- Konu Sahibi Efenin_Annesi
-
- #13.241
Yasal bir süre oluyor 24 müydü öyle hatırlıyorum dogurma değilde bebeği besleyen damarları yakıyorlar yada kalbine ilaç veriyorlar geç kalınmaması için çünkü bir çok inceleme rapor oluyor tabi bebeğin gelişimi geri olunca 23-24 haftalarda iyi benim de şimdi doktorum radyolojiye yönlendirdi bebek sağlıklı dedi recep has a gitmene gerek yok dedi ama ben karar veremedim tabikş burdaki kontrol daha uygunYa evet bunu ben de düşündüm, bir arkadaşım sonlandırmak zorunda kalmış. Geç olunca zor gerçekten. Ama yeni doğum yapan başka bir arkadaşımı da detaylı ultrason için 4-5 defa çağırmışlar tam göremiyoruz diye. Bilemedim hangisi daha iyi.
Bazı erkek çocuklarında testisler geç iniyormus, 20. Haftayı buluyormus. Bu nedenle bu haftaya kadar kesin demiyor garantici doktorlarKızlar ben 14. Haftadayım doktor yüzde 80 kız dedi ama kesin değil dedi değişir mi acaba bu haftalarda değişen oldu mu
Şöyle söyleyim bebeğin kilosu önemli dogunca 50 bedenin altında genelde iki kilo ile üç arasında doganlar için çok iyi oluyor üstünden kaçmıyor onun için elli beden üzeri olanlardan alabilirsin her beden için üç dört tane ama doguma yakın kilosu belli olacağı için ellinin altında alabilirsin ben öyle düşünüyorumselamlar herkese, saglikla bebeklerinizi kucaginiza almanizi dilerim. benim sorum kiyafetlerle ilgili olacakalmaya basladiniz mi? nereden aldiniz? beden ayarlamasi nasil yapiliyor? malum pandemiden dolayi magaza gezilemiyor, internetten baktim bedenden emin olamadim :)) deneyiminiz, oneriniz varsa cok sevinirim ş
Hiçbiri onlar kadar olmuyor lansihon birde avent iki markayı kullandım ama avent arkadaşımındı o sert ama diğeri ile aynı ölçüde çekiyor ama lanshion o yumuşak ben markayı kullandım biberonları anne memesine en yakın olanmış hep kullandım hatta arkadaşım o biberonu kullanınca çocuğun içtiğini farketti gidip aldıMerhaba hanımlar.Herkese hayırlı hamilelikler dilerim.Daha önce elektrikli süt pompası kullanan var mı?Kızlarımda manuel pompa almıştım ama malesef yeterli miktarda süt sağamadığım için küvezdeki bebeğe yeterince süt götüremedim.Hastanenin süt sağma pompaları çok güçlüydü.Onlar kadar güçlü elektrikli süt pompası önerisi olan var mı?
Bende hep oluyordum bir doktor sitesinde rast geldim bebek hayatını kaybetsede ilk zaman belirtiler azalmıyor ama karın iniyor çünkü suyunu üretemiyor 12.haftadan sonra kendi içerek dışarı veriyor ve bu böyle devam ediyor kandan gelen besinlerle artıyor yanı bebek ölünce bir kaç gğn sonra karnın dikliği inmiş oluyor anladığım kadarıyla sende için tahat etmesi için karnın aşağıya inmiş sönmüş gibi değilse gebeliğin devam ediyor demekKızlar günaydın :) şükür ki hiç mide bulantım olmadı ama kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum bu normal mi ? Yani bulantınız olmasa bir farklılığınız var mi? Hissedemedigim belirtim olmadigi için tedirgin oluyorum ;(
BEn bugün gittim 16 yım aynı hastanenin radyolojisine yönlendirdi ama ben çok önceden başka doktora aldımBenide 16-17 de çağırdıhaklısın ben onu bekliyim en iyisi
Korkma normal benim yemekten sonra bulantım vardı bugün o da geçmişİki gündür belirtiler ciddi azaldı. Koku hassasiyeti bile azaldı. Kötü kokan yemek güzel kokuyor. Burda hep yazılırdı ya acaba bir şey mi oldu diye. İnsan gerçekten korkuyormuş. Umarım her şey yolundadır. Salı günü randevum bakalım. Merak ediyorum bayağı
Benimde çok azaldı ama burda ki arkadaşlar normal yazınca bi nebze yüreğime su serpiliyor stres yapıp çocuğuda germiyim diyorumİki gündür belirtiler ciddi azaldı. Koku hassasiyeti bile azaldı. Kötü kokan yemek güzel kokuyor. Burda hep yazılırdı ya acaba bir şey mi oldu diye. İnsan gerçekten korkuyormuş. Umarım her şey yolundadır. Salı günü randevum bakalım. Merak ediyorum bayağı
