- 17 Haziran 2015
- 5.120
- 10.789
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #58.181
Üzülme, vakti değilmiş demek ki. Hazır olduğunuzda bırakırsın. Gündüz emmemesi bile yeterince iyi zatenKızlar ben elendim ... gece kendini yırtmasına dayanamadım malesef meme verdim anında sakinleşti uyudu yavrum kıyamıyorum hiç ya inşallah pişman olmam emsin Bi süre daha geceleri napıyım
Dün anaokulu öğretmeni Bi arkadaşım da dedi daha ilk haftadan tüm sınıf hasta, kendi oğlu da 3 yaş o da aynı şekilde üst solunum yolu enfeksiyonu başlamış. Bu sene malesef böyle bağışıklıkları gelişecek. Takviye bişeyler kullanarak destekleyebilirsin hastalık sonrası. Bu arada ishal kusma devam ediyorsa ve pek beslenmiyosa Bi serum taktırmak iyi olur. Çok geçmiş olsun ilk ve son olsun inşallahBizim kız da hastalandı. Gece uyuduktan sonra uyanıp kustu sürekli. Tam sakinleşiyor, rahatlıyor uyuyor tekrar uyanıp kusuyor. Sabah da ishal oldu. Incinin ilk kusması ve ishali. 2 yıldır hiç olmamıştı. Ne kusma, ne ishal. Kreşe başladık, ilk hastalığa 3.günün sonunda merhaba dedik.Fazla erken geldi gözüme. Bu kış nasıl geçecek acaba?
Ben 2. Gecemizde pes ettim, ilk geceden daha çok yırttı kendini. Ben de hazır değilmişim zaten lohusa gibi sürekli ağlıyodum daha çok küçük gibi geliyo çocuk gözüme. Bi süre sonra direkt sabır taşıyla denicem hiç istemesem deBen sabır taşının çok faydasını gördüm. 10 kere aglayacagina 3 kere ağladı.
Çok teşekkür ederim canımSİze de geçmiş olsun. Bu zeytinyağı kekik sarımsak işini bu sene deneyesim var benim de.
Çok geçmiş olsun canımBizim kız da hastalandı. Gece uyuduktan sonra uyanıp kustu sürekli. Tam sakinleşiyor, rahatlıyor uyuyor tekrar uyanıp kusuyor. Sabah da ishal oldu. Incinin ilk kusması ve ishali. 2 yıldır hiç olmamıştı. Ne kusma, ne ishal. Kreşe başladık, ilk hastalığa 3.günün sonunda merhaba dedik.Fazla erken geldi gözüme. Bu kış nasıl geçecek acaba?
Bizim henüz gelmedi, ay sonunda ama ben geçen gün evde baktım. Çok kıpır kıpır olduğu için boyunu tam anlamadım 90cm olması lazım. Kilosu da 11.5, benimlide tam aksine hem çok yiyor hem çok hareketli asla kilo almıyor. Bakalım doktoru ne diyecekKızlar 2 yaş kontrolunuz nasıl sağlık ocağında oldukta doktora pazartesi gideceğiz sağlık ocağında 86. Cm kilo 10.80-10.95 arası bisey çıkmıştı sanırım %25 persentile giryouz tam ortalama da değiliz bir tık alfitindayiz ama yemiyor hala ;((
Ben de sabah doğrayıp yağa koydım sarımsakları öğlen vermeye çalışacağım. Ben içirmeden önce kendim içiyorum ay bu ne harika bir şey diye diye artık ne ilaçsa, yoksa hayatta almıyor kaşığı. Sabah kalktığımda burnu akıyordu. 3 hafta önce yine hastaydık, bu sefer burnu direk yıkadım sf ile. O ağızlıkla çektiklerimiz artık işe yaramıyor sanki. Bana 3 saniyede kesin çözüm lazım. Biraz işkenceli ama yapacak bir şey yok.Çok teşekkür ederim canımben ayaklarının altına sürmek için zeytinyağın sarımsak ve çörek otu karışımı hazıramıştım o da çok iyi. Bu içirmek için olanı da arkadaşım tavsiye etmişti, bugün deneyeceğim umarım içer.
İnşallah faydası olur da hemen iyileşir kuzucuk. Bizde az önce serum suyu ile yıkadık burnunu, babaaa hayıırrr diye bağırıyorduBen de sabah doğrayıp yağa koydım sarımsakları öğlen vermeye çalışacağım. Ben içirmeden önce kendim içiyorum ay bu ne harika bir şey diye diye artık ne ilaçsa, yoksa hayatta almıyor kaşığı. Sabah kalktığımda burnu akıyordu. 3 hafta önce yine hastaydık, bu sefer burnu direk yıkadım sf ile. O ağızlıkla çektiklerimiz artık işe yaramıyor sanki. Bana 3 saniyede kesin çözüm lazım. Biraz işkenceli ama yapacak bir şey yok.
