2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar selam,

Bir süredir yoktum buralarda. Umarım herkes iyidir ve bebişlerin keyfi yerindedir.

İşi bırakınca çok zorlandım ben ev, yemek, bebe…yordu beni çok.

Biz bezi bıraktık, bir ay oldu herhalde. Mercan kakasını uzun süredir tuvalete yapıyordu zaten. Çişi de bir süre anlattık, tuvalete oturduğu için normalde de biraz daha sık götürdük ve tuvalete yaptıkça alkışladık falan ve bezi çıkarttık. Gece bile taktırmadı bez. Biraz kaçaklar oldu tabi, hala çok ağlarsa kaçırıyor altına bir miktar ama az miktar onlar da ve çok nadir. Öyle işte… ama tatil dönüşü tam eziyetti. Otoban kenarlarında lazımlıkta el ele kaka yaptık saatlerce o yüzden bırakmak iyi mi kötü mü hiç emin değilim

Oyun grubu baktım Anadolu yakasında, nasıl fiyatlar onlar ya. 4 saate 3.600 tl dediler diyorum ki biz toplaşıp masal okuyup oyun oynatalım bu bıdıklara. Var mı katılan?

Bir de bugün İsadem’i aradım, ücretsiz gelişim testi yapıyorlar. Yarın randevu için arayacaklar. Aklınızda olsun

ya arkadaşım bu 2 numaralar ne acayip ne doğuştan yaramazlık ustası çıktılar ben anlamıyorum . geçen bi kriz anında eşime "biz neyin içine düştük böyle birader" demişim. kafalar zilyon
hayırlısı olsun arkadaşım. sağlıkla devam etsin. bu bez işi 5 yaşına kadar olmasın da yine de sen bilirsin tabi

arkadaşım sen taşınacaktın sanki Antalya'ya. ben mi yanlış hatırladım.

ya bazı arkadaşlar "birden bıraktırın diyor doktorlar" diye yazmış ama ben büyük kızda birden bıraktırmıştım çocuk 11 yaşına kadar emmek için şansını denemeye devam etti. Ya dediğiniz gibi her çocuğun doğası farklı tepkisi de farklı oluyor ya da ben 16 aylıktan sonra birden bıraktırdım onda zamanlama yanlıştı.
bez olayında da bizimki yaparken haber veriyor ancak tuvalete gitmeyi kabul etmiyor. kreşe giderse eminim i haftada bırakır bezi.

Benim ablam azaltarak bıraktırdı yeğenim şuan 3.5 yaşında hala şansını deniyor. Bi kardeşin olsun mu diyoruz, olsun o bi memeden emer ben diğer memeden emerim diyor o yüzden birden kesme fikri bana uzak gelmiyor sadece kıyamıyorum daha ben hazır değilim kesmeye

Ne güzel haberler güzel :) benim şimdiki önceliğim memeyi bırakmak, ondan sonra tuvalet için deneyeceğim. Bakalım.
Anadolu yakasında oyun grupları öyle malesef, 4-5 ay önce saati 800 demişlerdi, çok abartı geldi bana da. Tavsiye edilen bir anaokulu var, onun oyun grubunu buldum. Yaz dönemi tek hafta ya da 4 haftalık kayıt olunabiliyor. Önce kum/su oynanıyor, şarkı söylüyorlar, sonra değişen aktiviteler. Hamur, suluboya vs. Aslında kurgu nasıl olmalo emin değilim. Ancak niyetim biraz böyle ortamları tanıması ve akran görmesi. Evime de çok yakın olduğu için devam ederim. Haftalık 450, ilgini çekerse yeri paylaşırım özelden.
Bunun dışında biz o parka gidiyoruz akşamüstleri -adını söylemek istemedim şimdi yer konum belirtir gibi hehe- denk düşersek haberleşelim.

