara beze döndük. Ama ayakta külot bez giydirmek daha kolay
ben de oruçluyu m bu sene. zaten emmesini iyi kötü hale yola soktuğumuz için benim normal seyrediyor. Allah nasip ederse de sonuna kadar tutmayı planlıyorum. Uyku konusunda da sonrasında normale dönüş kolay olacaksa şimdiyi kurtarmaya bak.Merhaba kızlar ramazan nasıl geçiyor? Aranızda hem emzirip hem oruç tutan var mı? Ben 2 senedir ilk kez tutuyorum, zor oluyor ama allahtan gündüz full uykuyla geçiyor düzenimiz çok bozuldu. Oğlum zatenn geç yatıp geç kalkardı ama bizle beraber sahura kalkıyor, ben yanından kalkınca fazla uyumuyor çünkü. Sahurda bişeyler yiyor ve geri uyuması çok uzun sürüyor. Öğlene kadar da uyuyor malesef. Akşam üzeri Bi uyku daha yapıp gece yine geç uyuyor. Oruç açısından bana rahatlık olsa da bu kadar ters uyku saatlerinden rahatsız oluyorum açıkçası. Zorlayıp normale döndürmeye çalışsam mı yoksa ramazanı böyle mi geçirsek karar veremiyorum.
Allah kabul etsin. Valla bilmiyorum normalde de geç yatıp geç kalkardı ama bu çok dengesiz oluyor. Bugün gündüz uyumamayı düşünüyorum bakalım nasıl olcakben de oruçluyu m bu sene. zaten emmesini iyi kötü hale yola soktuğumuz için benim normal seyrediyor. Allah nasip ederse de sonuna kadar tutmayı planlıyorum. Uyku konusunda da sonrasında normale dönüş kolay olacaksa şimdiyi kurtarmaya bak.
Kilot bezi çıkarırken cırtlı bez gibi yanlardan yırtıyosun gerisi aynı. Kakada değil ama çişte benimki de çok zorluyor lafa tutuyorum veya babası şebeklik yapıyor öyle hallediyoruz.Kızlar iki gündür bez değiştirme de aşırı zorlanıyorum bugün bezi değiştirirken ağladı durmuyor mecbur değiştirdik video filan veriyordum bezi değiştirirken kaçmasın diye artık o da etki etmiyor şimdi külot beze geçeyim fakat bu külot bez kaka durumunda nasıl olacak onu kafamda canlandiramadim aynı şekilde zor olacak çünkü yatmıyor.Kacmaya çalışıyor üstümü başımız batacak gibi.Aglatmakda istemiyordum acaba çok uykusu gelmişti uykuya gitmek istediği için mi bezi değiştirmiyor.Ya da tuvalet eğitimi sinyali dedikleri böyle birşey mi.,umarım fazla devam etmez.
Bugün büyük kızıma kurduğum cümleyi yazıyorum sana. Seni çok seviyorum dedi bana, ben de en çok kendini sev çünkü en önemli şey sensin dedim. Sonra da "Seni ve kardeşini çok seviyorum ama sizi çok sevmem için önce kendimi sevmem gerekiyor. Önce kendi karnımı doyurmam gerekiyor ki kardeşini emzirecek sütüm olsun. Kendim dinlenmeliyim ki sizle zaman geçirecek enerjim olsun."Aşamalı bıraktırmak için geç kaldım gibi geliyor ya da bizimkilet çok memeci ondan böyle. Bakalım danışmanla nasıl ilerleyecek? Fayda gördüğün yöntemleri paylaşmak istersen takipteyim
1,5 senedir deliksiz uyumadım. 3 gün çok güzel kafa dinlerim gerçektenbelki de biraz rahat olmak lazım. Şu halleri hem çok tatlı hem de çok zor. Umarım hayallerin gerçek olur :)
uyumayınca sık emzireceksen dikkat et baygınlık geçirecek hale getiriyor insanı oruçluyken bu kadar emzirmek.Allah kabul etsin. Valla bilmiyorum normalde de geç yatıp geç kalkardı ama bu çok dengesiz oluyor. Bugün gündüz uyumamayı düşünüyorum bakalım nasıl olcak
Ay bide o var zaten sıkıldıkça emiyo.. dayanamazsam annemlere giderim artık napıyımuyumayınca sık emzireceksen dikkat et baygınlık geçirecek hale getiriyor insanı oruçluyken bu kadar emzirmek.
