2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
misophonia_ İnci kreşe başladı mı? Nasip geçti ilk günler? Bu arada çok geçmiş olsun. Umarım bu kışı en az hastalıkla atlatırız

Çok haklısın, bu sene bende kararliyim. O burun kapanır kapanmaz dayicam serum fizyolojik, ağlarsa ağlasin valla.

Sen ne zaman hazır hissedersen o zaman biraktir. Bende dün şöyle bir baktım kizima, emzirmeye devam etseydim çok garip kaçardı ne kadar büyümüş dedim kendi kendime

Sen ne zaman hazır hissedersen o zaman biraktir. Bende dün şöyle bir baktım kizima, emzirmeye devam etseydim çok garip kaçardı ne kadar büyümüş dedim kendi kendime
Yaa valla siz kurtuldunuz bu dertten. Belki daha sonra daha zor olcak ama ikimiz de hazır değilmişiz. Annemlerde 1 gün 1 gece geçirdim annem de çok üzüldü, bana destek olmaya çalışıyodu ama gözleri sürekli dolu doluydu, emzirdim dayanamadım diye msj attığımda diyoki msjdan sonra rahat Bi uyku uyudum artık ben dicektim emzir biraz daha diye daha çok küçük gibi geliyo bize ya ne biliyim off

İştah açıcı kullanıyorum onunla az da olsa yiyoruz

misophonia_ İnci kreşe başladı mı? Nasip geçti ilk günler? Bu arada çok geçmiş olsun. Umarım bu kışı en az hastalıkla atlatırız
Başladı canım. 3 gün yarım gün gitti. Yarın göndermeyeceğim, iyileşsin biraz.
Ilk gün ne olduğunu anlayamadan öğretmeni ile sınıfına çıktı, orda biraz ağlamış. Bu yaş grubunun güvenini kazanmak için sürekli kucakta tutup sakinleştiriyorlarmis. Ikinci ve üçüncü günler tam ayrılma zamanı gelince ağladı ama ben üçüncü gün artık daha dirayetli olduğum için kendim verdim öğretmenin kucağına. Biraz oyun, biraz yemek aklına anne düşünce biraz ağlamakla geçti 2,5 saati. Öğretmeni cuma gününü diğer günlere göre daha iyiydi diye yorumladı. Sevdi, alıştı öğretmenine de. Şimdiden bir şarkıyı öğrenmiş, otobüsün tekeri yulalak diye dolanıyor evde beybito. iyi ki kreşe yazdırdım diyorum. Gelişimine katkısı çok güzel olacak.

Ve kızımın büyüdüğü ile yüzleştim ben de, onu öğretmeninin elinden tutmuş, sırtında minik çantası ile asansörden inerken gördüğümde...

Sophia nasıl? Arkadaşları da gelmeye başladı mı? Ilk günler çok çocuk yoktu sanırım kreşinde?

Dün sıkarken başını çevirdi, o ara yuttu midesi bulandı her şeyi çıkardı. En azından yemek öncesi yapmak lazım bunu.
Bu arada az önce Instagramda gördüm, muhendisinoglu paylasmisti, sağlık bakanlığı bazı serum fizyolojik markalarını yasaklamış, dikkat edin kızlar, araştırın öyle alın.

Çok sevindim senin adına uyum süreciniz kolay geçiyor ne güzel.
Sofia'nin gittiği kreş 1,5 - 3 yaş cocuklari için, aman Allahım tam bir kaos 20 ye yakın çocuk var, ağlayan burnu akan... sofi'yi öğretmenin kucağına atıp kaciyorum Hala daha tam alışamadı. Bu hafta 4. haftaya başlıyoruz, sadece 1 gün hiç aglamadi hatta yemeğini falan yedi, uyum sağladı. Çocuktan çocuğa değişiyor diyorlar. Dediğin gibi dikkat ettim, 5 tane falan görevli var ve devamlı çocukları kucaklarına alıp sakinlestiriyorlar.
Birde ne bir veli WhatsApp grubu, foto-video paylaşma falan hiçbiri yok Fransa genelinde okullarda ve kreşlerde kamera yasakmış.

