2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Evet haklısın Bi taraftan da nereye kadar fanusta yetişecek diye düşünüyorum sonra hasta olduğu zamanlar ne kadar gerildiğimi hatırlayıp yine vazgeçiyorum biraz daha havalar ısınsın da yakınımda var Bi oyun grubu instagramdan takip ediyorum bakalım inşallah başlarız bize de iyi gelir. Tanımadığı çocukların arasında çok pasif durumda kalıyor ve bu beni çok üzüyor. Kavga etmek bir yana dursun elinden oyuncağını alıyorlar yine tepki vermiyor. Kuzeni de 1 mt yaklaşsın kıyameti koparır

Yetişkin insanlar bile psikoloğa gitmeyi bir eksiklik bir kusur gibi görüp çekiniyor ya heralde çocuğu Bi uzmana götürmek çocuğu kusurlu hastalıklı olarak etiketlemek gibi görülüyor. Biri duysa bilse çocuğun dışlanacağından veya insanlar arasında sorunlu olarak gösterileceğinden korkuyor olabilirler. Halbuki bu davranış sorunlarına Bi çözüm bulamazlarsa asıl bu dediklerim olacak onu göremiyorlar. Uzun vadeli çözüm lazım aslında inşallah idrak edebilirler. Şimdi belki göz ardı ediyolar ama okul hayatı başladığında yüzleşecekler. Sen açık açık söyleyemiyosun ama öğretmen pat diye söylicek valla sınıfın düzenini bozuyor arkadaşlarına zarar veriyor uzmana götürün diye.

Aynen öyle olucak canım. Seneye anasınıfına vermek istiyor ama bu şekilde hiçbir okul kabul etmez. Zaten burada devlet okulu var onlar hiç uğraşmak istemez. Yani hazır böyle bir imkan varken baştan önlem almak yerine bana sen bilirsin götür bakalım ne diyecek diye cevap verdi. Benim götürme sebebim ise uyku bozukluğu ve uykuda ağlaması yani çok şükür saldırgan değil zarar veren biri değil tam tersi böyle şeyleri ondan görüyor işte amaaa...

Doktorla görüştükten sonra biraz daha açıkça söylemeyi düşünüyorum eğer çocuğum zarar görmeye devam ederse. Neticede hiçbir şey çocuğundan önemli değil, isterse kırılabilir yapıcak bir şey yok.

Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum hiçbir şey çocuğumdan önemli değil

Canım aslında arkadaşın kendisi psikoloğa gitse zaten çocuğu için de çözüm bulacak. Çocukların duygu ve davranış bozukluklarında annenin davranış şekline bakılıyor önce. Çocuk sürekli oyuncak fırlatıyorsa, çoğunlukla annenin öfke anında eşya fırlatmasına maruz kaldığı için oluyormuş mesela. Elbette eğer izliyorsa izlediği içerikler de etkiliyor çocuğu ama buna da çözüm bulacak arkadaşın... Tabi önce sorunun varlığını kabul etmeli. Elimizde şekillendirmeyi bekleyen hamur gibiler 0-6 yaş o kadar önemli ki. Inşallah arkadaşın da bir adım atar.

Kendisi zaten sürekli şaka olarak psikologa gitsem kapıdan girdiğim gibi anlar halimi vs diyor ama hiç gidecek bir insan değil canım. Muhtemelen annenin öfkesi ona da yansıyor.

Mesela bizim ufaklık ben ona bağırınca, bana bağırarak oyuncaklarını yere fırlatıyor. Benim öyle bir şey atma huyum yoktur ama bazen kendimi tutamayıp bağırıyorum. O da bana bağırıyor ama ne bağırmak benim de kendimi sakinlestirmem gerek ama nasıl yapıcam bilmiyorum. Umarım unutturmayı başarırım bu durumu

Arkadaşlar merhaba.
Bizim de kreş, hastalık durumları devam. O kadar alıştım ki öksürmesine. Normalimiz oldu artık. İlkokula başladığında daha az hastalanacak, bağışıklığı gelişmiş olacak diye teselli ediyorum kendimi.

Kreşe uyumu çok şükür iyi kızımın. Öğretmenlerine alıştı ve onunda bir sosyal çevresi oldu. Akşamları arkadaşlarının fotoğraflarına bakıyoruz. Işe servisle gittiğim için servisteki iki genç arkadaşla sürekli muhabbet edip oyun oynuyor. Bizim çok sık görüştüğümüz aile,akraba ortamımız olmadığı için sosyal ilk çevresi benim iş yerim ve kendisinin kreşi oldu.

2 gün önce kreşteki çocuk gelişim uzmanı ile görüştüm genel durumu hakkında. Zamanla çekingenliğinin de gideceğini söyledi. Bu yaş grubunun daha çok bireysel oynadığını, arkadaşlık kurmalarını beklemediğini söyledi. Bu sene kreş bize iyi geldi ama gelecek yıl bebekten dolayı evde olacağım için o kreşe yollayamam. Anaokullarının 36 aylıkken aldığını duydum, onu araştırıp içime sinerse mahallede anaokuluna yollayabilirim. Kardeşinden dolayı evde kalması sanki ona haksızlık gibi geliyor. Şimdiden ikisinin de hakkını gözeterek nasıl davranacağım diye düşünceler içindeyim....

