- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.221
Benimki sizden biraz farklı vize almıyoruz kız Fr vatandaşı olduğu için ama muvafakatname çıkardık pasaport polisleri sorarsa diye tek yolculuk yaparken bebekle ama hiç sormadılar hatta son gelişimde ben Türkiye de unuttum belgeyi.Ulkeye gore degisiyor o zaman. Biz de birlikte gidiyoruz ama istediler. Baya sacma bulduk hatta
Yurtdisina cikarken muvafakatname sart aslinda. Bebce bulundur yine de ne olur ne olmaz :)Benimki sizden biraz farklı vize almıyoruz kız Fr vatandaşı olduğu için ama muvafakatname çıkardık pasaport polisleri sorarsa diye tek yolculuk yaparken bebekle ama hiç sormadılar hatta son gelişimde ben Türkiye de unuttum belgeyi.
Bende sizinle aynı durumdayim. Bu zamana kadar hiç sorulmadı.Benimki sizden biraz farklı vize almıyoruz kız Fr vatandaşı olduğu için ama muvafakatname çıkardık pasaport polisleri sorarsa diye tek yolculuk yaparken bebekle ama hiç sormadılar hatta son gelişimde ben Türkiye de unuttum belgeyi.
Oooo nerelerdeydin özlettin :) oğlun nasıl başladı mı kreşe?Herkese selam kızlar ne haber?çok çok uzun bir zaman sonra tekrar merhaba demek istedim ama bildiğiniz gibi değil çok yoğunum iş ev çocuk derken tlf elime alacak zamanım olmuyor
Bizim Antalya’daki ev de 3 katlı ve korkuluk yok merdivenlerde. Merdivenler dik ve mermerMerdivenli evde oturup bebeği üç kat merdiven çıkabilen var mı nasıl yapıyorsunuz malum artık daha ağırlar ben ne zandir anneme gidip kalmadım onun evinde asansör yok merdiven çıkabilir mi acaba alistirsak.
Ya o kadar yoğunum ki anlatamam yok biİmkisi başlamadı henüz kreşe 2 yaşını doldurmasını bekliyoru. Senin kızdan naber?Oooo nerelerdeydin özlettin :) oğlun nasıl başladı mı kreşe?
Şu anlattığının aynısını bende yaşıyorum. Normal herhaldeArkadaşlar benim kız gece 11 den önce uyumamaya başladı burada hava gece 10 da kararıyor bu nedenle mı acaba?yoksa uyku gerilemesi vs mı var bu aralar.birde öğle uykusunu kisaltamiyorum 2 saate uyandırmak zor oluyor 2.5 saat uyumak istiyor uyanınca geri uyut diyor bugünde 3 saati buldu.Zorla uyandirayim mi bizde de uyuyan insan uyandirilmaz beynine islemisniyurken uyandırmaya kıyamıyorum.Havalar isindigi için mi bu kadar aktif acaba?
biz de böyleyiz hele dün gece 2 idi saat hala ayaktaydı. uyu artık dedim ama yok ben uyuyordum o hala geziyordu.Arkadaşlar benim kız gece 11 den önce uyumamaya başladı burada hava gece 10 da kararıyor bu nedenle mı acaba?yoksa uyku gerilemesi vs mı var bu aralar.birde öğle uykusunu kisaltamiyorum 2 saate uyandırmak zor oluyor 2.5 saat uyumak istiyor uyanınca geri uyut diyor bugünde 3 saati buldu.Zorla uyandirayim mi bizde de uyuyan insan uyandirilmaz beynine islemisniyurken uyandırmaya kıyamıyorum.Havalar isindigi için mi bu kadar aktif acaba?
