2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bizimki de sıfır kelime ya. Bütün gün konuşuyorum kitap açıyorum, bak araba bak bilmem ne. Söylediğimi de tekrar ediyor ama sonuç al ver.
Bizimkinin bugune kadar soyledigi tum kelimeler 20 ye yakin ama aktif kullanmiyor. 1 yasinda 2 kelimelik cumle kuruyordu, beklentim daha hizli konusmasiydi. Ekran gormuyor, sadece goruntulu gorusme. Surekli ihh ihh, cevresinde %90 ben ve oyun ablasi var. Ikimiz de hik demesinden anliyoruz. Anneanne dede desen ayda yilda bir, arada bir gordugumuz arkadaslarimiz, haftada 1-2 gelen yardimci. Gordugu insanlar bunlar. Hani cogunlukla temel bakim verenlerle birlikte diye mi aktif konusmuyor diyorum. Oyle de okumustum, temel bakim verenlerdense aile buyuklerinin konusmada katkisi daha cok diye. Erkek cocuklar da gec konusurmus tabi bu da sebep olabilir. 2 yasini bekliyorum. 2 yasta en az 50 kelime olmali diye yazmisti guncelanne instagramda. Cocuk doktorumuz da 19. Ayda bu ay bana 5-6 kelime bile yeter demisti

Atomiks bizim su anda bi oyun ablamiz var, bahsetmistim. Bir de eve yakin ve begenilen bir kred var. Oyun gruplarini arastirirken gordum, atolyeleri de varmis. 24-36 ay icin, haftada 5 gun, 10-12 arasi atolyeler. Bu devirde artik herkes cocugunu krese erkenden gonderiyor. Ben evdeyim full gondermem ama boyle bir opsiyon gelecek eylul donemi icin naisl olur sence? Yoksa 3 yasta yari zamanli dusunuyordum ben. Yani derdim yaşıtları erkenden okula alışırken o geri kalmasın. Sosyalleşmeyi de seven bir çocuk ama duygusal da çok :)

iyi kötü bi düzen oluşmuş bile baksana. zamanla da düzelecektir diye düşünüyorum. yani kendi kendine rutin oluyor. kendini bırakmamana sevindim. KP konusunda da sabır dilerim. istanbulu gezme şansın olacak o yönden güzel olabilir. şimdiden keyifli ve güzel geçmesini dilerim.

Çok teşekkür ederim inşallah dediğin gibi olur

Benimki de erkenden birçok kelime söyledi çoğunu bıraktı, baba gitti falan diyodu artık yok, bu da beni endişelendiriyor normal mi bilmiyorum. Yenilerini ekledi ama eskileri unuttu. Vakti geldiğinde hepsini birden konuşur inşallah. Biz en son kasımda döküntülü Bi hastalık geçirip teşhis için bin tane kan idrar alımı serum vs maruz kalınca daha gitmiyoruz kontrole falan hastanelerden illallah ettik resmen o yüzden doktora da danışamıyorum. Bir de bizim dr biraz mükemmeliyetçi acaba Bi dil terapisti görsün vs der mi diye de hiç gidip danışmak istemiyorum valla.. 19. Ayda 5-6 kelime yeter diyen doktoru sevdim

ya bence zaten senelerce erkenden kalıp gitmek zorunda kalacağı bir eğitim dönemi onu bekliyor. şimdiden buna başlaması erken geliyor bana.
atölyeler çok iyi geliyor çocuklara. ama uzman gözüyle değil tabi anne gözüyle bu yorumum.
bir de düşünsene kreşteki kahvaltıyı yakalasın diye sen erken kalkıp hazırlanacaksın. onu da hadi oğlum diye diye bi telaş içine sokacaksın. uyanamadıysa uyanmasını bekleyeceksin. kahvaltıyı kaçıracağı için mecburen evde yedirmek zorunda kalacaksın. seni nprogramın aksayacak. çocuk strese girecek sen de tabiii...
ben tam zamanlıya 3 yaştan önce geçmeyi düşünmüyorum. tabi zaman ne gösterir neye mecbur kalırız allah bilir. ama Türkiye şartları için bana böylesi uygun geliyor.

Yani derdim yaşıtları erkenden okula alışırken o geri kalmasın.
bunu düşünme derim ben. hepimiz elimizden geldiğinde ilgileniyoruz. bu yaşta geri kalması için ciddi bi ihmal gerekir ki çoğumuz mecbur kalmadıkça ekran göstermeyen oyun oynayan çocuklara kitap okuyan insanlarız. okulda da yaptıkları ekstradan yaşıtları ile boyama yapmak ve bahçede oyun oynamak ki bunu parka gidince de yaptırabiliyoruz zaten onlara.

Ben bazen babanneye bırakıyorum geri aldığımda hep bişi öğrenmiş oluyor. Ya da annemler gelince falan. Çocuğun dilinden anlayınca hiç çaba göstermiyor gerçekten.

Bu yaşta tam zamanlı vermem zaten, ablamızdan da biliyorum çok zorlanıyorlarmış. Aslında saat olarak aklıma yattı 10-12 ve eve 5 dk. Ama daha gidip görüşmedim sadece beyin fırtınası yapıyorum. Ancak söylediklerinde de haklısın, teşekkür ederim. Aslında bana en ideali haftada 1-2 oyun gruplarına gitmesi gibi geliyor. Sosyalleşme ihtiyacı var gibi geliyor.
Bizimki çocuk görünce çok hoşuna gidiyor, parka gittiğimizde -aslında çok sık götürmüyorum- genelde çocuklarla oyun oynamadık nedense. Herkes kendi aleminde oluyor.

