2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben konuşma konusunda Bi doktora danışmadım açıkçası. Netten takip ettiğim Bi dr 21-24 ay arası konuşmada atak olur genelde diye paylaşım yapmıştı ben de onu bekliyorum. Gecikti farkındayım ama her çocuk herşeyi aynı anda yapmıyor diye avutuyorum kendimi bakalım

Benim kızımda senin oğlan gibi konuşma konusunda. Bizimki 3 dile maruz kalıyor, ondan olduğunu düşünüyorum. Birde video da izliyor. Ama hiç endişe etmiyorum, eninde sonunda bir gün konuşacak. Başka saglik problemleri olmasın yeter

3 dile maruz kalmak da zor tabi napsın yavrucak haklısın ben de böyle düşünüyorum da zaman zaman kafama da takılıyor işte

bizde 15 kelime bile yok. ama takmıyorum kafama. git ablanı çağır diyorum, ablasının odasına gidip "abaaa annneeeee" diye sesleniyor. ya da git pijamanı getir dediğimde getiriyor. anlıyor ama henüz dile getiremiyor. O da olur zamanla inşallah...

ben de Eylülde yarım gün düşünüyorum. bakalım yazın da haftanın 2 günü bir kaç saatliğine olabilir. izleyip göreceğiz artık
Bunu ben de istiyorum yarım gün haftada bir iki kaliteli sosyalleşmece. Oyun gruplarına falan bakacağım çocuğu çok değiştiriyor bence.

Bunu ben de istiyorum yarım gün haftada bir iki kaliteli sosyalleşmece. Oyun gruplarına falan bakacağım çocuğu çok değiştiriyor bence.
Muzipo var Göztepe'de. Geçen sene gidip görüşmüştüm. Hatta İzmir'de çok yerde var. belki fikir olur sana da. Gaziemir Atıfbey de varmış.

Bizimki de herşeyi anlıyor komutları yerine getiriyor da kelimesi çok az işte aktif olarak kullandıkları 10-15 bile değil daha az.. Ben de takmamaya gayret ediyim artık

Buraya niyetliyim ben de, ama kışın çocuklar çok hasta olduklarından havalar dönmeden bir iki ay maksimum düşünüyorum. Burada var bir iki yer daha ama uzak kalıyor. Evin dibinde akd var ama tam gün alıyor orası sanırım bi de küçük kalır.

ben de Eylülde yarım gün düşünüyorum. bakalım yazın da haftanın 2 günü bir kaç saatliğine olabilir. izleyip göreceğiz artık
Peki birşey soracağım, bu minikleri kreşe bıraktığımız İlk gün, o kalbimizdeki ayrılma yükünü nasıl atıyoruz sen deneyimlisin o yüzden sana sorayım dedim

Kizimda yarım gün gidecek, belki Çarşamba tam gün demişler. Ama ben tam gün istemiyorum. Eşime kalsa çocuk gece de kreşte kalsın istiyor
Bakalım Fransız kreş sistemi nasil, çok meraktayim.

akd tavsiye etmiyorum. adı var kendi yok. hem de evet küçük kalırlar. muzipo ebeveyn ile birlikte o yüzden tedirginliğine atıyorsun. alışması kolay oluyor.

ilk kızımda oldukça ağır ama ikinci de hafif atlattığım bu süreci tanımlamaya çalışayım.
kalbinin yerinde garip bi boşluk , aklının yarısı tamam oldu bu iş diyor,
diğer yarısı saçmalama o daha küçük diyor,
sonra tamam oldu diye kısım diğer kısma; salak mısın kaç yaşına kadar bu çocuğu evde tutabilirsin, kendine iyilik yaparken çocuğa zarar veriyorsun diyor.
sonra bi bakıyorsun ki çocuğu alma vaktin gelmiş. biraz gözyaşı biraz endişe biraz rahatlama hepsi bir arada .
ama ilk günler kreş kapısında bekliyorsun malum alışamama durumuna karşı arada seni görüp güven duyması ve tekrar içeriye dönmesi gerekebilir. zorunda değilsen ağlıyorsa ve gitmemek için tepiniyorsa zorlama derim. ben 3. gün ağlayarak gitmeye devam ettiği için almıştım. göndermek zorunda değildim mecburiyetim yoktu yani. ama her çocuk şahsına münhasır. ille hepsinde olmuyor.

