- 17 Haziran 2015
- 5.116
- 10.779
- 448
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #58.501
Erken başlamaları bu yönden iyi sanırım. Bağışıklıkları gelişeceği için ilkokula başladıklarında bu kadar zorluk çekmeyeceğiz inşallahBiz de sağlam bi hafta tamamlamadık sanırım. İşte bitkisel takviye, vitamin. Doktor sordu, kreş varsa bu şekilde devam ederek bağışıklık kazanacak, hep en az antibiyotikle atlatma yoluna gideceğiz öksürükleri dedi. Umarım da böyle devam eder
Bıraktırdığında ne kadar rahat edeceğini düşünsen hazır olursun benceBen bu sefer sabır taşı kullanıcam en azından bak ben meme veriyorum ama tadı acı imajı vermiş olurum. Öncesinde de tadı değişecek artık vs diyerek alıştırmayı denicem. Kendimi hala hazır hissetmiyorum ama bakalım ne zaman...
Yaa gerçekten artık kendi başına uyuyabilsin uykuya geri dönebilsin çok istiyorum. Böylece aramızda yatırmaya da son verebilirim. Sizinkiler kreşe başladı ya inanamıyorum sanki 4 yaşındalar da benimki bebekmiş gibi geliyor düşünemiyorum bensiz kreşte durabileceğini. Öyle bi planım da yok zaten en az 2 sene falan ama aynı yaşta olduklarına inanamıyorum. Hala emdiği için mi yoksa parkta falan çok pasif durduğu için mi bensiz başka ortamda birkaç saat kalabileceği düşüncesi çok korkunç geliyo valla sizlere kocaman maşallahBıraktırdığında ne kadar rahat edeceğini düşünsen hazır olursun bence26 aylık olduğu için bu kadar rahat söylüyorum. Küçük olsa, süt varsa emsin derdim ama emeceği kadar emdi zaten. Bir şekilde gece uykusuna geçmeyi de öğrenecek. Belki de meme desteği olmadığı için gece deliksiz uyuyacak çocuğun. Aynı şekilde sen de tabi.
Yaa gerçekten çok fenalar insan ne yapacağını şaşırıyoryaramazlıkta bizi de ekleyin. bir de bizi kandırmacalar falan. ablası ona vuruyor diye ağlayarak geliyor yanıma ama nasıl ağlamak. dönüp ablasına kızcam o derece inandırıcı. olayın benim gözümün önünde cereyan etmesi dışında sorun yok. ablasının vurduğu falan da yok.
Aaaa hayırlı olsuuun ne güzel haberSizinle paylaşmak istediğim bir haberim var güzel anneler.
Hamileyim sanırım
Reglim iki gün gecikince bugün tahlil verdim. 37 çıktı. Kızımın bir kardeşi olsun mu, olmasın mı derken, aralarında 3-4 yaş olması fikrine yakındım son zamanlarda. Yine, yeniden, baştan başlıyoruz inşallah
Yaaa çok sevindim senin adına canımmm. Sağlıkla gelsin inşallah, çok güzel bir süreç olsunSizinle paylaşmak istediğim bir haberim var güzel anneler.
Hamileyim sanırım
Reglim iki gün gecikince bugün tahlil verdim. 37 çıktı. Kızımın bir kardeşi olsun mu, olmasın mı derken, aralarında 3-4 yaş olması fikrine yakındım son zamanlarda. Yine, yeniden, baştan başlıyoruz inşallah
Aaaa hayırlı olsuuun ne güzel habersağlıkla kavuşun inşallah
Yaaa çok sevindim senin adına canımmm. Sağlıkla gelsin inşallah, çok güzel bir süreç olsun
Sağlıkla gelsin çok çok güzel bir haber Instagram da the analık var onu izliyorum bebeği oldu ne kadar küçük ve güzelSizinle paylaşmak istediğim bir haberim var güzel anneler.
Hamileyim sanırım
Aaaa hayırlısı olsun, sağlıkla gelsinSizinle paylaşmak istediğim bir haberim var güzel anneler.
Hamileyim sanırım
aaaa şaka mı?? çok güzel haber. hadi bakalım sağlıkla geçsin sürecin Mervecim. sağlıkla kavuşun inşallahSizinle paylaşmak istediğim bir haberim var güzel anneler.
Hamileyim sanırım
amerikanın arkasında olan bina Amerikan kolejinin ana sınıfı . AKD küçükyalıda müstakil bi rum evinde. kendi binasında. ben de oraya vereceğim nasip olursa ve evet yarım günle başlayacağız. Senin adına sevindim. Yazdıklarına göre de güzel bir düzende işliyor süreç. Rutin oluşturmak bize zor geliyor bence çocuklar bizden daha kolay ve çabuk alışıyorlar.Yarım gün akd. Sabah burası 7de açılıyor, o saatten itibaren geliyor çocuklar bizimki 8.15 falan gibi kreşte oluyo ama ilk 1 ay 9.30da götürdüm iyice alışsın diye. 9.30da başlıyo dersler onun öncesi kahvaltı. 12-1 arası da öğle yemeği 12.45de üstü başı değişmiş almaya hazır oluyor. Ben aşırı memnunum bu arada, herkes mi sabahın köründe enerji saçar ya? Ben çocuğu götürürken salyam akıyo hala, bunlar enerji patlaması. Bizim sınıfta 2 öğretmen var 9 çocuk. Programları belli, dışarıdan da eğitmenler geliyor, özel günler çok güzel kutlanıyor, anılıyor. Merkezden yönetildiği için de her şubenin eğitmenleri iyidir diye düşünüyorum, ben burada çalışmaya geldim gibi bir olay yokmuş. Göztepedeki akd amerikanın arkasındaki binaysa o da mis. Kendi binası olan kreşler bana daha oturaklı geliyor.
