- 13 Haziran 2019
- 2.433
- 4.759
- 83
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.661
yok hazır olmaktan ziyade fazlaca duygusal yaklaşıyoruz. ben mesela ilk akşam emzirmeden de yatırırdım ağlardı falan bi şekilde idare edilirdi. ama sancısız azar azar azaltarak ilerleyeyim vicdanım sızlamasın dedim.Bunları okurken gözlerimin dolması benim henüz hazır olmadığıma mı işaret ediyor
Hiç dert etme, hazır hissetmemiz hiç kolay değil, benim 6 ayımı aldı.Bunları okurken gözlerimin dolması benim henüz hazır olmadığıma mı işaret ediyor
Ayy işte ona çok ihtiyacım varHiç dert etme, hazır hissetmemiz hiç kolay değil, benim 6 ayımı aldı.
Ama sana şunu söyleyeyim, 3 gün sonra yeniden doğmuş gibi hissedeceksin. Birde benim göğüslerim de toparlanmaya başladı, en çok buna seviniyorum
Dün bütün gün dışarıdaydık. Öğle uykusuna kucağımda bana sarılarak geçti. Gece yine emdi. Bu sabah da çok isteyince dayanamadım yine emzirdim. Ben de masal anlatıyorum. Kendi adını söylerek, arkadaşından bahsederek anlatıyorum ama yine meme, meme... Aşırı düşkün memeye. Bir de dün eli yine ağzındaydı. Dişlerini kaşıdı sürekli. Iki gündür iyice düşmesinin sebebi olabilir gibi.ben cumartesi pazar meme bıraktırma çalışması yaptım. meme istediğinde sen artık abla oldun meme yok dedim.
ama uyuyacakken de yanına yatıp ona masal anlattım. masalın devamında da annesinden masal dinleyen bir bebek annesiyle yan yana yatıp uykuya dalıyordu. bebek gözlerini şöyle kapattı böyle rüya gördü uyanınca dondurma yedi falan gibi şekillendirdim.
hakikaten bebek gözünü kapattı falan derken sızmaya başladı. ve uyudu. sonra akşam oldu gene meme istedi. meme yok dedim. gitti koltuğa kendi başına uyumaya çalıştı. baya döndü döndü. 10 dakika kadar. kalktı bana baktı gel meme vereyim dedim. geldi yazık emer emmez uyudu.
pazar yine aynını yaptım gün içinde vermedim ama akşam uykusuna yatarken verdim. ama her seferinde artık minik meme var her zaman yok dedim. o da soruyor anne memi diye ben de yok diyince bırakıyor.
senin kız temas sevmiyormuş gerçi ama ben her meme yok dediğimde hep sarıldım kucakladım. öptüm ben buradayım ama meme yok artık dedim. belki bunlar da sana fikir olur arkadaşım.
Ben ilk emzirmicem dediğimde 20 dk karşılıklı ağladık kızımlaBunları okurken gözlerimin dolması benim henüz hazır olmadığıma mı işaret ediyor
Az önce aklımdan geçmiştiniz bıraktı mı ki acaba demiştim.Ben ilk emzirmicem dediğimde 20 dk karşılıklı ağladık kızımlaHem anneler için, hem bebişler için zor bu süreç. Sözde bugün kesin bırakıyorduk biz. Sabahtan beri memede
Ahh nerdeee. Tek tesellim bugün uyandıktan sonra sadece iki kez emdi. Biri öğle uykusuna geçerken, diğeri de az önce yine uyumak için.Az önce aklımdan geçmiştiniz bıraktı mı ki acaba demiştim.
Olsun yine de iyi yol kat ettiniz. 2 kere çok iyi. Bizim gündüz 4ten aşağı düşmüyor 7yi de geçmiyor. Ben kendime bile iyi diyorum. Eskiden 15 20 idi.Ahh nerdeee. Tek tesellim bugün uyandıktan sonra sadece iki kez emdi. Biri öğle uykusuna geçerken, diğeri de az önce yine uyumak için.