Bizimki de herşeyi anlıyor komutları yerine getiriyor da kelimesi çok az işte aktif olarak kullandıkları 10-15 bile değil daha az.. Ben de takmamaya gayret ediyim artık
şekerim burada 3 yıldır yazışıyoruz. neler atlattık neleri taktık kafaya hatırla. hepsi gibi bu da geçecek.

seni güldüreyim. bizim bi arkadaşın oğlu 4 yaşındaydı hala konuşmuyordu. biri akıl vermiş kanarya suyu içir diye. o da evinde kanaryası olan varsa suluğundaki sudan bana ayırabilir mi çocuğa içirirsem dili sökülecek diye sormuştu whatsapp grubunda ya dedim delimisin çocuğu kuş gribi edersin. kolera sıtma hak getire. neyse allahtan kimsenin evinde kanarya çıkmadı belki de allah acıdı çocuğa da o suyu içemeden acıldı çocuğun dili

Yaaa valla haklısın ya işte sosyal medya, çocukları daha şimdiden kıyaslama hastalığı vs derken arada endişe ediyorum gereksiz yere. Dediğin gibi illaki konuşacak

akd tavsiye etmiyorum. adı var kendi yok. hem de evet küçük kalırlar. muzipo ebeveyn ile birlikte o yüzden tedirginliğine atıyorsun. alışması kolay oluyor.
Bana da öyle geliyor. Akdye özellikle ay çocum dil öğrensin diye gönderen varsa üzülürüm. Arada bakıyorum neler yapıyorlar diye, özellikle yazın bahçesindeler ya, düz anaokulundan tek farkı " yes everybody, it is story time, Bora come here!!" olabilir. İşte bana aşırı yakın, ama ücreti falan değer mi sanmıyorum. Muzipo da aynen annelerle olunca tanımlı ve müzikli bir park gibi. Haftada iki gün yarım günlük yerler olsa aslında çok güzel olurdu ama sanırım o yerlere anneanne babanne diyoruz

hay yaşa
çok şükür ki büyükler var
ama bi zaman sonra işte onlar da yoruluyorlar ya da çocuklar sıkılıyor oyun evi alternatif için iyi oluyor o durumda.
ve akd hakkında çoook haklısın . üstüne verdiğin 3 5 binlik kırtasiye paraları da cabası akşam eve gelen el baskılı resim kağıtlarını burar mısın dürer misin sana kalmış

Yaaa valla haklısın ya işte sosyal medya, çocukları daha şimdiden kıyaslama hastalığı vs derken arada endişe ediyorum gereksiz yere. Dediğin gibi illaki konuşacak
naptın başladın mı gene spora? anneler yerleşti mi tamamen? sen de ayağını alıştır, ara vermeden git gellere başla hemen. sesizliğe alışmasınlar malum bebeler dede nine olmadan büyümesinler tüm derdimiz o

Ya sorma daha başlamadım bizim de şehir dışı programımız oldu ve yine olacak malesef hem de 12 gün falan kurumunun personel alımı sınavlarında görevli olcak eşim. İstanbula gideceğiz, biz de onun ailesinin evinde kalcaz hiç istemiyorum o kadar süre kp katlanmak aşırı zor olcak benim için ama eşim de oğlumdan ayrılamıyor çok düşkünler birbirlerine. Spor da eylüle kadar yarım günmüş öğleden önce sadece, sabah erken kalkmak bana da oğluma da çok zor ama artık istanbuldan dönünce Bi çaresine bakmayı düşünüyorum. Annemlerin taşınması tüm konforumu bozdu benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…