- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #58.561
Sanırım yaşı ilerledikçe uykuya tahammülü artıyo mesela bundan 3 ay önce sabah uykusundan kalktıktan 4 saat sonra çok rahat uyurdu artık 4 değil 6 saate varınca uykusu geliyor o zaman da geç oluyor işte dediğin gibi güne 7-8de başlaması lazım ama benimki hep geç kalkıyordu zaten öyle alıştırdım kendi rahatım içinBazen dalgalanma oluyor bizde de yaşandı öyle uykusuz bir hafta. Nasıl uyumuyosun yaa diye gözünün içine baktım. Sabah kreşe yolladığımdan erken kaldırınca bana sorun olmuyor da öncesinde evdeyken doktor demişti 7 8 gibi kalksın diyordu. E ne yapıcaz o saatte, daha benim kafam yerine gelmemiş. Neyse sonta bizde 5te uyumalar başladı tabi bi ara. Bi şekil geçti öyle.
Ben kule aldım da kaldırdım, onun yerine sandalyede. Mutfak rutinlerine başlamak güzel aslında, un bulgur pirinç koyuyorum önüne kaşık tabak aktarıyorken ben yanda işimi hallediyorum. Bi kere yandı öğrendi. Çok keskin olmayan bıçakla muz falan koydum önüne de muz parçalandı diye kriz çıktı. Teşekkürler iki yaş.
Yeni bebiş yaaBen de öyle hissediyorum, girip bakıyorum. Hiç muhabbet yok, geri gidiyorum.
Benim gündemim; iş hayatına geri dönmek (2 yıl ara vermek çok zorladı), kreş(maaşallah iyi gidiyor) ve yeni bebişin halsiz, yorgun bırakması. Kolumu kaldıracak hal bulamıyorum.
Sen nasılsın?
AminSanırım yaşı ilerledikçe uykuya tahammülü artıyo mesela bundan 3 ay önce sabah uykusundan kalktıktan 4 saat sonra çok rahat uyurdu artık 4 değil 6 saate varınca uykusu geliyor o zaman da geç oluyor işte dediğin gibi güne 7-8de başlaması lazım ama benimki hep geç kalkıyordu zaten öyle alıştırdım kendi rahatım içinbiz 1-2 ay daha Böyle çalkantılı devam edip 2.5 yaşta tamamen gündüz uykusunu bırakacak gibiyiz..
Valla ben yemeğim falan hazır olup da kek poğaça yapacaksam katıyorum çocuğu da yoksa çok geriliyorum sinirli oluyorum sonra üzülüyorum. Oyuna daldığı arada hızlı hızlı hallediveriyorum son çare sandalye çekip yanıma alıyorum. 2 yaş hem zor hem bazı açılardan güzel işte Allah bugünlerimizi aratmasın
Amin, inşallahYeni bebiş yaasağlıkla gelsin İncikuşla benzer mi geçiyor?
Okurken ben de joynss gibi garip hissettim. 23 ay emziren ben değildim sanki, öyle bir hiç emzirmemişlik hissiBenimki uyumaya ikna olmuyor ki emip emip kalkıyor beni kandırıyor uyucam diye yatağa gidiyoruz emip kaçıyor30-40 dk da olsa uyusa iyi olurdu. Uyursa 2 saat uyuyor ama geç olunca denemiyorum uyutmayı hiç en azından nispeten akşam erken yatırıyorum. Valla mutfağım küçük olduğu için öğrenme kulesi almadım bide ben sakarım biraz üstüne kaynar su sıçratırım vs diye hiç istemiyorum yukarı almayı çocuğu. Hızlıc bitsin isterim yavaş yavaş oynata oynata yemek yapmaya hiç tahammülüm yok
Çok erken yaaEvet canım max.20.00 oluyor bazen. Son zamanlarda kendisi de dayanamıyor. Sabah 5te kalktığı için 9 olmadan uyuyup kalıyor. Hal böyle olunca 13.00 gibi uyumak istiyor bazen uyuyor. Mesela dün öyle oldu ve öğlen 15.00 gibi uyandı, akşam 21.00 gibi uyudu ama yine 4.30da uyandıgeç yatsa da hiçbir şey değişmiyor bu çocukta. Gece yanıma geldi bizimle uyudu ama sabah 05.28 de uyandı yine
Yaa ben çok bunalınca sesim yükseliyor özellikle kahvaltı hazırlatmadığında paçama yapıştığında falan sonrası büyük vicdan azabıAminBazen ben de çok sinirleniyorum içinde olduğum duruma. İlaç içmesi gerek ama mesela çat fırlatıyo kaşığı... Dipten bi sinir dalgası anında yayılıyor bana. Hemmmeen derin bir nefes, sakin ol.. sakin ol...