Aman kimsenin yolu düşmesin ya hemen atlatılsın. Geçen sefer geç müdahale ettik, burnu kapandı ama nasıl kapanmak. Mukus çıkmıyor, e sümkürmeyi bilmiyor bu sefer ağızdan başladı nefes almaya o boğazı kuruttu, bademcikler şişti hop ateş geldi sonuç antibiyotik. Ondan burnu yıkamak en iyisi, açık kalsın da nefes alsın. Gelmiş geçmiş olsun bütün hasta kuzucuklaraİnşallah faydası olur da hemen iyileşir kuzucuk. Bizde az önce serum suyu ile yıkadık burnunu, babaaa hayıırrr diye bağırıyordukesinlikle etkili çözüm lazım yoksa daha kötü oluyor. Benimki ilaç içiyor ama destekleyici bir şeyler de yapmak istiyorum. Burada hastane işleri çok sıkıntılı zaten, hiç hastanelik olmasını istemiyorum
Çok haklısın canım erken müdahale şart. amiiin inşallahAman kimsenin yolu düşmesin ya hemen atlatılsın. Geçen sefer geç müdahale ettik, burnu kapandı ama nasıl kapanmak. Mukus çıkmıyor, e sümkürmeyi bilmiyor bu sefer ağızdan başladı nefes almaya o boğazı kuruttu, bademcikler şişti hop ateş geldi sonuç antibiyotik. Ondan burnu yıkamak en iyisi, açık kalsın da nefes alsın. Gelmiş geçmiş olsun bütün hasta kuzucuklara
Cok gecmis olsun umarim cabuk toparlarBizim kız da hastalandı. Gece uyuduktan sonra uyanıp kustu sürekli. Tam sakinleşiyor, rahatlıyor uyuyor tekrar uyanıp kusuyor. Sabah da ishal oldu. Incinin ilk kusması ve ishali. 2 yıldır hiç olmamıştı. Ne kusma, ne ishal. Kreşe başladık, ilk hastalığa 3.günün sonunda merhaba dedik.Fazla erken geldi gözüme. Bu kış nasıl geçecek acaba?
Kreşin hemşiresi de uyarmıştı. Kaç yaşında başlarsa başlasın bağışıklığı gelişmediği için ilk sene çok sık hasta olacak diye. Evde 2 yıldır koruduk ama şimdi farklı bir ortamda, kalabalıkta. Çok küçük olduğu için de ağır geçecek gibi. Serum fikri için de teşekkür ederim canım. Doğru düzgün bir şey yemiyor, aklımda olsun.Dün anaokulu öğretmeni Bi arkadaşım da dedi daha ilk haftadan tüm sınıf hasta, kendi oğlu da 3 yaş o da aynı şekilde üst solunum yolu enfeksiyonu başlamış. Bu sene malesef böyle bağışıklıkları gelişecek. Takviye bişeyler kullanarak destekleyebilirsin hastalık sonrası. Bu arada ishal kusma devam ediyorsa ve pek beslenmiyosa Bi serum taktırmak iyi olur. Çok geçmiş olsun ilk ve son olsun inşallah
Sağ ol canımmm. Direncini kuvvetli tutmak için bir şeyler yapmak şart. Hasta illa ki olacak orası belli de, direnci sağlam olsun. Tüm günü kucakta geçirdi. Neredeyse hiçbir şey yemedi, yine de iyi dayandı.Çok geçmiş olsun canımokullarda en büyük sorun bu bence kıyamam kuzuma yormustur bu durum minik bedenini. Okula giden çocukların yakasına vs damlatılan bağışıklık güçlendirici yağlar var diye kalmış aklımda bu tarz küçük önlemler alabiliriz belki. Ne kadar yeterli olur şüpheli tabii
Teşekkür ederim. InşallahCok gecmis olsun umarim cabuk toparlar
Dun serum takildi bize de iyi geldi gibi. Gece ates yine yuksekti de sabahtan sonra cok sukur bir daha cikmadi. Hic gecmeyecek sandim. Galiba bu pofidikler hastalansalar da cabuk toparliyor. Umarim Inci de oyle olur.Kreşin hemşiresi de uyarmıştı. Kaç yaşında başlarsa başlasın bağışıklığı gelişmediği için ilk sene çok sık hasta olacak diye. Evde 2 yıldır koruduk ama şimdi farklı bir ortamda, kalabalıkta. Çok küçük olduğu için de ağır geçecek gibi. Serum fikri için de teşekkür ederim canım. Doğru düzgün bir şey yemiyor, aklımda olsun.
