2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Yaa çok üzüldüm, kıyamam kuzuma. Inşaallah o küçüğün de bu olumsuz davranışlarına bir çözüm bulunur. Peki o çocuğun annesi, babası psikolojik destek alıyor mu? Çocuklarının ısırma ve şiddet eğilimini ortadan kaldırmak için?
Arkadaşımın çocuğunun kreşinde ısırma huyu olan bir çocuk vardı, kreşten çocuğu "Isırmayı unutunca getirin" diye göndermişler mesela. Bazen bizim davranışlarımızda farkında olmadan çocukta kötü alışkanlıklara sebep olabiliyor. Belki sana anlatmışımdır, yine başka bir arkadaşımın çocuğu bir gün geldi bana resmen vurdu. Meğer biz onu biraz sert sevdiğimiz için çocukta sevgi göstergesi olarak vurmuş, elinin ayarı yok tabi. Ya da ailede çocuğu ısırarak seven yetişkin varsa çocukta ısırmayı öğreniyor bir şekilde.

Baba biraz fazla ilgisiz, ellerine telefon verip köşeye çekiliyor. Anne tek başına baş etmeye çalışıyor ama işte nereye kadar canım. Geçen gün laf arasında kağanın uykusundan ağlayarak kalkması ve uyku problemi için çocuk psikiyatri uzmanına randevu aldığımı söyledim. Yeni atanmış bizim hastaneye vs diye biraz laf vurdum ama hiç oralı olmadı sen bilirsin canım götür bakalım dedi. Hatta gülerek bana da büyükler için psikiyatri lazım dedi.

Yani ben çocuğumun uyku düzeni ve ağlaması için bile götürüyorum ama onlarda tık yok. Çocuk aşırı saldırgan kardeşinin her yeri diş izi, yüzü bile. Sadece ısırma da değil, vurma tırnaklama ne ararsan var, kızda da var ama erkek olan çok fena.

Senin değil arkadaşının çocuğunun gitmesi gerekiyor belki çocuk psikiyatri ye oğlun gündüz çocuğun şiddetine maruz kalınca uykusunda rüyasında görüyor olabilir.Bitde karanlık korkusu olduğunu farkettim ben kızımda bu aralar hafif bir ışık açık bırakınca pek ağlamıyor uyanınca.İzmirde az ağlıyordu orada komşumuz hep gece ışık açık bırakıyor sokaklarda da ışık çok ne kadar perde kapatsam bı yerden ışık azda olsa sızıyor burada ise panjur var birde balkona açılan cam yere kadar gece burda ışık az oluyor ışıklar saatli gece sönüyor sabah doğru yanıyor bazıları bahçe de sokakta soğuk gelmesin diye de panjuru japatiyordum şimdi panjuru az açık bırakıyorum birde çok hafif küçük ışık sizdiriyorum diğer odadan içeriye.Boyle uyuduğu yer ile ilgili bir korkusu olabilir bizimki balkon tarafına yatmak istemiyor mesela.Gece korkuyor balkon tarafından karanlık diye.

Kızım bir ara izlettigim çizgi filmi sayikliyordu ruyasinda Barbapapa diye sonra fazla izletmedim bende uykumda konusurdum kızıminda konuştuğu oluyor bazen onlari etkileyen şeyleri rüyalarında görüyorlar.

Onun kesinlikle gitmesi gerekiyor ama hiç öyle bir düşünceleri yok, olsaydı eğer aa bende bir götüreyim derdi. Onlar biraz daha Anadolu insanı kafasıyla hareket ediyorlar. Ama böyle giderse bende araya sağlam bir mesafe koyacağım, çocuğum her şeyden daha önemli çünkü.

Kızım bir ara izlettigim çizgi filmi sayikliyordu ruyasinda Barbapapa diye sonra fazla izletmedim bende uykumda konusurdum kızıminda konuştuğu oluyor bazen onlari etkileyen şeyleri rüyalarında görüyorlar.
Odasında gece lambası var canım, gece de koridorun ışığını açık bırakıyorum yanıma rahat gelsin diye. Çizgi film olarak da sadece eğitici şeyler izliyor pek sayıklama durumu yok aslında. Genelde işte ya biz kızınca ya da arkadaşıyla bir araya gelince oluyor o şekilde gözlemledim.