Ya hayırlı olsun sağlıkla gelsinSizinle paylaşmak istediğim bir haberim var güzel anneler.
Hamileyim sanırım
Kızın okulu yıkılacağı için baska okula geçtiler geçici olarak ve bu sene öğlenci oldu. Sabah ikisine bir annem bakacak kizi okula yollarsa ( dedesi götürüyor) oglanida ordan kreşe yollayacağız. Yarın kreşle görüşmek için randevu var. Bakalım işler benim istediğim gibi olacakmi görüşme güzel gececekmi onaa gore iyice sekillenecegim.Ani değişiklikler zor tabi ama çocuklar bizden daha kolay adapte oluyorlar değişikliklere. Umarım gönlüne göre kreş bulursun. Öğlene kadar kim bakacak peki?
Canım tek çaresi gece onunla sen yatmayacaksin. Başka gerçekten çaresi yok. Cok ağladım iki gün. Çok yıprandım. Oğlan bile benden daha iyiyken sorunu ben çıkardım. Resmen meme ememiyor diye değil emziremiyorum diye depresyona girdim. Prolaktin hormonu çekiliyormuş sanırım bu da annede emzirmeyi sonlandirirken böyle travmalara neden oluyormuş hormon oynakligi yüzündenBen hala kesmedim memeden. Çocuktan çok bende travma oldu. 2 yaşını tam 2 ay geçti daha ne zamana kadar hazır olamıcam bilmiyorum gece uyanıp çaresizce ağlamasına dayanamıyorum sırf bu korkudan tekrar denemeye korkuyorum. Sabır taşı aldım duruyo öylece. Onda da ağlayacak biliyorum ağlamadan olmaz ama gece avutmak çok zor, gündüz emmiyor uyumazsa zaten onu keserken zorlanmadım aylar oldu oyalayarak atıştırmalık vererek her seferinde dikkatini dağıta dağıta unutturdum ama uykuluyken nasıl dağıtılır dikkat bilmiyorum geceleri bin kere uyanıp meme almadan uykuya dönmüyor geri
Yaa ben önce memeyi kesip sonra yatağını ayırmayı planlıyorum aslında terketmiş hissi vermemek için önce memeyi unutsun alışsın sonra yatağını ayıralım istiyorum. O kadar büyüyor ki gözümde. Herkes böyle diyo kesintisiz uyuyacak diye ama hiç inanamıyorum valla çok uzak geliyo bana. Sanırım 1 ay falan daha kendimi hazırlıcam eşime de dicem izin kullansın 1 hafta bana maddi manevi destek olsun zaten babaya da çok düşkün oğlum. Gündüz azaltmak çok zor olmamıştı geceler mahvetti beni denediğimde...Canım tek çaresi gece onunla sen yatmayacaksin. Başka gerçekten çaresi yok. Cok ağladım iki gün. Çok yıprandım. Oğlan bile benden daha iyiyken sorunu ben çıkardım. Resmen meme ememiyor diye değil emziremiyorum diye depresyona girdim. Prolaktin hormonu çekiliyormuş sanırım bu da annede emzirmeyi sonlandirirken böyle travmalara neden oluyormuş hormon oynakligi yüzündenyani öyle okudum. Travma konusunda o yüzden çok haklısın. Ama şu ann 9. Günden bildiriyorum. Gece bir kez bile uyanmadı. İnanamiyoruz ailecek. Bu çocuk nasıl bıraktı çok şükür çok şükür diye geziyoruz.
Amin, inşallah. Bizimkiler gerçekten büyümüşler, bebek görünce ben de çok minik buluyorumSağlıkla gelsin çok çok güzel bir haber Instagram da the analık var onu izliyorum bebeği oldu ne kadar küçük ve güzel
Teşekkür ederim, inşallahAaaa hayırlısı olsun, sağlıkla gelsin
Kardeş şart mı, gerekli mi, olandan ne hayır gördük derken biranda fikrim değişti.aaaa şaka mı?? çok güzel haber. hadi bakalım sağlıkla geçsin sürecin Mervecim. sağlıkla kavuşun inşallah
Ben çok kararsızdım. Önce tek çocuk yeter diyordum. Sonra yaş farkı 6-7 olsun, kızım biraz büyüsün diyordum. Birlikte büyümeleri ve 3-4 yaş farkına ikna olmuştum ki, dün öğrendim müjdemizi. Tam 3 yaş bile olmayacak. Çok heyecanlıyım, ilk hamileliğim gibi sanki. Rabbim sana da nasip etsin.Ya hayırlı olsun sağlıkla gelsinUzun zamandır bakmıyordum buraya ben de bu ay korunmayı bıraktım artık Allah ne zaman nasip ederse. Ama bu mesajın beni de cesaretlendirdi.
