- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #58.341
Öyle gerçekten benim annem yakınımda sık sık kendimi orda buluyorum ama lohusalığımda erken bıraktı gitti çok zorlandım travma oldu bana resmen. Aslında bazı şeyler kolaylaşırken bazı şeyler zorlaşıyor gibi geliyor. Zaten 5 aylıkken olan göz ameliyatı ve sonrasında sık sık olan göz kontrolleri bizi yıpratıyor manevi olarak çok yorucu oluyor o yüzden hiç düşünemiyorum 2.yiYani haklısın cnm anane babaanne genç olup baksalardi bende hemen işe dönmüş olsaydım yipranmazdimbelki o zaman düşünürdüm bir kaç sene sonra kardesi olsun diye. Ama hep kendim baktım lohusalik dediğim.gibi zor annem durdu sagolsun yanımda hasta olsakta annem koştu kadin tek başına zorlanıyor ben kendim bakıyorum yorucu emek isteyen bir süreç bu aralar zevkli olmaya başladı konuşup irtibata geçtiği için belki de bizlerleama neticede 2 yıl yordu beni birde hamilelik ekle :))
Şu an bulunduğum grupta ben de çok aktif olamıyorum. Işe dönünce firsat bulurum daha düzenli paylaşım yaparım. O sıra katılayım, şimdi o gruptan da hemen elenmiyimBu çok aktif her gün yazmassan elenşyorsun falan. Fazla yerden cezası var öyle bir şeyleretiketliyim mi ister misin
Güldürdün beniBen bir ara bir fiil aç yasadim ve pilates yaptım+1 kilo aldım2 kilo veriyordum ama 3 gün sonra bakıyorum yine 57 kiloyum. Ehhh yeter be dedim ve bıraktım ama yine 57 kiloyum bu aralar sanki azıcık zayıfladım gibi geliyor ama tartımın pili bitmiş bakamadım
Valla çok sinirlerim bozulmuştu yaGüldürdün beniTahmin ediyorum 57
Aslında pilatesle kilo aynı olsa bile beden farkediyor. Ben bi ara hafta içi öğle arası gidiyordum. Bu kadar mı farkeder demistim. Kilom aynıydı ama 1 beden küçülmüştüm. Şimdi inci kuş iyileşsin, işe döneyim tekrar yazilicam kursa. Beslenme düzenini de oturtursam iyi olacak. Haftasonu 40 beden gömlek ve pantolon almak zorunda kaldım. Içime oturdu resmen. Eski kıyafetlerimin hiçbiri olmadı. Geçen yıl doğum kilolarımı verdiğimde hiç geri almadan işe dönmeliymişim. Şimdi kendime inancım da kalmadı.
Çok zevkli bir hayatArkadaşlar günde kaç kalori alıyorsunuz hesaplıyor musunuz? Ben de kilo almak için diyetisyene gittim geçen ay bana günde 16 dilim ekmek (ve ya eşdeğer pilav makarna vs 1 dilim ekmek 2 3 kaşık pilavmış) ye dedi. Yiyemedim tabi deli miyim günde bi vakfıkebir ekmek yiyeyim.
Yok değil cidden. Korkuluk gibi geziyorum, üşüyorum, elim ayağım tutmuyor. Artı mutsuzluk ve depresyona yatkınlık.Çok zevkli bir hayat
Ben kalori değil saat sayıyorum. yani sabah 11 olmadan ve akşam mümkünse 6 dan sonra hiç bir şey yemiyorum. Ama kahvaltıda mutlaka 2 yumurta yiyebildiğim kadar zeytin. ceviz roka domates salatalık. kavrulmamış fındık ve ya badem. meyve olarak da üzüm kiraz gibi ise 15 adet ve ya karpuz ise 2 dilim elma gibi az şekerli ise 1 elma. gün içinde kahve ceviz yanına belki bi hurma kuru kayısı falan. Akşam da protein salata çorba vs. baktım çok açım karakılçık ekmeği ekliyorum öğünüme 1 dilim. akşamları da 4 köfte veya ona eş değer balık tavuk et. hiç bulamazsam yeşil mercimek yemeği ve bol yağlı salata. o da yoksa menemen yapıyorum ya da kavurmalı yumurta. tuzdan ve sağlıklı yağdan asla taviz vermiyorum.Yok değil cidden. Korkuluk gibi geziyorum, üşüyorum, elim ayağım tutmuyor. Artı mutsuzluk ve depresyona yatkınlık.