Zaten dr deyince bil bakalım aklıma kim geldi

Dr lar da bu konuda farklı düşünebiliyorlar canım. Bizim bir akrabamız var. Inciden iki ay küçük kızı var onunda. Onların dr unun dediği daha enteresan gelmişti bana,
" Kaç yıllık tıp bilgim var, kaç makale okudum ama salça sürdüm. Başka türlü biraktiramadim." demiş.
Dediğin gibi her çocuk farklı. Bizimkiler 22 aylik oldu, anlıyorlar da artık. Işlerine gelmiyor orası ayrı tabi. Büyük kızın daha da küçükmüş bıraktığında. Belki o yüzden, belki de başka sebepten böyle geri dönüşü olmuştur. Ama 11 yaş da şaşırtıyor

Azalarak biraktiralim diye aylardır uğraşıyoruz, ama nafile. Can sıkıntısından emiyor artık çocuk. Dışarda aklına gelmez, evde ayağı acısa meme diyor. Ben de bunaldım artık. Hadi yine idare edeyim desem de 1,5 ay sonra kresli olacak. Orda nasıl uyusun... Bir şekilde benim memesiz uyutmayı öğretmem lazım.

M MadameMarieCurie Canım bugün gündüz yine meme desteği ile uyudu bizim yavru. Gece uykusuna geç kaldı. Meme diye epey diretince emzirdim ama uyumadı. Bi enerji doldu yavruya. Yanına yattım uyumuş numarası yaptım. Arada soru sordu, cevapladım ama ani hareketler yapmadım. Bir süre döndü durdu veeee yavaşça gözlerini kapatıp uyudu Usulca kalktım yanından. Teması çok sevmiyor. Başını, sırtını okşasam "anne yapma" diyor. Ilk defa böyle uyudu ya bi cesaret geldi bana.
Dün o kadar dua ettim ki, Allahım sabrımı arttırsın, kolaylık versin diye. Inşallah ben de emzirmeyi bırakabilicem
Sen de durumlar nasıl? Bugün kaçıncı gün? Tavsiyelere açığım

Kızlar benimkisi uyumuyordu gece düzgün ananeye biraktım düzeldi şükür gece anne anne diye ya kalkıyor yada uykuda bile anne diye sayikliyordu. Nedenini anlamadım bu sayiklamalarin bu aylarda acaba anneye mi düşkun oluyorlar ki??? (Emzirme biteli çok oldu aslinda bağ açısından soyluyorum)

Birde bir yakınımızin kizu var oda 1 ay büyük (20 gun sonra 2 yasa girecek) bizden anne kucağından inmiyor 2 yaşa gircek eskiden beri aynı oyun bile oynamıyor diğer çocuklarla anne istiyor hep (aslında çok oyun gruplarına falan gitti.ama) normal mi acaba?

Kızlar bizimki birkaç gündür çok fazla ekrana düştü TV açarsak eskiden pek izlemezdi şimdi izliyor sanırım Türkçe konuşulduğu için hoşuna mı gidiyor Ben Fransızca konuşursam kızıyor zaten artık kapatıyorum TV yi telefonları da görünce bize verip aç diyor ya resimlerinizi bakacağız ya da müzikli video biraz buna sıkıldım bu ara telefonları hiç çıkarmamak gerek gibi oldu mesela plaja gidiyoruz elimizde telefon görürse istiyor sizde durumlar neler ?

Bizde öyle ya başka şehirdeyiz şimdi ev kalabalık olunca bir çocukta tablet bir çocukta telefon onla oynamayınca sıkılıyor açıyorum çocuk şarkıları tvden onlarda haklı artık bugüne kadar getirdik böyle yolsa hep kendimizi hemde onları yıpratıyoruz

Telefonda videosunu izledigimi gorurse bakmak istiyor, biraz gosteriyorum ama o kadar. Televizyon ben zaten hic izlemiyorhm. Benim icin bu konularda sinir koymak biraz zor o yuzden hic cizgi film falan acip izletmedim. 3 yasa kadar izletmek istemiyorum.

