2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
bize 5li karma - Hepatit A ve ağızdan çocuk felci yapıldı.

Tetanoz da mı yapılmalıymış?

Kafam karıştı bak şimdi...

Yani karmaymis ta biri tetqnoz dedi hemşire. Kolu sisebilir büyüklerde olduğu gibi dedi. Defterden bakıp yazarım yine içeriğini aynıdır heralde ağız 2 kol dam yapıldı

Kızlar kulak delme işini sağlık ocakları yapıyor mu bilen var mı?? Eczane deliyorda korkuyorum ya deldirmeye oraya yeni girmiş bir kız var çünkü orda

Karma aşının içinde sanırım cnm tetanoz. Bu arada dilersen e nabızdan kontrol edebilirsin. Orda kırmızı renk olan aşılar yeşil görünüyor artık..Zaten 1 tanecik aşımız kaldı hepatit A 2.doz

Kızlar tuzsuz zeytin hangisini önerirsiniz
Çocuk için diyorsan ben bir defa aldım tuzsuz zeytin ,öğürdü. Sen inş başarılı olabilirsin

Kızlar kulak delme işini sağlık ocakları yapıyor mu bilen var mı?? Eczane deliyorda korkuyorum ya deldirmeye oraya yeni girmiş bir kız var çünkü orda
İstersen yakınlarda özel hastane varsa arayıp sor cnm en sağlıklısı.Bizde deldirmedik doktorumuz önermedi diye.. Şimdi de geç kaldık diye düşünüyorum bizimki öyle bişey yapsak feryat figan ağlar sanırım dahha kulağına baktırmıyor doktora salya sümük ağlıyor

Kızlar yumurtayı fışkırarak kusuyor diyordum ya dr da devamli dene tekrar dene diyordu . Bugün başka bir hastaneye geldik. Alerji testi yapıldı yumurta sarısı beyazı ve fıstık alerjimjz çıktı. Ve 3 gün yediklerini whatsaptan gönder dedi dr kalori hesaplaması yapacakmış. Hiç bizim dr 18 ay oldu böyle şeyler yapmadı.

Neden memnun olmadığımızı anladım doktorumuzdan. Sadece boy kilo yazdı şimdiye kadar ve asi. Yemiyor dedikçe bir daha deneyin bir daha deneyin hep sonuç ve çözüm buydu. Neden yemiyor hiç diye arastirmadi bakalim ne diycek dr gastroentolojiye de sali goturcem üniversiteye.

Yumurta alerjisi olan cocuk ne yiycek nasıl yiycek acaba şuan hastanede bekliyoruz bakalım dr ne diycek

Küçükken de hep kusuyor demiştin ya aslında düşünmüştüm ben de alerji olabilir diye. Çocuk doktorları alerji konusunda bilgili değil malesef, en azından her doktor değil. Kan testi mi yaptı, deri testi mi? Geçmiş olsun. Umarım biraz diyetle tolere eder ileride.

İnşallah bakalım cnm. Deri testi yapıldı sırtından. 3 hafta yumurta yok zaten vermiyordum. Yumurtali üründe yok. 3 hafta sonra yumurta sarısı ile.kek. sonrada yumurta beyazı sarısi.birlikte kek. Bakalım.

Kekte yemiyor Bayadır işimiz.zor.gibi ((

İnş eser miktar dokunmaz ya kıyamam anlatamıyorsa isteyemediğinibizde sütte çok çektik

Hay yaşa aklıma getirdin
Bakayım ben de oradan
Hemde ne zor kiminin süte olurmuş kiminin yumurtaya kalıcı mı oluuorki.bu alerji durum değişebiliyor mu büyüdükçe açaba biliuomusum
Bizim süt ve süt ürünleri ve yumurta vardı. Hala süte alerjimiz var . Biz diyorum çünkü ben de içemiyorum. anne sütünden bebeğe geçiyor ve kusma ile döküntü yapıyor. Doğduğundan beri bu böyle. Ve hatta bu grupta belli bir kısmımız böyleydik. Aça aça ilerledik. Yumurtayı da ortalama 14 16 ay olana kadar sadece sarısını yedi son bir kaç aydır beyaz yiyor. Ama kusma şeklinde değilde vücutta döküntü biçiminde etkiliyor kızımı. 3-4 yaşa gibi normale dönmesini bekliyoruz. Takipteyiz.

Geçen gün kontrole gittik, Dr gelişimini çok iyi buldu, ne yapıyorsan devam et dedi. Kelle paça içiyor dedim
Onun dışında kızım 2-3 günde bir kaka yapıyor, baştan beri hep böyle gidiyrouz. Anne sütünden, artık yavaş yavaş biraktir dedi. Önce 1 hafta kadar konuş anlat, memeye veda edicez, artık süt bitiyor, gibi... Sonra da kesebilirsin dedi. Kestiginde çok sıkı sütyen tak, boşluk olmayınca süt uretimi azalıyor dedi. Eğer çok ağrılı olursa dostinex kullan dedi.
Önce benim kafamda bitirmemi ve kendimi hazirlamami tavsiye etti.
Kendisi 26 ay emzirmis, 1 hafta anlatmış, sonra sabır taşı sürmüş, daha da istememiş oğlu.

Hemde ne zor kiminin süte olurmuş kiminin yumurtaya kalıcı mı oluuorki.bu alerji durum değişebiliyor mu büyüdükçe açaba biliuomusum
Bizim az kaldı hala devam ama tolere edebiliyor şükğr biraz. Kuzenımın kızı 4 yaşında yumurtaya devamediyor ama sadece yumurtayı yemiyor yani kel bisküvi yiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…