Kaçıncı haftana aldın canımBEn bugün gittim 16 yım aynı hastanenin radyolojisine yönlendirdi ama ben çok önceden başka doktora aldım
Bi çoğu 18-24 haftaları arası diyor detaylı için.Aslinda doktorlarin hepsi ayni seyi soyluyor 21 ile 24. Hafta arasi yapilmasi gerekiyor
Ben tolga ecemiş e gidiyorum beni hicbir zaman baska doktora yonlendirmedi her seyiyle kendisi ilgileniyor cok da memnunum
Aslında ikili ve üçlü testlerin çokta önemli olmadığı sadece olasılıktan bahsettiğini söyleyebiliriz benimde bebeğimin ense kalınlığı yüksek çıktı ikili testim iyi geldi fakat doktorum gene de büyükşehir de başka bi doktora yönlendiriyor benim de canım ona sıkıldıMerhabalar benim 2li testimde biyokimyasal riskim 1:126 çıkmıştı ama bebeğin ölçümleri iyi olduğu için kombine riskim 1:806 çıktı. NIPT yaptırdı doktorum onun da sonucu bugün çıktı 17günde çıktı. Çok şükür düşük risk geldi cinsiyetini öğrenmiş oldum kızım olucak inşallah. Test sonuçlarını beklerken hep buraya girip nasıl çıkıyor sonuçlar diye takip edip moral aramıştım o yüzden ben de yazmak istediminşallah hepimiz kucağımıza sağlıkla alırız bebeklerimizi
Gerçekten çok garibizKızlar benim de bulantılarım koku hassasiyetim azalıyor, hala prilam kullaniyorum ama akşamları yine de oluyodu bulantım, koku cok perişan ediyodu, göğüslerim cok agriyodu hepsi yavas yavas azalıyor birden kesilmedi ama bugünleri dört gözle beklemiyo muyduk niye endise ediyosunuzhani daha erken haftalarda bir anda pat diye kesilse neyse ama genelde bu haftalarda azala azala artık bitmesi lazim zaten stres yapmayın. Ahh analık iste daha karnimizdayken bu kadar pimpirik yapiyoruz
Gebeliğin başından beri hamur işi istiyo canım bebiş kız bence bu hamur işi tutuyo gibiAma bu hamur işi son aylarda hortluyor hep poğaça su börekleri vb şeyler yeme isteği geri geliyor bende öyle olmuştu normalde misafirlikte bile yemem zorlarlar yemem ama hrp kendim yapıp yedim
Evet öyle haklısınız. İnşallah güzel sonuçlar alırsınızAslında ikili ve üçlü testlerin çokta önemli olmadığı sadece olasılıktan bahsettiğini söyleyebiliriz benimde bebeğimin ense kalınlığı yüksek çıktı ikili testim iyi geldi fakat doktorum gene de büyükşehir de başka bi doktora yönlendiriyor benim de canım ona sıkıldı
Merhaba gözünüz aydın hayırlı olsun. Cinsiyeti doktorunuz mu söyledi size mi bildirdiler? Ben de yaptırdım testi sonuç bekliyorum da doktoruma söylerlerse o bana söylemez gibi geliyor.Merhabalar benim 2li testimde biyokimyasal riskim 1:126 çıkmıştı ama bebeğin ölçümleri iyi olduğu için kombine riskim 1:806 çıktı. NIPT yaptırdı doktorum onun da sonucu bugün çıktı 17günde çıktı. Çok şükür düşük risk geldi cinsiyetini öğrenmiş oldum kızım olucak inşallah. Test sonuçlarını beklerken hep buraya girip nasıl çıkıyor sonuçlar diye takip edip moral aramıştım o yüzden ben de yazmak istediminşallah hepimiz kucağımıza sağlıkla alırız bebeklerimizi
Bana 12. Haftamda %90 kız dedi dün yine gştitm 13. Haftamdı %100 kız dedi. Doktorun iyiyse sanmıyorum emindir o o kadsr büyük oran verdiyse değişmez bebceKızlar ben 14. Haftadayım doktor yüzde 80 kız dedi ama kesin değil dedi değişir mi acaba bu haftalarda değişen oldu mu
Ben de yaptırdım bu testi, henüz sonuçlar gelmedi ama doktorumun verdiği bilgiye göre, bize gelen raporda cinsiyet yazmıyormuş yasa gereği ama doktora giden raporda yazıyormuş. Doktorum ben sana söylerim demiştiMerhaba gözünüz aydın hayırlı olsun. Cinsiyeti doktorunuz mu söyledi size mi bildirdiler? Ben de yaptırdım testi sonuç bekliyorum da doktoruma söylerlerse o bana söylemez gibi geliyor.
Heh o zaman benim doktor hayatta söylemez.Ben de yaptırdım bu testi, henüz sonuçlar gelmedi ama doktorumun verdiği bilgiye göre, bize gelen raporda cinsiyet yazmıyormuş yasa gereği ama doktora giden raporda yazıyormuş. Doktorum ben sana söylerim demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?