Son olarak, yarın ilk defa gebelik için kadın doğuma gideceğim. 7+1 olacak bebiş. Çok heyecanlıyım. Kese, kalp atışı Umarım her şey yolundadır

Benim de tahammülüm azalıyor bazen canım. Sesimi yükseltiyorum, sonra pişman oluyorum. Kendime kızıyorum...
Oyuncak fırlatmayı kreşteki bir çocuktan öğrendi İnci de. Çocuk gelişim uzmanına onu da söyledim. Anlatın dedi, eşyalara zarar vermemesi gerektiğini söyleyin. Oyuncağı kırılırsa oynayamayacağını falan işte. Hatta geçen vurdu bana. Annecim canım acıyor, vurma dedim. Mesela sert bir tonda bana vuramayacagini soylemeliymisim. Oyle annecim denmezmiş o durumda. Böyle bir hareketin yanlış olduğunu, kimseye vurmaya hakkı olmadığını biraz sert ifade etmem gerekiyormuş.

Ahh o pişmanlık zaten insanın içini yakıyor...

Bizim de ne yazıkki ikizlerden öğrendi, bugün onların doğum günüydü bize davet ettim. Oyun amaçlı da olsa oyuncaklar havada uçtu, hep uyardık ama işte yapıyorlar. Bana da vurduğu oluyor ya da oyuncakları yerlere attığı durumlarda ben biraz sert yapıyorum, inşallah doğrusu odur.

Bizimde birkaç gün sonra çocuk psikiyatrisine randevumuz var, gidince aklımdaki her şeyi soracağım. Bakalım nasıl bir yol izlemeyi tavsiye edicek.

ya bi şey dicem benim kız da taktı bu aralar hep ışıkla uyum ak istiyor. olmaz diyorum anlatıyorum ama krize giriyor. dönemlse olabilir gibi geldi bana. banze ben de onunla uyuyakalıyorum sabaha kadar ışıkta uyumuş oluyoruz o da çok fena yorgunluk yapıyor.
bizim komşumuz da yarım gün verdi kızını kreşe. şu anda 33 aylık. ama 2 ayda toplamda sadece 15 gün kreşe gidebilmiş. durmadan hastalanıyor diyor. öksürük filan da değil ateş ve boğaz enfeksiyonu. ben de baharda başlatmayı düşünüyorum o yüzden.

mervecim inşallah güzel haberler almışsındır

haberdar et bizi de...

bir de bazı şeyleri zamanı gelince düşün. şimdiden kendine yük etme. çünkü eninde sonunda ne kadar planlasak da olacak olan oluyor.

Hello kizlar,
2 haftalik tr'ye geldim gittim, bir daha kizim 6 yasina girene kadar seyahat etmeye tovbe ettim. Bu yas cocuklar seyahati sevmiyor, alistiklari rutinleri birakmak zor geliyor. Yemek yemedi, huysuzluk yapti, annemlere gitmedi falan.... Her anlamda cok zorlandim. Ornegin ucakta artik koltuklari var kemer takmlari lazim, asla taktiramadim. Hosteste ikide bir gelip uyariyor, en son dedim buyrun siz ikna edin
Instada balerinafarm diye bir hesabi takip ediyorum, kadinin 8 cocugu var, dunyayi geziyorlar. Cocuklar ciflik islerini falan yapiyorlar, azim acik takip ediyorum. Nasil oluyor?
Neyse eve donunce 1 haftada anca eski duzenine gectik.

misophonia_ canim cok sevindim, hayirli ugurlu olsun

Bu kres olayi cocugun bunyesine gore degisiyor sanirim. Bazi cocuklar zor adapte oluyor hastaliklara, bazilari hemen alisiyor. Ama imkani olan krese gondersin kizlar, Ben cok faydasini goruyorum. Iletisim, konusma, iletisim kurma, yeme, uyuma hepsi olumlu yonde gelisiyor.

Kızlar selam benimkisi disim dişlerim diye ağlıyor ya arada arka dişler çıktı ama 2 yaşında çürür mu acaba kimi arkadaş çürür diyor ağzını da acmazki doktora nasıl baktircam acaba iç çene kisimlardan parça falan kaldı onlar mı çıkıyor dişlerde anlamadimki valla ya

Bizde de aynısı oldu koltuğunda oturmak istemedi kemer bağlamak istemedi zor bela ekran vererek oturdu iniş kalkışta sonra kucağımda uyuttum direk uçuş ve uyku saatinde idi yolculuğumuz.Uyamincada önce kitap oyun hamuru boyama oyalamaca tükenince gene ekran vermece yolculuklarda gerekince veriyorum telefonu.Ama mutlaka uyum sorunu oluyor ortam değişince.Annemlere alışık bizim komşuları ve babası bizden sonra gelirse onu yadırgıyor.

Ucakta bir suru aktivite denedim ama hepsiyle en fazla 10 DK oyalandi. Ucagin tekeri yere deyince de uyumaya basladi

Dislerin hepsi ciktiysa bir pedadontiste goster istersen. Cok gecmis olsun.

Marie Curie arkadaş buldun mu? Neler yapıyorsun kızın okuldayken.
Burada bir suru arkadasim var. 6 yip once Doktora yaparken ve fransizca kursunda tanismistim. Her hafta birseyler yapiyoruz, mesela yarin aksam cocuklari babalara birakip operaya gidecegiz
Bugun butun gun Netflix izledim
Senin var mi arkadas cevren?

Burada bir suru arkadasim var. 6 yip once Doktora yaparken ve fransizca kursunda tanismistim. Her hafta birseyler yapiyoruz, mesela yarin aksam cocuklari babalara birakip operaya gidecegiz
Bugun butun gun Netflix izledim
Senin var mi arkadas cevren?
Ne güzel ben yirmi yıl önce Fransa'da başka bir şehirde iki yıl kalmıştım dil kursu ve yüksek lisans için ama o zamandan bu zamana arkadaslarima ulaşamadım.Arkadas çevrem yok maalesef bir kişi buldum o taşındı şimdi üniversite den bir arkadaş bir saat uzağa taşınmış belki onunla görüşme ihtimali olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…