Joynsss naber dostumSelam kızlar. 40 ı çıkınca düzelir, 3 ay, ek gıdaya geçince, yürüyünce yorulur uyur derken neredeyse 19 ay bitiyor. Büyüdüğünü fark etmek başka bir duygu. Çok şükür bugünlere. Gel gelelim hala uyumuyor :)
Yemek muhabbeti olmuş. Benim bebişim aslında yedi mi güzel yiyor ama gece çok emdiği için sabah kahvaltısını zoraki yediriyoruz. Bazen çok iyi yiyor bazen ağzına bişey koymuyor sabahları.
Tek uyku düzeni de oturdu gibi. Çok zorlanmıştık. Arada desteksiz uyutmaya çalıştım ama yok saatler sürüyor ve meme diye tutturuyor. İkimizin de dengesi bozuldu. Sürdürmedim. Oyun ablası beşiğinde uyutuyor ama öğlenleri, onunla alıştı.
Bir ay sonra gibi bir düğüne gideceğiz şehir dışında. Tam net değil ama 2-3 gece kalacağız. Geceleri uyanma mevzusundan anneme kıyamıyorum. O da biraz çekindiğini söyledi tek başına bakmak konusunda. Bakmasına bakar da emanet çocuk iyi bakamazsam diye korkuyor. Şimdi oyun ablasına çok alıştı, çok seviyor. Sizce ablayı bizimle otele götürmek mi mantıklı olur, yoksa annemle kalsa abla da gece kalsa mı? Hiç ayrı kalmadık, sanırım bırakırsam da aklım kalacak.etkilenirse diye de çekiniyorum. Diğer taraftan doktor 3 gün birine bırak git, memeyi öyle bıraktır demişti. Azaltarak vs bizim bırakmamız zor. Denedim gördüm. Tavsiyelerinize açığım. Sözün özü ben artık uykularımız da düzelsin umuduyla memeyi bırakmayı düşünüyorum i. Hafif üzülüyorum ama bu hali de bana sağlıklı bir alışkanlık gibi gelmiyor.
Meme emdikce yemek yemiyorlar. Bir sekilde sinir koymamiz gerek ama bizimkilerle bunun cok da kolay olmadigini biliyorum. Eskilerin memeden salca sac surup korkutmasini hic kendime uygun bulmasam da yasadikca anliyorumSeni çok iyi anlıyorum. Benim kızım da ben memeyi kesmek istedikçe daha çok düşüyor memeye. Artık iyice zorlaştı. 5 dk da bir meme diye gelip iki emip gidiyor. Akşam hiç yemek yemedi mesela. Memeyle değişik bir bağı var. Öpüyor, yanağını dayıyor, cici diye seviyor. 9.ayda meme reddi yaşadığımız dönemde ısrar etmese miydim acaba diye içimden geçirdim bugün. Çok yoruluyorum. Tüm enerjimi alıyor emerken. Uykusu, yemesi düzene girsin ben de çok istiyorum. Biraz da diş ağrısını emerek hafiflettigi için kıyamıyorum.
Şehir dışı durumunda yerinde olsaydım oyun ablası ile gitme imkanım varsa öyle giderdim. Bırakamazdım ben. Diğer yandan doktorun dediği de bana mantıklı gelmiyor. Eskiler yaparmış öyle, çocuğu anneanne, babaanneye bırakıp çocuk emmeyi unutsun, o arada annenin sütü kesilsin diye. Çocukta ciddi travma olur bence. Meme yok, anne de yok. Çok küçükler daha... Kim bilir ne hissedecek.