Ben bazen babanneye bırakıyorum geri aldığımda hep bişi öğrenmiş oluyor. Ya da annemler gelince falan. Çocuğun dilinden anlayınca hiç çaba göstermiyor gerçekten.
Çocuk başka çocuktan ve anneanne,babaanne, dede gibi akrabalardan çok şey öğreniyor gerçekten. Annemle aynı şehirde yaşamıyoruz. Çok sık da gelmiyor ama her geldiğinde kızım ondan bir şey öğreniyor. Bir bakıyorum sabah sporu yapıyorlar, bir bakıyorum kedimizi bunaltıp kaçırıyorlar

Bende Türkiye'ye geldim kızlar dediğiniz gibi başkalarından da çok şey öğreniyorlar 3gunde 3_4 kelime hareket arttı bizim kızda.Yanliz hergelisimizde ilk başta arkadaşlara parktaki yabancılık yapıp ağlıyor umarım kısa sürede alışır.

Benim kızım genel olarak mesafeli yabancılara. Parkta merdivenlerden çıkarken başka bir çocuk gelse bizimki tedirgin olup iniyor. Her gün gittiğimiz markette bile yanindan biri geçse bacağıma yapışıyor. Arkadaşlarımızın kendinden yaşca büyük erkek çocukları ile oynamayı çok seviyor. Bu aylarda kendi akranları ile anlaşmaları oynamaları biraz zor sanırım.

Haklısın bu yaşta biraz zor bizim kız bazen canayakin davranıyor ama karşı taraf 2.5 yaş civarı genelde bağırış cagiris bir modda kızım korkuyor bagiranlardan ağlıyor canayakin davranıp biraz oynamaya baslasalarda kısa sürede oyuncak paylasamama oluyor.ilk önce bir oyuncağı uzatıyor ve ya oynatıyor sonra canı istemiyor paylaşmak karşı taraf ta aynı şekilde.Ama benim kızimin esas sorunu ben birisiyle sohbet etmek isteyince bunu istemiyor bu hep olmuyor kişiye alisirsa sanırım izin veriyor eşim ve annemle konuşuyorum bir şey demiyor ama parkta uzun zamandır görmediğimiz komşunun anneannesi ve ya başka bir çocuğun annesi ile sohbet ettirmiyor bakalım biraz vakit geçince alışır belki ben bunu Fransa'da genelde parkta çocuk bakıcıları var onlarlada pek sohbet etmememe bağlıyorum.Ama şimdi burda öyle mi geldim İzmir'e ana dilimde iki lafın belini kırmak istiyorum kızım izin vermiyor .Bir de ben Fransa'da çocuk hiperaktif ya da arada bir hırçınlık huysuzluk yapıyor diye düşünüyordum neyse buraya gelince rahatladım çevredeki çocuklar sağolsun çok hareketli ve birden ciglik çığlığa ortalığı birbirine katıyorlar artık sıcak hava sıcak kanlilik mı yetistiris tarzımız mı bilemiyorum Atomiks burada evde kesinlikle aşırı hareketli değil neden bilemedim ev daha büyük ben de o da daha mı rahatız acaba? Yediğimiz içtiğimiz biraz daha değişik orada ben et yanınaakarna pilav gidiyorum çünkü sebze çeşitleri pek yok ve istediğim gibi değil.Burada ise kıymalı sebze yemekleri ağırlıklı beslendi bu mu etkiliyor bilemedim.Velhasil kelam yerdegisince çocukta ister istemez bı devisiklige alışma süreci oluyor birde bu sefer baba babam diye sayikliyor öyle olunca biraz üzüldüm cok özlüyor mudur diye ben yanında iken de Anne maman Anne maman diyor belki konuşmak için yapiyordur.Video ile görüşturmeye çalışacağım.2 yaş sonrası ona da bilet almak gerekecek sanırım o zaman bu kadar git gel yapamayız.Cok uzun yazdım kusura bakmayın parkta konusamayinca.

ülke değiştiriyorsunuz düşünsene kültürü havası suyu insanı dili her şeyi değişiyor. sen yetişkin halinle nasıl etkileniyorsun o ne yapsın.
ben bırak ülke değiştirmeyi anneme gidince bile bir zaman sonra çocuk elimden tutup beni kapıya götürüyor. eve birisi gelince, gelenle fazla zaman geçirdiysek gelene kapıyı gösteriyor. gitsin diye bir an evvel.
kesin olarak bir yere yerleşene kadar onda bu davranış değişikleri sürer ama azalarak kaybolur gibi geliyor bana. alışması zaman alır. ama çok ilgilen ki bu durum onda kalıcı bi huy bırakmasın.

Kızlar selam, benim canım aşırı sıkkın. Akşam banyoda sağ mememde bir sertlik hissettim, bugün doktora gittim ama ultrason yarına kaldı. Tam meme başının altında. Sizin ya da bir tanıdığınızın başınıza geldi mi böyle bir şey. Aşırı korkuyorum, doktorun kapısında dayanamadım artık hüngür şakır ağladım. İnşallah emzirme ile ilgili bir şey çıkar, dualarınıza talibim :/

Benim de geçen sene böyle bir şey oldu. Elime gelen bir şey vardı. Ultrason çekildi ve 6 ay sonra takibi yapıldı. O süreçte biraz küçülmüş hatta. Sonuç olarak emzirme kaynaklı hormonal olduğuna karar verildi. Hemen aklına kötüsünü getirme. İnşallah bir şey yoktur, böyle bir şeydir seninkisi de. Yarın yaz olur mu ultrason sonucunu da?

Bizim hibi 3 dile maruz çocuklar genelde geç konuşabiliyor. Doktor söylemişti. O yüzden ben sadece türkçe babada flemenkçe konuşuyor. Tvden Bi kaç şarkı kelime falan biliyor obları tekrar ediyor. Tv çok faydalı oldu dil konusunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…