- 10 Ekim 2022
- 1.036
- 1.552
- 63
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #57.621
Aynısı ya benimlide böyle bir de kendilerini aşırı överler, neymiş onlar da çocuk büyütmüş. Ben böyle büyütüyorum size ne demek istiyorum ama eşime dua etsinler. Ben kriz anlarında alıp emziriyorum hal böyle olunca günde milyon kere emiyor. Evde olsak böyle olmaz ki zaten evde böyle yapmıyordu. Yılda bir kere 10 günlüğüne geliyorum onda da bütün pislikleri yapıyorlar tiksindim artık ya.hep böyledir canım, benim kp neredeyse 30 yaşındaki oğlunu hala el bebek gül bebek bakar, aman X şöyle aman X böyle. bana çocukların çok üstüne düşmemek lazım diyor :) en güzeli duymamış gibi yapmak. bir de kriz anlarında başkaları araya girince sanki daha zor oluyor.
Çok teşekkürler canımHayırlı olsun canım inşallah sıkıntısız atlatırsın
duygularını anlıyorum canım. Allah sabır versin. Sizinkilerin yanına da geçecek misiniz?Aynısı ya benimlide böyle bir de kendilerini aşırı överler, neymiş onlar da çocuk büyütmüş. Ben böyle büyütüyorum size ne demek istiyorum ama eşime dua etsinler. Ben kriz anlarında alıp emziriyorum hal böyle olunca günde milyon kere emiyor. Evde olsak böyle olmaz ki zaten evde böyle yapmıyordu. Yılda bir kere 10 günlüğüne geliyorum onda da bütün pislikleri yapıyorlar tiksindim artık ya.
Ayy çok sevindim vallahi çok şükür bu da geçer bence deÇok teşekkürler canım
3. Gece 11 den sabah 7 ye kadar deliksiz uyudu, şaka gibi
Ama hala uykuya nasil gececegini bilmediği için, uyku öncesi ağlıyor. Zamanla onu da atlatırız be:) bu kadari olduya çok şükür.
Artık emzik değilim kizlaaar, darısı başınıza
Teşekkür ederim canımduygularını anlıyorum canım. Allah sabır versin. Sizinkilerin yanına da geçecek misiniz?
Orada rahat edersin umarımTeşekkür ederim canımevet 5 güne falan bizimkilere gideceğiz. Bir kurtulsam diyorum artık başka bir şey demiyorum.
Nasıl uyutuyorsunuz şu an. Darısı başımızaÇok teşekkürler canım
3. Gece 11 den sabah 7 ye kadar deliksiz uyudu, şaka gibi
Ama hala uykuya nasil gececegini bilmediği için, uyku öncesi ağlıyor. Zamanla onu da atlatırız be:) bu kadari olduya çok şükür.
Artık emzik değilim kizlaaar, darısı başınıza
Yaa çok sevindim. Darısı başımıza.Bu arada azaltarak kesmeyi bende istedim fakat hep konuştuğumuz gibi her çocuk farklı! Benim kızım ikna olabilen bir çocuk değil, 6 aydır hep geçişi yumuşatmak için konuştum ama yine de pek etkili olmadı:)
Azaltarak bırakmak belki uysal bir karakter yapısı olan çocuklarda işe yarar.
Bende dostineks ictim, göğüslerim ağrımasın diye... Birde ilk defa bugün önden dugmesiz bir elbise giyebildim, acaip hafifledim
Bazen diyorum ki, iyi ki eşimin ailesi ile görüşmüyoruz. Eşimin akrabaları bile aynı şeyi söylüyor. Görüşmediğin daha iyi, üzülme. Görüşsen yuvanı yıkarlardı diyorlar hatta.Ya bizimde böyle, yemek yiyor ama en ufak şeyde kriz geçiriyor. Ben yine sorun etmiyorum sakin kalıp onu da sakinleştirmeye çalışıyorum ama k.peder geçmiş karşıma çok mızmız yetiştirmişsin diyor. Zaten onlarla kavga kıyamet zor konuşuyorum iyice sinirimi zıplatıyorlar. Bir an önce gidip kurtulmak istiyorum.
meme ile uyuyorsa memesiz uyutmaya çalış derim önce. sarılıp pışpışla uyuyun bence en kolayı, bizimkiler gibi teması seven bebekler için.Gece beslenmesini kesenler ya da uğraşanlar bizim süreç hiç kolaylaşımyor. İlk 2 uyanmasını sallayarak geçiştiriyorum. Ama 3.de illa ki emmek istiyor. İnat edersem 3 saat falan uyanık kalıyor. Acıkığını sanmıyorum. Zaten uyuduktan 4 saat sonraya falan denk geliyor. Suyu zaten içmiyor. Bu ne zaman kolaylaşır. Ağlamıyor ama uyumuyır da. Sanırım gğndüzü de kesmeden gece kesemeyeceğim ben. Aklına düştü mü unutamıyor. Sabah olunca emecem diyip duruyor bir dezaten bu cümle beni çok üzüyor.
