- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.201
Oğlum 09/06/2021 doğumlu mama vermeyi 15 aylıkken bıraktım süt ile bebe bisküvisi karıştırıp biberon ile verdim halada veriyorum günlük iki su bardağı süt içmiş gibi oluyor sabah akşam sonuçda yemek yiyor mama neden vereyim bütün vitamin mineral büyümesi için proteini yemeklerden alıyor Dr sorun görmediBenim de mama veren annelere bir sorum var ya, ben her gün vermemekle belikte kahvaltıyı genelde geç yapıyoruz ve acıkınca mama veriyorum. Ne zamana kadar devam edeceksiniz? Bırakmayı düşünüyor musunuz?
Bir de sabah vermeyen varsa, uyandıktan ne kadar sonra kahvaltı veriyorsunuz? Bizimki 5’te kalkıyor da
Senin adına üzüldüm canım ya inşallah yinede istediğin zaman gitme şansın olur. Meme konusuna gelince benimki kurnazlık yapıyor. Mesela sabahları 5 dk daha uyumak istiyorum gelip sürekli meme diye ağlıyor emiyir gidiyor yatıyorum yine geliyor memeee diye. 5 dkda bir aşka oes etmeden.Merhaba kızlar epeydir aktif olamadım annemi taşıdık çok mutsuzum. Biliyorsunuz yakın oturuyorduk, her fırsatta kendimi oraya atıp dinlenirdim, haftada 2 gün oğlumu 1er saat anneme bırakıp spora gider kafa dinleyip sosyalleşirdim, yemek yapamayınca annem yetişirdi, evde işim varsa annemi kardeşimi çağırır yapardım. Yani full destek konforlu Bi yaşamdı ama malesef yürüme mesafesinde değil artık. Arabayla 5 dk olsa da eşime bağlı olmak, gündüz istediğim vakit gidememek çağıramamak çok zor olcak benim için. Spor da yalan oldu. Anneme çok yakın yine belediyenin yeri var aynı gittiğim yer gibi ama eylüle kadar yarım günmüş gidebilir miyim bilmiyorum.
Bu süreçte oğlum 5 dk da bir meme krizinde. Biliyorum çoğunuz aynı durumdasınız ama sormak istediğim şu, her meme istediğinde veriyo musunuz? Veya benim gibi artık canınıza tak edip kızdığınız oluyor mu? Çok bunaltıyor gerçekten başka hiçbir şeyle avunmuyor, memeyi alana kadar paçama yapışık ağlıyor. 1 saat içinde 4-5-6 kez artık öyle bunalıyorum ki yeter ya diye kızıyorum, daha çok ağlıyor, sonuçta yine veriyorum ama kendime hakim olamamak ona kızmak çok üzüyor beni.. sizde durumlar ne?
Benimki epeydir iştahsız hiçbir yiyecek cazip gelmiyor malesef herşeyi zaten zorla yediriyorum. Oyun falan da işlemiyor, yanımızda teyzesi babası dedesi vs varsa 5 dk lığına onlar oyalayabiliyor sonra yine memeee diye geliyo bana. Son zamanlarda iyice abarttı acaba tepki verdiğim için ayrılık kaygısını mı tetikledim diye düşünmeye başladım. Dünden beri her istediğinde tepki vermeden kabul etmeye başladım, inşallah normale döner. Gerçekten çok bunaltıcı Bi durumSenin adına üzüldüm canım ya inşallah yinede istediğin zaman gitme şansın olur. Meme konusuna gelince benimki kurnazlık yapıyor. Mesela sabahları 5 dk daha uyumak istiyorum gelip sürekli meme diye ağlıyor emiyir gidiyor yatıyorum yine geliyor memeee diye. 5 dkda bir aşka oes etmeden.
Onun haricinde eğer gerçekten uyku saati değilse ve sıkıntıdan istiyorsa ben hemen başka şeylere yönlendiriyorum. Gel sana muz vereyim, gel sana kek vereyim, meyve vereyim mi vs diye o da hemen kabul ediyor. Dışarıda zaten aklına bile gelmiyor, 4-5 saat emmedigi oluyor ama evde o saate kadar mümkün değil. Tabi ev demişken sadece bizim evde, yoksa misafirlikte de aklına gelmiyor.