Çocuk haklı gün içinde bizde bizi sinir eden birileri olunca gece uyuyamayiz uyumadan önce hep onu düşünürüz oda aynı .

valla günde 4 5 saat uyumaya alıştım desem yeridir. geçecek diyorum ama geçmiyor da boyut değiştiriyor gibi bir şey. hafta sonu cumartesi gece 2 de uyudu. bazen sabah onda kalkıyor. öğlen uykusuna 5 te yatıyor. bi garip dalgalı haller.
çok şükür her halimize. ama kafalar öyle böyle değil baya milyorluk :)

Be
Belki geçici bir durumdur diğer çocuktaki geçer bir süre sonra.

Be

Belki geçici bir durumdur diğer çocuktaki geçer bir süre sonra.
Şahsen ben çok geçeceğini düşünmüyorum canım ya. Öyle kendi kendilerine geçmesini beklerlerse çok beklerler, çocuk o derecede şuan. Ne kardeşine ne başka çocuğa 5 dk rahat vermiyor o seviyede bir çocuk.

Ay canım çok sevindim adına sağlıkla gelsin inşallah bebis

Kızlar nabersiniz? Benim kuşu bırakamadım henüz kreşe minnaj biraz ufak tefek geçen oyum atölyesinde öğretmen bile farketmedi çarptı düştü benim pamuk kuşum sarıldı bana ağlamadı ama üzüldü halbuki elindeki müzik aletini teslim edecekti ogretmenine diğer arkdaslari gibi üzüldü dedim daha var zaman sanki. Neyse...

Haftada 2 gün oyun atölyesine gidiyoruz ebeveynli ama öğretmeni sizsiz kalabilir diye düşünüyorum deneyelim önümüzdeki ay falan dedi 3 saat bensiz bakalım oo ooo 3 saatte ben neler yaparım neler düşünmesi bile güzel geldi bir an

İşe geri dönmeyi hedefledim bu arada ananeye baktiracajim heralde arada orda kalırlar cogunkukla bizim evde falan. Çözüm üretmeye çalışıyorum uykuya geç dalıyor zoraki ve yemek her zamanki gibi sknti kreslerde aç kalıp uyumayip aksami.edip gelir eve hasta olabikir benimkisi huysuzlanir ustune birde kendini atar yerden yere yoksa oyun oynar çocuklarla mutlu.okuyor okula gidiyoruz diye seviniyor sizdr.durumlar nasıl????

Kızlar tüm.dislerimix çıktı diye biliyorum ben ağzını çok.acmasada benimkisi ama.arka dişleri gösterip açıyor diş.diyor çürüme ihtimali var mi acaba ?? Cikolata falanda yemez ama acaba diyorum orta sinir kısımları mi çıkıyor ne oluyor hircinlasiyor cpcuk diş diyor birde

Canım benimkisi lodos oldu geçen heryer koptu resmen rüzgar gelcek diye bir korktu uykuya zor geçiyor korkuyor sabaha doğru bu ara yokta gündüz oynadığını bildiği kelimeleri sayikliyordu bazen yine yapıyor arada konuşuyor ama.uyuyo cizgi film olabilir gün içinde yaşadıklarını tekrar ediyor olabilir uykuda falan ben takılmadım açıkçası.

Ama rüzgar lodos bizi mafettu ya araba da bile olsak hafif ağaçlar sallanirken görse te araba içinden rüzgar geliuor diyor korkuyor bu travma nasıl geçer bilemiyorum

Dişleri daha yeni çıktı ne ara çürüyecek belki tamamlanmamıştır daha. Bizimki iç yanakları ısırıp ağlıyor arada belki öyle bişeydir?
Ben de oyun grubu istiyorum ama hastalık bulaşır diye korkumdan başlayamadım daha. Biraz daha yaza doğru düşünüyorum bakalım sosyalleşmeye çok ihtiyacı var benimkinin.