Gerçekten o kadar haklısın ki bunu söylemekte, cidden yuva yıkılır. Zaten bir kıyamet koptu evde eşim hepsine hak ettiğini söyledi şimdi herkes melek oldu. Sanıyorlardı ki biz istediğimizi söyleriz o el kızı oğlumuz bizim tarafımızda olur. Ama eşimin söyledikleri tokat gibi çarptı suratlarına.Bazen diyorum ki, iyi ki eşimin ailesi ile görüşmüyoruz. Eşimin akrabaları bile aynı şeyi söylüyor. Görüşmediğin daha iyi, üzülme. Görüşsen yuvanı yıkarlardı diyorlar hatta.
Umarım en sorunsuz haliyle atlatır, ailenin yanına geçersiniz canım. Allah kolaylık versin
Kesinlikle darısı en kısa zamanda başınızaYaa çok sevindim. Darısı başımıza.Beni de uykuya geçiş kısımları korkutuyor. Çünkü ben de memesiz cocuk uyutmayı bilmiyorum. Ayakta da sallanmiyor zaten.
Bende konuyla ilgili bir seyler yazmaya gelmiştim.
Bugün aile hekimine gitmiştik. Incinin beslenmesi nasıl diye sordu laf arasında. Memeye güvendiği için çok iyi değil, iştahı az dedim. O da "İnci sana artık meme yok, sen yemek yemelisin. Dolma, çorba, yoğurt... Belki annen arada dondurma bile alır. Artık meme olmaz." dedi. Eve geldik üstümü değişirken İnci başladı, "Meme emmicem, olmaz. Büyüdüm. Meme olmaz." Gündüzü böyle atlattık çok şükür. Istediğinde de ben dr ne demişti diye hatırlattım. Bir de Inciyi, meme emmicem derken videoya aldim. Meme dedikçe videosunu açtım. Gündüz uykusunu 17.00 gibi yaptı, o arada emdi. Akşam da uyuyacak diye emzirdim ama uyumadı. Sürekli kandırdı beni.
Dr azaltarak kesmenin mümkün olmadığını söyledi. Zor bir süreç ama aklı eriyor. Bir anda kes dedi. Emzirmek artık beni de çok yoruyor. Gündüz ne kadar ağlasa da vermemeyi deneyeceğim. Bir de yavaş yavaş tuvalet eğitimi mevzumuz var. Kreşe baslamadan bezi de bıraksa harika olacak. Şu an çişini kakasini yaparken söylüyor zaten. Bugün bezini çıkardım, altına yaptı. Anne su döküldü, dedi.sonraki altina kacirmalarda çiş yaptığını kabul etti. Aynı anda değil ama pes peşe ikisini de yapmak istiyorum.
Kesinlikle iş bizim karar vermemizde bitiyor, katılıyorum. bizim minnoş da geçen hafta 4-5 gece sabaha kadar uyudu gece memesini kesince ama ne olduysa 3-4 gündür uyanır oldu. parkta yormayı deneyeceğimKesinlikle darısı en kısa zamanda başınıza
Bizim Dr da bu yaş cocuklarda birden kesmek lazım demişti. Benim gönlüm tabiki azaltarak kesmekten yanaydı fakat kızımın karakteri buna uygun değil.
Bizimde en büyük sorunumuz meme destekli uykuya gecisti. Bugün 5. Gundeyiz ve hala uykuya geciste problem yaşıyor ama ilk güne göre çok çok iyi. 1 haftaya düzelir diye düşünüyorum, bu minikler hemen herşeye hemen alışıyorlar. Son iki gecedir, maşallah deyin, gece nonstop uyuyor
Şunu soyleyebilirim ki bu işin en önemli kısmı annenin karar vermesinde yatıyor, bu benim 6 ayımı aldı. İlk gün o ağlarken bende çok üzüldüm ama kendimi şu şekilde telkin ettim. 22 ay en iyi şekilde fazlasıyla emzirdin, bu süreç ikiniz içinde iyi olacak. Birde emzirsem de ağlıyordu ve mizmizdien azindan şimdi gece rahatim. Gerçekten de ikimizde daha iyiyiz şuan. Buradan tanıştığım 2 annenin de WhatsApp desteğinin çok büyük artısı oldu. Benden 2 hafta önce biraktirmisti, ondan güç alıp bende başladım.
