- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.301
Önce sevinip, sonra üzüldümKızlar hepinize selam. Çok şükür mr temiz çıktı, fibrokist sahibiymişim ancak kötü bir durum yok. 6 ayda bir ultrason takibi dedi doktor ama ben 3 ayda bir giderim diyorum zira şu son 3 günde 10 yıl yaşlandım. Yarın da burada bir doktora daha görüneceğim fikir alma açısından.
Arkadaşlar burada çoğumuz 30+ yaşlardayız ve doğum somrası hormonların değişmesi ile bazı şeyler tetiklenebiliyormuş. O sebeple kendinize bakmayı, yoklamayı nolur ihmal etmeyin. Sadece meme değil, smear vs de unutmamak lazım.
Ben bugünün stresini yaşayadurayım, dün akşam üzeri oğlan avucunun içini boydan boya yardığı için bu sabah anestezi altında dikişe alındı el ve mikrocerrahide. Çok şükür tendon, sinir damar hasarı yok, 10 günlük bir dikiş pansuman serüveni olacak önümüzde.
Her şey üstüste geldi ama çok şükür feraha çıktık, Allah kimseye dermansız dert vermesin.
Çok şükür mumu. Gelmiş geçmiş olsun. Sağlıklı günlerimiz olsun.Kızlar hepinize selam. Çok şükür mr temiz çıktı, fibrokist sahibiymişim ancak kötü bir durum yok. 6 ayda bir ultrason takibi dedi doktor ama ben 3 ayda bir giderim diyorum zira şu son 3 günde 10 yıl yaşlandım. Yarın da burada bir doktora daha görüneceğim fikir alma açısından.
Arkadaşlar burada çoğumuz 30+ yaşlardayız ve doğum somrası hormonların değişmesi ile bazı şeyler tetiklenebiliyormuş. O sebeple kendinize bakmayı, yoklamayı nolur ihmal etmeyin. Sadece meme değil, smear vs de unutmamak lazım.
Ben bugünün stresini yaşayadurayım, dün akşam üzeri oğlan avucunun içini boydan boya yardığı için bu sabah anestezi altında dikişe alındı el ve mikrocerrahide. Çok şükür tendon, sinir damar hasarı yok, 10 günlük bir dikiş pansuman serüveni olacak önümüzde.
Her şey üstüste geldi ama çok şükür feraha çıktık, Allah kimseye dermansız dert vermesin.
Güzel haber mumu. Mamografi ve smear ihmal etmememiz gerekiyor artık. Özellikle 35 yaş sonrası gerekli 40 yaş sonrası kesinlikle gerekli.Kızlar hepinize selam. Çok şükür mr temiz çıktı, fibrokist sahibiymişim ancak kötü bir durum yok. 6 ayda bir ultrason takibi dedi doktor ama ben 3 ayda bir giderim diyorum zira şu son 3 günde 10 yıl yaşlandım. Yarın da burada bir doktora daha görüneceğim fikir alma açısından.
Şifa olsun inşallah, ateş içinde geçmiş olsun. Emzirme işi gerçekten çok zorlu bir süreç haline geldi ya, bizim doktorumuz da en az 2 yaş diyordu bakalım ne tavsiye edicek. Eşimde 1 sene daha emsin çocuk çok seviyor yazık diyorArkadaşlar dün son doz meningokok aşısını yaptırdık. 21. Ay Bexero. Çocuk ateşlendi. Normalmiş zaten bu aşı ateş yaparmış. Ama bu son dozmuş. sonra da 24 aylıkken aşısı olacak dedi hemşire.
sonra konu emzirmeye geldi. Bırakmak zorunda değilsin emebildiği kadar emsin demesin mi
Hem sana hem bebişe çok ama çok geçmiş olsunKızlar hepinize selam. Çok şükür mr temiz çıktı, fibrokist sahibiymişim ancak kötü bir durum yok. 6 ayda bir ultrason takibi dedi doktor ama ben 3 ayda bir giderim diyorum zira şu son 3 günde 10 yıl yaşlandım. Yarın da burada bir doktora daha görüneceğim fikir alma açısından.
o zaman son bi sene baba emzirsinŞifa olsun inşallah, ateş içinde geçmiş olsun. Emzirme işi gerçekten çok zorlu bir süreç haline geldi ya, bizim doktorumuz da en az 2 yaş diyordu bakalım ne tavsiye edicek. Eşimde 1 sene daha emsin çocuk çok seviyor yazık diyor
Hahahaha ay çok güldüm yao zaman son bi sene baba emzirsinkız gerçekten yazık seviyor falan ama bizimki de can yahu. annem de ; emzirmek iyi de artık yeni doğan gibi değil ki senden çok gidiyor diyor. haklı valla.
