2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Allah hepimize sabır versin gerçekten. Her şeye ağlama durumu bizde de var, yani bir çocuk her şeye mi ağlar ağlıyor işte. Dün 2 yaş kontrolüne götürdük doktoru vurmanın iç güdüsel olduğunu ve bu dönemde her şeye bolca sabretmek gerektiğini söyledi. Valla artık tahammül seviyem çok düştü kendimi bağırırken buluyorum, sonra da onu takip eden vicdan azabı... Bu da geçer ya hu diyerek ay sonunu sabırsızlıkla bekliyorum, memeyi keseceğiz. En azından kesintisiz uyumaya başlarsa ve sürekli memeeeğğ diye ağlamazsa biraz daha sabırlı olabilirim.

Ağlama bizde de oldu ama hastalık tetikledi diye düşünüyorum hastalık nedeniyle üç dört gündür baya huysuzdu ağladı uykusuzluk oldu belki bir sıkıntısı vardır.ya da 24 ay hem diş hem de atak kombi yapıyor diyorlar..

Memeyle alakası olmadığı kesin o zaman. Yapıyorsundur ama bol bol oku kızçeyi. Uykusuz işe gitmeler beni çok korkutuyor şu an. Allah yardımcın olsun canım.

Çok değişik ya 2 yaş sendromu bu şekil vurması ama uyanmalar baya patern olmuş anladığım. Bi pedagogunuz vardı büyük kız için, danıştınız mı hiç ona?
evet gece terörünü de o söyledi. hatta "o korktukça sarılın bak orada bi şey yokmuş demeyin" diye tembihledi. biz de işte sabah 6 da omlet gece cacık pilaw veya uyanınca kurabiye ceviz artık ne denk gelirse. biberonla süt deniyoruz onu içmiyor mesela.

atak bakacaktım bak sen benden önce yazdın aklıma getirdin. biraz zorladı bu dönem açıkçası. kombo mu duble mi ne yapıyorsa aile boyu yapıyor o kesin.

uyku çok önemli bi faktör. uykusuzken sabır diplerde.
vurma ısırma bağırarak ağlama bizde de var.
ben bağıracakken aklıma gelirse kocaman bi nefes alıp yutkunuyorum. sabırlar dilerim

Ben bizimki ağlamaya başlayınca ortamdan uzaklaştırıp böyle bir anda baloncuk üflüyorum, trambolinde zıplatıyorum ya da kabak çekirdeği veriyorum. Çok inatçı olduğunda da ellerini falan yıkıyorum. Maksat ortamdan çıkıp başka duyularını işleme almak. Meme için ben dişleri bekliyorum ama hala zor geliyor memeden kesmek :/

Bende o anda her şeyi deniyorum ama bazen yattığı yerden kalkmıyor ne yapsak nafile bizde de doktoru kesin artık demese babası en az 6 ay daha emsin istiyordu vallahi dedim benim o kadar sabrım yok deliricem artık uykusuzluktan. En son sağ olsun doktorumuz baskın çıktı da 2 yaş aşılarından sonra babası birkaç gün izne çıkacak en az aglamayla bıraktıracağız inşallah

Bugün doktora götürdüm bizimkini, kreşe gidiyorsa bütün kış hasta olacak ondan antibiyotiksiz atlatmaya bakalım dedi. Siz vitamin ne kullanıyorsanız ne kullanıyorsunuz?
Dr tavsiyesi ile Resverol gıda takviyesi kullanıyorum. Hastalanirsa hergun, hasta olmazsa hafta 2 kere veriyorum.

Umarım baba desteği olumlu yönde olur. Ben destek beklerken, ağlatma emzir şeklinde köstek olmuştu babası. Tek başıma daha kolay hallediyorum çocukla ilgili konuları.
Bugün çocuğumuzun kreş toplantısı var. Daha toparlayamadığı için kreşe götürmüyorum, bırakacak kimsem de yok. Bil bakalım kim toplantıya gitmeye gerek görmüyor? Haftaya kreşe gidince görüşürmüşüm.

Umarım öyle olur canım ahh bu babalar neden böyle ya, bizde de bu cümleler sıkça olucak ama el mahkum bıraktıracağız. Gerçekten bizim için önemli olan şeyler onlara çok gereksiz geliyor bu konuya tav oluyorum cidden.

Özellikle meme bıraktırma konusunda belli bir noktaya geliyorsun, sonra sanki çocuğa eziyet ediyormuşsun gibi davranılıyor. Başa sarıyorsun. Zaten psikolojik olarak zor bir durum anne için. Allah halden anlayan insanlarla karşılaştırsın. Kesin bırakacağın zaman güçlü ol. Yeterince emdiler zaten.

Amiinn canım ben çok kararlıyım artık zaten, en fazla 1 hafta zorluk çekeriz sonrası aydınlık inşallah

Bugün doktora götürdüm bizimkini, kreşe gidiyorsa bütün kış hasta olacak ondan antibiyotiksiz atlatmaya bakalım dedi. Siz vitamin ne kullanıyorsanız ne kullanıyorsunuz?
2 yaş kan tahlillerine baktırdık. D vitamini düşük çıktı. Ocean verdi. B12 de düşük çıktı ona da Ocean verdi bir de mutlaka yumurta ve kırmızı et dedi.
Vitamin için de bi tavsiyem var birebir uygulandı test edildi onayladı. Çocuk sokağa parka bahçeye çıkınca pis ellerini ağzına koyuyor yere düşen dondurmayı yere yatıp yalıyor. sokak köpekleri kedilerine sarılıyor öpüyor. yapma etme diyene kadar hop iki öpücük. biliyorum çok tehlikeli şaka bir yana. ama sokakta kağıt toplayan çocuklar anne babalarıyla gezerek kağıt toplayan bebeler var. maşallahları var. biz koruyacağız derken daha da hasta ediyoruz bebeleri gibime geliyor.

Katılıyorum biz çok üstüne düştükçe her hastalık gelip bizi buluyor malesef. Sokaklarda çıplak ayak gezen çocukları hiç hasta görmedim maşallah.. bunun böyle olduğunu bile bile aynı devam ediyorum o ayrı Bi konu tabi.
Yurt dışında yaşayan 2 fenomen takip ediyorum ikisi de "burdaki çocuklar karda kışta bile kısa kol ve şortla geziyor, aileler yağmur rüzgar olduğu halde okuldan eve yürüyerek gel diyolar çocuklara" diye anlatıyolardı hayretle. Bizler fazla korumacıyız tamamen alışmayla alakalı, benim annem de öyleymiş çünkü biz de öyle olduk.

Bacım bu güneşte parka çıkamadık ki kedi yalayalım . Geçen bizimki ebebekte yattı yerlere iyi sevindim şu an ahshh. Bu arada doktor b12 yazmıştı ocean, diz arkasında egzama yaptı. Senin ufaklığa verirken aklında bulunsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…