ne güzel haberler bunlar. hiç. bir şey sonsuza kadar sürmüyor işte. her şeyin bi zamanı var. ben emzirdiğim müddetçe zayıflayamayacağımı anlamış bulunuyorum. o yüzden 40 beden takılmaya devam eylül ayına kadarKızlar napiyosunuz ? Ben spora başladım 2 hafta oldu haftada 3 gün gidiyorum akşamları çocuğa eşim bakıyor 1 saat zaten mutluyum :)) paylaşmak istedim. Vee ananeye alıştırdım kalmaya hafta 1 yada 2 gece bırakıyorum kalıyor hem onlarda değişiklik hem.ccuga :) kendimde arkadaşlarım ile vakit geçiriyorum eşim ile dışarı çıkıyoruz işlerimi hallediyorum) mutluyum bu aralar bana çok.iyi geldi. :) yenilendim resmen ):))hem.fitlesmeye başlarım inşallah. :)) diğer günler tabiki birlikteyiz parka iniyoruz gündüzleri koşuyor yoruluyor uyuyor kizcem:)) akşam da spora gittiğim aksamlarda eşimle parktalar sitenin parkı da çok cocuk oluyor yaşıtları da denk geliuor vakit geçirmiş oluyor yorulunca da uyku sorunumuz kalmıyor şükür (arka dişler de çıksa onlar çok agritiyor son 4 dişimız kaldi ) paylaşmak istedim. :)
He bu arada k.v yine peşimdespora gittiğim akşamları soruyor ona göre gelcek galiba:)) illa ki gelcek tabiki :)))) gelmese olmaz :)) mutlu olayım istemez hiç:) hep onunla vakit gecirmeliymisim gibi tavırlar kaç senedir hiç değişmedi başka hayatımız olmasın hep o olsun dibimizde falan :)))
Evet emzirme bitmeli bencede bitmeden vermek zor hatta benim bitti 11 aylikti hala o hormonum(sut hormonu) cok dusmedi brazda o kilo yapiyormus. Canım bende çok veremedim kilo vr sıkılasma olmadi eskiden bur hafta 10.gunde olurdu. Vücut kendine gelemiyor bu doğumdan sonra :) boğazı da tutmalk lazım:)) birde regli yakın benim esktra sisiiyorum öyle.donemde :) inşallah hepimiz eski hallerimiz döneriz yane güzel haberler bunlar. hiç. bir şey sonsuza kadar sürmüyor işte. her şeyin bi zamanı var. ben emzirdiğim müddetçe zayıflayamayacağımı anlamış bulunuyorum. o yüzden 40 beden takılmaya devam eylül ayına kadarsonrası allah kerim
Gece geç yatıyor diye mi uyandırmak istiyorsun? Ben uyandırmıyorum valla, bizimki de 2,5 saatlerde şu ara.Arkadaşlar benim kız gece 11 den önce uyumamaya başladı burada hava gece 10 da kararıyor bu nedenle mı acaba?yoksa uyku gerilemesi vs mı var bu aralar.birde öğle uykusunu kisaltamiyorum 2 saate uyandırmak zor oluyor 2.5 saat uyumak istiyor uyanınca geri uyut diyor bugünde 3 saati buldu.Zorla uyandirayim mi bizde de uyuyan insan uyandirilmaz beynine islemisniyurken uyandırmaya kıyamıyorum.Havalar isindigi için mi bu kadar aktif acaba?
Bizimki de sıfır kelime ya. Bütün gün konuşuyorum kitap açıyorum, bak araba bak bilmem ne. Söylediğimi de tekrar ediyor ama sonuç al ver.Bu arada bebeği hala konuşmayan varmı? Benimkinin 10-15 kelimesi var, eskiden söylediklerini de bırakıyor unutuyor mu ne oluyorsa devam etmiyor. Erkenden başlamıştı kelimeler aslında bisürü şey söylüyodu çoğunu bıraktı yeni şeyler eklese de 10-15 kelime şuan kullandıkları çok az geliyor. Kendi ve kuzeninin videoları dışında bişey izletmiyorum onlar da kısıtlı. Her gün kitap okuyoruz masal anlatıyorum konuşuyoruz, anneanne dede teyzeler vs de etrafında hep ama neden gecikti bilmiyorum herşeyi ıh ıh diye ifade ediyor
Zamanını bekliyor demekki bazen kendi kendimi rahatlatıyorum algısı çok iyi çok zeki ve benden kaynaklı bişey yok elimden geleni yapıyorum illaki konuşcak diyorum. Bazen de oğlumdan küçük olup konuşan çocukları görünce veya zaten kelime sayısının az olduğunu bildiğim için panik oluyorum.Bizimki de sıfır kelime ya. Bütün gün konuşuyorum kitap açıyorum, bak araba bak bilmem ne. Söylediğimi de tekrar ediyor ama sonuç al ver.
Ben de böyleyim. Hatta o kadar alıştım ki konuşmadan anlaşmaya bir gün konuşacak olması çok garip gelmeye başladı. Bizim doktor 3 yaşa kadar erkek çocuklar böyle olabiliyor demişti, kendisine güvenmek istiyorum aslen. Algıda falan bi sıkıntı ben de düşünmüyorum ama yine de sürekli değerlendiriyorum hareketlerini. Bakalım beklemedeyiz.Zamanını bekliyor demekki bazen kendi kendimi rahatlatıyorum algısı çok iyi çok zeki ve benden kaynaklı bişey yok elimden geleni yapıyorum illaki konuşcak diyorum. Bazen de oğlumdan küçük olup konuşan çocukları görünce veya zaten kelime sayısının az olduğunu bildiğim için panik oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?