Bu yaz ben de emzirmeyi kesmeyi ve bezi bıraktırmayı deneyeceğim. Önce kendimi hazırlamam lazım tabi. Henüz ben hazır değilim.
kakasini bile yururken degistirdigim oluyorKızlar iki gündür bez değiştirme de aşırı zorlanıyorum bugün bezi değiştirirken ağladı durmuyor mecbur değiştirdik video filan veriyordum bezi değiştirirken kaçmasın diye artık o da etki etmiyor şimdi külot beze geçeyim fakat bu külot bez kaka durumunda nasıl olacak onu kafamda canlandiramadim aynı şekilde zor olacak çünkü yatmıyor.Kacmaya çalışıyor üstümü başımız batacak gibi.Aglatmakda istemiyordum acaba çok uykusu gelmişti uykuya gitmek istediği için mi bezi değiştirmiyor.Ya da tuvalet eğitimi sinyali dedikleri böyle birşey mi.,umarım fazla devam etmez.
kesinlikle haklisin. Sacimizi supurge edince gercekten daha iyi bir anne olmuyoruz. Kendimiz iyi olunca gecen zaman da daha kalireli oluyor, daha sabirli oluyoruz. Oneri icin de tesekkur ederim. Benim de icime o siniyordu aslibdaBugün büyük kızıma kurduğum cümleyi yazıyorum sana. Seni çok seviyorum dedi bana, ben de en çok kendini sev çünkü en önemli şey sensin dedim. Sonra da "Seni ve kardeşini çok seviyorum ama sizi çok sevmem için önce kendimi sevmem gerekiyor. Önce kendi karnımı doyurmam gerekiyor ki kardeşini emzirecek sütüm olsun. Kendim dinlenmeliyim ki sizle zaman geçirecek enerjim olsun."
Kendine dinlenmek için fırsat oluşturduysan gerisini önce Allah'a sonrada bakacak olan kişiye emanet et. Bakıcıyla gitmek çok mantıklı görünüyor.
hic sorma, 19 aydir geceleri defalarca uyandigima inanamiyorumJoynsss naber dostumsenle ben uykusuzluğun kitabını yazdık be. Ama kaldı 5 ayımız. Diren joynss bizim uykular da bin beter. Ama memeden kesilince düzelir diyorum e az kaldı diyorum sonra da.
Ben bebeği bırakmazdım. Meme emmeyen bir çocuk olsa bile bence annesizlik çok koyar. Belki seninki öyle diildir ama benim kız bunalımın dibini görürdü yani.
Ben denicecream i merak ediyorum o nerelerde
Banucum cok sagol dusundugun icinAhh joynss nerelerdesin geçen gün seni andım kendi kendimeGerçekten zaman çok hızlı geçti ama uyku ve beslenme sorunlarını aşamadık. Bizde de biri düzeliyor biri bozuluyor, ne yapacağımı şaşırdım. Tam odasına geçirip gece emmesini kesecektik eşim deprem bölgesine göreve gitti. Süre de uzun olunca zaten bizimki iyice zıvanadan çıktı üstüne de hasta olduk ikimiz birden
Memeyi tamamen kesmek değil de önce gece kesmek istiyorum ve eşim dönünce ilk işimiz bu olucak. Bırakma konusunda da ben bazen arkadaşlarla otururken lojmandaki markete gidiyorum 15dk da kıyamet kopuyor aşırı ağlıyor. Dönünce sarılıp öpüyor sürekli ve mutfağa bile gitmemi istemiyorben hiç düşünmeden oyun ablasını da yanımda götürürdüm, bende bırakamayan kesimdenim.
kusarak tepki veriyorsa zorlama derdim. Bieaz zaman gecip denemek daha iyi olabilirBugün yumurta uzun süreden sonra tekkrar deneyeyim dedim fiskirarak kustu hem mama sandalyesi battı hem üstü. Sahir sinrasi. Sonra beşikte kustu onu temizledim uzun bir süre öyle iste . Doktor tekrar tekrar deneyim diyor yumurtayı değişik şekillerde her denemede kusmjk temizlemek gerekiyor .