Bizimde dün böyle yanaklarını içe cökertiyordu biraz arkaları ekledim kabarmış gibi ve bir iki gündür çok aşırı emiyor ben dişe yordum dişler bitmedi sanırım tam bilmemekle beraber komşuların daha büyük çocukları bazen nasıl vs sorduğumda diş çıkarıyor diyorlardı.

Seninki gibi bir olay benim başıma oyun yerinde başıma geldi bir erkek çocuk annesi yeni getirmeye başladı o yüzden alışık değil ve her yere saldırıyor gelince heycanlaniyor diğer çocuklarında oradaki oyuncakları oynamasını anlayamıyor sanırım kendi bir şeyle oynarken bsakasinin oyuncağını da gidip elinden almaya çalışıyor bugün kızımın elinden almayancalisirken kaşla göz arası kızım yere düştü aslında kızımı ittirmedi ama oyuncağı almaya çalışırken çocuk kızım dengesini yitirdi.Neyse annesi çok çabalıyor alışsın vs diye onikide oyun süresi bitince de ağladı çocuk gitmemek için .Sonra düşündüm ilk geldiğimizde kızımda bir oraya bir oraya çok giderdi şimdi daha sakin süre bitince de eskiden ağlardı şimdi öğrenmiş demek ki ağlamıyor.Hersey bir eğitim işi.Tabi yine de bizimki de kendi oynadığı birşeyi başkası ile paylaşmak istemiyor.Ama en azından gidip başkasının elinden almıyor bilmeden de olsa gidip gelerek birşeyler öğrenmiş.Bende o çocuk kiziminiki sefer ağlatinca gerildim.Sogukta oyun yerine kadar puseti ittir yorul birde çocuğu huzursuz etsinler diye düşündüm.Ama sonra oyun yerine gittik diye anlatırken babasına ben baktım mutluydu o yine de oyun yerine gitmeyi seviyor.Tabi o çocuk hep gelmiyor sürekli gelse ve sürekli rahatsız etse kızımda gitmek istemez sanırım.Ama oyun grubu şart değil Gereksiz06 parka götürme imkanı varsa havalar müsade ediyorsa ve gittiğin parkta düzenli gelen ve ya düzensiz de olsa sizden başka çocuk varsa eninde sonunda bir etkileşim oluyor ve birşeyler öğreniyorlar paylasmak olmasada basklarinin varlığı sıra beklemek herşeyin sadece bize ait olmadığı gibi.Bir süre oynayıp eve dönmek bile öğrenilen şeyler arasında .

Hasta çocuk varsa bulaşıyor hastalık ama bu hastalıkta bı dönem halinde ben bakıyorum çevredeki çocukların hepsi aynı anda hasta hepsi aynı anda iyi bu hafta kimse hasta değil burada ama önceki haftalarda herkes aynı anda hasta idi.Hetkes sümüklü dolaşıyordu.

Yaa kıyamam miniğe ufacık şeyden bile etkileniyorlar, bize küçük geliyor ama kim bilir onların dünyasında neler oluyor. Umarım kısa zamanda geçer bu durum

Alışık olmadığı için heyecanı sağa sola koşması normal tabi, dediğin gibi gidip geldikçe alışır ve düzelir.

Ve gerçekten her şeyin başı eğitim. Anlatmak, öğretmek, başkasından gördüyse de yanlış olduğunu öğretmek çok önemli. Bizdeki çocuğun profesyonel bir yardım alması şart ama kimse umursamıyor. Ahlayıp vahlıyorlar ama aksiyon alan yok.

Dün bize geldiler, 2 farklı arkadaşımın daha çocuğu vardı ama ortalığı savaş alanına çeviren yine bizim sorunlu çocuktu. Geldiği gibi TV konsolunda duran oyuncakları sağa sola fırlattı ama ne fırlatmak hava da uçtu her şey. Öyle oyun amaçlı da değil ama, döküp saçmak için. Sonra yerdeki oyuncakları tekmelemeler başladı. Baktım benimkide aynılarını yapıyor. Bu defa oğluma fiziken zarar vermedi evet ama her türlü kötü hareketi ondan görüyor. Ne yapacağım bilmiyorum, yani uzun bir süre bir araya getirmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…