YaaaOkurken ben de joynss gibi garip hissettim. 23 ay emziren ben değildim sanki, öyle bir hiç emzirmemişlik hissi
Bu uyku durumu haftasonu da beni zorluyor. Okulda 13.00-15.00 arası uyku saatleri. 2 saat ya da en az 1,5 saat uyuyormuş ama haftasonu evde öyle değil. Ancak arabayla bir yere giderken ya da alışverişte bebek arabasında uyuyor. Evde uyutamıyorum. Aksi gibi benim uykum oluyor zaten, ama minnoş uyumuyor.
Ahh o çok bilmiş insanlar.. çocuğun annesinden daha merhametli olduğunu zanneden zavallılar..Çok erken yaaAnnesine sarılıp mışıl mışıl uyusa ya...
Inci de 22.00 veya 23.00 gibi uyuyor. 7.00 de uyanıyor mecbur. 07.30 da evden çıkıyoruz. Hem karanlık, hem soğuk. Servise binene kadar yürüdüğümüz yolu bu hafta baston pusette götürdüm. Üstüne battaniye de örtüyorum. Kavimler göçü gibi evden çıkışımız, girişimiz. Yolda gören insanlar da, çok küçük nereye diye sormuyorlar mı gıcık oluyorum. Ben işe, kızım da mecburen kreşe. O saatte, öyle soğukta parka götürecek halim yok sonuçta.
Bu ara hormonlar da tavan zaten... Sürekli ağlamak istiyorum.
Ah ahhh keşke canımÇok erken yaaAnnesine sarılıp mışıl mışıl uyusa ya...
Inci de 22.00 veya 23.00 gibi uyuyor. 7.00 de uyanıyor mecbur. 07.30 da evden çıkıyoruz. Hem karanlık, hem soğuk. Servise binene kadar yürüdüğümüz yolu bu hafta baston pusette götürdüm. Üstüne battaniye de örtüyorum. Kavimler göçü gibi evden çıkışımız, girişimiz. Yolda gören insanlar da, çok küçük nereye diye sormuyorlar mı gıcık oluyorum. Ben işe, kızım da mecburen kreşe. O saatte, öyle soğukta parka götürecek halim yok sonuçta.
Bu ara hormonlar da tavan zaten... Sürekli ağlamak istiyorum.
benimki sabah 8.30 da kalkıyor ama gece 1 de uyuyor. öğlen 1 saatlik uykusu var. benim 5.30 da uyanıp işe gitmek zorunda olmam dışında sıkıntı yokValla bende durumlar fena canım sen nasılsın, bebiş nasılsabahları 4.30-5.30 da kalkıyor benimki artık zombiye döndüm. Emmedigi halde geve uyanmaları da devam ediyor
Hepsinin düzeni ayrı gerçekten yabenimki sabah 8.30 da kalkıyor ama gece 1 de uyuyor. öğlen 1 saatlik uykusu var. benim 5.30 da uyanıp işe gitmek zorunda olmam dışında sıkıntı yok
O çocukla bir araya getirmesen mecbur görüştüğün biri mi? inşallah faydası olur bu uyku gerilemesi varmış ama geçici imiş güya bizimki geçmedi henüz.Hepsinin düzeni ayrı gerçekten yabende ağlayarak gece uyanmaları ve ağlamasa bile sürekli kalkmasından dolayı çocuk psikiyatri uzmanına randevu aldım. Dikkat ediyorum özellikle bir arkadaşımın oğluyla ne zaman bir araya gelse o gece çok ağlıyor. Çünkü o çocuk çok fazla şiddet uyguluyor bağırıyor, biz dur diyene kadar vuruyor ısırıyor vs. Muhtemelen çok etkileniyor. Belki uyku konusunda bir çözüm buluruz, artık tükendim
Benimki 9:30 kalkış gece onikibucuk uyku yoruldum nerdeyse bire gidecek Nasıl dayaniyorsun atomiks kolaylıklar dilerim.Diyorum okula vs gitse oralarda belki bir düzen birşey öğrenir yorulur burda kreş olayı hayal galiba personel eksikliği diyip duruyorlar.Kizimda bazen iyice bana düşkün oldu puseti bile ben ittireyim istiyor bazen babası ile güzel oynuyor ama anneyi arıyor hemen bir sıkıntıda.benimki sabah 8.30 da kalkıyor ama gece 1 de uyuyor. öğlen 1 saatlik uykusu var. benim 5.30 da uyanıp işe gitmek zorunda olmam dışında sıkıntı yok
Evde yorulmayinca uyuyamiyor gündüz dışarı çıkmak gerekiyor bu soğukta nereye gidelim şaşırıyoruz burda aktiviteler yapıyorlar biraz Noel yaklaşıyor diye haftasonlari.Yoruluncada iki saati geçiyor uykusu.Kreslerde çok pahalanmis Türkiye'de uygun fiyatlı yerler bile 9 nine çıkarmış.Devlete gitmesi için bizim yaş uyarmi acaba seneye Eylül başı.neye göre bakıyorlar.Birde böyle yarım gün gitse tam gün parası mı alınıyor.benimki sabah 8.30 da kalkıyor ama gece 1 de uyuyor. öğlen 1 saatlik uykusu var. benim 5.30 da uyanıp işe gitmek zorunda olmam dışında sıkıntı yok
Buradaki en yakın arkadaşımın oğlu ne yazıkkiO çocukla bir araya getirmesen mecbur görüştüğün biri mi? inşallah faydası olur bu uyku gerilemesi varmış ama geçici imiş güya bizimki geçmedi henüz.