Çok sevindim Mervecim, inci daha ılımlı bir çocuk eminim senin sürecin daha kolay olacak.
Bugün tam 1 hafta oldu, dünden beri uyku öncesi ağlama arttı. Gece de 2 kez uyanıp meme desteği istedi. Max 10 dakika ağlıyor ve üstümde uyuyor. Bu kadarına bile şükrediyorum, iyi gidiyoruz.

Size tavsiyem bu susrecte sakın başkasına bırakıp gitmeyin. Memeyi unutsun diye yapiliyorya! Anca beraber kanca beraber, ilk 3 gun bayağı ağlıyorlar ve orda yanında olmak çok önemli.
Birde baba izinliyken başlayın, babaninda bu 3-4 günlük zamanda anneye bakması lazım. Yorgun ve üzgün hissediliyor. En azından yemek yapsın, kahve yapsın size...

Geçende bir arkadaşım bu sürecin tam tamına 1 ay süreceğini söyledi. Tabi bu çocuktan çocuğa değişir. Bizimki henüz konuşamadıgi için kendini ifade edemiyor ve bayağı hırçın. O yüzden 1 aya psikolojimi hazırladım

Ben kısıtlama yapmıyorum. Günde 1 saat telefon, tablet ya da trtcocuk izliyor.

Meme aramasın diye başkasına bırakma fikri bana hep saçma gelmiştir zaten. Çocuk memeye mi üzülsün, annenin yokluğuna mı...

Bana kimseden fayda yok canım. Eşim sağ olsun çocuk sadece benim gibi davranıyor. Zaten izin de yapmıyor. Çoğunlukla pazar günleri bile çalışıyor.

Azaltabildigim kadar azalttım bence emzirmeyi. Pazartesi tümden sonlandırmayı düşünüyorum.

Ben tv den ya da telefondan çizgi film izletmiyorum. Ama telefondan kendi videolarına ve fotoğraflarına bakmak istiyor artık. Gündüz de ben ara sıra açıyorum tv yi. Sürekli bakmasa da kıvanç tatlıtuğ un oynadığı bebek bezi reklamı dikkatini çekmiş, çok sevmiş. Bebek var, babası geldi diyerek bakıyor. Anlık bakmalara çok müdahale etmiyorum ama bir şeye dalacak olursa radyoyu açıp dikkatini dağıtıyorum.

Eşlerin çoğu öyle zaten. Ama eşlerin de bize bakması lazım. Yemek, çay, kahve derdimizin olmaması gerekiyor.

ben cumartesi pazar meme bıraktırma çalışması yaptım. meme istediğinde sen artık abla oldun meme yok dedim.

ama uyuyacakken de yanına yatıp ona masal anlattım. masalın devamında da annesinden masal dinleyen bir bebek annesiyle yan yana yatıp uykuya dalıyordu. bebek gözlerini şöyle kapattı böyle rüya gördü uyanınca dondurma yedi falan gibi şekillendirdim.
hakikaten bebek gözünü kapattı falan derken sızmaya başladı. ve uyudu. sonra akşam oldu gene meme istedi. meme yok dedim. gitti koltuğa kendi başına uyumaya çalıştı. baya döndü döndü. 10 dakika kadar. kalktı bana baktı gel meme vereyim dedim. geldi yazık emer emmez uyudu.
pazar yine aynını yaptım gün içinde vermedim ama akşam uykusuna yatarken verdim. ama her seferinde artık minik meme var her zaman yok dedim. o da soruyor anne memi diye ben de yok diyince bırakıyor.
senin kız temas sevmiyormuş gerçi ama ben her meme yok dediğimde hep sarıldım kucakladım. öptüm ben buradayım ama meme yok artık dedim. belki bunlar da sana fikir olur arkadaşım.

Bunları okurken gözlerimin dolması benim henüz hazır olmadığıma mı işaret ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…