5 senelik cikiyor. Biz esimle ikimiz gitmistik o yuzden ek belge vermedikKızlar bebeğine pasaport çıkaranlara bir sorum var. Maksimum kaç yıllık çıkıyor? Ve bazı sitelerde muvaffakatname falan diyor pasaport başvurusu için de gerekli mi ya bu?
Schengen vizw randevusunda muvafaktname sart sanirim. Italyada oyleydi. Amerika istemediMumu bizim beybiye 5 yıllık aldık. yurt dışına çıkarken eğer anne ve ya babayla çıkıyorsa gitmeyen ebeveynden muvafakatname istiyorlar ama pasaport çıkartırken istemiyorlar. vize randevusuna da götürdük biz ne olur ne olmaz diye.
Ust üste istediğinde gerçekten çok zor oluyorm inşallah düzelir bir an önceBenimki epeydir iştahsız hiçbir yiyecek cazip gelmiyor malesef herşeyi zaten zorla yediriyorum. Oyun falan da işlemiyor, yanımızda teyzesi babası dedesi vs varsa 5 dk lığına onlar oyalayabiliyor sonra yine memeee diye geliyo bana. Son zamanlarda iyice abarttı acaba tepki verdiğim için ayrılık kaygısını mı tetikledim diye düşünmeye başladım. Dünden beri her istediğinde tepki vermeden kabul etmeye başladım, inşallah normale döner. Gerçekten çok bunaltıcı Bi durum
çok geçmiş olsun. evet anne olarak bizim hastalanma lüksümüz yokKızlar benimde kızım hasta oldu iyileşti şimdi ben hastayım en zoru benim hasta olmam enerjim kalmıyor.Benim kız çok hareketli bende sakin bir insanım zor oluyor.Surekli meme isteme bizde bir ara vardı geçti gündüz için konuşuyorum ama gece sık uyanmalar devam.
Bizimde aynen temas etmek istiyor uyanir gibi olduğunda dokunuyor ise ağlamıyor ama dokunamiyor ise ağlıyor lavaboya gittiğimi anlarsa daha çok ağlıyor böyle alistirmamak lazımdı ama oldu bir kere.çok geçmiş olsun. evet anne olarak bizim hastalanma lüksümüz yoköte yandan bebişler hiç hastalanmasın. bu sene ben de olmadığım kadar grip oldum.
bizde gündüzleri pek sorun yok ama gece uyanmaları devam. bir ara azalır gibi olmuştu ama yok yine bozuldu. bir de illa bana temas etmek istiyor. nasıl olacak bilmiyorum.
Bizim binanın önünde merdiven var, oğlum kendisi inip çıkmayı çok seviyor. Yandaki demirlere tutunup kendisi inip çıkıyor ama basamak sayısı az. Seninki de yorulana kadar kendisi çıkar bence, yorulduktan sonra mecbur kucak isteyecektir bu bebelerMerdivenli evde oturup bebeği üç kat merdiven çıkabilen var mı nasıl yapıyorsunuz malum artık daha ağırlar ben ne zandir anneme gidip kalmadım onun evinde asansör yok merdiven çıkabilir mi acaba alistirsak.
Biraz uyuyabileyim diye oldu bu aliskanliklar, senin de oyledir. Yalniz geldik bu gunlere kolay degilBurada havalarda isinmadi
Bizimde aynen temas etmek istiyor uyanir gibi olduğunda dokunuyor ise ağlamıyor ama dokunamiyor ise ağlıyor lavaboya gittiğimi anlarsa daha çok ağlıyor böyle alistirmamak lazımdı ama oldu bir kere.
Bizimkini bıraksam 8 kat çıkar ama merdiven korkulukları çok tehlikeli. Çok dikkat etmek lazım.Merdivenli evde oturup bebeği üç kat merdiven çıkabilen var mı nasıl yapıyorsunuz malum artık daha ağırlar ben ne zandir anneme gidip kalmadım onun evinde asansör yok merdiven çıkabilir mi acaba alistirsak.