Ayy en üzüldüğüm şey bu yaa biz saçının teline kıyamıyoruz başka çocuklar acımasızca vurup ısırabiliyor. Benim oğlum da kuzeni ve komşu kızı dışındaki tüm çocuklara çok pasif ve genel hali sakin yavaş Bi çocuk. Bi ortamda diğer çocukların arasına karışmak isteyince Bi çocuk 2 kez ittirip düşürdü kapıya çarptı çocuğumu. O kadar üzüldüm ki ağlıcaktım nerdeyse. Gerildiğimi belli ettim ortam buz kesince çocuğun annesi kalkıp gitti.Buradaki en yakın arkadaşımın oğlu ne yazıkkiben 3 gün görüşmesem başka bir arkadaşımızda denk geliriz illaki. Dün kaşla göz arasında elindeki oyuncağı vermesi diye sırtından ısırdı o kadar üzüldüm ki.
Uyku gerilemesine bayağıdır bakmıyordum, umarım geçici bir şeydir ya.
Bende hiç kıyamıyorum hiçbir yavruya hemde. O çocukta 3 yaşında ve ikizler, çok zor bir hayat hikâyeleri var 800 Gr dogmuslar. Hem onlara hem annelerine kıyamıyorum ama arada benim çocuğum yanıyor. Annesi de çok üzülüyor hatta dün ağzına vurdu ısırdı diye ama olan oldu işte. Hiç yalnız bırakmıyoruz göz önünden ayirmiyoruz ama uzaktan bile olsa bağırması vs yetiyor. Bir de zarar vermesi 2 saniyelik iş gerçekten, yani tepesinde beklemek lazım.Ayy en üzüldüğüm şey bu yaa biz saçının teline kıyamıyoruz başka çocuklar acımasızca vurup ısırabiliyor. Benim oğlum da kuzeni ve komşu kızı dışındaki tüm çocuklara çok pasif ve genel hali sakin yavaş Bi çocuk. Bi ortamda diğer çocukların arasına karışmak isteyince Bi çocuk 2 kez ittirip düşürdü kapıya çarptı çocuğumu. O kadar üzüldüm ki ağlıcaktım nerdeyse. Gerildiğimi belli ettim ortam buz kesince çocuğun annesi kalkıp gitti.
Bu tarz huyları olan çocukların anneleri malesefki 4 gözle kontrol etmeli çünkü çocuğu zarar gören anne sert tepki verse daha çok bozulur ortam gerilir. Herkesin çocuğu kendine kıymetli valla hiç gelemem öyle şeylere.
Evet öyle malesef benim de yeğenim gelecek bu hafta o da 4 yaşına girmek üzere ama aşırı kıskanıyor oğlumu. Alenen yapmasa da "yanlışlıkla" çarpıp düşürmeleri falan çok oluyor. Başlarında duruyoruz resmen ya ablam ya annem ya ben kim boşsa sadece bu ikisinin başında duruyoruz. Böyle böyle büyüyecekler işte ilerde gülerek anacağımız şeyler aslında ama şimdi üzücü geliyorBende hiç kıyamıyorum hiçbir yavruya hemde. O çocukta 3 yaşında ve ikizler, çok zor bir hayat hikâyeleri var 800 Gr dogmuslar. Hem onlara hem annelerine kıyamıyorum ama arada benim çocuğum yanıyor. Annesi de çok üzülüyor hatta dün ağzına vurdu ısırdı diye ama olan oldu işte. Hiç yalnız bırakmıyoruz göz önünden ayirmiyoruz ama uzaktan bile olsa bağırması vs yetiyor. Bir de zarar vermesi 2 saniyelik iş gerçekten, yani tepesinde beklemek lazım.
Allah yardımcınız olsun canım, bizde bir araya gelince hep öyleyiz. İnsan içtiği çayın bile tadını alamıyor başlarında beklemekten valla.Evet öyle malesef benim de yeğenim gelecek bu hafta o da 4 yaşına girmek üzere ama aşırı kıskanıyor oğlumu. Alenen yapmasa da "yanlışlıkla" çarpıp düşürmeleri falan çok oluyor. Başlarında duruyoruz resmen ya ablam ya annem ya ben kim boşsa sadece bu ikisinin başında duruyoruz. Böyle böyle büyüyecekler işte ilerde gülerek anacağımız şeyler aslında ama şimdi üzücü geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?