Aslında öğle uykusu için emzirmeyecektim ama yine birlikte çok ağladık. Dayanamadım. Akşam üzeri de yine konuştuk. Artık emmeyen arkadaşından bahsettik. Annesiyle nasıl uyuduğunu konuştuk. Ama uykusu gelince meme diye tepiniyor resmen
Mervecim ağlamalar mutlaka olacak. İlk bir hafta uykuya geçerken hep ağladı. İlk günler en fazla 30 DK aglamistir. Ama şimdi ağlamıyor ve 5-10 DK ya uykuya geçiyor (maşallah diyelim lütfenAhh nerdeee. Tek tesellim bugün uyandıktan sonra sadece iki kez emdi. Biri öğle uykusuna geçerken, diğeri de az önce yine uyumak için.
Aslında öğle uykusu için emzirmeyecektim ama yine birlikte çok ağladık. Dayanamadım. Akşam üzeri de yine konuştuk. Artık emmeyen arkadaşından bahsettik. Annesiyle nasıl uyuduğunu konuştuk. Ama uykusu gelince meme diye tepiniyor resmen
Benim kızım evde biniyor. Henüz kask almadigimiz için dışarda denemedik. Décathlon'dan almıştık, binmesi çok rahat tavsiye ederim.Kızlar bebekleriniz scootera biniyor mu ben almıştım Fransa'da ama düşer diye vermedim bı de 3 yaş için benimki galiba.Burda bı tane de ucuz birşey alsam mı evde vs mi biniyorlar önce.
Bizimki oturaklı olan vardı ona 1 yaşından beri evde biniyordu. Şuan da dışarıda baya güzel kullanıyor.Kızlar bebekleriniz scootera biniyor mu ben almıştım Fransa'da ama düşer diye vermedim bı de 3 yaş için benimki galiba.Burda bı tane de ucuz birşey alsam mı evde vs mi biniyorlar önce.
Teşekkür ederim desteğin içinOlsun yine de iyi yol kat ettiniz. 2 kere çok iyi. Bizim gündüz 4ten aşağı düşmüyor 7yi de geçmiyor. Ben kendime bile iyi diyorum. Eskiden 15 20 idi.
Ben de geceyi 1e düşürdüm. Ama o 1 için direniyor. Ben de uykuya yeniliyorum. Onu kessem iyi olacak.
Canını sıkmamaya çalış. Eylül ve kreş kelimeleri sana baskı yapıyor ama iyi durumdasın.
İnşallah en yakın zamanda hallolur
Oy maaşallah kırk bin kere maaşallah.Mervecim ağlamalar mutlaka olacak. İlk bir hafta uykuya geçerken hep ağladı. İlk günler en fazla 30 DK aglamistir. Ama şimdi ağlamıyor ve 5-10 DK ya uykuya geçiyor (maşallah diyelim lütfen).
O yüzden annenin karar verip, İlk günler ağlasa da dayanması lazım. Tabi birden kesecek arkadaşlar için bu tavsiyem.
Bence çok iyi gidiyorsun, hiç stres yapma canim.
Seni çok iyi anlıyorum. Bende birebir aynı şeyleri yaşadım, bu bir kısır döngü maalesef... Kendini hazır hissettiğinde anlayacaksın zatenOy maaşallah kırk bin kere maaşallah.
Ben de hazır değilim sanırım. Hem çok bunaldım, hem çok üzülüyorum. Benim karmaşam çocuğa da yansıyor tabi.
Biz ufak bir çalışma yaptık. Biraz erteledim ama Ağustos ayında tekrar deneyeceğim.Kızlar ben plajda bikini altı giydiriyoruz bazen de bez takıyorum gezerken sahilde bikini ile dururken birkaç defa çiş yaptı üstüne bizde aa çiş yaptı dedik anladı çiş yaparken çiş diyor bez varken ama öyle tuvalet eğitimi denemesi yapmadım gerçek anlamda beni tuvalete giderken görüyor çiş yapıyorum diyorum birde iki tane tuvaletle ilgili kitabımız var lazimlik almadım henüz bir tane klozet aparatı almıştım o evde oyuncak gibi duruyordu.Denesem erken diye düşünüyorum çiş vs için cisi yaparken değil öncesinde söylemesi gerekiyor sanırım belki daha tutamaz.Tanidigim pediatri uzmanı çocuğa 2.5 yaş gibi bez baglamamaya başladılar.Birde kuru uyanma hikayesi var sanırım.Siz de deneyen var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?