Sağ ol canımmm. Direncini kuvvetli tutmak için bir şeyler yapmak şart. Hasta illa ki olacak orası belli de, direnci sağlam olsun. Tüm günü kucakta geçirdi. Neredeyse hiçbir şey yemedi, yine de iyi dayandı.
Teşekkür ederim. Inşallahsizin nasıl oldu? Iyi mi biraz daha?
Ben de dün gece kusması hiç bitmeyecek sandım. O kadar yoruldu, yıprandı ki. Yarın da devam ederse ben de serum taktırmak için götürürüm. En azından biraz kendine gelir. Ishali azaldı, kusma da bugün bir kez oldu. Geçiyordur inşallahDun serum takildi bize de iyi geldi gibi. Gece ates yine yuksekti de sabahtan sonra cok sukur bir daha cikmadi. Hic gecmeyecek sandim. Galiba bu pofidikler hastalansalar da cabuk toparliyor. Umarim Inci de oyle olur.
11.50 ortalama gibi kız cocuksa 90 cm de çok.iyi bizim 86 çıkardı aile hekimi ama illaki dr ile aile.hekimlihi arasında ufak fark çıkıyor bizde :))Bizim henüz gelmedi, ay sonunda ama ben geçen gün evde baktım. Çok kıpır kıpır olduğu için boyunu tam anlamadım 90cm olması lazım. Kilosu da 11.5, benimlide tam aksine hem çok yiyor hem çok hareketli asla kilo almıyor. Bakalım doktoru ne diyecek
Benimki erkek canım, boyu iyi ama kilosu az yaşına göre ve ben ne yaparsam yapayım hiç etkisi olmuyor. Zaten kendisi her şeyi yiyor bana gerek kalmıyor11.50 ortalama gibi kız cocuksa 90 cm de çok.iyi bizim 86 çıkardı aile hekimi ama illaki dr ile aile.hekimlihi arasında ufak fark çıkıyor bizde :))
Canım bizimki hasta olunca doktor takviye olarak zinco şurup verdi. Bende biraz araştırdım nedir ne değildir diye ve çoğu kişiye yeme bozukluğu, iştahsızlık için verilmiş. Kimine de hastalık döneminde iştahsızlık olmasın diye. Bir doktoruna sor istersen belki faydası olur.Kızlar,
Benim kız kakasi falan gelince kendi klozetin. Olduğu tuvalete kaçıyor kapıyı da kapatıyor orda yapiyot kaka falan bize de dit dit dit diyor. Yada bir odaya geçiyor köşeye dit dit dır diyor :) :) sinyal vermeye başladı sanırım. Duyu butunleme seansina2giduyorux da kadın dedi bunu bir bitirelim başlarsınız. Bakalım emzik işimiz var birakcaz birde çiş kaka yeme sorunumuz var zaten bakalım destek almaya başladık onun içinde inşallah yol katedereriz yemeyi çözsek zaten diğerleri geç te olsa olur : ) :)
2 yıldır evde fazla kişiyle temas etmeden hastaliklardan korundu çocuklarımız. Şimdi oyun evleri, parklar, kreşler derken sıcaklığın da düşmesiyle hastalıklar gelmeye başladı. Evde eşim ve ben de hastayız, grip boğaz ağrısı. Hepimize geçmiş olsun. Umarım kolay atlatırız. Ben geçen yıl her akşam ufak bir sarımsak yutardım. Sütümden kızıma da geçsin diye. Çiğnemeden yutunca koku da olmuyor. Vücut direnci için tavsiye ederim.Kızlar inanmıyorum hepimizin kuzular ayninanda hastalandı neredeyse bende eriş varyantindan şüphelendim bizimde havuza gittik geçen Pazar oradan bulaştı bence ya da oyun grubundan biz dün sabaha karşı burnu tıkalı olunca uykudan kaldırıp temizledik çok ağladı uyumadı sonra neyse oynadık kahvaltı ettik ben eşime paslayip uyukladim sonra ben aldım o dinlendi sonra 1030 ta sızdı 14 gibi uyandi akşam dışarı çıkardık vs arabada bı beş on dakika daldı eve gelince uyandı gözünden uyku akmasına rağmen geç uyuyor 2300 i buldu uyuması boğazı aciyor sanırım öğlen yedi ama akşam pek bişey yemedi ıvır zıvır herşey den bir iki lokma yedi.Hastalik çok zor helede gece.Hepimize kolay gelsin dediğiniz gibi hastalık mevsimi açıldı Osman gonulal video çekmiş onu izledim bende biraz 8 ay önce izlememiştim serum fizyolojigi nebulizatore koymayı vs anlatmış biraz neden nicinini hastalıkların.Çok geçmiş olsun herkese.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?