Sen sağlıklı beslenme düzenini çok güzel oturtmuşsun maaşallahBen kalori değil saat sayıyorum. yani sabah 11 olmadan ve akşam mümkünse 6 dan sonra hiç bir şey yemiyorum. Ama kahvaltıda mutlaka 2 yumurta yiyebildiğim kadar zeytin. ceviz roka domates salatalık. kavrulmamış fındık ve ya badem. meyve olarak da üzüm kiraz gibi ise 15 adet ve ya karpuz ise 2 dilim elma gibi az şekerli ise 1 elma. gün içinde kahve ceviz yanına belki bi hurma kuru kayısı falan. Akşam da protein salata çorba vs. baktım çok açım karakılçık ekmeği ekliyorum öğünüme 1 dilim. akşamları da 4 köfte veya ona eş değer balık tavuk et. hiç bulamazsam yeşil mercimek yemeği ve bol yağlı salata. o da yoksa menemen yapıyorum ya da kavurmalı yumurta. tuzdan ve sağlıklı yağdan asla taviz vermiyorum.
neden detaylandırdığıma gelince. yağı tuzu ve proteini iyi alınca acıkmıyorsun düşük karbonhidratla beslenince de vücut yağ yakmaya başlıyor. çok karbonhidratlı beslenince vücut bunu şeker olarak algılıyor ve önce gidip bu şekeri yakmaya çalışıyor. yediğin eti sebzeyi de yakmaya vakit bulamadığı için depoluyor.
bir de su su su mutlaka ve en az 2 litre.
İstemsizce güldümArkadaşlar günde kaç kalori alıyorsunuz hesaplıyor musunuz? Ben de kilo almak için diyetisyene gittim geçen ay bana günde 16 dilim ekmek (ve ya eşdeğer pilav makarna vs 1 dilim ekmek 2 3 kaşık pilavmış) ye dedi. Yiyemedim tabi deli miyim günde bi vakfıkebir ekmek yiyeyim.
Ya ben ne zaman çok az yesem kilo veremiyorumSen sağlıklı beslenme düzenini çok güzel oturtmuşsun maaşallahDiyetisyenim yazıyor sandım biran. Benim gözüm aç, iradem yok. Evde sürekli bir şeyler yemek istiyorum.
Gerçekten çok iyi bir düzen oturtmuşsun maşallahBen kalori değil saat sayıyorum. yani sabah 11 olmadan ve akşam mümkünse 6 dan sonra hiç bir şey yemiyorum. Ama kahvaltıda mutlaka 2 yumurta yiyebildiğim kadar zeytin. ceviz roka domates salatalık. kavrulmamış fındık ve ya badem. meyve olarak da üzüm kiraz gibi ise 15 adet ve ya karpuz ise 2 dilim elma gibi az şekerli ise 1 elma. gün içinde kahve ceviz yanına belki bi hurma kuru kayısı falan. Akşam da protein salata çorba vs. baktım çok açım karakılçık ekmeği ekliyorum öğünüme 1 dilim. akşamları da 4 köfte veya ona eş değer balık tavuk et. hiç bulamazsam yeşil mercimek yemeği ve bol yağlı salata. o da yoksa menemen yapıyorum ya da kavurmalı yumurta. tuzdan ve sağlıklı yağdan asla taviz vermiyorum.
