- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #12.421
BEn prilam ilk zanan içtim baktım hiç faydası yok içmedim iki tane felan içmişimdir öyle duruyor şimdi durmaksuzın olan bulantım geçti yanlız yemekten sonra devam ediyor bir iki saat asla çok yememem lazım az yiyorum midemde kazınma daha çoktu benim o da azaldı haftasonu evdeyim kazınma olmadıÇok iyi anlıyorum.. insan kendiyle dahi ilgilenemiyor ki öyleyken.. ama yine de şükretmek lazım ben kusmam bitti derken vücudum kurdeşen dökmüş gibi oldu işte prilamdan .. şimdi kussaydım daha iyi diyorum.. hap verdi doktor dün akşam içmedim artık dayanamayınca içtim bugün. Vicdan azabı çekiyorum şimdide bebek için.. o yuzden şükredelim ki yeter ki sağlıklı olsun en önemlisi o .. moralinizi yüksek tutmaya çalışınİnşallah geçecek
Rahım ağzını ölçtür hiç dogum yapmadıysan rahim ağzı yetersizliği olup olmadığını bilemezsin birde bebeğin kalp atışı hızını sor onlar sağlıklı süren gebeliğe işaret ederler tuzlu tatlı yememeye çalış her an önlemini al boşver deme tansiyonunu ölç vucudunda şişme var mı kontrol et yani gebelikke ilgli önlemlerini al genelde kan inceltici gıdalar tüket sonrasında pişmanlık olmaz ve başından alınan önlemlerle gebeliğin seyrini değiştirirsin tek bir vucutta iki can taşımak yorucuBenim ilk üç ay iştahım çok yerindeydi canım sürekli bir şeyler çekerdi kusmam hiç olmadı mide bulantılarım oldu kahvaltılarda ve öğlen bu 4. ayda bulantılarım bitti mide yanması çok oluyor akşamları yatana kadar cayır cayır hemde zor uyuyorum ve iştahım gitti canım birşeyler çekse de üşeniyorum yapmaya almaya ilk aylar o kadar çok çekerdiki dayanamaz alır yapar yerdim canım ne çekiyorsa kontrol randevumu Cuma gününe aldım 16. haftada gel demişti doktor inşallah herşey yolundadır burda yazılan düşüklerden çok etkilendimiki kez acile gittim karnım ağrıyor göğüslerimin şişi indi diye ikisinde de bebek iyiydi ama benim endişem hiç geçmiyor Cuma günü hayırlı güzel haberler alırım inşallah doktordan dua edin benim için ne olur aslında çok da motiveyim ama o endişe hissini bir türlü içimden atamıyorum
Rahim ağzı konusunda kesinlikle katılıyorum.Rahım ağzını ölçtür hiç dogum yapmadıysan rahim ağzı yetersizliği olup olmadığını bilemezsin birde bebeğin kalp atışı hızını sor onlar sağlıklı süren gebeliğe işaret ederler tuzlu tatlı yememeye çalış her an önlemini al boşver deme tansiyonunu ölç vucudunda şişme var mı kontrol et yani gebelikke ilgli önlemlerini al genelde kan inceltici gıdalar tüket sonrasında pişmanlık olmaz ve başından alınan önlemlerle gebeliğin seyrini değiştirirsin tek bir vucutta iki can taşımak yorucu
Gebelikte o kadar riskler varki gebelik zehirlenmesi rahim agzı yetersizliği neler olacağı bilinmez endişe yerine önlem almak lazım. Peki tekrar ölçtürmek için ne zanan gideceksin Allahtan dikiş ile çözüyorlar. Bu durumu benim arkadaşın kuzeni bu durumu yaşamıştı ama doktır ne ölçmüş ne farketmiş bşrde özele gidiyordu çocuğundan oldu ama ikincide dikiş attılar ve zamanında doğdu hatta o kızda sağlıkçıydı başına bunlar geldi Rabbim kimseye göstermesinRahim ağzı konusunda kesinlikle katılıyorum.
İnş karın ağrıları normal kabul ediliyor bende hiç karnım ağrımıyor diye endişeleniyordumYarın insallah cinsiyet belli olacak, randevum sabah, dua edin bana nolursunuz sağlığı da yerinde olsun, bir haftadır alt karnım ağrıyor, biraz tedirgin olduğum için erkene çektim randevuyu. Dua edin de mutlu mutlu ayrılayım doktorun odasından, Allah evlatlarımızı bize bağışlasın
Düzelir ama hemen değil tabi düzenli olarak kullanmaya devam etEvet birçok vitamin var içinde ama benimki baya düşük çıktı bir de daha 2 gün önce başladım. Bakalım nasıl ilerleyecek süreç
Benim de düşüktü d vitamini ben 4 ay önce gebelikten önce başlamıştım ama şimdi düzelince onu bırak bunda hepsi var yeterli olur dedi bakalım buna devam edicem inşlh iyidir. D vitamini damla ile düzelir değeriniz yeterki düzenli kullanın bana doktorum sabah aç karnına iç demişti damlayı daha etkili oluyormuşBen başından beri regenesis kullandım doğuma kadar da kullanmam gerektiğini söyledi dr. Ama d vitaminim düşğk çıkınca bu ay ekstra d vitamini verdi şuan ikisi dışında başka bir şey kullanmıyorum.