bunu bana doktor da söyledi. bebeyi anne uyuttuğu müddetçe emerek uyumayı bırakmadığı müddetçe memeden kesemezsiniz demiştiBu emzirmeyi bıraktırma işi beni çok geriyor daha 3 ay var ama o kadar seviyor ki iyice gözüm korkuyor artık. Gece mızmızlanınca hemen memeyi ağzına verip uyumak rahat ama kesmeye çalışırken bunu nasıl hallederiz bilmiyorum. Yatarken meme 1 saat ağzında duruyor bir yandan masal anlatıyorum çeşit çeşit uyduruyorum. Babasına diyorum artık yavaş yavaş uyutma işini devralman gerekiyo diye ama memesiz durmasına imkan yok
Evet malesef kademeli olarak önce gece emmesini sonra emerek uykuya dalmayı bıraktırmak lazım sanırım o kadar gözümde büyüyor kibunu bana doktor da söyledi. bebeyi anne uyuttuğu müddetçe emerek uyumayı bırakmadığı müddetçe memeden kesemezsiniz demişti
zaten eş desteği olmadan yapılabileceğini sanmıyorum. tek başına yapılamaz bence.Evet malesef kademeli olarak önce gece emmesini sonra emerek uykuya dalmayı bıraktırmak lazım sanırım o kadar gözümde büyüyor ki
ben de aylardır takviye almıyorum. proteinden zengin besleniyorum bir de sağlıklı yağ yiyorum. oldu bittiHahahaha ay çok güldüm yaçok mantıklı bak ben söyleyeyim bunu eşime
Vallahi çok zor, sırtım omzum com ağırıyor artık. Zaten benim sol omzumda lise döneminden beri kulunç ağrısı var bir de 2 senedir emzirmek beni mahvetti. Tatil dönüşü fizyoterapiste gideceğim böyle olmaz. Gerçekten bütün değerlerimiz oynadı, bende ne demir kalmış ne d vitamini
O zaman ben 7 yaşına kadar emzireyim.bunu bana doktor da söyledi. bebeyi anne uyuttuğu müddetçe emerek uyumayı bırakmadığı müddetçe memeden kesemezsiniz demişti
AynıııııBu emzirmeden kesmek düşüncesi beni de çok yıpratıyor. Şimdiden annecim süt azaldı, bitecek diyorum ama fayda etmiyor. Gidip gelip meme istiyor. Vereceğim zaman bile yere yatıp ağlıyor. Şaşkın şaşkın bakıyoruz kızıma, vermicem mi dedim sanki diye söyleniyorum. Gece uykudan uyanınca beni gördüğü anda "anne meme emicem" diyor
Bir arkadaşım bir hafta on gün kadar önce memeden kesti. Uf olmuş demiş ve çocuk diretmemis. Aynı gün doğumlular. Bizimkine canım yandı deyince bile keyif alıyor, umursamadan emmeye devam ediyor. Bezden bırakmak bile daha kolay olabilir. Memeyle aşk yaşıyor resmen, seviyor, sarılıyor, öpüyor, emmedigi anda bile yanağını dayıyor. Aşırı düşkün, ne yapicam ben de bilmiyorum.
Yaa bizde de böyle. Babası varken beni itiyor. Anne git diyor acayip bozuluyorum. Uykusu gelip de emecegi zaman baba git baba diyor. Eliyle itiyor babasını. Memem var benim diye hava atıyorum kocama. Emzirme bitince evde istenmeyen insan olucam. Kız çocuğu sorunuAynıııııeşimin kuzeni sirke sürmüş 1-2 sefer şansını denemiş kızı sonra hiç istememiş. Benimki olsa ağlar kabullenmez resmen memeyle aşk yaşıyo. Babasıyla karşısına geçip kucak kucak yapıyoruz hep babasına gidiyo, ben meme açıp gel dememe kalmadan memeye koşa koşa geliyor
Bu arada sirkeden benim kız tiksinip bırakabilir. Bir kere merak ettim tepkisini, denedim. Kokuyu alınca şaşırdı ve kaçtı. Emmedi. Ben sonra yıkayıp emzirdim. Böyle olsun istemem ama başka türlü de çok zor gibi. Artık akılları eriyor, kendiliğinden bırakacak gibi durmuyor benim kız.Aynıııııeşimin kuzeni sirke sürmüş 1-2 sefer şansını denemiş kızı sonra hiç istememiş. Benimki olsa ağlar kabullenmez resmen memeyle aşk yaşıyo. Babasıyla karşısına geçip kucak kucak yapıyoruz hep babasına gidiyo, ben meme açıp gel dememe kalmadan memeye koşa koşa geliyor
Benimki erkek ama yine favorisi baba. Ama olsun bu benim işime geliyor akşamları biyerlere yolluyorum arada veya Bi misafirlikte falan yanıma pek gelmez babasıyla takılır rahat ederim genelde..Yaa bizde de böyle. Babası varken beni itiyor. Anne git diyor acayip bozuluyorum. Uykusu gelip de emecegi zaman baba git baba diyor. Eliyle itiyor babasını. Memem var benim diye hava atıyorum kocama. Emzirme bitince evde istenmeyen insan olucam. Kız çocuğu sorunu
Ben de cesaret edemiyorum şuan psikolojik olarak ben de hazır değilim çünkü ama çok da bıktım. Beklicem yine de 24 ayı, öncesinde gece beslenmesini kessem o bana yeter. Ona da Bi girişimim yok henüz gerçiBu arada sirkeden benim kız tiksinip bırakabilir. Bir kere merak ettim tepkisini, denedim. Kokuyu alınca şaşırdı ve kaçtı. Emmedi. Ben sonra yıkayıp emzirdim. Böyle olsun istemem ama başka türlü de çok zor gibi. Artık akılları eriyor, kendiliğinden bırakacak gibi durmuyor benim kız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?