- 10 Mart 2019
- 3.294
- 4.438
- 133
- 41
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #11.941
11+5 haftalikken Ikili test yaptirdim bir haftada cikti sonuclarim, doktor risk olmadigini söyledi.Merhaba ne Zaman çıktı sonuçlarınız bir de ense kalınlığınız ne kadar çıkmıştı
Ense kalınlığına baktı mı ikili test yaptırdınız mı
Eşim bugun diyor ki doktor her kontrolde bir sorun yok her sey yolunda diyor, sen bir dahaki kontrole kadar panik halinde geziyorsunYalnız olmadığıma sevindim
Bebek doğunca daha fazla dibi görmem umarımKrem seçmek tek başına iyi anne örneği olmadığı gibi antidepresan kullanmak da kötü anne örneği değilannelik doğduktan sonra başlıyor. En iyi oyuncakları istediği gördüğü herşeyi almak yetmiyor mesela iyi anne olmak için aldığımız bir iki parça oyuncakla kaliteli vakit geçirmeniz gerekecek. Kısaca iyi anneliğin tanımı sevgiden ilgiden sabirdan geçecek. Şimdiden üzmeyin kendinizi ki doğduğunda güzel vakitleriniz olsun ama size ne iyi gelecekse toparlanmak adına bunları yapın, moralinizi bozan biri varsa uzaklaşın
Bence bu tür düşüncelere hepimiz kapılıyoruzdur. Ben de ağrı kesici almadan duramıyorum, özellikle son günlerde migrenim iyice tavan yaptı ve inatla geçmiyor. Ne yapalım ama keyfimizden almıyoruz ki değil mi? Bence daha şimdiden böyle olumsuz düşünerek kendinize ve bebeğinize haksızlık yapmayın.. hele bir sağlıcakla doğsunlar da asıl annelik o zaman başlıyor bence
Bende şuan 12+5 haftalığim ama ikili testi yapamadım randevu bulamıyorum bir türlü bu gidişle yapamayacağım herhalde11+5 haftalikken Ikili test yaptirdim bir haftada cikti sonuclarim, doktor risk olmadigini söyledi.
Neye göre iyi neye göre kötü anneyiz? Bunun bir kalıbı yok bence .. böyle düşünmenize sebep olan şeyler bile ona katacağınız tecrübelerinizdir belki de kim bilebilir ki? Şuan bile onun için ne çok fedakarlıklar yapıyoruz hepimiz farkında bile olmadan.. yediğimizi, içtiğimizi aldığımız nefesi, hayatı bir çok şeyi onunla paylaşıp istesekte istemesekte bunlarda değişiklikler yapıyoruz.. yani illa ki görünen söylenen şeylerle ölçülmez ki iyi anne olmak..Bazen bebeğime o kadar acıyorum ki böyle bir anneyi hakedecek ne yaptı diye
Bu hiç aklıma gelmedii yarın şişeden içicem canımm olabilir aslında çok teşekkür tavsiyen içinCanım aç karnına su içme aç karnına mide bulandırıyor bir de pet şişeden içmeyi denedin mi ben mesela bardakla hiç içemem şişeden içmeye alıştım yıllardır şişeden içiyorum başka bir eve gittiğim zaman sadece bardakla içiyorum bir dene istersen belki farkeder
O belli olmuyorBebek doğunca daha fazla dibi görmem umarım
Randevu talebinde bulundun mu ? Talepte bulununca randevu acildiginda mesajla bilgilendirme geliyor.Bende şuan 12+5 haftalığim ama ikili testi yapamadım randevu bulamıyorum bir türlü bu gidişle yapamayacağım herhalde
Yok hiç talepte bulunmadımRandevu talebinde bulundun mu ? Talepte bulununca randevu acildiginda mesajla bilgilendirme geliyor.
3lü test yaptirirsin 2li yaptiramadiysan.Yok hiç talepte bulunmadım
Sırt ağrısı arada oluyor aynı pozisyonda çok kalma hamilelikte daha çok hissediliyorKızlar suan 16 haftalık gebeyim bugün ilk defa gögğa kafesim ve sırtım cok agrıyor üşütmedimde yani gögüslerim de kücük anlamadımbenm bildigim son 3 ayda bu ağrıların oldugu suan 63-64 kg gebeliğimin başından beri kilo da almadım
Burun kemiği göründümü o da çok önemli hem sınır değil tek başına bir anlamı yok vitaminleri başlıuorlar bana karışık birde devit damla verdiKızlar günaydın benimde 12. Haftam dün doktora gittim ense kalınlığına baktı 2.15 çıktı 4-5 kere tekrar etti ölçümü kötü değil ama iyi de değil dedi kan verdim bakalım haftaya çıkacakmış sonuçları. Aranızda bu sorunu yaşayanlar oldu mu? Hatta başka şehirdeki doktoru önerdi işte ayrıntılı ultrasona ona gidersin falan diye canım sıkıldı
Bir De kalsiyum magnezyum muştivitamin kan ilacı b12 ve d vitamini verdi size de doktorlarını bu kadar fazla mı verdi tavikviyeleri?