neden detaylandırdığıma gelince. yağı tuzu ve proteini iyi alınca acıkmıyorsun düşük karbonhidratla beslenince de vücut yağ yakmaya başlıyor. çok karbonhidratlı beslenince vücut bunu şeker olarak algılıyor ve önce gidip bu şekeri yakmaya çalışıyor. yediğin eti sebzeyi de yakmaya vakit bulamadığı için depoluyor.
o zaman terzi mezurası ile takip et. kilo aynı ama bakalım göbek çevren inceliyor mu? Çünkü benim kilom doğumdan sonra 5-6 kg fazla belki 7 ancak hamilelikten önceki elbiselerin hemen hepsine giriyorum. bu beslenme şekli iyi bir şekilde sıkılaşmamı sağlıyor.Gerçekten çok iyi bir düzen oturtmuşsun maşallahakşam yemeği kısmına kadar benzer besleniyoruz hatta benim akşam yemedigim oluyor ama ben çakılı kaldım 57 kiloda bir de arada arkadaşlarla karbonhidrat yüklüyoruz resmen o bozuyor beni
aklımda duracağına miğdemde dursunYa ben ne zaman çok az yesem kilo veremiyorumbenim iradem çok iyi ama gözüm istiyor midemden çok
işte bunlar hep can sıkıntısından. bazen çok güzel gidiyor. bazen de ipin ucu kaçıyor. ben de insanım canım istiyorSen sağlıklı beslenme düzenini çok güzel oturtmuşsun maaşallahDiyetisyenim yazıyor sandım biran. Benim gözüm aç, iradem yok. Evde sürekli bir şeyler yemek istiyorum.
Mantıklı canım ben hiç ölçüm yapmıyorum. Artık emzirmeyi bıraktığım için daha dikkatli beslenecegim bende, belki biraz detox vs iyi geliro zaman terzi mezurası ile takip et. kilo aynı ama bakalım göbek çevren inceliyor mu? Çünkü benim kilom doğumdan sonra 5-6 kg fazla belki 7 ancak hamilelikten önceki elbiselerin hemen hepsine giriyorum. bu beslenme şekli iyi bir şekilde sıkılaşmamı sağlıyor.
Çoğu kez yemiyorum ama yediğim de yok değilaklımda duracağına miğdemde dursun
Ya bunu diyen diyetisyen hanım bi de hamur işi yeme dedi. E ekmek? 16 dilim? Ben de gülüyorum ya zaten ahahha.İstemsizce güldümYemek yemeyi çok severim ama 16 dilim ekmeği ben yiyemem bir de kilo almak var sağlıksız kilo almak var hepsi yağ olup göbek basen şişince de vermek için uğraşmak var.
Nazar boncuklu bir yeme hikayesi bu benim için. Bende de yeme şevki yok, hiç olmadı. Çocuğa kahvaltı yemek hazırlıyosun sen de ye doğru düzgün di mi?Ben kalori değil saat sayıyorum. yani sabah 11 olmadan ve akşam mümkünse 6 dan sonra hiç bir şey yemiyorum. Ama kahvaltıda mutlaka 2 yumurta yiyebildiğim kadar zeytin. ceviz roka domates salatalık. kavrulmamış fındık ve ya badem. meyve olarak da üzüm kiraz gibi ise 15 adet ve ya karpuz ise 2 dilim elma gibi az şekerli ise 1 elma. gün içinde kahve ceviz yanına belki bi hurma kuru kayısı falan. Akşam da protein salata çorba vs. baktım çok açım karakılçık ekmeği ekliyorum öğünüme 1 dilim. akşamları da 4 köfte veya ona eş değer balık tavuk et. hiç bulamazsam yeşil mercimek yemeği ve bol yağlı salata. o da yoksa menemen yapıyorum ya da kavurmalı yumurta. tuzdan ve sağlıklı yağdan asla taviz vermiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?