Böyle durumlarda ben ona fazlaca zaman ayırıyorum çok sarılmacalı gülüşmeli kovalamacalı oyunlar veya sevdiği yiyecekler filan. bir de emzirriken tv teefon sohbet hi.ç bi şey yapmayınca daha kolay doyuyor memeye. süresi kısalıyor ve daha sakin ayrılıyor. eğer başka şeyle meşgulsem mümkün değil kanmıyor ne kadar emse de. kızma bazen bbizde de oluyor ama normal canım o kadarı da, çocuğa bağırmıyoruz dövmüyoruz . suçlama kendini.Merhaba kızlar epeydir aktif olamadım annemi taşıdık çok mutsuzum. Biliyorsunuz yakın oturuyorduk, her fırsatta kendimi oraya atıp dinlenirdim, haftada 2 gün oğlumu 1er saat anneme bırakıp spora gider kafa dinleyip sosyalleşirdim, yemek yapamayınca annem yetişirdi, evde işim varsa annemi kardeşimi çağırır yapardım. Yani full destek konforlu Bi yaşamdı ama malesef yürüme mesafesinde değil artık. Arabayla 5 dk olsa da eşime bağlı olmak, gündüz istediğim vakit gidememek çağıramamak çok zor olcak benim için. Spor da yalan oldu. Anneme çok yakın yine belediyenin yeri var aynı gittiğim yer gibi ama eylüle kadar yarım günmüş gidebilir miyim bilmiyorum.
Bu süreçte oğlum 5 dk da bir meme krizinde. Biliyorum çoğunuz aynı durumdasınız ama sormak istediğim şu, her meme istediğinde veriyo musunuz? Veya benim gibi artık canınıza tak edip kızdığınız oluyor mu? Çok bunaltıyor gerçekten başka hiçbir şeyle avunmuyor, memeyi alana kadar paçama yapışık ağlıyor. 1 saat içinde 4-5-6 kez artık öyle bunalıyorum ki yeter ya diye kızıyorum, daha çok ağlıyor, sonuçta yine veriyorum ama kendime hakim olamamak ona kızmak çok üzüyor beni.. sizde durumlar ne?
12 Mayısta shengen radevumuz vardı bizden istemediler muvafakatmane. ama bizim seyahat anne baba dahil planlandı. Onunla veya seyahat edilecek ülke ile ilgili olabilir.Schengen vizw randevusunda muvafaktname sart sanirim. Italyada oyleydi. Amerika istemedi
Biraz kendisi çıkıyor, biraz kucakta çıkarıyorum. Aslında 3 katı da çıkabiliyor ama yoyuldum deyip kucağa aldırıyor küçük hanım. Gerçi ben onu taşırken de yoyuluyor minnoşMerdivenli evde oturup bebeği üç kat merdiven çıkabilen var mı nasıl yapıyorsunuz malum artık daha ağırlar ben ne zandir anneme gidip kalmadım onun evinde asansör yok merdiven çıkabilir mi acaba alistirsak.
Annenin tasinmasina üzüldüm canım. Umarım bir kolaylık olur senin için. Yine çok uzağa gitmemiş Allah'tan.Merhaba kızlar epeydir aktif olamadım annemi taşıdık çok mutsuzum. Biliyorsunuz yakın oturuyorduk, her fırsatta kendimi oraya atıp dinlenirdim, haftada 2 gün oğlumu 1er saat anneme bırakıp spora gider kafa dinleyip sosyalleşirdim, yemek yapamayınca annem yetişirdi, evde işim varsa annemi kardeşimi çağırır yapardım. Yani full destek konforlu Bi yaşamdı ama malesef yürüme mesafesinde değil artık. Arabayla 5 dk olsa da eşime bağlı olmak, gündüz istediğim vakit gidememek çağıramamak çok zor olcak benim için. Spor da yalan oldu. Anneme çok yakın yine belediyenin yeri var aynı gittiğim yer gibi ama eylüle kadar yarım günmüş gidebilir miyim bilmiyorum.
Ulkeye gore degisiyor o zaman. Biz de birlikte gidiyoruz ama istediler. Baya sacma bulduk hatta12 Mayısta shengen radevumuz vardı bizden istemediler muvafakatmane. ama bizim seyahat anne baba dahil planlandı. Onunla veya seyahat edilecek ülke ile ilgili olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?