Ya ben tüp bebek tedavisinin başından beri kullanıyorum d vitamini düşüktü değerim. Ama şimdi normal olunca sanırım bırakabilirsin dedi ama bir yanım bırakma diyorBen de Regenesis Max içiyorum folik asit var içinde evet ama bana ayrıyeten Devit3 de yazdı doktorum
Bana sprey verdi her gün bir fıs dedi bakalım umarım ile yarar. Bir ara benim yine düşmüştü ozaman haftada bir şişeyi kafaya dikiyordum. Her pazartesi yaklaşık 5 hafta kullandımBenim de düşüktü d vitamini ben 4 ay önce gebelikten önce başlamıştım ama şimdi düzelince onu bırak bunda hepsi var yeterli olur dedi bakalım buna devam edicem inşlh iyidir. D vitamini damla ile düzelir değeriniz yeterki düzenli kullanın bana doktorum sabah aç karnına iç demişti damlayı daha etkili oluyormuş
Bende dün arkadaşa cevap yazdım daha iyiyim diye bugün1 tane prilam içtim ama uykudan başımı kaldıramadım.istifrağ etmedim şükür ama bulantı oluştu yeniden tamam ilk haftalar kadar çok değil ama huzursuz hissediyorumCuma aksamı prilam dr icmemistim kendimi iyi hissediyorum yavastan birakirim dedim yok prilam benim hayatimmiş dün mahvoldum gece 2tane ictim ama onuda istifrar ettim bende sabah aldim bitane 2 gündür pestil gihi yatiyorum sanki ilk haftalarimbu ilac bagmlilii yapiyor anlamadim anladigim tek sey 16 haftada olsan bitmeyince bitmiyo bu bulantilar
AYnı ben..benimde bu hafta azalmıştı yeniden başladı15.haftadayım mide bulantısı büyük ölçüde azalmıştı. Ama 2 gündür yine çok bulanıyor yaa. Nerden çıktı şimdi bu.
Benim baya azalmisti prilam aliyodum her aksam 2tane ama birakinca ben başa sariyorum sanki bide 2 3 gündür baş agrisi da var 2si bunaltiyor gercektn sali randevum var bakalimBende dün arkadaşa cevap yazdım daha iyiyim diye bugün1 tane prilam içtim ama uykudan başımı kaldıramadım.istifrağ etmedim şükür ama bulantı oluştu yeniden tamam ilk haftalar kadar çok değil ama huzursuz hissediyorum
Canım uzunluğunu cm olarak söylemedi hatta o gün cinsiyeti öğrendim ultroson kağıdında da hic brsey yazmıyordu ama uzun oldugunu erken doğum riskin yok 40. Haftaya kadar rahatsın dediRahim ağzı uzunluğun kaç çıktı canım
15. Haftamda doktorum Boyuna 15cm kilo olarak yaklaşık 100 gram demişti ama ultrasonda 125 yazıyordu. Size doktorunuz kaç grm söyledi15 haftadan sonra kilosuna bakıyolar bebekleriniz kaç gram çıktı kızlar
Aynı durumu yaşıyorum tam bitti diyorum içmiyorum bulantı br anda bastırıyor ben baş ağrısını hapın yaptıgını dusunuyorum böyle br sersemlik yapıyorBenim baya azalmisti prilam aliyodum her aksam 2tane ama birakinca ben başa sariyorum sanki bide 2 3 gündür baş agrisi da var 2si bunaltiyor gercektn sali randevum var bakalim
Ya zaten d vitamini eksik olan kişilerde ilacı bırakınca tekrardan düşüyor benim öyle oldu hep inşaşlah şimdi olmazBana sprey verdi her gün bir fıs dedi bakalım umarım ile yarar. Bir ara benim yine düşmüştü ozaman haftada bir şişeyi kafaya dikiyordum. Her pazartesi yaklaşık 5 hafta kullandım
Bilmiyorumki ilacmi yapiyor sinuzitimde var benim o mu azdi anlamadim ilk hamileliğimde yine bulantilarm olmustu ama bukadar uzun surmemisti diye hatrliyorum sabir bakalim hangi hafta cok sukur gecti diyecegizAynı durumu yaşıyorum tam bitti diyorum içmiyorum bulantı br anda bastırıyor ben baş ağrısını hapın yaptıgını dusunuyorum böyle br sersemlik yapıyorbugün 17 haftalık olduk bulantı bakalım ne zaman gecicek
Teşekkür ederim tavsiyeler içinRahım ağzını ölçtür hiç dogum yapmadıysan rahim ağzı yetersizliği olup olmadığını bilemezsin birde bebeğin kalp atışı hızını sor onlar sağlıklı süren gebeliğe işaret ederler tuzlu tatlı yememeye çalış her an önlemini al boşver deme tansiyonunu ölç vucudunda şişme var mı kontrol et yani gebelikke ilgli önlemlerini al genelde kan inceltici gıdalar tüket sonrasında pişmanlık olmaz ve başından alınan önlemlerle gebeliğin seyrini değiştirirsin tek bir vucutta iki can taşımak yorucu
127 çıkmıştı15. Haftamda doktorum Boyuna 15cm kilo olarak yaklaşık 100 gram demişti ama ultrasonda 125 yazıyordu. Size doktorunuz kaç grm söyledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?