Böyle olacagimi bilseydim keserken keşke 2 günüm daha olsaydı da öyle biraktirsaydim dedim. Hatta şöyle bisey yaptım. Kesmenin 2. Günü eşimle tartıştık benim sinirlerim yüzünden neyse oglanda korktu çok ağladı o anki uzgunlukle çocuğu emzirdim oh be dedim sonra eşim gördü tepki gösterdi tabi. Çünkü sırf bu iş için babamı yazlığa yolladık, ara tatildi kızın başka zaman olamazdı, ve annem kendi özel ihtiyaclarini ertelemisti.herkes hazırlık yapmıştı yani. Annemle yakınız yatmaya yakın geliyor bize. Annemde öğrendi emzirdigimi beni annem kendi evlerine yolladı orda uyudum o gece devamını istemesin diye oğlan evden tamamen yok oldum. Normalde yatmaya yakın ben doktora gidip iğne olup gelicem diyordum aglamiyordu uyuyordu ananesiyle. Yatakları bende ayirmadim. Kızın odasında oglan kız ben uyuyoruz. Alışınca iyice daha sonra odasına alacağım oğlanı. Yani bir ay süre verdiysen doya doya emzir ve kendini hazırla. Korktuğun gibi olmayacak bunu da bil.Yaa ben önce memeyi kesip sonra yatağını ayırmayı planlıyorum aslında terketmiş hissi vermemek için önce memeyi unutsun alışsın sonra yatağını ayıralım istiyorum. O kadar büyüyor ki gözümde. Herkes böyle diyo kesintisiz uyuyacak diye ama hiç inanamıyorum valla çok uzak geliyo bana. Sanırım 1 ay falan daha kendimi hazırlıcam eşime de dicem izin kullansın 1 hafta bana maddi manevi destek olsun zaten babaya da çok düşkün oğlum. Gündüz azaltmak çok zor olmamıştı geceler mahvetti beni denediğimde...
Yaa seninki de benimki gibi karışık olmuş ben de ilk gündüz uykusunda vermedim ayakta sallayarak uyuttum gaza geldim gece facia oldu çok ağladı. Annemlerdeydim sabaha kadar uyumadım uyanıp isticek diye. Uyandı defalarca istedi ağladı zor ikna ettik uyuttuk falan Bi şekilde sabah oldu ama tüm gün ağladım ben. Sütümü sağıp sütlaça vs katıp verdim çocuğa. Gündüz Bi şekil geçti yine gece oldu eşimle evde halletmeye çalıştık o da benden alıp uyutmaya çalıştı falan ama çok fazla ağlayınca dayanamadım gece ortası verdim memeyi. Annemle ablama da msj attım dayanamadım diye annem de Bi oh çekmiş rahat uyudum msjdan sonra diyoBöyle olacagimi bilseydim keserken keşke 2 günüm daha olsaydı da öyle biraktirsaydim dedim. Hatta şöyle bisey yaptım. Kesmenin 2. Günü eşimle tartıştık benim sinirlerim yüzünden neyse oglanda korktu çok ağladı o anki uzgunlukle çocuğu emzirdim oh be dedim sonra eşim gördü tepki gösterdi tabi. Çünkü sırf bu iş için babamı yazlığa yolladık, ara tatildi kızın başka zaman olamazdı, ve annem kendi özel ihtiyaclarini ertelemisti.herkes hazırlık yapmıştı yani. Annemle yakınız yatmaya yakın geliyor bize. Annemde öğrendi emzirdigimi beni annem kendi evlerine yolladı orda uyudum o gece devamını istemesin diye oğlan evden tamamen yok oldum. Normalde yatmaya yakın ben doktora gidip iğne olup gelicem diyordum aglamiyordu uyuyordu ananesiyle. Yatakları bende ayirmadim. Kızın odasında oglan kız ben uyuyoruz. Alışınca iyice daha sonra odasına alacağım oğlanı. Yani bir ay süre verdiysen doya doya emzir ve kendini hazırla. Korktuğun gibi olmayacak bunu da bil.
Arkadaşım hayırlı olsun. çocuklar bizden çok daha hafif ve kolay atlatıp çok seri adapte oluyorlar yeni süreçlere. Ah biz anneler manyaklık bizde ama bunu kabul etmek işimize gelmiyor çoğunlukla...Kızın okulu yıkılacağı için baska okula geçtiler geçici olarak ve bu sene öğlenci oldu. Sabah ikisine bir annem bakacak kizi okula yollarsa ( dedesi götürüyor) oglanida ordan kreşe yollayacağız. Yarın kreşle görüşmek için randevu var. Bakalım işler benim istediğim gibi olacakmi görüşme güzel gececekmi onaa gore iyice sekillenecegim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?