2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızımda gram sinyal yok ve konuşmuyor çok üzülüyorum galiba tuvalet eğitimi çok geç olacak
Hiç üzülme vakti gelince o da olucak. Benim arkadaşımın 28 aylık ikizleri var, tek kelime bile konuşmuyorlardı ama birden patır patır konuşmaya başladılar. Önceden sadece anneyi zor duyardık şimdi anne su istiyorum diyor zamanında nelere üzüldük bak hepsini yaptılar

Bende Haziran da 15 yıllık devlet işimden istifa ediyorum:)
Bizde kızımla yapışık ikiz gibiyiz. Eylül'de yarım gün kreşe başlayacak, biraz olsun bireyselligi öğrenir diye umut ediyorum.
Yaaa neden istifa ediyorsun, Fransa'ya mı dönüyorsun temelli? Hayırlısı olsun, her şey gönlünce olsun şu sıralar yapışık olmayan çok az anne-bebek var bence ya

Bizde de tık yok valla, ne konuşma ne tuvalet. 2.5 yaşı bulur heralde bizim. Napalım sağlık olsun
Bence geç olsun ama güç olmasın ya, tam zamanı gelmeden tuvalet eğitimi sarpa sarar diye düşünüyorum. Bende 2.5 gibi düşünüyorum, ikimizinde birbirimizi anlaması ve hazır olması gerek.

Bence geç olsun ama güç olmasın ya, tam zamanı gelmeden tuvalet eğitimi sarpa sarar diye düşünüyorum. Bende 2.5 gibi düşünüyorum, ikimizinde birbirimizi anlaması ve hazır olması gerek.
Çocuğun aklı ermeye başlayınca zaten kendisi bezden rahatsız olmaya başlıyor sanırım. Bizim yeğen maşallahı var bir gün annesiyle gezerken klozet aldırıyor ve öyle üç günde bırakıyor bezi. Yaş 2.5. Benim öz yeğenim artık ablam erken mi başladı bilmiyorum senelerce tuttu kakasını çişini, hep son dakika söyledi ama iş işten geçti, geceleri hep kaçırdı ablam sıyırıyordu artık. Şimdi yaz geliyor, en azından kıyafet az, yıkamak kolay diye bi acaba başlasam mı düşüncesi oluşuyor ister istemez, ama çocuk hazır değilse hiç girmem o işe. Seneye bu zamanlarda bakarız duruma ömrümüz sağlığımız olsun. O güne kadar sleepyi zengin etmeye devam

Gerçekten çocuğun hazır olması çok önemli ya yoksa cidden kafayı yemelik durumlar oluşuyor inşallah tam vaktinde hallederiz ya

Yaaa neden istifa ediyorsun, Fransa'ya mı dönüyorsun temelli? Hayırlısı olsun, her şey gönlünce olsun şu sıralar yapışık olmayan çok az anne-bebek var bence ya
Evet canım artık Fransa'da yaşayacagiz. Yeni bir sayfa açılıyor hayatımda:) daha önce kısa süreli yaşamıştım ama şimdi temelli yerlesiyorum. Biraz heyecan ve hüzün var.

Bende de işi bırakma telaşı var, M MadameMarieCurie gibi
İşe başlamak zor, hele ilk haftalar… hem suçluluk duygusu var, hem özlüyorsun, uzak kalmayı yediremiyorsun… o arada o bir şeyler öğreniyor sen görmüyorsun vs. Hala pazartesi salı çok zor geçiyor, sonra biraz normalleşiyor
Ama şimdi işten ayrılacağım diye ayrı bir hüzün sardı beni. Yedi, yemedi, banyo yaptı, parka gitti… ee nerede benim kahve molalarım, akşam gezmelerim. Annem gidince akşam bırakacak kimse de kalmayacak işte. Çalışmaya başlamadan önceki dönem de zordu, ama yine ev daha merkeziydi. Şimdi bir yere gitmek de dert. Park vs hep arabayla gitmek lazım Hem maddi hem manevi korkutuyor beni bu süreç
Yaa bizde de başladı bunlar, kaydırak kendisinin gibi davranıyor, başka çocukların elinde ne varsa ağlayarak alıyor Dönemsel muhtemelen. Gerçekten kolaylaşmıyor

Kızlar, Nazlı Altaç’ın paylaşımlarında görmüştüm, kreşe hazır mı değil mi öğrenmek için bir test yapabiliyorlarmış. İstanbul’da ücretsiz yapan yerler de var, başka yerlerde de vardır mutlaka. Ekran resmini de bıraktım. Belki işinize yarar.

Eklentiler

• D5442049-3AE5-479D-BF31-B1CB99E58D79.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 47
Bende Haziran da 15 yıllık devlet işimden istifa ediyorum:)
Bizde kızımla yapışık ikiz gibiyiz. Eylül'de yarım gün kreşe başlayacak, biraz olsun bireyselligi öğrenir diye umut ediyorum.
Senin de hakkında hayırlısı olsun canım. Umarım çok mutlu olursun
Bu arada diyet nasıl devam ediyor?

Ben de işe başlamak için kendimi hazır hissedemiyorum. Gözüme çok küçük geliyor kızım. Halbuki gelişimi güzel, kendini ifade etmesi güzel. Ama ana yüreği işte Büyümüyor gözümde. Imkanları zorlayıp bir yıl daha bakacağım inşallah. Kendime zaten zaman ayıramıyorum, biraz daha bu modda devam edip sonra her şeyin daha kolay olacağını hayal ediyorum.

Kızlar ben de ağustos ayında stajıma başlayacağım. Bir yandan üzülüyorum bir yandan da heyecanlıyım tabiki en büyük problemimiz emerek uyuması ama geçen pazar sabahtan babasına bıraktım, babaannesine kahvaltıya gittiler, ordan eşimin büyükbabasına gittiler ve sadece öğlen meme diye sayıklamış, uykusu geldiği için, onun dışında beni pek aramamış. Bu biraz mutlu etti babaannesi bakacak ama kendi evinde. Bakalım nasıl bir süreç bekliyor bizi

Kızlar bebeğine pasaport çıkaranlara bir sorum var. Maksimum kaç yıllık çıkıyor? Ve bazı sitelerde muvaffakatname falan diyor pasaport başvurusu için de gerekli mi ya bu?

Kızlar selam
Spora başladım bu aksam yurume mesafesinde :) bir çıktım eşimle birlikte benim minik karşılamaya çıkmış.oyle sevindim ki anlatamam büyümüşte annesini karşılıyor. Bazen kızıyorum çok hareketli yaramaz vs.. diye ama o sıcacık yüreği içimi ısıtıyor elleriyle sarılması annii deyip içten öpmesi yokmu paha biçilemez bir duygu :) gözyaşım pit bu akşam sizede duygularımı aktarmaya edemedim

Okurken gözlerim doldu, gerçekten ne güzel duygu, Hamd olsun. Allah bütün yavrulara sağlıklı uzun ömür nasip etsin isteyen herkese de böyle minnaklar nasip etsin ♡

Kızlar bebeğine pasaport çıkaranlara bir sorum var. Maksimum kaç yıllık çıkıyor? Ve bazı sitelerde muvaffakatname falan diyor pasaport başvurusu için de gerekli mi ya bu?
Mumu bizim beybiye 5 yıllık aldık. yurt dışına çıkarken eğer anne ve ya babayla çıkıyorsa gitmeyen ebeveynden muvafakatname istiyorlar ama pasaport çıkartırken istemiyorlar. vize randevusuna da götürdük biz ne olur ne olmaz diye.

İşte aradığım cevap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…