Bu arada cinsiyetimiz belli olmadı tam iki bacağının arasında göbek kordonu vardı
Bence normal bemim bir önceki değerime çok yakınHayır şuan e nabızda sadece bu iki değer görünüyor
Aynı hassasiyet ve kaygı sende de var işte bak her anne/anne adayı gibi, kimi nemlendiriciyi kimi kalbinin atmasını kimi içtiği sigarayı düşünüyor sen de ilacın bebeğe zararı var mı diye düşünüyorsun.Bir türlü toparlanamıyorum ben. O kadar da istiyorum ki iyi olmayı. İyi bir anne profili mi bu? Burada anne olmak için canını dişine takan kadınlara var. Yüzlerine kullandıkları nemlendiriciyi seçerken bile nasıl kılı kırk yarıyorlar. Benim bebeğimin antidepresansız günü geçmedi daha.
Kayıplar belirtiler devam ederkende oluyor insanı endişelendiren bir durum bu bence ama zaten bu haftalarda artık sıkıntılar bitmiş oluuor çoğu gebedeMerhabalar 16. Haftadayım hatta doktora göre bi hafta önde erken döllenmiş mide bulantım geçti sabahları biraz midem ekşiyor sadece garip bi tat oluyor öğlene doğru geçiyor kendimi hamile gibi hissetmiyorum normal mi acaba
Depresyon ve kaygı bozukluğu varAynı hassasiyet ve kaygı sende de var işte bak her anne/anne adayı gibi, kimi nemlendiriciyi kimi kalbinin atmasını kimi içtiği sigarayı düşünüyor sen de ilacın bebeğe zararı var mı diye düşünüyorsun.
Tanı konmuş bir psikolojik rahatsızlığın var mı kaygı bozukluğu depresyon gibi? Bu da bir sağlık meselesi, iyi olmanı diliyorum
Ben on gün önce kıpırtı duyuyordum on gündür duymuyorum genelde gece duyuyordum ama yaklaşık nir haftadır gece uyumaya başladım acaba o yüzden mi duymuyorum diye kendimi teselli ediyorum ama bende bilmiyorum dün kahve ikram ettiler içtim kokusu artık berbat gelmiyor ama öncekilerde dokuz ay kokusu kötü geliyordu tabi midemde azalma var ama devam ediyor birde başından beri karnımda ağrı olmuyor benim birde sizde de oluyor mu hangi yöne dönsem sanki rahim o yöne yıgılıyor serlikten anlaşılıyor yarın randevum var ama bende doktor korkusu oluştu stres oluyorum doktora gideceğimin akşamıAy evet çok kendimi dinliyorum farkındayım akşamları uzanıp 2 pıt pıt duyup karnımdan mutlu oluyorum sonra acaba bağırsak sesi mi diyorum galiba kafayı yiyeceğimmidem bulansa mutsuz oluyorum, bulanmasa niye bulanmıyor diye ayrı mir mutsuz doktor randevum 2 hafta sonra bakalım neler diyecek
Merhaba, karından bakılıyor. Benimki 15 dk sürdü. İdrara sıkışık, aç veya tok bir şey denmedi. Ama ben aç gittimMerhabalar, perşembe günü ikili tarama için randevum var.. ikili tarama yaptıran arkadaşlarıma bir kaç sorum olacaktı; ikili tarama karından ultrasonla mı yoksa vajinal ultrasonla mı yapılıyor?
Karından ultrasonla bakılıyorsa idrara sıkışık olmak gerekiyor mu? Uzun süren bir işlem mi acaba? Şimdiden teşekkür ederim..!
Ben de yıllar önce yaşadım anksiyeteyi, hamileydim o zaman da çok daha zor olur diye düşünüyorken hiç de öyle olmadı. Başaracaksın. Kullanılan ilaçların yapmaya çalıştığı gibi aklına her olumsuzluk geldiğinde hemen çevir kafanı başka yöne. Ummadığın kadar iyi olacak.Depresyon ve kaygı bozukluğu var
Tatlı şeyler yiyip gidin hemen öncesindeCinsiyet konusunda kız ağırlıklı sanırım Eylül bebelerindebenim yarın devlette randevum var ikili test icin. Sırf cinsiyet öğrenmek icin kendi doktorumdan ayrica randevu aldim, daha erken aslında ama bu hafta soyleyecegini söylemişti iki hafta önce. İnsallah gösterir de ihtimal degil kesin söyler cok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?