Emzirme bittiya, isterse 5 yaşına kadar bez taksin umrumda değil
Gündüzleri yormak çok işe yarıyor gerçekten. Dün burda hava çok sıcaktı parka gidemedik, salonun ortasına havuz kurdum suda yoruldu:)Kesinlikle iş bizim karar vermemizde bitiyor, katılıyorum. bizim minnoş da geçen hafta 4-5 gece sabaha kadar uyudu gece memesini kesince ama ne olduysa 3-4 gündür uyanır oldu. parkta yormayı deneyeceğim
Onlar için dream life :) brn de balkona havuz atsam diyorum sonra korkuyorum hastalanır diyeGündüzleri yormak çok işe yarıyor gerçekten. Dün burda hava çok sıcaktı parka gidemedik, salonun ortasına havuz kurdum suda yoruldu:)
O.ilac düşürüyorBende Dr önerisi ile kullandım. Prolaktin hormonum kaç bilmiyorum ama göğüsler bugün daha iyi.
Emecem diye ağlaması beni de çok üzüyor. Bu akşam yine uyuyacak gibi defalarca emdi ve uyumadı. En son sana meme yok bu akşam dedim, yatağimiza aldım. Bir baktım iç çekiyor sessiz sessiz. Kıyamadım o haline. Feryat figan ağladığında, bana da yazık artık diyorum ama içli icli sessiz sessiz ağlayınca yüreğime dokundu.Gece beslenmesini kesenler ya da uğraşanlar bizim süreç hiç kolaylaşımyor. İlk 2 uyanmasını sallayarak geçiştiriyorum. Ama 3.de illa ki emmek istiyor. İnat edersem 3 saat falan uyanık kalıyor. Acıkığını sanmıyorum. Zaten uyuduktan 4 saat sonraya falan denk geliyor. Suyu zaten içmiyor. Bu ne zaman kolaylaşır. Ağlamıyor ama uyumuyır da. Sanırım gğndüzü de kesmeden gece kesemeyeceğim ben. Aklına düştü mü unutamıyor. Sabah olunca emecem diyip duruyor bir dezaten bu cümle beni çok üzüyor.
Ah öyle içli ağlamasalar. Dediğin gibi bağır çağır ağlamaktan daha çok koyuyor.Emecem diye ağlaması beni de çok üzüyor. Bu akşam yine uyuyacak gibi defalarca emdi ve uyumadı. En son sana meme yok bu akşam dedim, yatağimiza aldım. Bir baktım iç çekiyor sessiz sessiz. Kıyamadım o haline. Feryat figan ağladığında, bana da yazık artık diyorum ama içli icli sessiz sessiz ağlayınca yüreğime dokundu.
Bir yandan da Eylül de kreşe başlayacak. Bezi bırakmasa bile meme desteğini bırakmam lazım. Orda ben yokken nasıl uyutsunlarIyice allak bullak oldum. Bir sürü şey yapmam lazım ama hiçbirini yapamıyorum.
Görüştüğüm iki kreşte bezli alıyor çok şükür. Ama kreslerin birinde sınıfta 12, diğerinde sınıfta 20 çocuk olacak. Hangisinin ne zaman kaka yaptığını hemen nasıl anlasınlar ki. Bir öğretmen ve bir yardimci öğretmen varmış. Bezi bırakırsa, çişi kakası geldiğinde söyler en azından. Aynı şekilde uykusunu da düşünmekten benim uykularım kaçıyor. 13.00 - 15.00 arası uyku saatiymiş. Kendi kendine uyumasını öğrense, öğretebilsem o kadar rahat olacak ki.Ah öyle içli ağlamasalar. Dediğin gibi bağır çağır ağlamaktan daha çok koyuyor.
Seni çok iyi anladım. Senin durum şu an bizden daha farklı. Bazı kreşler bezli çocuk almıyoruz diyorlar vereceğin yerde de öyle bir şart var mı. İnşallah tabii bezi bırakır ama olmamaa ihtimali de olabilir ya. Ya cidden ne zor bu işler. Ben de memesiz sırf sallayarak uyuttum gece ama bin tane hikaye anlatıp. Şimdi ayık kafa yapıyorum da uyku arasında sinirim bozuluyor.
Ama en ama en kötü 2.5 yaşında meme de bez işini de bitireceğiz inşallahbir arkadaşım acayip güzel buraktırmış aşamalı ama bırakması 29 ayı bulmuş. En son 1 meme emiyor Muş günde. Ama onu bile bırakırken ağlamış birkaç gün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?