Acaba ben yumurta yiyemiyorum yıllardır hamileyken de yemedim ondan mı yemiyor cpcuk ta diyorum bazen kendi kendime .hiç tadını alamadı hamilelikte hile
Merhaba, ben tutuyorum geçen sene de tuttum hatta. Beni susuzluk çok etkiliyor ama alışıyor insan bir yerden sonraMerhaba kızlar ramazan nasıl geçiyor? Aranızda hem emzirip hem oruç tutan var mı? Ben 2 senedir ilk kez tutuyorum, zor oluyor ama allahtan gündüz full uykuyla geçiyor düzenimiz çok bozuldu. Oğlum zatenn geç yatıp geç kalkardı ama bizle beraber sahura kalkıyor, ben yanından kalkınca fazla uyumuyor çünkü. Sahurda bişeyler yiyor ve geri uyuması çok uzun sürüyor. Öğlene kadar da uyuyor malesef. Akşam üzeri Bi uyku daha yapıp gece yine geç uyuyor. Oruç açısından bana rahatlık olsa da bu kadar ters uyku saatlerinden rahatsız oluyorum açıkçası. Zorlayıp normale döndürmeye çalışsam mı yoksa ramazanı böyle mi geçirsek karar veremiyorum.
Olabilir bizimki en son kaşarlı omlet olarak yiyor deniyorum bende farklı formlarda sürekli değişiyor.Bugün yumurta uzun süreden sonra tekkrar deneyeyim dedim fiskirarak kustu hem mama sandalyesi battı hem üstü. Sahir sinrasi. Sonra beşikte kustu onu temizledim uzun bir süre öyle iste . Doktor tekrar tekrar deneyim diyor yumurtayı değişik şekillerde her denemede kusmjk temizlemek gerekiyor .
Acaba ben yumurta yiyemiyorum yıllardır hamileyken de yemedim ondan mı yemiyor cpcuk ta diyorum bazen kendi kendime .hiç tadını alamadı hamilelikte hile
Bugün bende o ayakta gibi kucağımda değiştirdim bir garip oldu bakalım külot bezi aldım kullanmaya başladım nasıl olacak sizler yapıyorsanız demek ki oluyor.Meme emdikce yemek yemiyorlar. Bir sekilde sinir koymamiz gerek ama bizimkilerle bunun cok da kolay olmadigini biliyorum. Eskilerin memeden salca sac surup korkutmasini hic kendime uygun bulmasam da yasadikca anliyorumhem meme hem anne olmamasi konusubda haklisin, bence de cok uzulur cok sagol yorumun icin.
kakasini bile yururken degistirdigim oluyorbazen hadi buna bak diye eline kart resim vs veriyorum. Esref saatine denk gelirsek ne ala yoksa cok zorlasti
kesinlikle haklisin. Sacimizi supurge edince gercekten daha iyi bir anne olmuyoruz. Kendimiz iyi olunca gecen zaman da daha kalireli oluyor, daha sabirli oluyoruz. Oneri icin de tesekkur ederim. Benim de icime o siniyordu aslibda
hic sorma, 19 aydir geceleri defalarca uyandigima inanamiyorummemeden kesince duzelecek belki ama nasil kesecegiz? benimki de cok anneci, keisn cok uzulur haklisin
Geçmiş olsun SF dışında,deniz suyu spreyi banyo yapmak iyi geliyor.Bize en son otrivine pediatrik yazdı ama internette okuduğum yorumlardan büyükler için bağımlılık yapıyor demişler bir kere sıktım.Uyumadan bnayo yaptirirsan iyi olur yüksek yastıkta yatırmak da iyi oluyor.Minnosum hasta oldubu zamana kadar cok sukur iyi gelmistik, pek hastalanmamisti. Bu hafta evdeydik, resmen evde hasta oldu burnu epey tikali. Tam uyuyor ki genzine akinti doluyor, uyaniyor. Serum fizyolojik kullaniyoruz. Doktor balgam yumusatici bi ilac da verdi. Baska tavsiyeniz olur mu?
Banyo yaptirayim yarin. Buhar tutacaktim, hicbir seye olmadigi gibi ona da musade etmedi. Insallah hemen gecer yaGeçmiş olsun SF dışında,deniz suyu spreyi banyo yapmak iyi geliyor.Bize en son otrivine pediatrik yazdı ama internette okuduğum yorumlardan büyükler için bağımlılık yapıyor demişler bir kere sıktım.Uyumadan bnayo yaptirirsan iyi olur yüksek yastıkta yatırmak da iyi oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?