Ben de o kadar rahatladım ki. Yüreğime çok ağır geliyordu. Kreşe başlayana kadar her gün ağladım hele o son gece... Ama kreşte hemşire ve çocuk gelişimci ile birer saat görüşmemiz oldu. Kuruma güvenmemi sağladılar, öğretmenini çok sevdim aynı şekilde inci de sevdi şimdiden. Çok ağlarsa zaten arayıp gelin alın diyeceğini biliyorum. Yani kendimden bu rahatlığı ben de beklemiyordum. Meğer güvenince daha kolay oluyormuş. Bizim sınıf normalde 18-20 çocuk ama şu an yarısı gidiyor, daha başlatmayanlar varmış . 2 öğretmen var. Tüm güne geçince biraz uyum sorunu yaşayabiliriz. Uyumak istemeyebilir. Onu da halledersek daha da rahatlicam. Bizim wp grubumuz var ama sürekli foto atılan bir grup değil. Sadece öğretmen bilgi amaçlı mesaj atıyor. Birde anneler rahatlasin diye ilk hafta alistiklarina oynadıklarına dair foto atmıştı. Anneler ayrı grubumuz var, ordan çocuklar hk ara sıra konuşuyoruz. Öğretmenlerden sürekli foto istenmesini saçma bulduğum için hoşuma gitti bu durum. Özel gun etkinliklerinde foto atıyormuş sadece. Sizdeki uygulama da mahremiyet açısından güzel. Öğretmen çocukla mı ilgilensin foto mu çeksin. Bizde bazen abartılıyor bu durum.

Valla canım 5 gün geçti tam kurtulamadım memeden yarabandını çıkaramadım günde 10 sefer soruyor bakmıyor ufff diyor görünce meme meme diye sayıklıyor uyuyor. Geçecek ama her şeyde memeye sığınıyordu şimdi çok aksi çok sinirli kafasına falan vuruyor 5 gündür çok üzülüyorum ama geriye dönemem artık

Baya yol katetmişsiniz yine de ya ben memeyi azaltırken her meme isteyişinde oyunla başka yiyecekle kitapla vs unutturdum öyle öyle uyku harici istememeye başladı ama gece asla avunmadı, gündüz uykusu da öyle zehir oldu. Çok içli ağladı dayanamadım artık. Uykuda laf söz dinlemiyor ki çocuk. 5 gün Bi şekilde gitmiş artık unutur bikaç güne bence

Kızlar şöyle bir yazı buldum videoları vs de var ilginizi çekerse

selamlar çok geçmiş olsun evlatçıklara. Annelere de kolaylıklar dilerim. sonbahar hızlı bir giriş yaptı inşallah bu kışı kolay atlatırız.
benim kızım gecenin her hangi bi saati uyanıp mama diye ağlamaya başladı. mutfağa gidip dolap karşısında yiyebileceği her şeyi teklif ediyoruz taaa ki o tamam diyene kadar. ama genelde istediğini bulamıyoruz.

bir de herşeye ama her şeye ağlamaya başladı. o kadar çok bağırıyor ki ağlarken konuşurken birbirimizi duyamaz hale geldik. 1 hafta içinde çocuk 180 derece değişti. kafam çok bulanık. Allah hayra çıkarsın umarık atak dönemi falandır da bir an evvel biter. yoksa allah bize sabırlar versin. amin.

Senin durumunda çok zormuş canım Ağlayarak diretmeleri olmadığında anlaşmak daha kolay da, ağlayınca sıkıntı.
Şu sıralar bir değişiklik oldu mu hayatınızda? Bir tepki mi veriyor diye düşündüm. Gece mama istemesi de memeden ayrılmanın etkisi olabilir mi?

Akşam yemekte çok doymadıgı zaman uyumadan önce bazen kaşık maması yapıyorum bazı bebekler tok uyumayınca böyle oluyor kızımda öyle

Akşam yemekte çok doymadıgı zaman uyumadan önce bazen kaşık maması yapıyorum bazı bebekler tok uyumayınca böyle oluyor kızımda öyle
yok bizimki uyumadan pilav cacık yiyor mesela sonra gene uyanıp mama diyor. meme yerine oldu desem gecelerce emmeden uyumuşluğu var takribi 12 aylıktan beri gece emmesi yok diyebilirim.

Mervecim değişiklik değil de bu doktorun gece terörü dediği şey bizi yemekle mi vurdu acaba diyorum. gece korkarak uyanacak ve sağı solu göstererek ağlayacak demişti. bizimki rüyasında balık ekmek filan görüyorsa demek aç uyanıyor. valla bilmiyorum şaka bir yana .
memeden keseli 37 gün oldu öncesinde de günlerce vermediğim oluyordu. 12 aylıktan beridir gece emmeleri yok diyebilirim. emerken de dalmıyordu uykuya yani belki hafta 1 2 emerek uyuyordu.
kafam dumanlı resmen. bazen günde 4 saat 5 saat uyuyarak işe gittiğim oluyor.

Çok değişik ya 2 yaş sendromu bu şekil vurması ama uyanmalar baya patern olmuş anladığım. Bi pedagogunuz vardı büyük kız için, danıştınız mı hiç ona?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…